MiaUGR Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα προβληματάκι με το καινούργιο μου MSI Wind U100 (2 GB Ram, b/g/n wi-fi, 160 GB HDD) , και θα το μοιραστώ μαζί σας γιατί ανακάλυψα από το internet ότι συμβαίνει σε αρκετά πισιά. Το netbook ήταν άριστο σε συμπεριφορά, αν εξαιρέσεις δύο σημαντικά προβλήματα: 1.) Το touchpad του ήταν DOA (για την ακρίβεια, το...μισό από αυτό δεν δούλευε καθόλου από τη μέρα που το πήρα, περίεργο πράμα). Δεν με πειράζει βέβαια ιδιαίτερα, διότι χρησιμοποιώ ποντίκι, αλλά δεν παύει να είναι μια δυσάρεστη βλάβη. 2ον και σημαντικότερον.) Η μπαταρία του netbook (6-cell, 4400 mah) απλά "πέθαινε" σε ένδειξη 46-50%!! Δηλαδή, χωρίς καμία ένδειξη-προειδοποίηση, το πισί έκλεινε (αν δεν ήταν plugged in) όταν το battery status έφτανε σε αυτά τα επίπεδα. Δεν υπήρχε κάποια ένδειξη από τα windows ότι τελειώνει η μπαταρία. Αφού έσβηνε το netbook, του έβαζα την πρίζα, και το battery status φαινόταν πάλι ίσο με...48% !!! Οι πιθανές αιτίες για αυτό το πρόβλημα πολλές. Διάβασα ότι μάλλον είναι ελαττωματική η μπαταρία η διάταξη-τσιπάκι που έχει στέλνει λάθος στοιχεία για τη χωρητικότητα στα Windows. Εκτός αυτού, το κύριο ελάττωμα της είναι ότι είναι dead και αυτή, με τη μισή από την ονομαστική χωρητικότητα. Πέραν αυτού, διαπίστωσα και αφύσικα μεγάλο battery wear (>10%) ενώ η μπαταρία πρακτικά είχε 3-4 κύκλους αποφόρτισης-φόρτισης. Σε κάθε περίπτωση, το πισί πήγε σούμπιτο για service και αναμένω αποτελέσματα. Θα σας ενημερώσω σχετικά. Σκέφτηκα να σας πω την ιστορία διότι το πρόβλημα παρουσιάζεται σε αρκετά μεγάλο αριθμό υπολογιστών και είναι, ουσιαστικά, μια "κακή" παρτίδα 6-cell μπαταριών της MSI. Έχετε το νου σας λοιπόν, όσοι έχετε παρόμοιο σύστημα , μήπως εμφανίσει τίποτα αντίστοιχο. Διαβάστε στο msiwind.net περισσότερα για το πρόβλημα. Έχει ένα topic σχετικά με dead batteries με...πολλές σελίδες.
RadioactiveToy Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Join the club...εμείς γεράσαμε περιμένοντας νέα μπαταρία (αντικατάσταση) από MSI και ALman Hellas...Από 7/5 περιμένω μαζί με τα άλλα παιδιά...δες εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=311479 Καλά ξεμπερδέματα...
MiaUGR Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Ναι τώρα είδα και το post με τα προβλήματα μπαταρίας...εμ σιγα που δεν θα υπήρχε. sorry που δεν το είδα πιο νωρίς, θα γραφα κατευθείαν εκεί... Η Alman όντως από χρόνους στο service και στην εξυπηρέτηση πάσχει. Έπρεπε να παίρνω επίμονα πρόσθετα τηλεφωνήματα (φαντάζομαι θα είχα χαρακτηριστεί ως γραφικός στη γραμματεία τους) για να "κινούνται" κάπως οι διαδικασίες. Τελικά, μετά από 2 1/2 εβδομάδες, έλαβα πίσω το MSI Wind μου. Τουλάχιστον "ενέδωσαν" σε όλα όσα τους ζήτησα χωρίς καμια τσιριμόνια (όπως γίνεται με άλλα service), και η νέα μου μπαταρία μέχρι στιγμής δεν έχει πρόβλημα...
GnG Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μετά απο 3 μήνες που το έχω.Σβήνει γύρω στο 50% ξαφνικά.Δεν έχω το άλλο γνωστό πρόβλημα με το led της μπαταρίας.Είναι οκ, σβήνει κανονικά το λαμπάκι οταν φορτίσει τέρμα. Ελπίζω να μπορώ να τους στείλω μόνο την μπαταρία και οχι ολόκληρο το netbook ε?
RadioactiveToy Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Το πιο πιθανό να σου ζητησουν να στειλεις και το laptop έχουν ενα περιεργο κολλημα οτι μπορεί να φταιει το m/b. Πες τους οτι το πρόβλημα ειναι με τη μπαταρία και οτι χωρίς αυτή δουλεύει μια χαρα. Στη χειρότερη οταν επιβεβαιώσουν οτι φταιει η μπαταρία πας και παιρνεις το laptop με την παλια μπαταρία και οταν ερθει η καινούργια στη στέλνουν και τους δίνεις πισω τη χαλασμένη. Ετσι εγινε με εμενα (βέβαια εγω ειχα κάνει και μια καταγγελία γιατι το ειχαν παραξηλωσει). Good Luck
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.