anastasios7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 καλησπερα στο φορουμ. σημερα αποφασισα να πεταξω τα vista που εχω και να βαλω ubuntu. εβαλα το dvd μεσα εκανα restart και φορτωσε το dvd. διαλεξα γλωσσα και μετα μου εμφανισε μια οθονη να διαλεξω τι θελω να κανω ειχε τις εξης επιλογες εγκατασταση των ubuntu. Δοκιμη των ubuntu χωρις να γινουν αλλαγες στον υπολογιστη σας εγκατασταση σε text mode εκκινηση απο τον σκληρο ελεγχος για λαθη στο dvd. διαλεξα την πρωτη επιλογη που ειναι για καθαρη εγκατασταση. μου εβγαλε μια μαυρη οθονη και εχω το δικαιωμα να γραψω εντολες.. δεν εβγαζα ακρη ομως. γραφει type help for commands. γραφω help και βγαζει 5 σειρες με εντολες.... ξερει κανεις τι κανουμε?? εκει που αναβοσβηνει η παυλιτσα διπλα γραφει infintrms η καπως ετσι... με μια προχειρη ματια που εριξα στο google δεν γραφουν τιποτα για αυτα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 ξεκινησε τον υπολογιστη σου χωρις να γινουν αλλαγες και μετα κανε τα εξης:δες πρωτα πως ειναι πειραξε το λιγο δηλαδη και μετα επελεξε το εικονιδιο που λεει Install παρε μια ματια και απο εδω http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Επισης κανε ενα md5sum ελεγχο στο .iso και ξανακαψε το δισκακι σε χαμηλη ταχυτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anastasios7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 το θεμα ειναι οτι μετα τα ubuntu δοκιμασα το fedora και μετα Open suce 11.1 τωρα μεσα εχω to open suse δοκιμασα μετα να βαλω παλι windows αλλα δεν μου ξεκινουσε το setup Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Μηπως εχει προβλημα το drive?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 ουτε το open suse εχει γινει Install? Τα windows υπαρχουν καθολου ή ειναι σβησμενα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anastasios7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 δεν νομιζω αφου δουλευε μια χαρα. το οpen suse εχει γινει install κανονικα. windows δεν υπαρχουν μεσα στον σκληρο οταν εβαλα το fedora νομιζω οτι αλλαξε την μορφη του δισκου απο ntfs σε VLM η κατι τετοιο. σκεφτομουν να βαλω τον σκληρο σε ενα αλλο pc και να τον φορμαρω απο εκει για να δω αν θα αλλαξει κατι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Βαλε ενα live cd που να εχει το gparted και κανε του φορματ απο εκει. http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=115843&package_id=271779 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anastasios7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 ειδα τωρα οτι η μορφη του δισκου εχει αλλαξει σε ext3 κανενας τροπος να τον ξανακανω ntfs? επισεις αυτο που μου ειπες να κατεβασω να το γραψω οπως ειναι στο δισκακι η να το κανω extract? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 ειδα τωρα οτι η μορφη του δισκου εχει αλλαξει σε ext3 κανενας τροπος να τον ξανακανω ntfs?επισεις αυτο που μου ειπες να κατεβασω να το γραψω οπως ειναι στο δισκακι η να το κανω extract? με ολα τα live cd των διανομων μπορεις να διαμορφωσεις το δισκο μια τυπικη διαμορφωση ειναι 15 GB σε ext3 η καλυτερα αν το υποστηριζει η διανομη ext4 20 GB σε ntfs για τα windows 2-4 GB swap αναλογα με ποση μνημη εχεις και το υπολοιπο σε ntfs για τα data ωστε να μπορεις να τα βλεπεις και με τα δυο πρωτα περναμε τα windows και μετα τη διανομη του linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anastasios7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 ναι αλλα οταν βαζω το cd τον ubuntu παταω να κανει εγκατασταση μου βγαζει μια μαυρη οθόνη για να γραψω εντολες.. δεν φορτωνει κατι αλλο ουτε μεσα απο το open suse Μπορω να τρεξω τα ubuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 ειδα τωρα οτι η μορφη του δισκου εχει αλλαξει σε ext3 κανενας τροπος να τον ξανακανω ntfs? επισεις αυτο που μου ειπες να κατεβασω να το γραψω οπως ειναι στο δισκακι η να το κανω extract? Ολα τα .iso αρχεια προοριζονται για εγγραφη σε cd και οχι για extract, αλλιως χανουν διαφορα χαρακτηριστικα πχ bootability.- Οταν βγεις στο γραφικο περιβαλλον του livecd, ξεκινας το gparted, επιλεγεις το σκληρο ή το partition που θες να κανεις ntfs, δεξι κλικ > Format to > ntfs, Apply και περιμενεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anastasios7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 το εγραψα σε δισκακι. το εβαλα μεσα διαλεξα την πρωτη επιλογη ξεκινησε και μετα εμφανιζοταν στην οθονη κατεβατα με οδηγους και τετοια και μετα μου λεει ΒΟΟΤ FAILED This debian live image failed to boot The file /live/log contains sime debugging information but booting with the debug command line parameter will greatly increase its verbosity witch is extremenly usefull when diagnosing issues. Live initramfs will now containing a live file system BusyBox v.1.10.2 (Debian 1:1.102-2 built in shell (ash) Enter ''help'' for a list of built in commands .bin/sh:can't access tty: job control turned off και απο κατω γραφει (initramfs) και μπορω να γραψω τωρα εντολες :S:S:S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Οπως ειπα στην αρχη... Επισης κανε ενα md5sum ελεγχο στο .iso και ξανακαψε το δισκακι σε χαμηλη ταχυτητα. Μηπως εχεις καποιο προβλημα στο hardware? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anastasios7 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 πως το κανω αυτο?? δεν νομιζω να εχω προβλημα ξεκινησε το pc να κολαει απο τοτε που ξεκινησαν οι ζεστες... αν και εχω τα ανεμιστηρακια ετσι ωστε να υπαρχει καλη κυκλοφορια του αερα μεσα...... Edit: το εφτιαξα τελικα εδωσα σε εναν φιλο μου τον δισκο και του εκανε φορματ απο τα δικα του windows. και τωρα εχω χp μεσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.