Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και εγώ σε ΤΕΙ πληροφορικής είμαι και όσους Η/Υ έχουν είναι ΙΝΤΕL.H INTEL το σίγουρο είναι οτι κάνει πιο καλό μάρκετινγκ απο την ΑΜD.Ενας λόγος γιατί πολλοί προτιμούν τυφλά ΙΝΤΕL.Πάντως στο ΤΕΙ μου αναβάθμισαν τους Η/Υ και αντι να βάλουν κανά AMD που καίει λιγότερο ρεύμα(πχ ΑΜD athlon 5050 X2) έβαλαν τον Ιntel dual core E5200.Kακή επιλογή.

Μα τα κριτήρια επιλογής σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι η απόδοση σε συνάρτηση με τιμή και την κατανάλωση. Στην αίθουσα ιντερνετ του ΤΕΙ που βρίσκομαι τώρα έχει 40 υπολογιστές intel core 2 Quad (τετραπύρηνους) Q6600 στα 2.4GHz αγορασμένους πριν 2 χρόνια (και 2GB μνήμη). Αποκλειστική χρήση internet.

Ο Q6600 έχει 200€ σήμερα, δεν ξέρω όμως πόσο είχε πριν 2 χρόνια.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο οτι εχω καταλαβει ειναι σπανιο να πεθανει ενας επεξεργαστης. Απο οσους εχω καταγραψει παρακατω μονο ενας καηκε.

Οσοι λενε οτι οι Prescott ηταν αξιολογοι επεξεργαστες και ακομα και σημερα δουλευουν να μας πουν αν μπορουν να μεινουν σε ενα δωματιο τωρα το καλοκαιρι χωρις κληματισμο με υπολογιστη που να φοραει Prescott και αν αντεχουν να μεινουν για εργασια επι ενα 8ωρο. Η ποιο λογικη αγορα ειναι η αποδοση-τιμη, με 135€ παιρνεις ενα "Phenom II 720 be" με τα ιδια λεφτα σε intel cpu αγοραζεις Ε7500 που σε καμια περιπτωση δεν συγκρινονται.

Ο υγιης αγοραστης θα δει τι συμφερει την τσεπη του τι αναγκες εχει και οχι αν το κουτι ειναι μπλε και εχει αυτοκολλητο Intel extreme πανω.

Cyrix PR150+ 120 MHz - (Δεν Ξερω Αν λειτουργει)

Intel Celeron 300A

Intel Pentium III 550 MHz

Amd Duron 800 (Σπασμενος πυρηνας λογο ψυκτρας)

Amd Athlon XP1400

Intel P4 Northwood 1.8 GHz (Σπασμενα ποδαρακια)

Amd Athlon Xp2000

Intel P4 Northwood 2.53 GHz

Amd Athlon 64 3200

Amd Athlon 64 X2 4200

Intel Core Duo E6400

Intel Core Duo Q6600 (Πεθανε στην δραση)

Intel Dual Core E5200

Δημοσ.
Αν δεν υπήρχε η AMD θα πληρώναμε την μονοπωλιακή Intel για χρυσαφι.

Ηταν και παραμένει ο κυριος ανταγωνιστής της Intel και ας περασε 40 κύματα,θυμάστε την Cyrix? αυτή δεν άντεξε τα κύματα..

έτσι καλό είναι να παραμείνει η AMD δυναμικά για να υπάρχει ισορροπία.

+1

Και πιο καλο ειναι να υπαρχουν τυποι που βαφτιζουν τους εαυτους τους οπαδους και πελατες της AMD και αγοραζουν κατα βουληση επεξεργαστες χαμηλοτερης ποιοτητας και αποδοτικοτητας, ωστε εγω να αγοραζω τον αρτιο Intel μου σε τιμη υποτριπλασια αποτι θα ηταν αν δεν υπηρχε ο ανταγωνισμος.

Συνεχιστε λοιπον να υποστηριζετε την δευτερης κατηγοριας AMD (και κυριως να την χρηματοδοτειτε) γιατι αμα κλεισει, πως θα πεσει μετα η τιμη του i7? Και πως θα βαλει i7 ο απλος χρηστης στο pc του? Αντε λοιπον! Εσεις ενισχυστε εθελοντικα τον ανταγωνισμο κ την κατωτερη εταιρεια, ωστε να ενισχυσετε και το δικο μου συμφερον, δηλαδη τις χαμηλοτερες τιμες στους πρωτοκλασατους επεξργαστες.

Τα αντιστοιχα ελεγα και για την Intel την περιοδο που εβγαζε τους Prescott και εγω χτυπουσα τον Athlon.Παλι γελουσα με τα κοροιδα τοτε που υποστηριζαν σθεναρα την κατωτερη Intel.Γιατι πολυ απλα ειμαι πελατης με αποψη και δεν παω σα γιδι σε μια απτις 2 εταιρειες. Κοιταω καθε φορα ποια αγορα ειναι η πιο συμφερουσα και δεν τασομαι υπερ καμιας εταιρειας. Οπαδιλικι σε αυτα τα θεματα ειναι τουλαχιστον χαζομαρα!

Δημοσ.
+1

Και πιο καλο ειναι να υπαρχουν τυποι που βαφτιζουν τους εαυτους τους οπαδους και πελατες της AMD και αγοραζουν κατα βουληση επεξεργαστες χαμηλοτερης ποιοτητας και αποδοτικοτητας, ωστε εγω να αγοραζω τον αρτιο Intel μου σε τιμη υποτριπλασια αποτι θα ηταν αν δεν υπηρχε ο ανταγωνισμος.

Συνεχιστε λοιπον να υποστηριζετε την δευτερης κατηγοριας AMD (και κυριως να την χρηματοδοτειτε) γιατι αμα κλεισει, πως θα πεσει μετα η τιμη του i7? Και πως θα βαλει i7 ο απλος χρηστης στο pc του? Αντε λοιπον! Εσεις ενισχυστε εθελοντικα τον ανταγωνισμο κ την κατωτερη εταιρεια, ωστε να ενισχυσετε και το δικο μου συμφερον, δηλαδη τις χαμηλοτερες τιμες στους πρωτοκλασατους επεξργαστες.

Τα αντιστοιχα ελεγα και για την Intel την περιοδο που εβγαζε τους Prescott και εγω χτυπουσα τον Athlon.Παλι γελουσα με τα κοροιδα τοτε που υποστηριζαν σθεναρα την κατωτερη Intel.Γιατι πολυ απλα ειμαι πελατης με αποψη και δεν παω σα γιδι σε μια απτις 2 εταιρειες. Κοιταω καθε φορα ποια αγορα ειναι η πιο συμφερουσα και δεν τασομαι υπερ καμιας εταιρειας. Οπαδιλικι σε αυτα τα θεματα ειναι τουλαχιστον χαζομαρα!

Την "άρτια" cpu σου, την συνοδεύεις κιόλας με καλό κρασί και Βασίλη Καρά; Πέσμας την συνταγή της επιτυχίας σου.

Το να βαφτίζεις ηλίθιους και κορόιδα, χρήστες που αγοράζουν με βάση τις ανάγκες τους πάντα στα λεφτά και όχι στην δικιά σου "άρτια" άποψη είναι τουλάχιστον ηλίθιο.

Ο απλός χρήστης έχει γραμμένο τον i7 και θα δώσει τα παραπάνω λεφτά του για έναν γρήγορο SSD δίσκο.

Θα μου επιτρέψεις να σημειώσω την "άποψη" σου στο ρολό τουαλέτας που έχω πλάι μου.

Δημοσ.
Στους σερβερ τα καταφερνει καλυτερα και μαλιστα σε φαρμες υπερυπολογιστων αλλα απο εκει και περα στην πραγματικη αγορα μολις χθες ανακοινωσε νεους επεξεργαστες στα 45 νανομετρα οποτε τιποτα δεν εχει τελειωσει ακομα για να γινει ανταγωνιστικη και καλυτερη απο την Ιντελ...

Δηλαδη η αγορα των servers τι ειναι; Εικονικη;; Α, οταν ειπες πραγματικη, ηθελες να πεις client. Εσυ δεν ξερω τι επεξεργαστη φορας, αλλα μαλλον ο σκληρος σου ειναι πολύ μικρος, και ως bot δεν εχεις και πολλες γνωσεις αποθηκευεμενες εντος σου.

Δημοσ.
Δηλαδη η αγορα των servers τι ειναι; Εικονικη;; Α, οταν ειπες πραγματικη, ηθελες να πεις client. Εσυ δεν ξερω τι επεξεργαστη φορας, αλλα μαλλον ο σκληρος σου ειναι πολύ μικρος, και ως bot δεν εχεις και πολλες γνωσεις αποθηκευεμενες εντος σου.

αν δεξουμε μην μηλάμε και το στόμα μας καλά κλειστό να το κρατάμε

(να διαγραφουν αυτα τα δυο μηνύματα,ευχαριστώ)

• Super Moderators
Δημοσ.

στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...

αν δεξουμε μην μηλάμε και το στόμα μας καλά κλειστό να το κρατάμε

wat?

Δημοσ.
στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...

E, τι να κανω και γω. Οταν βλεπω διαφορα spambots να εχουν καταλαβει το φορουμ, καπου πρεπει να διαμαρτυρηθω. Ας κανουν κατι οι mods και ας διαγραφουν ασχετολογιες που δεν προσθετουν τιποτα στην συζητηση, οπως αυτο, το προηγουμενο δικο μου και το αρχικο του 21century.

MyPhone.gr θα το κανουμε στο τελος... (aka ο ορισμος του απολυτου μπαχαλου σε forum)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...