Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση Macbook pro & 1080p

LsPhotography

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε λιγο καιρο θα ερθει η Dell Ultrasharp 2709W 27" monitor

και εχω καποιες ερωτησεις.

MBP's Specs : 2.4Ghz , 2GB ram , 256 nvidia graphics

Απο οτι διαβασα το MBP που εχω υποστιριζει 1080p και κάποια 1080p video αναλογα με το bitrate που εχουν.

(Δεν θα βλεπω ταινιες 1080p οποτε δεν υπαρχει προβλημα εκει)

Θελω να μαθω εαν θα ζεστενεται αν ειναι συνδεμενο με την εξωτερικη οθονη (γιατι θα το εχω ωρες ανοιχτο , ειδικα το καλοκαιρι )

Και εαν ειναι σωστο να το χρησημοποιο για πολλες ωρες με 1080p αναλυση ?

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω το απλό MacBook Uni. 13.3" οπότε σε εσένα περιμένω πιο έντονα αποτελέσματα.

Ζεσταίνεται όντως εύκολα, αλλά μόνο αν μείνει ανοιχτό για πάνω από 3 ώρες και χρησιμοσποιείται κατά αυτές τις ώρες. ;)

Αν έχεις σκοπό να το αφήνεις στο γραφείο -άσχετα από το αν είναι συνδεδεμένη η οθόνη ή όχι-, θα πρέπει να προμηθευτείς ένα stand που να αφήνει χώρο από κάτω ώστε να "αερίζεται" από παντού χειμώνα-καλοκαίρι :-)

Σε λιγο καιρο θα ερθει η Dell Ultrasharp 2709W 27" monitor

και εχω καποιες ερωτησεις.

MBP's Specs : 2.4Ghz , 2GB ram , 256 nvidia graphics

Απο οτι διαβασα το MBP που εχω υποστιριζει 1080p και κάποια 1080p video αναλογα με το bitrate που εχουν.

(Δεν θα βλεπω ταινιες 1080p οποτε δεν υπαρχει προβλημα εκει)

Θελω να μαθω εαν θα ζεστενεται αν ειναι συνδεμενο με την εξωτερικη οθονη (γιατι θα το εχω ωρες ανοιχτο , ειδικα το καλοκαιρι )

Και εαν ειναι σωστο να το χρησημοποιο για πολλες ωρες με 1080p αναλυση ?

Ευχαριστω

Η θερμοκρασια που αναπτυσσει ουδεμια σχεση εχει με την αναλυση της εξωτερικης οθονης..

Οποτε θα ζεσταινεται ,οσο ζεσταινεται και τωρα. (ισως λιγο παραπανω γιατι θα ειναι κλειστο το καπακι)

Αν παντως ζεσταινεται γενικοτερα (πχ πες μας τι θερμοκρασιες εχεις τωρα σε idle κ τι σε full load), καλο θα ηταν να κανεις κατι για να φροντισεις την μακροζωια του..

Σε idle μεσω ορο ειναι απο 20-30 C και full load ειναι περιπου 50-60

Και οταν το συνδεω με οθονη και το εχω πανω απο 2 ωρες ανοιχτο και το χρησημοποιο ειναι στο 55-60 ΠΑΝΤΑ

20-30c θερμοκρασια ο επεξεργαστης-cpu ειναι σχεδον απιθανο αυτην την εποχη ..

Το idle το κοιτας αφοτου το εχει πχ 1 ωρα ανοιχτο κ τα τελευταια 5-10 λεπτα χωρις να το πολυχρησιμοποιεις..

Στην Αγγλία αγαπητέ haHa είναι μια χαρά εφικτά τα νούμερα αυτά. Μέχρι προχθές φορούσαμε πουλοβεράκια. :-)

Ακομα κ στην Αγγλια μου φαινεται σχεδον απιθανο επεξεργαστης φορητου υπολογιστη να εχει 20-30c θερμοκρασια, εκτος αν τον εχει εξω στο κρυο.

Μεσα σε ενα δωματιο ,που λογικα θα εχει 20+ βαθμους, ενας επεξεργαστης φορητου εχει συνηθως απο 40+ κ πανω σε idle.

(idle= ο υπολογιστης να εχει ανοιξει καμμια ωρα κα απλα το τελευταιο δεκαλεπτο να μην κανει κατι..)

Εμενα οταν τον αφινω για καμια ωρα ανοιχτο χωρις να τον λειτουργω εχει 20-35

αλλα οταν ειναι idle δλδ δεν τον εχω χρησημοποιησει σε 10λεπτα ειναι 40 βαθμους δυστηχως.

Idle ειναι οπως ειπαμε αυτο που εχεις οταν τον εχεις ωρα ανοιχτο κ τον αφησεις κανα 10λεπτο να ηρεμησει..

Αλλα ακομα πιο σημαντικο ειναι σε full load(μιας κ εκει ειναι πιο υψηλες οι θερμοκρασιες κ μπορει να δημιουρηθει προβλημα).

Για να δεις τις θερμοκρασιες σε full load κανε τα εξης(για κανα 10λεπτο):

5. Load temperature

Now it's time to 'torture' the two CPU cores to maximize the thermal heat output.

Go the the Applications folder, then the Utilities folder, and open the Terminal application. Don't worry, it's not as frightning as it looks. Now type the command belwo and press enter:

yes >/dev/null

This will make one CPU core work as fast as it can. But with dual-core processors, there are two CPU processors and ONE application can only work on ONE core at a time. Therefore you need to open a new Terminal window by selecting File -> New and type the command again, like shown below:

To verify that both CPU cores are under load, starting the Activity Monitor application in the Utilities folder. You will see that there are two processes called 'yes' using around '100%' cpu usage each.

Let the machine run for 10 minutes for the temperature to stabilize. You can see the temperature climbing in Hardware Monitor. After 10 minutes write down the current load temperature shown in Hardware Monitor or CoreDuoTemp.

Note: We're not looking for the peak temperature but the average temperature after the fans has kicked in and cooled the machine while under heavy load.

wow! Εφτασε 70.

Μια απορεια εχω, θα πειραζει εαν εχει 60 βαθμουν μεσο ορο

για καποσες ωρες?

Aν ανοιξεις 2 terminal κ βαλεις στο καθε ενα την εντολη ωστε να ζοριστουν κ οι 2 πυρηνες, το αφησεις αρκετη ωρα κ ειναι κ καλοκαιρακι στην Ελλαδα με αυξημενες θερμοκρασιες, μην ξαφνιαστεις αν δεις 90+ βαθμους σε apple φορητο!

Σε χαλαρη χρηση που του κανεις κ ειναι γυρω στο 60, δεν ειναι κ προβλημα.. Δεν ειναι βεβαια κ το καλυτερο για την μακροζωια του λαπτοπ κ του σκληρου.

Η καλυτερη επενδυση που μπορεις να κανεις για την μακροζωια του ειναι η αγορα επεκτασης εγγυησης! :-)

Μετα αν θελεις κανεις κ undervolting κ τελευταια λυση ειναι η αγορα βασης ψυξης.

Aν ανοιξεις 2 terminal κ βαλεις στο καθε ενα την εντολη ωστε να ζοριστουν κ οι 2 πυρηνες, το αφησεις αρκετη ωρα κ ειναι κ καλοκαιρακι στην Ελλαδα με αυξημενες θερμοκρασιες, μην ξαφνιαστεις αν δεις 90+ βαθμους σε apple φορητο!

Σε χαλαρη χρηση που του κανεις κ ειναι γυρω στο 60, δεν ειναι κ προβλημα.. Δεν ειναι βεβαια κ το καλυτερο για την μακροζωια του λαπτοπ κ του σκληρου.

90??

Θα λιωσει το πλαστικο σε τοσο υψηλη που δεν το πιστευω

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:08 ----------

ουτε ο φουρνος μου δεν πιάνει τοσο :P

90??

Θα λιωσει το πλαστικο σε τοσο υψηλη που δεν το πιστευω

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:08 ----------

ουτε ο φουρνος μου δεν πιάνει τοσο :P

Kι ομως!

Ασε το δικο σου για κανα 10 λεπτο να δουλευει φουλ κ μετα προσθεσε οτι αντι για 25 βαθμους θερμοκρασια περιβαλλοντος ,μπορεις να εχεις 35!

Πχ δες κ εδω καποιους που ειχαν σε full load 80, 90 , ακομα κ 100+ βαθμους:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2125153#post2125153

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2132625#post2132625

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2725661#post2725661

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2177751#post2177751

Τα apple φορητα φημιζονται οτι ειναι απο τα πιο ζεστα κ εχουν ενα θεμα με τις θερμοκρασιες.. Στα τελευταια unibody, βελτιωθηκαν οι θερμοκρασιες!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...