katsikoula Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2009 είναι mainstream στην high end platform ok το επιασα
Yperaspisths Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ο core i7 για τουλαχιστον 3 χρονια δεν θα θεωρειται ξεπερασμενος. Ναι θα βγουν γρηγοροτεροι και καλυτεροι επεξεργαστες ,αλλα δεν θα βλεπει ο απλος χρηστης διαφορες. Για παραδειγμα ελαχιστα παιχνιδια εκμεταλευονται 4 πυρηνες. Δεν υπαρχει περιπτωση σε 3 χρονια να εχει ξεπεραστει ο core i7. Εγω λεω ουτε σε 5 χρονια δεν θα γινει αυτο
tolis_01 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Αφού απλά σε καίει να πάρεις το πιο ακριβό, μπες στο site του Πλαίσιου, κάνε scroll μέχρι που δεν θα πάει άλλο κάτω και πάτα προσθήκη στο καλάθι
katsikoula Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Αφού απλά σε καίει να πάρεις το πιο ακριβό, μπες στο site του Πλαίσιου, κάνε scroll μέχρι που δεν θα πάει άλλο κάτω και πάτα προσθήκη στο καλάθι ωραιος!!! δεν ειμαι λεφτας παιδακια!!! απλα θελω να παρω ενα συστημα μεχρι 2000ευρω (παρολα αυτα δεν ειμαι λεφτας) κ τρεχει λιγο πιο γρηγορα κ απο πυραυλο δηλαδη θελω ενα καλο CPU κ οχι ι5
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 e-penis ftw αφού έχεις αποφασίσει πάρτο τότε
icy20 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ξεχνατε μονο οτι ισως το 2010 η intel βγαλει ΜΟΝΟ (τουλαχιστον μεχρι τωρα τα plans αυτο δειχνουν) για το 1366 socket 6core cpus...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 νομίζω πως ναι...
Yperaspisths Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ξεχνατε μονο οτι ισως το 2010 η intel βγαλει ΜΟΝΟ (τουλαχιστον μεχρι τωρα τα plans αυτο δειχνουν) για το 1366 socket 6core cpus... Γιατι πριν το 2010 θα εχει ξεπεραστει ο core i7 920? Hμαρτον ρε παιδια. Ο συγκεκριμενος επεξεργαστης ειναι μπροστα απο την εποχη του. Μετα απο χρονια θα θεωρειται ξεπερασμενος
grimpr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Θεωρείς οτι ακόμη και ένας φτηνός quadcore τον 160 ευρω, είναι ήδη ξεπερασμένος; αυτοεξαπατάσαι μιας και είσαι τυφλωμένος απο το benchmarketing και προφανές Intel Fanboy. Δεδομένου ότι οι κάρτες γραφικών τώρα ήδη και στο μέλλον ακόμη περισσότερο θα χρησιμοποιούνται για computing, οποιαδήποτε αγορά σε πανάκριβη πλατφόρμα και επεξεργαστή κρίνετε ηλίθια. Λυπάμαι, αλλά εγώ με τον ταπεινό μου quad και μια κάρτα των 100ευρω, στα tasks που ο Core i7 κατά γενική ομολογία είναι γρήγορος, video conversion, ειναι σκετη κοροϊδία όταν μετατρέπω τα video σε 1 λεπτό.
inray Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Λυπάμαι, αλλά εγώ με τον ταπεινό μου quad και μια κάρτα των 100ευρω, στα tasks που ο Core i7 κατά γενική ομολογία είναι γρήγορος, video conversion, ειναι σκετη κοροϊδία όταν μετατρέπω τα video σε 1 λεπτό. Περίεργο! Όποιο συγκριτικό review μεταξύ 955 και 920 έχω δει σε κανένα ο AMD δεν κατάφερε ούτε να πλησιάσει τον 920 παρά το μισό Ghz clock που τους χωρίζει. Που να γίνει και σύγκριση με τους ταχύτερους i7. Εδώ καλά - καλά ούτε τους προηγούμενους quad (Q9650) δεν πλησιάζει o 955. Δεν λέω συμπαθητικοί οι Phenom II, ακόμα πιο συμπαθητική η AMD και καλούτσικη τιμή (αν και ίδια με του i7) αλλά πολύ πολύ "προπέρσινοι" σε performance όταν αυτό είναι το ζητούμενο. Δυστυχώς δύο ολόκληρες γενιές πίσω σε απόδοση δεν είναι κάτι που δικαιολογείται όσο και αν τους συμπαθεί κάποιος.
grimpr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Τα screenshots απο το geekbench μιλάνε από μόνα τους. O Core i7 με απενεργοποιημένο το Hyperthreading και το Turbo Mode (Αυτόματο Overclocking) το οποίο ήταν ιδέα πατενταρισμένη της AMD και την υλοποίησε η Intel στους i7, δεν είναι παρά ένας εξελιγμένος penryn πυρήνας με ενσωματωμένο memory controller και QPI. 7 χρόνια μετά την AMD. Άρα μην νομίζεται οτι με τον i7 ήρθε και καμιά δευτέρα παρουσία διότι σε 2-3 χρόνια απο τώρα θα αποκαλείται ο P4 Prescott II. Περίεργο! Όποιο συγκριτικό review μεταξύ 955 και 920 έχω δει σε κανένα ο AMD δεν κατάφερε ούτε να πλησιάσει τον 920 παρά το μισό Ghz clock που τους χωρίζει. Που να γίνει και σύγκριση με τους ταχύτερους i7. Εδώ καλά - καλά ούτε τους προηγούμενους quad (Q9650) δεν πλησιάζει o 955. Δεν λέω συμπαθητικοί οι Phenom II, και καλούτσικη τιμή αλλά πολύ "προπέρσινοι" σε performance αν αυτό είναι το ζητούμενο.
inray Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Τα screenshots απο το geekbench μιλάνε από μόνα τους. O Core i7 με απενεργοποιημένο το Hyperthreading και το Turbo Mode (Αυτόματο Overclocking) δεν είναι παρά ένας εξελιγμένος penryn πυρήνας με ενσωματωμένο memory controller και QPI. 7 χρόνια μετά την AMD. Ναι και αν αφαιρέσεις εντελώς την τροφοδοσία του i7 ή τον κάψεις τότε ο AMD ίσως έχει ελπίδα να τον φτάσει. Γιατί αλλιώς πιάσ' το αυγό και κούρευτο. Όσο για τις πατέντες who cares; Δείξτες στην AMD να την πιάσει απελπισία με τα χάλια της σήμερα. Αστειευόμαστε τώρα ή μιλάμε σοβαρά; Για δείξε και σε εμάς κανένα συγκριτικό που ο 955 πλησιάζει έστω τον i7.
grimpr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Καλή σου νύχτα. Πάρε και τον i7 αγκαλιά και παντρέψου τον κιόλας, την στιγμή που οι υπόλοιποι θα κανουν άψογα την δουλειά τους με έναν φτηνό quad, μια mainstream gpu, έναν γρήγορο SSD. Ναι και αν αφαιρέσεις εντελώς την τροφοδοσία του i7 ή τον κάψεις τότε ο AMD ίσως έχει ελπίδα να τον φτάσει. Γιατί αλλιώς πιάσ' το αυγό και κούρευτο. Όσο για τις πατέντες who cares; Δείξτες στην AMD να την πιάσει απελπισία με τα χάλια της σήμερα. Αστειευόμαστε τώρα ή μιλάμε σοβαρά; Για δείξε και σε εμάς κανένα συγκριτικό που ο 955 πλησιάζει έστω τον i7.
inray Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Καλή σου νύχτα. Πάρε και τον i7 αγκαλιά και παντρέψου τον κιόλας, την στιγμή που οι υπόλοιποι θα κανουν άψογα την δουλειά τους με έναν φτηνό quad, μια mainstream gpu, έναν γρήγορο SSD. Δεν είπα πουθενά πως δεν κάνεις την δουλειά σου με τον 955 και μην παθιάζεσαι άδικα. Το θέμα είναι γιατί να τον προτιμήσει κάποιος όταν παρά τον χρονισμό του υπολοίπεται συγκρινόμενος με τον ίδιας τιμής i7 ακόμα και με τους παλαιότερους quads. Ούτε τιμή δηλαδή ούτε performance ούτε άλλο όφελος άρα προς τι η φασαρία; Οι πατέντες, η προϊστορία και τα παχιά λόγια ξέρεις δεν ανεβάζουν το performance ενός CPU. Επί το έργον φίλε μου και επί του εργαστηρίου κρίνονται τα πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.