alex89 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Τον έχω ενάμιση περίπου χρόνο. Δεν έχω προσέξει πόσο θερμοκρασία ανέβαζε από την ημέρα που τον πήρα. Σήμερα με το Everest αλλά και μέσα από το bios είδα πως είναι στους 68 βαθμούς σε idle κατάσταση (τους πυρήνες βασικά κοιτάζω). Στην intel λέει: Thermal Specification 72 βαθμοί. http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLA9U# Έβαλα το Orthos να τρέχει Stress Cpu with Gromacs core και εδώ και 45 λεπτά που τρέχει δεν μου έχει βγάλει errors, όμως η θερμοκρασία στους πυρήνες είναι στους 78 με 74 βαθμούς....Ο επεξεργαστής είναι με μαμά ψύκτρα, δεν έχει πέσει γαργάλημα πουθενά, όλα είναι στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και το κουτί είναι μεγάλο με ανεμηστήρες σωστά τοποθετημένους. Οι τάσεις είναι εντάξει. Πίσω στο κουτί εκεί που πατάει η μητρική δεν είναι καθόλου ζεστό. Αντίθετα είναι κανονικο. Στους P4 όταν είχε ανεβάσει θερμοκρασία, το κουτί που τον είχε, ήταν πολύ ζεστό. Είναι οι σένσορες χαλασμένοι; Η intel δεν ξέρει πόσο θερμοκρασία αντέχει ο επεξεργαστής; Να πάρω τα βουνά, ή το κουτί και όπως είναι στη θάλασσα μπας και στανιάρει; Θα ήθελα να ρωτήσω, αν έχει κανείς φίλος τον Ε6850, τι θερμοκρασίες έχει σε idle κατάσταση. Και ακούω γνώμες για το φαινόμενο του υπολογιστή....Μου αρέσει που δεν τον ζόριζα κιόλας. Το orthos πόση ώρα/ώρες να το τρέξω; Ευχαριστώ.
badboy29 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Βασικά πρέπει να δώσεις και κάνα άλλο στοιχείο, πια μητρική έχεις? Και όταν λες οτι έχεις ανεμιστήρες σημασία είναι να δημιουργείς και μια καλή ροή αέρα όμως... Έχω 6850 αλλά άμα είναι στους 40 βαθμούς (τώρα που καλοκαιριάζει) σε εμένα δεν λέει και τίποτα. Αν λες οτι πρώτη φορά μετά από χρόνο είδες θερμοκρασία ίσως να μην πατάει καλά η ψυκτρα σου. Εγώ θα έβαζα (σαν πρώτο βήμα) μια ψυκτρα καλύτερη να είχα και το κεφάλι μου ήσυχο.
alex89 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια badboy29. Τώρα τελείωσα με το pc. Η μητρική είναι μία απλή intel: http://www.intel.com/Products/Desktop/Motherboards/DG31PR/DG31PR-overview.htm. Οι ανεμιστήρες είναι κανονικά γιατί μέσα το κουτί δεν είχε καθόλου σκόνη όταν το άνοιξα. Ο μπροστινός (120άρης είναι) ρουφάει τον αέρα και ο 90άρης πίσω τον βγάζει από το κουτί. Το πρόβλημα ήταν πολύ απλό τελικά. Άλλαξα την θερμοαγώγιμη πάστα και μία ώρα που το έχω σε idle είναι στους 42 βαθμούς! Η ψύκτρα πατούσε καλά. Μπορεί όμως να την αλλάξω αν πλακώσουν οι ζέστες. Εκείνο που με έκανε να απορήσω είναι πως ο επεξεργαστής δούλευε μία ώρα στους 78 με 74 βαθμούς, ενώ η intel δίνει 72. Με ξημέρωσε το άτιμο.
liopyr Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Εκείνο που με έκανε να απορήσω είναι πως ο επεξεργαστής δούλευε μία ώρα στους 78 με 74 βαθμούς, ενώ η intel δίνει 72. Η Intel δίνει την μέγιστη θερμοκρασία ασφαλούς λειτουργίας του επεξεργαστή. Πρόβλημα θα αντιμετώπιζες λογικά κοντά στους 100C, δεν είναι υπερβολικά πολλοί οι 78C.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Καλο θα ηταν να βγαλει-καθαρισει-ξαναβαλει τη ψυκτρα.
liopyr Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Καλο θα ηταν να βγαλει-καθαρισει-ξαναβαλει τη ψυκτρα. Tο έκανε ήδη ρε, μισά τα διαβάζεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.