snik Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Καλημερα παιδια εχω ενα προβλημα με ενα website. Ο host που το φιλοξενουσα εχει phpMyAdmin - 2.11.9.5, MySQL client version: 4.1.22 ενω εγω στο pc μου εχω phpMyAdmin 3.1.3.1, MySQL client version: 5.0.51a. Εχασα καποια backup που ειχα τοπικα και δοκιμασα να κανω export την βαση για να εχω την σελιδα και τοπικα αλλα δυστυχως μου βγαζει ολα τα ελληνικα με λαθος encoding. Δοκιμασα να κανω ALTER DATABASE `koutsouk` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci αλλα δεν διορθοθηκε. Επισης βλεπω οτι σε ολα τα tables εχει μπει κωδικοποιηση latin1_swedish_ci. Εχει κανεις ιδεα πως μπορω να επαναφερω την σελιδα;
basdog22 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δοκίμασε αρχικά να δημιουργήσεις την βάση με collate utf8 και μετά να κάνεις import το αρχείο με την sql σου. Αν και πάλι δεν δουλέψει τότε δοκίμασε να κάνεις ενα set names "utf8" και μετά να κάνεις εξαγωγή και αντίστοιχα να κάνεις και την εισαγωγή με τον ίδιο τρόπο.
snik Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 την βαση απο την αρχη την ειχα με collate utf8, εκανα αυτο που μου ειπες αλλα και παλι δεν δουλεψε... συνεχιζει να εχει ολα τα tables σε Latin1_swedish_ci
giannis Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 θα κανεις την βαση και μετα θα της αλλαξεις το collate σε Latin1_swedish_ci και μετα θα κανεις import. για δοκιμασε ετσι
snik Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Τελικα εκανα τον παλιο και σιγουρο τροπο copy paste τα κειμενα σε νεο clean install του joomla. Μου πηρε λιγη ορα να το φτιαξω αλλα ημουν σιγουρος απο την αρχη οτι ετσι θα δουλεψει . Ευχαριστω παντως οσους βοηθησαν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.