Koutsoniv Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Καλησπέρα, είμαι κατοχος ενός macbook white 2 GHz Core2duo. Θα ήθελα κάποιες γνώμες και προτάσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Πριν από 2 μήνες περίπου η θύρα ethernet άρχισε να μην δουλεύει.Ο τοπικός μεταπωλητής στην Πάτρα (Infosystem) το έστειλε στην Rainbow, εφ'όσον καλυπτόταν ακόμα από εγγύηση. Πριν 1 εβδομάδα που το παρέλαβα, η εγγύηση πλέον είχε λήξει και όλα φαινόταν να λειτουργούν κανονικά. Το Σαβ/κο όταν δοκίμασα να βάλω για πρώτη φορά ένα dvd, διαπίστωσα οτι ο δίσκος δεν μπορούσε να μπει μέσα στο drive. Ο τεχνικός από την Infosystem, σήμερα το πρωί διαπίστωσε και αυτός οτι υπάρχει πρόβλημα, και προσφέρθηκε να το στείλει στην Rainbow με όλα τα έξοδα δικά μου. Μίλησα και τηλεφωνικά με Rainbow και είπαν πως αρχικά θέλουν 50euros για έλεγχο (επιπλέον τα μεταφορικά) και μετά βλέπουμε.(?) Να σημειώσω οτι το drive δούλευε αψογα πριν το παραδώσω και θεωρώ οτι το σφάλμα είναι ευθύνη της Rainbow.Οι ιδιοι λένε οτι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν το σφάλμα έγινε κατά τη διάρκεια του service ή κατα τη μία εβδομάδα που πέρασε μέχρι να διαπιστώσω το σφάλμα. Τώρα το να πληρώσω για έλεγχο συσκευής για δικό τους σφάλμα το θεωρω παράλογο (για να μην πω κάτι πιο βαρύ). Με τα λεφτά που ζητάνε ΜΟΝΟ για έλεγχο μπορώ να αγοράσω ένα εξωτερικό usb drive. Αμφιβάλλω οτι θα μου χρεώσουν μόνο τον έλεγχο και θα αντικαστήσουν το drive δωρεάν αφού πολύ απλά δεν μπορώ να αποδείξω οτι το σφάλμα δεν προέκυψε στις λίγες μέρες που το χρησιμοποίησα. Από την άλλη ψάχνοντας στο Internet, άρχισα να σκέφτομαι μήπως μπορώ να το αντικαταστήσω μόνος μου. Έχετε κάποια πρόταση για το τι να κάνω?
inSync Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Do it yourself... δεν χρωστάς σε κανέναν τα 50+ http://fastmac.com/downloads/macbook_superdrive.pdf
Whiteyez Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Do it yourself... δεν χρωστάς σε κανέναν τα 50+ http://fastmac.com/downloads/macbook_superdrive.pdf +1 Δεν χρειάζεται να πληρώσεις τις βλακείες της Rainbow, αυτοί δεν θα βάλουν μυαλό ποτέ.
thalis Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Για το αν φταίει η rainbow δεν έχω άποψη, αλλά για να κάνει έλεγχο σε ένα λαπτοπ δλδ να το ανοίξει είναι φυσιολογικό να ζητάει λεφτά. Το δισκάκι dvd δεν μπαίνει καθόλου μέσα; άμα το ανοίξεις το mb θα βγάλεις συμπέρασμα για το τι φταίει. Μήπως για κάποιο λόγο έχει κολλήσει το σιδεράκι που κλείνει την είσοδο όταν μπει μέσα ο δίσκος; Κάνε και ένα pmu reset ποτέ δεν ξέρεις. Υ.Γ. Τι κάνανε και φτιάξανε το ethernet; Υ.Γ.2 Ποιός μπορεί να προτείνει υπεύθυνα ένα slot-in dvd-r που δουλεύει σε macbook; αυτό π.χ. κάνει; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.321015
Koutsoniv Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις @thalis: φίλε μου αν πρόσεξες, έγραψα πως το drive λειτοργούσε κανονικά πριν ενώ τώρα δεν μπορώ να βάλω δισκάκια μέσα, πιθανόν να έχει κολλήσει το σιδεράκι στην είσοδο που λες. Reset PMU έκανα, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Για την θύρα ethernet πρεπει να έγινε αλλαγή μητρικής.
daniel's_saving_grace Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Το έχω κάνει, δες εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=292265 ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:56 ---------- Ψάχνεις μοντέλο GSA-S10N ή UJ-857
Koutsoniv Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Τελικά το πρόβλημα λύθηκε! Άνοιξα το macbook και διαπίστωσα πως το το σιδεράκι που είναι στο κατω μέρος του slot είχε στραβώσει προς τα πάνω με αποτέλεσμα να μην χωράει να μπει μέσα κάποιο δισκάκι. Βάζοντας "με το ζόρι" ενα dvd και ασκώντας λίγη πίεση προς τα κάτω, το πρόβλημα λύθηκε! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους απάντησαν, όσο για την ποιότητα του service της rainbow τα συμπεράσματα δικά σας...
thalis Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μπράβο! Πως όμως έγινε αυτό; Πιστεύεις ότι έγινε από πέσιμο; Μήπως χωρίς να έχει κουμπώσει καλά κάποιο ανταλλακτικό άρχισαν να σφίγγουν τις βίδες με αποτέλεσμα να στραβώσει το σιδεράκι; Μήπως έγινε κάτι στη μεταφορά; είχε καλό "αμπαλάζ" ;
Koutsoniv Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Η αλήθεια έιναι οτι δεν ξέρω πως εγινε, αλλά τείνω να πιστέψω οτι ήταν το 2ο καθώς η μεταφορά έγινε με το λαπτοπ σε τσαντα και δεν υπήρχαν ορατά σημάδια πτώσης. Όταν παρέλαβα το λάπτοπ εντύπωση μου έκανε οτι το καπάκι ήταν αρκετα βρώμικο και η οθόνη είχε πολύ σκόνη πάνω της (!), γεγονός που με οδηγεί στο συμπερασμα οτι η δουλειά δεν έγινε με προσοχή.
inSync Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Η αλήθεια έιναι οτι δεν ξέρω πως εγινε, αλλά τείνω να πιστέψω οτι ήταν το 2ο καθώς η μεταφορά έγινε με το λαπτοπ σε τσαντα και δεν υπήρχαν ορατά σημάδια πτώσης.Όταν παρέλαβα το λάπτοπ εντύπωση μου έκανε οτι το καπάκι ήταν αρκετα βρώμικο και η οθόνη είχε πολύ σκόνη πάνω της (!), γεγονός που με οδηγεί στο συμπερασμα οτι η δουλειά δεν έγινε με προσοχή. Συγχαρητήρια που πήρες το θάρρος να κάνεις την εγχείριση!!! Λίγοι θα το δοκίμαζαν Γλίτωσες και τα 50 + Service
Koutsoniv Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Σ'ευχαριστώ φίλε μου. Τελικά η "εγχείρηση" δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο φαινόταν. Αυτά που χρειάζονται είναι το καταλληλο κατσαβίδι και ίσως το να παρακολουθήσεις κάποια από τα βίντεο στο youtube - ο οδηγός στο pdf που μου έδωσες λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα, αλλά βλέποντας το βίντεο έχεις μάλλον καλύτερη εποπτεία του τι κάνεις. Μετά είναι 20 και κάτι βίδες υπόθεση. Τέλος, απλά χρειάζεται λίγη οργάνωση με τις βίδες ωστε κατά την επανασυναρμολόγηση να μην ψάχνεις που μπαίνει η κάθε βίδα.
ntb118 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 παντως παιδια καντε μια ερευνα στο internet πριν αρχισετε να στελνετε τα mac σας....
inSync Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 παντως παιδια καντε μια ερευνα στο internet πριν αρχισετε να στελνετε τα mac σας.... Όλα αυτά όταν είναι εκτός εγγύησης... γιατί εκεί που έχεις κάλυψη, παίζει να το ανοίξεις να το καταντήσεις χειρότερο και μετά να πληρώσεις και service...!
ntb118 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 inSync αν ειναι δουλεια 2-3 λεπτα καλυτερα με το χερι παρα να περιμενεις με τις μερες-βδομαδες !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.