Προς το περιεχόμενο

Δεν ανάβει το λαμπάκι Ethernet στο router

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας έχω ένα πρόβλημα εδώ και 3 μέρες. Δεν ανάβει το λαμπάκι του Ethernet στο router.Όλα τα άλλα λαμπάκια ανάβουν.Και το ίντερνετ δε δουλεύει.

Τι να κάνω για να φτιάξει;

Λοιπόν για να σας δώσω να καταλάβετε.Έχω 2 router .Το ένα είναι SpeedTouch και είναι στο ισόγειο και είναι αυτό που παίρνει Ιντερνετ απο τη γραμμή του τηλεφώνου και το άλλο είναι TP - link στο 2ο όροφο του σπιτιού μου.

To TP-link το έχω βάλει για να αναμεταδίδει το Ιντερνετ στο 2ο όροφο και συνδέεται με το speedtouch μέσω καλωδίου.

Και οι υπολογιστές που έχουμε σπίτι είναι τρεις.

Ο 1ος της μητέρας μου είναι στον πρώτο όροφο και συνδέεται κανονικά στο Ιντερνετ ασύρματα με το 1o router το speedtouch.

O 2ος υπολογιστής της αδερφής μου συνδέεται και αυτός κανονικά μέσω καλωδίου με το router του 2ου ορόφου το TP-link.

Και ο τελευταίος υπολογιστής που συνδέεται ασύρματα με το ρουτερ του 2ου ορόφου, είναι ο δικός μου ο οποίος έχει το πρόβλημα και δε μπορεί να συνδεθεί στο Ίντερνετ.(μου βγάζει ένα παραθυράκι που λέει οτι αυτή η σύνδεση έχει περιορισμένη συνδεσιμότητα.

Και να θυμίσω πάλι ότι στο ρουτερ του ισογείου το Speedtouch δεν ανάβει το λαμπάκι του Ethernet.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν λειτουργει το network με το ρουτερ και δεν εχεις καποιο προβλημα με το internet, το πιθανοτερο να καηκε το led. Απλα αισθητικο ειναι και δε ξερω αν αξιζει ο κοπος να το αλλαξεις

Δημοσ.
Οχι δεν δουλεύει ουτε το Ιντερνετ.

Αυτα τα λενε απο την αρχη ομως για να εχεις ποιο γρηγορη και σωστη απαντηση. Απο τη αλλη μερια (στο pc σου), αναβει η καρτα?

Δημοσ.

για να μην εχει ιντερνετ μαλλον δεν θα αναβει.οπτοε ενα απο τα παρακατω γινετε.

α.και μαλον το πιο πιθανο να εχει απενεργοποιησει την καρτα δικτυου.

β.να εχει καει η καρτα δικτυου στο mobo

γ.να εχει καει η ethernet στον ρουτερ.

δ.να εχει χαλασει το καλωδιο.

οποτε δοκιμαζοντας αλλο καλωδιο η δοκιμη σε αλλο pc η δοκιμη σε αλλη υποδοχη κτλ κτλ θα δει τι φταιει.δεν θελει μυαλο δοκιμες θελει.

Δημοσ.

Ξέχασα να πώ οτι κάτω δεξια στην γραμμη εργασιών δεν αναβοσβήνει η μικρογραφία του υπολογιστή και έχει δίπλα ένα θαυμαστικό και λέει οτι έχει περιορισμένη σύνδεση

Δημοσ.

Λοιπόν για να σας δώσω να καταλάβετε.Έχω 2 router .Το ένα είναι SpeedTouch και είναι στο ισόγειο και είναι αυτό που παίρνει Ιντερνετ απο τη γραμμή του τηλεφώνου και το άλλο είναι TP - link στο 2ο όροφο του σπιτιού μου.

To TP-link το έχω βάλει για να αναμεταδίδει το Ιντερνετ στο 2ο όροφο και συνδέεται με το speedtouch μέσω καλωδίου.

Και οι υπολογιστές που έχουμε σπίτι είναι τρεις.

Ο 1ος της μητέρας μου είναι στον πρώτο όροφο και συνδέεται κανονικά στο Ιντερνετ ασύρματα με το 1o router το speedtouch.

O 2ος υπολογιστής της αδερφής μου συνδέεται και αυτός κανονικά μέσω καλωδίου με το router του 2ου ορόφου το TP-link.

Και ο τελευταίος υπολογιστής που συνδέεται ασύρματα με το ρουτερ του 2ου ορόφου, είναι ο δικός μου ο οποίος έχει το πρόβλημα και δε μπορεί να συνδεθεί στο Ίντερνετ.(μου βγάζει ένα παραθυράκι που λέει οτι αυτή η σύνδεση έχει περιορισμένη συνδεσιμότητα.

Και να θυμίσω πάλι ότι στο ρουτερ του ισογείου το Speedtouch δεν ανάβει το λαμπάκι του Ethernet.

Δημοσ.

οχι αυτοματα και αν δεν γνωριζεις τους dns της οτενετ βαλε την ip του ρουτερ στην πρωτη θεση μονο

Δημοσ.

afou to ενα pc ειναι στο ενα ρουτερ και το αλλο στο αλλο ρουτερ και εχουν ιντερνετ τοτε μαλλον λαμπακι εχει καει .οπτοε μαλον κατι με το pc σου γινετε.καντα κανα reset .δοκιμασε με το pc σου να συνδεθεις με καλωδιο.αν δεν επικοινωνουσαν τα δυο ρουτερ με καλωδιο τοτε το tp link δεν θα ειχε ιντερνετ οποτε δεν θα εμπαινε η αδερφη σου εκτος αν μας λες κατι λαθος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...