Προς το περιεχόμενο

Κατώτερος μισθός Ι.Υ. σε εμπορικά καταστήματα.

dreamer-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 152
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αφου πρωτα διαβασα 5 ολοκληρες σελιδες (βαριεμαι να τις διαβασω ολες )

Από εδώ ξεκίνησαν όλα μάλλον.

Το ποστ σου axaxouxas δεν ξέρω, αν και κάπως υπερβολικό για τα γούστα μου ίσως κάποιοι το βρήκαν καλό, όμως ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με το συγκεκριμένο thread. Έπρεπε να διαβάσεις τι ακριβώς έγινε εδώ για να πεις ποιος έχει άδικο και ποιος δίκιο..

Δημοσ.
θελω να ημουν γυναικα πανεμορφη και να μην ειχα παει ποτε σχολειο.

να δουλευα υποδοχη σε καποιο ακριβο μαγαζι ή γλαστρα σε πρωινη εκπομπη ωσπου μια μερα θα βρισκοταν ο αντρας της ζωης μου που θα με εκανε ευτυχισμενη βγαζοντας με απο τη μιζερη ζωη μου....

επαγγελμα γυναικα (γλαστρα)! ποτε δε θα πεθανει.....

Ναι τι ωραια που ειναι η ζωη για τους σπιτικους σκυλους, ε? Ολη μερα καθονται, ξυνονται, τρωνε, γαμανε κανα αρκουδακι, αδυνατωντας δυστυχως-ευτυχως να καταλαβουν τι ειναι ο κοσμος στον οποιον ζουνε, διχως να εχουν την διψα για γνωση, εξελιξη, κατι τελοσπαντων. Περνανε ολη τους την ζωη ομως ευτυχισμενοι και χαρουμενοι. Ευτυχως-δυστυχως εμεις ειμαστε ανθρωποι και οχι σκυλοι.

Δημοσ.
Ναι τι ωραια που ειναι η ζωη για τους σπιτικους σκυλους, ε? Ολη μερα καθονται, ξυνονται, τρωνε, γαμανε κανα αρκουδακι, αδυνατωντας δυστυχως-ευτυχως να καταλαβουν τι ειναι ο κοσμος στον οποιον ζουνε, διχως να εχουν την διψα για γνωση, εξελιξη, κατι τελοσπαντων. Περνανε ολη τους την ζωη ομως ευτυχισμενοι και χαρουμενοι. Ευτυχως-δυστυχως εμεις ειμαστε ανθρωποι και οχι σκυλοι.

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

που κολαει ο σκυλος? εγω για γυναικες μιλησα.

εκτος αν θεωρεις οτι οι γυναικες ειναι σαν τα σκυλια και οχι σαν ανθρωποι....

Δημοσ.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν γεννηθηκαμε για να βγαζουμε λεφτα (επιβιωση) και υστερα να πεθανουμε. Ετσι το "γυναικα ομορφη οχι σχολειο, βγαλει λεφτα, βρει πριγκηπα πανω σε ασπρο αλογο" ταιριαζει πιο πολυ στους σκυλους και οχι στους ανθρωπους. Και σε ρωταω, εχεις βρει το νοημα της ζωης? Τι ειναι αυτο που ζητας, τι ειναι αυτο που επιδιωκεις? Συγνωμη που το λεω ετσι, αλλα το να ζεις σαν σκυλος ειναι δικαιωμα σου αλλα οχι και να σε συγχαρω. Δεν εχω κατι με τις (συγκεκριμενες) γυναικες, εχω κατι με ολο αυτο το στυλακι που πουλαει η τηλεοραση και ολα αυτα τα προτυπα που μας εχουν καταστραψει (αν και νομιζω οτι ειμασταν ηδη κατεστραμενοι). Για μενα, υποχρεωση σου και ολων μας ειναι αυτο "one small step for [a] man, one giant leap for mankind". Το ξερω οτι θα σκεφτεις οτι δεν κολαει με το θεμα και το ποστ σου που εκανα quote,αλλα σκεψου λιγο εξω απο τα γνωστα στερεοτυπα και δες το γενικο νοημα.

Δημοσ.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν γεννηθηκαμε για να βγαζουμε λεφτα (επιβιωση) και υστερα να πεθανουμε. Ετσι το "γυναικα ομορφη οχι σχολειο, βγαλει λεφτα, βρει πριγκηπα πανω σε ασπρο αλογο" ταιριαζει πιο πολυ στους σκυλους και οχι στους ανθρωπους. Και σε ρωταω, εχεις βρει το νοημα της ζωης? Τι ειναι αυτο που ζητας, τι ειναι αυτο που επιδιωκεις?

ναι καταλαβα πως το σκεφτεσαι και πως το εννοεις και συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου!

ομως αυτο που λες εγω μπορω να το πετυχω με το τροπο που λεω.

δηλαδη συμφωνω στο οτι δε γεννηθηκαμε για να βγαζουμε λεφτα (επιβιωση) και υστερα να πεθανουμε αλλα αυτο πετυχενεται μονο με το τροπο που λεω εγω!

αλλιως οτιδηποτε αλλο και να κανεις ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ για να βρεις λεφτα αρα να επιβιωσεις.

δουλευεις ολη μερα, και τι πετυχες? να βγαλεις λεφτα? να τα κανεις τι? να βγεις το Σαββατο βολτα με το ακριβο αυτοκινητο?

ζωη ειναι αυτο για σενα?

για μενα ζωη ειναι να κανεις αυτο που γουσταρεις και να γεμιζει τη ζωη σου.

αν ομως δουλευεις μετα δεν εχεις χρονο και ορεξη να ασχοληθεις τιποτα αλλο.

αναγκαστικα δουλευουμε ολοι οι ανθρωποι και μη κοιτας αυτους που λενε "εγω δεν ειμαι τεμπελης θλεω να δουλευω και να μην ειμαι δημοσιος υπαλληλος" κτλ

ολα αυτα ειναι @@ για να δικαιολογηθουνε στον εαυτο τους και να μη νιωθουν μακακες.

με το τροπο που λεω εγω, εχεις απειρο χρονο στη διαθεση σου να κανεις αυτο που γουσταρεις.

πες οτι ημουν μια καλλονη γλαστρα και ξαφνικα με επερνε ενας μεγιστανας και μου τα ειχε ολα στα ποδια μου.

θα εκανα οτιδηποτε γουσταρα!

πχ.

μπορει να ηθελα να το πιο ακριβο pc και να προγραμματισω.....

μπορει να ηθελα να πηγαινω τουρισμο σε ολο το κοσμο.

μπορει να ηθελα να φτιαξω 5 club και να μαζευω κοσμο να διασκεδασω.

μπορει να ηθελα να τρεξω με ακριβα αυτοκινητα σε αγωνες.

κτλ κτλ

αυτα ΔΕ μπορει να κανει κανεις γιατι δεν υπαρχουν λεφτα ΑΛΛΑ το κυριοτερο επειδη ΔΕΝ υπαρχει χρονος!

ο κοκκαλης που δουλευει για βγαζει τααα λεφτα, εχει χρονο να κατσει να προγραμματισει?

μπορει εγω να γουσταρω να κατσω να προγραματισω freeware. μπορω? γινομαι σκυλος ετσι?

εγω θελω να φτιαξω τον ΚΙΤ! πες οτι τα λεφτα δεν ειναι προβλημα, ΧΡΟΝΟ εχω να κατσω να το φτιαξω? (αν δουλευω)

χανουμε το χρονο μας δουλευοντας για να βγαλουμε λεφτα για να ζησουμε και ισως να αγορασουμε κανε αυτοκινητο.

ειναι ζωη αυτο? τοοοσα χρονια να δουλευεις και να ελπιζεις οτι καποτε θα εχεις λεφτα για να αποκτησεις κατι?

και μην ακουσω τη γνωστη δικαιολογια "κανε το χομπυ σου επαγγελμα" γιατι αυτο ειναι οτι χειροτερο....

Δημοσ.

Εντάξει ρε aledjo ψάξε την πριγκίπισα της ζωής σου, επίτρεψε εμάς όμως να προετοιμάζουμε τη δική μας.

Δημοσ.
Από εδώ ξεκίνησαν όλα μάλλον.

Το ποστ σου axaxouxas δεν ξέρω, αν και κάπως υπερβολικό για τα γούστα μου ίσως κάποιοι το βρήκαν καλό, όμως ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με το συγκεκριμένο thread. Έπρεπε να διαβάσεις τι ακριβώς έγινε εδώ για να πεις ποιος έχει άδικο και ποιος δίκιο..

Τοτε φιλε μου δεν το διαβασες καλα .......

Το παραδειγμα της μητερας μου το αναφερω ενδεικτικα ωστε να καταλαβουμε τι γινεται γυρω μας

Εξαλλου θεωρω ανεντιμη την σταση και των δυο αλλα με ελαφρυντικα για τον εργαζομενο λογω ''αμαθειας και εμπειριας''

Αληθεια θεωρεις οτι οσοι δουλευουν ΞΕΡΟΥΝ τα εργασιακα τους δικαιωματα ?

Θεωρεις οτι οι εργοδοτες τα λενε ΟΛΑ στους εργαζομενους ?

Φυσικα και φταιει πρωτα απο ολους το ΚΡΑΤΟΣ με την ασυδοσια που επιτρεπει στους εργασιακους δεσμους ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ......

Να λοιπον πως βλεπουμε τεραστια ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ που θα μπορουσε να κανει καλυτερη την ποιοτητα ζωης μας

ΙΣΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ

Αλλα θεωρω οτι εχουν βαση ...............

Και ξαναερωτω λοιπον ..........

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ?

Απο εδω θα πρεπει να συνεχισει η οποια συζητηση για το αν ειναι η οχι εντιμοι αμφοτεροι ..........

Δημοσ.

Οταν παει καποιος να βρει δουλεια πρεπει να ξερει τουλαχιστον τα βασικα.

1) Υπαρχει κατωτατος μισθος συμφωνα με την συλλογικη συμβαση. Αν δεχτεις να δουλεψεις για λιγοτερα λεφτα εκτος απο ασχετος εισαι και μ...ς. Πολυ απλα επειδη με μια καταγγελια την εβαψε ο εργοδοτης αυτος, και εσυ εκτος που δε τον καταγγελεις καθεσαι και του δουλευειες κιολας..

2) Ο,ΤΙ και να υπογραψεις αν ειναι παρανομο δεν ισχυει.. Αυτο το λεω γιατι πολλοι νομιζουν οτι αν υπογραψεις οτι θα δουλευεις με 400 ευρω το μηνα , τοτε θα πρεπει να δουλευεις για αυτα τα λεφτα.. Μια καταγγελια κανεις και την εβαψε ο χαζο-εργοδοτης που κανει τετοιες λαμογιες..

3)Ποτε δε θα λες "πρεπει να το κανω ετσι αλλιως θα με απολυσουν". Ε αυτη η μλκια ειναι που τα εχει καταστρεψει ολα.. Βρε @%$#%$ προτημας να καθεσαι να σε γμανε στη δουλεια απο φοβο μηπως σε διωξουν?! Θα λες παντα "εγω ετσι το κανω αν δε σου αρεσει διωξε με".. Αν σε διωξει ο εργοδοτης, σου δινει και αποζημιωση η οποια ξεκιναει απο 1 μισθο και ανεβαινει.. Προτημας λοιπον να φυγεις απο μονος σου να γλιτωσει ο αλλος την αποζημιωση? Οι εργοδοτες αυτο θελουν, να παιρνουν ατομα στη δουλεια και αυτοι να φευγουν μονοι τους... Και μετα να προσλαμβανει αλλους ΜΑΛΑΚΕΣ με το βασικο μισθο..

Οι εργαζομενοι πρεπει να ειναι μαγκες με τις πραξεις οχι με τα λογια.. και πανω απο ολα να ξερουν τα δικαιωματα τους.

Δημοσ.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ?

Όχι βέβαια δεν τα γνωρίζουν αλλά αυτή η ευθυνοφοβία είναι που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο τις αμοιβές. Αν πας σε μια δουλειά και δεν ξέρεις ούτε πόσο αξίζει η δουλειά που κάνεις ούτε τι μισθό δικαιούσαι, ούτε πόσες μέρες άδεια και περιμένεις από τον εργοδότη σου να φροντίσει γι' αυτό, λες να μην προσπαθήσει να σε εκμεταλλευτεί?

Δηλαδή εσύ αν πας σε μια δουλειά και σου πει ο εργοδότης, μα πόσο μισθό παίρνει κάποιος γι' αυτή τη δουλεια 3-4 χιλιάρικα?, θα του πεις όχι φίλε μου, θέλω 1500? Άντε το κράτος πρέπει να έχει μια ευθύνη παραπάνω αλλά αυτά τα "δεν ήξερα", "έπρεπε να μου πει ο άλλος" προσωπικά με βρίσκουν αντίθετο.

Κατά τα άλλα +1 σε όσα είπε ο Radiatedsoul

Δημοσ.

:shifty:Φιλε μου τα πράγματα για σένα είναι κάπως άσχημα.Διότι αν τον καταγγείλεις θα σε βγάλει τρελό και θα σε απολύσει κιόλας.

να αλλάξεις δουλειά αυτήν την εποχή ξεχνα το.αυτό που μπορείς να κανεις οίνοι υπομονή για τον πρώτο καιρό και αργότερα αν βρείς κάπου αλλου καλύτερα φεύγεις!

Εγώ πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε και το ενδεχόμενο να κερδίσουμε και κάποια εισοδήματα από το internet...Έτσι κι αλλιώς το χρησιμοποιούμε!

οι δυνατότητες είναι πολλοί μεγάλες και χωρίς αναγκαστικά να ξοδέψουμε χρήματα...

Πρέπει όλοι να πάψουμε να εξαρτόμαστε από τον μισθό μας και να μπορούμε εμείς να διαλέξουμε για ποιον θα δουλεύουμε και για ποιον όχι...;)

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

θα το γράψω σε αυτό και στο άλλο θέμα,έστειλα αίτηση βιογραφικού στο πλαίσιο για πωλητής Θεσσαλονίκη,αλλα δεν με ενδιαφέρει τόσο ο πωλητής όσο το Hardware Service.

Έχετε να μου πείτε τίποτα σαν συμβουλή ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...