Προς το περιεχόμενο

Amd Athlon 64 x2 4200+ Overclock and overheating

bebius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, αγόρασα μια καινούρια ψύκτρα για τον επεξεργαστή μου, την Freezer 64 Pro της Arctic Cooling. Έχω υπερχρονίσει στα 2600mzh και σε idle βλέπω 45 C ενώ σε full load τους 67+. Aγόρασα την ψύκτρα με τις καλύτερες συστάσεις και είμαι προβληματισμένος:cry:. Χρησιμοποιήσα και arctic silver 5 για πάστα. Θέλω να δω αν έχει αντιμετωπίσει άλλος παρόμοιο πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Με default voltage. Διάβασα αρκετά reviews για την ψύκτρα που τη βγάζουν πολύ αξιόλογη. Vfm εννοείς το μικρό 3πινο έτσι? Αν ναι, τότε είναι.

Μήπως εννοείς ότι έχεις το Vcore στο auto; Αν ναι, συνήθως οι μητρικές δίνουν περισσότερο απ' όσο χρειάζεται με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση θερμοκρασίας.

Vfm = value for money

Τώρα με τις ζέστες πάντως, λογικές είναι οι θερμοκρασίες σου, στη θέση σου δε θα περίμενα κάτι πολύ καλύτερο..

Με default voltage. Διάβασα αρκετά reviews για την ψύκτρα που τη βγάζουν πολύ αξιόλογη. Vfm εννοείς το μικρό 3πινο έτσι? Αν ναι, τότε είναι.

οχι vfm=value for money:lol:

Ρε eSATA διάβασε λίγο προσεκτικότερα το opening post, την έχει βάλει ήδη ο άνθρωπος, εξού και το άνοιγμα του thread.. :P

οκ με συγχωρεις...fixed:-D

ισως εχεις βαλει μπολικη παστα?

με την παλια τι θερμοκρασιες ειχες?

το Pwm δουλευει σωστα? δηλαδη την ακους να γκαζωνει οταν

εισαι στο φουλ?

Pcos, πιστεύω ότι έχω βάλει κατάλληλη ποσότητα πάστας. Τον επεξεργαστή τον αγόρασα πρόσφατα απο ebay, καθώς έιναι 939, και η παλία stock cooler που έιχα για τον γερό-3200+ δεν τα έβγαζε πέρα. Βασικά έιναι και το κουτί παλιό και στενάχωρο, όπως και το υπόλοιπο σύστημα, οπότε ίσως να μην υπάρχει και πολύ καλή ροή αέρα. Πάντως 2 fans 12cm δουλεύουν κανονικά μπρος πίσω, και ένα 8cm εισάγει απο τα πλάγια. To pwm δουλεύει κανονικά.

edit: Το cpu το έχω φτάσει στα 2750mhz, περνάω τα test, σε full load φτάνω τους 64 C. Επίσης το Everest δίνει 3 τιμές core 1,2 και cpu σκετο. Η τιμη για τον core #1 είναι σε idle 6-7 βαθμούς μπροστά.

Ε τότε υπό αυτές τις συνθήκες, οι θερμοκρασίες σου είναι λογικότατες..

Κι εγώ (ακριβώς σαν εσένα) είχα έναν 3200+ 939 και τον άλλαξα μ' έναν Χ2 4200+. Ο 3200+ ήταν αρκετά πιο κρύος σε σχέση με τον Χ2 4200+.

Όπως είπε κι ο caution, βελτίωσε όσο μπορείς τη ροή αέρα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η διαφορά πριν και μετά είναι αρκετά μεγάλη..

Δεν απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα σχετικά με την τάση..

Εδιτ:

edit: Το cpu το έχω φτάσει στα 2750mhz, περνάω τα test, σε full load φτάνω τους 64 C. Επίσης το Everest δίνει 3 τιμές core 1,2 και cpu σκετο. Η τιμη για τον core #1 είναι σε idle 6-7 βαθμούς μπροστά.

Πες και καμια τάση ρε άνθρωπε να δούμε τι παίζει..

Τι εννοείς περνάς τα test, με ποια προγράμματα τον stressάρεις;

Η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ των 2 πυρήνων είναι κλασικό φαινόμενο.

Ε τότε υπό αυτές τις συνθήκες, οι θερμοκρασίες σου είναι λογικότατες..

Κι εγώ (ακριβώς σαν εσένα) είχα έναν 3200+ 939 και τον άλλαξα μ' έναν Χ2 4200+. Ο 3200+ ήταν αρκετά πιο κρύος σε σχέση με τον Χ2 4200+.

Όπως είπε κι ο caution, βελτίωσε όσο μπορείς τη ροή αέρα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η διαφορά πριν και μετά είναι αρκετά μεγάλη..

Δεν απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα σχετικά με την τάση..

Εδιτ:

Πες και καμια τάση ρε άνθρωπε να δούμε τι παίζει..

Τι εννοείς περνάς τα test, με ποια προγράμματα τον stressάρεις;

Η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ των 2 πυρήνων είναι κλασικό φαινόμενο.

Eίχα απαντήσει ότι δουλέυω default τάση, όχι auto, περίπου 1.320 V. Toν στρεσσάρω με orthos kai Occt.

Ναι οκ, απλά δεν έχουν όλα τα κομμάτια το ίδιο default Vcore, εξού και η απορία μου. ( 1.320V λέει το cpu-z; )

Τέλος πάντων, οι θερμοκρασίες σου υπό αυτές τις συνθήκες είναι τουλάχιστον μια χαρά..

Ναι οκ, απλά δεν έχουν όλα τα κομμάτια το ίδιο default Vcore, εξού και η απορία μου.

Τέλος πάντων, οι θερμοκρασίες σου υπό αυτές τις συνθήκες είναι τουλάχιστον μια χαρά..

Eυχαριστώ για το χρόνο σου φίλε phanisphal! Για να κλείσω, θεωρείς ότι είμαι σε επικύνδυνο στάδιο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...