Προς το περιεχόμενο

Κυνόδοντας και Ελληνικό Κινηματογραφικό Κατεστημένο

slipknot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως επίσης διακρίνω και μια μικρή δόση ειρωνίας στο πόστ του φίλτατου Γιάννη. Γιατί ρε συ Γιάννη έχουμε άδικο όταν ρωτάμε κάποιον γιατί δεν του άρεσε κάτι?

• Απαντ. 719
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μα δεν τον ρωτήσατε. Η άμεση απάντηση ήταν το ποστ-ειρωνεία του liopyr κι όταν δεν κατάλαβε την ειρωνεία εσύ του την έπεσες με τη φώτο από το BBT περί σαρκασμού. Τσίμπησες και 4 ψήφους για το εύστοχο σχόλιό σου κι όλα καλά, right?

Εκτός κι αν η ειρωνεία προσπαθεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να ωθήσει τον άλλο σε μεγαλύτερη ανάλυση. Όχι ότι δε συμβαίνει συχνά αυτό, αλλά εν προκειμένω δεν έπιασε.

Οπότε, φίλε kazak-hool (τι όνομα κι αυτό ρε μεγάλε :P) για πες μας τι δε σ' άρεσε στο αριστούργημα του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, στην όαση απέναντι στα σκουπίδια τύπου safe sex, καρδίτσες, κτλ;

Δημοσ.
Μα δεν τον ρωτήσατε. Η άμεση απάντηση ήταν το ποστ-ειρωνεία του liopyr κι όταν δεν κατάλαβε την ειρωνεία εσύ του την έπεσες με τη φώτο από το BBT περί σαρκασμού. Τσίμπησες και 4 ψήφους για το εύστοχο σχόλιό σου κι όλα καλά, right?

Εκτός κι αν η ειρωνεία προσπαθεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να ωθήσει τον άλλο σε μεγαλύτερη ανάλυση. Όχι ότι δε συμβαίνει συχνά αυτό, αλλά εν προκειμένω δεν έπιασε.

Οπότε, φίλε kazak-hool (τι όνομα κι αυτό ρε μεγάλε :P) για πες μας τι δε σ' άρεσε στο αριστούργημα του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, στην όαση απέναντι στα σκουπίδια τύπου safe sex, καρδίτσες, κτλ;

ενω η ειρωνια στη δημιουργια καποιου η οποια ειχε στις Καννες τη μεγαλυτερη κινηματογραφικη ελληνικη επιτυχια των δεκα τελευταιων χρονων ειναι αποδεκτη και σεβαστη κατα τη γνωμη σου; Που ο μονος Έλληνας σκηνοθετη που ηξεραν ηταν ο Αγγελοπουλος;

Δε σου αρεσει ενταξει απολυτα σεβαστο και να βγεις να το πεις αλλα προς τι η ειρωνια και ο σαρκασμος που κατακρινεις εσυ ο ιδιος παραπανω. Εκτος και αν δεν υπαρχει σαρκασμος στο σχολιο σου που υπογραμμισα και εγω ειμαι λαθος

Δημοσ.
Μα δεν τον ρωτήσατε.

Ε, πιστεύω ότι το να επιχειρηματολογήσεις - σχολιάσεις την άποψη σου για μια ταινία είναι το Α και το Ω σε ένα τόπικ που γίνεται κουβέντα για την ταινία. Αλλιώς όλα τα μηνύματα θα ήταν: ΚΑΛΟ, ΒΛΑΚΕΙΑ, ΕΛΕΟΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, ΜΑΛΑΚΙΑ κ.ο.κ Ε ναι, αλλά γιατί? Τι είναι αυτό που σε ξίνισε ή που σε έκανε να το θεοποιήσεις?

Η άμεση απάντηση ήταν το ποστ-ειρωνεία του liopyr κι όταν δεν κατάλαβε την ειρωνεία εσύ του την έπεσες με τη φώτο από το BBT περί σαρκασμού. Τσίμπησες και 4 ψήφους για το εύστοχο σχόλιό σου κι όλα καλά, right?

Παρεξήγησες την έννοια του ''την πέφτω σε κάποιον''. Το ότι με μια μικρή δόση χιούμορ θέλησα να δώσω στον kazak-hool να καταλάβει ότι το μήνυμα του liopyr ήταν σαρκαστικό δεν σημαίνει ότι του την πέφτω. Στο κάτω κάτω και εσύ έγραψες:

Σαρκασμός (ή ειρωνεία): Λες κάτι και εννοείς το ανάποδο (όπως κάνουν και οι γυναίκες δηλαδή αλλά χωρίς να σαρκάζουν, είναι από φυσικού τους ).

Του την μπήκες δηλαδή? Ή την είπες σε εμάς?

στο αριστούργημα του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου,

στην όαση

Sarcasm-the-big-bang-theory-8135257-500-281.jpg

:P

Εδιτ: Με πρόλαβε και ο disqualified...:-)

Δημοσ.
ενω η ειρωνια στη δημιουργια καποιου η οποια ειχε στις Καννες τη μεγαλυτερη κινηματογραφικη ελληνικη επιτυχια των δεκα τελευταιων χρονων ειναι αποδεκτη και σεβαστη κατα τη γνωμη σου; Που ο μονος Έλληνας σκηνοθετη που ηξεραν ηταν ο Αγγελοπουλος;

Δε σου αρεσει ενταξει απολυτα σεβαστο και να βγεις να το πεις αλλα προς τι η ειρωνια και ο σαρκασμος που κατακρινεις εσυ ο ιδιος παραπανω. Εκτος και αν δεν υπαρχει σαρκασμος στο σχολιο σου που υπογραμμισα και εγω ειμαι λαθος

Αυτο ειναι δλδ επιχειρημα ? Στο Βασιλειο των τυφλων κυριαρχει ο μονοφθαλμος ? Αναμεσα σε ολους τους χαλια ο λιγοτερος χαλια ειναι καλυτερος ? Και αυτο με Copy-paste απο αλλη ταινια ? Αυτος μπερδευτηκε με τα τραγουδια που κλεβουν στην Ελλαδα και ειπε ας κλεψω μια ολοκληρη ταινια. Και πρεπει απο πανω να του πουμε και Μπραβο καμαρι μας ? Εγω ετσι το βλεπω.

Δημοσ.

το θέατρο του παραλόγου.

δηλαδή στις Κάννες δεν ξέρουν τον Ripstein. δηλαδή στις Κάννες διαγωνίστηκε ο Κυνόδοντας με άλλες (τυφλές) ελληνικές ταινίες.

Δημοσ.

Αλλο λεω...

Λεμε πως ο Αγγελοπουλος ειναι ο μονος Ελληνας σκηνοθετης που ηξεραν....Μα αφου ΔΕΝ εχουμε αξιολογους Ελληνες σκηνοθετες ( τυφλοι ) λογικο ειναι να ηξεραν αυτον ( μονοφθαλμος ) που διαγωνιστηκε στις κανες....Και πως διαγωνιστηκε ? Με κλεμενο σεναριο απο ξενη ταινια που και αυτο ακομα το εκανε χειροτερο στο τελος. Οκ μερικοι θεωρειτε αξιο επαινου το να κλεβεις ξενη δουλεια και να την βαφτιζεις δικια σου, εγω το θεωρω τιποτενιο. Ο καθενας με τις αποψεις του.

Δημοσ.

Φανταζομαι οτι κατι τετοια ακουγε και ο ντενις ιλιαδης και εφυγε και βρηκε την υγειά του στην Αμερικη και σκηνοθετησε το τελευταιο σπιτι αριστερα.

Αληθεια Nik.k το εχεις δει το castle of purity πριν βγαλεις το συμπερασμα σου;

Υ.Γ. LOL οταν εγραψα οτι ο μονος σκηνοθετης που γνωριζαν ηταν ο Αγγελοπουλος ημουν σιγουρος για το "επιχειρημα" που θα ακολουθουσε. Και οχι δεν τον ηξεραν, τον εμαθαν...(εχει διαφορα)

Δημοσ.
Φανταζομαι οτι κατι τετοια ακουγε και ο ντενις ιλιαδης και εφυγε και βρηκε την υγειά του στην Αμερικη και σκηνοθετησε το τελευταιο σπιτι αριστερα.

Δεν μας χ***ι και ο Ηλιαδης με τις μπουρδες του.Σιγα την ταινια που εκανε στο Αμερικα.Και εμεις (ναι εγω και εγω και εγω) την υγεια μας βρηκαμε που εφυγε.Τωρα θα πρωταγωνιστησει σκηνοθετικα στο παγκοσμιο στερεωμα.Θα κανει και remake την τελευταια πισινα δεξια.Θα ειναι πολιτικο θριλερ με στοιχεια αλληγοριας..

Δημοσ.

Η όλη κατάσταση μου θυμίζει δικά μου κόμπλεξ που όταν πιάνω στα χέρια μου ένα βιβλίο, αν δω έλληνα συγγραφέα το ξεκινάω με προκαταλήψεις. (πλην κάποιων εξαιρέσεων)

Κάπως έτσι το βλέπω κι εδώ. Έλληνική παραγωγή και προσπαθούμε να της βγάλουμε το ξύγκι.

Δημοσ.

Μια μλκ ταινία ήταν που τη θεοποιήσατε ότι έχει και καλά κρυφά μηνύματα και πρέπει να σταθούμε σ' αυτά κι όχι στην απαράδεκτη σκηνοθεσία ή στις αστείες ερμηνείες, ή πρέπει να σταθούμε στο ότι επειδή οι περισσότερες ελληνικές ταινίες είναι για το χαβαλέ όσες προσπαθούν το κάτι παραπάνω αξίζουν επαίνους μόνο για την προσπάθεια, έστω κι αν αυτή ήταν τραγική.

Και ναι, φυσικά υπήρχε ειρωνεία στο ποστ μου. Μου 'μεινε κατάλοιπο από τις "μάχες" για το Λοστ :P

Δημοσ.
Συμφωνώ.

Χθές είδα και τον κυνόδωντα.. Χωρίς να λαμβάνω υπόψη οτι βασίζεται στην μεξικάνικη(?) ταινία που αναφέρθηκε πιο πάνω, μου άρεσε. Ψέμματα και υποκρισίες της νεοελληνικής οικογένειας, αλλα και η ελπίδα ενός να ξεφύγει απο ενα τέτοιο περιβάλλον.

Οι ερμηνείες πολύ καλύτερες απο κάτι ψευτο-"μπέστ-σέλερ" και ήταν αυτό ακριβώς το παίξιμο που χρειαζόταν η συγκεκριμένη ταινία.

Αυτό που ίσως να έλειπε και δεν άρεσε σε κάποιους είναι ενα πιο ξεκάθαρο τέλος.. τα κατάφερε ή οχι.. (αλήθεια αυτά τα πορτμπαγκάζ ανοίγουν απο μέσα?)

Αλλα αν το έδειχνε θα χάλαγε ολη την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει..

Anyway.. είναι απο τις κλασσικές ταινίες που είτε σου αρέσει είτε την "μισείς"..

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Μόνο που εγώ είδα την ταινία προχθές ;) και δεν θα ήθελα ένα διαφορετικό τέλος, γιατί θα γκρέμιζε μονομιάς, ότι έχτιζε όλη η ταινία.

Το θέμα δεν έχει να κάνει με το αν ανοίγουν τα πορτμπαγκαζ από μέσα.

Εξάλλου και να έβγαινε, θα έβλεπε τα "αδέρφια" της!

Το θέμα είναι ότι ήθελε να φύγει από το σπίτι και τα κατάφερε.

Για πόσο όμως, δεν αναφέρεται, οπότε μπορεί το απόγευμα μαζί με τον πατέρα της να επέστρεφε στο σπίτι.

Από τις λίγες ελληνικές ταινίες που έχω δει τα τελευταία χρόνια, ξεχωρίζω την Πολίτικη Κουζίνα, το Σπιρτόκουτο και το Πεθαίνω για σένα!

και επιτέλους η τριάδα γίνεται τετράδα. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές!

ΥΓ. Οι ταινίες, που παίρνουν το ρίσκο, να αφήνουν ερωτηματικά στο τέλος, και τα καταφέρνουν να μην πέσουν στην παγίδα, είναι από τις αδυναμίες μου.

Δημοσ.

Χτες την είδα.Έχω δει εκτρώματα και εκτρώματα αλλά αυτή πήρε το βραβείο και με διαφορά.

Η γνωστή συνταγή για να σε προσέξουν άμα είσαι μικρός και άσημος.Κάνε κάτι όσο το δυνατόν πιο εκκεντρικό για να στρέψεις τα βλέματα πάνω σου.

Όποιος κατάλαβε την κεντρική ιδέα της ταινίας ας μας την πει και εμάς.Μάλλον μόνο όσοι είναι μόνιμοι θαμώνες του Δρομοκαϊτιου την κατάλαβαν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...