nikos21aek Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 πάντα πας με τα λεφτά που διαθέτεις, εκτός αν έχεις λεφτά για πέταμα ώστε να μην σε νοιάζει... μετά πας για το τι επιδόσεις παίρνεις με τα λεφτά που δίνεις και μετά για όλα τα άλλα... τουλάχιστον έτσι κάνει η πλειοψηφία, δεν σημαίνει ότι το κάνουμε όλοι... 1.Ανάγκες και απαιτήσεις 2.Λεφτά που διαθέτεις 3.Σου φτάνουν--->Είσαι ωραίος Σου λείπονται λίγα--->Υπομονή μέχρι να τα μαζέψεις Σου λείπονται πολλά--->Κάνεις συμβιβασμούς και κοιτάς τι σου δίνει την καλύτερη απόδοση στα λεφτά που διαθέτεις ώστε να πλησιάζεις τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό. Ή αν δεν κ@β...νεις με τους συμβιβασμούς κάνεις τα αδύναμα δυνατά και βρίσκεις τα λεφτά που χρειάζεσαι γιατί τίποτα καλύτερο από την απόλυτη ικανοποίηση!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 αρκετές φορές οι απαιτήσεις μας είναι περισσότερες από ότι μας χρειάζεται, μην σου πω 9/10 φορές...
nikos21aek Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 αρκετές φορές οι απαιτήσεις μας είναι περισσότερες από ότι μας χρειάζεται, μην σου πω 9/10 φορές... +1 γιαυτό όλα αυτά απαιτούν και κάποια ωριμότητα να αξιολογείς τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σου.
konstantinos77 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 γιατι πρωτο κριτηριο να ειναι τα λεφτα Thresh αν δεν μπορω με αυτα να παρω αυτο που με ικανοποιει ? Δηλαδη σκοπος δεν ειναι να παρω κατι και οτι ναναι ,αλλα να αγορασω αυτο που θελω.Αν δεν μπορω δεν παω σε κατι που με εξυπηρετει λιγοτερο .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 δλδ ένας Core i7 920 δεν σε ικανοποιούσε overclocked στα 3.3ghz? έπρεπε να δώσεις 300 σχεδόν euro παραπάνω για τον 940? μην μου πεις ότι ήταν στις "ανάγκες" σου... τέλος πάντων, δεν είπα να μην κάνεις ότι θες, αλλά μην λες ότι σκέφτονται όλοι με αυτό τον τρόπο...
nikos21aek Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 γιατι πρωτο κριτηριο να ειναι τα λεφτα Thresh αν δεν μπορω με αυτα να παρω αυτο που με ικανοποιει ?Δηλαδη σκοπος δεν ειναι να παρω κατι και οτι ναναι ,αλλα να αγορασω αυτο που θελω.Αν δεν μπορω δεν παω σε κατι που με εξυπηρετει λιγοτερο . Και αν εσύ θές την gtx285 παράδειγμα για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες-απαιτήσεις και στην τσέπη σου βρίσκονται 90ευρώ και με το ζόρι τι θα κάνεις θα μείνεις με onboard gpu για κανένα 3μηνο;
konstantinos77 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 δλδ ένας Core i7 920 δεν σε ικανοποιούσε overclocked στα 3.3ghz? έπρεπε να δώσεις 300 σχεδόν euro παραπάνω για τον 940? μην μου πεις ότι ήταν στις "ανάγκες" σου... τέλος πάντων, δεν είπα να μην κάνεις ότι θες, αλλά μην λες ότι σκέφτονται όλοι με αυτό τον τρόπο... και αν καποιος δεν ξερει να υπερχρονισει ? ή αν καποιος δεν ΘΕΛΕΙ να υπερχρονισει ? Τεσπα εγω απλα ξεκινησα να εξηγησω τι ειναι το best value for money τωρα το τι κανει ο καθενας ειναι σαφως δικο του θεμα .Παντως δεν ειπα εγω οτι σκεφτονται ολοι ετσι ,απλα ολα οσα ανεφερα προηγουμενως ειναι καποιες βασικες αρχες .Δες το ετσι ... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:03 ---------- Και αν εσύ θές την gtx285 παράδειγμα για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες-απαιτήσεις και στην τσέπη σου βρίσκονται 90ευρώ και με το ζόρι τι θα κάνεις θα μείνεις με onboard gpu για κανένα 3μηνο; Αν οι <<απαιτησεις>> μου που ανεφερα παραπανω ειναι να παιζω καποια βαρια παιχνιδια με 1900χ1200 στο full τοτε ναι δεν θα αγορασω και θα περιμενω.Τα παντα εναρμονιζονται με τις απαιτησεις που εχεις .Βασικη αρχη αυτο.Αν τωρα βολευτεις εσυ με κατι αλλο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο my friend.
nikos21aek Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Αν οι <<απαιτησεις>> μου που ανεφερα παραπανω ειναι να παιζω καποια βαρια παιχνιδια με 1900χ1200 στο full τοτε ναι δεν θα αγορασω και θα περιμενω.Τα παντα εναρμονιζονται με τις απαιτησεις που εχεις .Βασικη αρχη αυτο.Αν τωρα βολευτεις εσυ με κατι αλλο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο my friend. Ή θα δώσεις τα 90 για μια μητρική που θα σου βγάζει την μέγιστη δυνατή απόδοση για τα λεφτά της(best value for money),θα συμβιβαστείς προσωρινά για λίγους μήνες μέχρι να έχεις τα λεφτά +τα λεφτά από την 90άευρη που θα πουλήσεις και να πάρεις την κάρτα γραφικών που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου πλήρως...Κλασσικό παράδειγμα τώρα που πολλά άτομα ψάχνουν μια τέτοιου είδους gpu να "βολευτούν" για να τα σκάσουν με το που βγούν οι DX11
konstantinos77 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Τωρα αναλυεις διαφορες επιλογες που εχει ο καθενας.Δεν βλεπω να διαφωνεις σε κατι .Μαλιστα συμφωνεις σε αυτο που σου λεω οτι το τι θελεις εσυ για παραδειγμα εχει αμεση σχεση με το αν θα ξοδεψεις πχ τα 90...100..400 ευρω σου για να αγορασεις κατι που θα σε ικανοποιει 100%.Αν αυτο που σε ικανοποιει 100% ειναι παραπανω απο 1 τοτε ακριβως διαλεγεις το πιο φθηνο .Αυτο ειναι ακριβως και εξ' ορισμου το best value for money και οχι μια τυχαια επιλογη με μοναδικο κριτηριο την αγοραστικη σου δυναμη .
nikos21aek Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Τωρα αναλυεις διαφορες επιλογες που εχει ο καθενας.Δεν βλεπω να διαφωνεις σε κατι .Μαλιστα συμφωνεις σε αυτο που σου λεω οτι το τι θελεις εσυ για παραδειγμα εχει αμεση σχεση με το αν θα ξοδεψεις πχ τα 90...100..400 ευρω σου για να αγορασεις κατι που θα σε ικανοποιει 100%.Αν αυτο που σε ικανοποιει 100% ειναι παραπανω απο 1 τοτε ακριβως διαλεγεις το πιο φθηνο .Αυτο ειναι ακριβως και εξ' ορισμου το best value for money και οχι μια τυχαια επιλογη με μοναδικο κριτηριο την αγοραστικη σου δυναμη . Όχι φίλε σε καμία περίπτωση δεν είναι best value for money αυτό που σε ικανοποιεί 100%.. Αν υπάρχει ένα προϊόν που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου 95% και κοστίζει 100€ και ένα προϊόν που ικανοποιεί 100% τις απαιτήσεις σου και κοστίζει 250€ σαφώς και για τόσο μικρή διαφορά απόδοσης δεν είναι best value for money το δεύτερο προϊόν. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αν κ@..ώνεις άσχημα με το 100% χαλάλι τους τα 250€ καλύτερα να δώσεις τα παραπάνω και να νιώθεις την πλήρη ικανοποίηση παρά να μην τα δώσεις και να σκέφτεσαι μετά τι μ@..κία έκανα που δεν τα έδωσα..Αλλά αυτό και το τι πιστεύω εγώ είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Άλλο το "χαλάλι τα λεφτά που ξόδεψα τα παραπανίσια γιατί γουστάρω τρελά και είμαι ψυχικά ικανοποιημένος" και άλλο το best value for money.
konstantinos77 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Όχι φίλε σε καμία περίπτωση δεν είναι best value for money αυτό που σε ικανοποιεί 100%..Αν υπάρχει ένα προϊόν που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου 95% και κοστίζει 100€ και ένα προϊόν που ικανοποιεί 100% τις απαιτήσεις σου και κοστίζει 250€ σαφώς και για τόσο μικρή διαφορά απόδοσης δεν είναι best value for money το δεύτερο προϊόν. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αν κ@..ώνεις άσχημα με το 100% χαλάλι τους τα 250€ καλύτερα να δώσεις τα παραπάνω και να νιώθεις την πλήρη ικανοποίηση παρά να μην τα δώσεις και να σκέφτεσαι μετά τι μ@..κία έκανα που δεν τα έδωσα..Αλλά αυτό και το τι πιστεύω εγώ είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Άλλο το "χαλάλι τα λεφτά που ξόδεψα τα παραπανίσια γιατί γουστάρω τρελά και είμαι ψυχικά ικανοποιημένος" και άλλο το best value for money. Ετσι οπως το πηγαινεις ρε Νικο θα σου πω και εγω οτι ενα προιον κοστιζει 100 ευρω και με ικανοποιεί 40% και ενα αλλο κοστιζει 120 ευρω και με ικανοποιει 100%.Οριστε.. Αρα το δευτερο και πιο ακριβο ειναι best value for money,αφου η διαφορα 60% σε σχεση με την τιμη που ειναι 20 ευρω ειναι συμφερουσα σε υπερθετικο βαθμο για προτιμηση αγορας.Μην πηγαινεις τωρα με την συνδυαστικη.Σιγουρα υπαρχουν απειρα παραδειγματα που αντιβαινουν σε καποιους κανονες-κριτηρια αγορας και ζητησης,αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα.Το οτι κατι δεν εναρμονιζεται με ενα κανονα ή αρχη δεν σημαινει οτι αυτη η αρχη δεν υπαρχει .Αυτο που σου ειπα εγω ειναι η αρχη του best value for money .Ενω αυτο που λες εσυ ειναι σαν να λες οτι ενταξει δεν παω στο 100% πηγαινω στο 95% και μετα στο 80 και μετα στο 10%.Bvfm χωρις αρχικες απαιτησεις και κριτηρια επιλογης δεν νοειται .Σιγουρα υπαρχουν και περιπτωσεις οπου το bvfm ειναι το πιο φθηνο.Απλα σου εδωσα ενα αντιθετο παραδειγμα για να μην το θετεις σε μια αυθαιρετη βαση του απλα πιο φθηνου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Ετσι οπως το πηγαινεις ρε Νικο θα σου πω και εγω οτι ενα προιον κοστιζει 100 ευρω και με ικανοποιεί 40% και ενα αλλο κοστιζει 120 ευρω και με ικανοποιει 100%.Οριστε.. τέτοια διαφορά επιδόσεων και τιμής απλά δεν υπάρχει...εκτός αν η ικανοποίηση που λες είναι τελείως διαφορετική άρα το παράδειγμα σου απλά δεν υφίσταται...
konstantinos77 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Thresh μην διαβαζεις αποσπασματικα τα δικα μου posts .Δες σε παρακαλω τι εγραψε πριν ο Νικος και το παραδειγμα που ανεφερε και θα καταλαβεις γιατι εδωσα και εγω ενα παραδειγμα που οντως δεν υφισταται .Για αυτο ακριβως το εδωσα .Το παραδειγμα μου ηταν η λογικη του Νικου το οποιο ακομα και σε καποιες ελαχιστες περιπτωσεις να ισχυει δεν αποτελει τον κανονα.Τσεκαρε το να δεις τι εγραψε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 εκείνος είπε 100 euro και 250 euro με διαφορά επιδόσεων 5%... εσύ λες για διαφορά 20 euro με διαφορά επιδόσεων 60 %... ποια περίπτωση νομίζεις ότι στέκει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.