Προς το περιεχόμενο

Κυνόδοντας και Ελληνικό Κινηματογραφικό Κατεστημένο

slipknot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
(το τσίου βέβαια δεν ανήκει στις ανοησίες που θέλει ο λαός για να χαζογελάσει και να περάσει την ώρα του ε)

Συμφωνώ.

Χθές είδα και τον κυνόδωντα.. Χωρίς να λαμβάνω υπόψη οτι βασίζεται στην μεξικάνικη(?) ταινία που αναφέρθηκε πιο πάνω, μου άρεσε. Ψέμματα και υποκρισίες της νεοελληνικής οικογένειας, αλλα και η ελπίδα ενός να ξεφύγει απο ενα τέτοιο περιβάλλον.

Οι ερμηνείες πολύ καλύτερες απο κάτι ψευτο-"μπέστ-σέλερ" και ήταν αυτό ακριβώς το παίξιμο που χρειαζόταν η συγκεκριμένη ταινία.

Αυτό που ίσως να έλειπε και δεν άρεσε σε κάποιους είναι ενα πιο ξεκάθαρο τέλος.. τα κατάφερε ή οχι.. (αλήθεια αυτά τα πορτμπαγκάζ ανοίγουν απο μέσα?)

Αλλα αν το έδειχνε θα χάλαγε ολη την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει..

Anyway.. είναι απο τις κλασσικές ταινίες που είτε σου αρέσει είτε την "μισείς"..

• Απαντ. 719
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

η ταινια ειναι για τον π#\2@@ο . τι καθεστε και λετε. ειναι τραγικη. τελοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ελεος. ουτε για black humor .

---------- Προσθήκη στις 04:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 04:58 ----------

εχασα 1:30 ωρα απο τη ζωη μου αΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΡ

Δημοσ.
Συμφωνώ.

Χθές είδα και τον κυνόδωντα.. Χωρίς να λαμβάνω υπόψη οτι βασίζεται στην μεξικάνικη(?) ταινία που αναφέρθηκε πιο πάνω, μου άρεσε. Ψέμματα και υποκρισίες της νεοελληνικής οικογένειας, αλλα και η ελπίδα ενός να ξεφύγει απο ενα τέτοιο περιβάλλον.

Οι ερμηνείες πολύ καλύτερες απο κάτι ψευτο-"μπέστ-σέλερ" και ήταν αυτό ακριβώς το παίξιμο που χρειαζόταν η συγκεκριμένη ταινία.

Αυτό που ίσως να έλειπε και δεν άρεσε σε κάποιους είναι ενα πιο ξεκάθαρο τέλος.. τα κατάφερε ή οχι.. (αλήθεια αυτά τα πορτμπαγκάζ ανοίγουν απο μέσα?)

Αλλα αν το έδειχνε θα χάλαγε ολη την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει..

Anyway.. είναι απο τις κλασσικές ταινίες που είτε σου αρέσει είτε την "μισείς"..

Δεν θα επρεπε να λαβεις στα υποψην σου απο που την αντεγραψε ο συγγραφεας ? Δλδ αν αντιγραψω τον αυθεντικο ροζ πανθηρα μονο με ελληνες ηθοποιους και το βγαλω δεν πρεπει να περιμενω να με κατακρινει ο κοσμος ? Δλδ τι προσφερα σαν συγγραφεας ειδικα αν ειναι χειροτερη και σαν σκηνοθεσια ? Ενταξει λετε πως οι ηθοποιοι επαιξαν καλα, εγω λεω πως μια τετοια ταινια δεν εχει και τις φοβερες ερμηνειες και σιγουρα δεν εχει την πιεση μιας μεγαλης παραγωγης. Απο εκει και περα και τελεια να ηταν ολα απο σκηνοθεσια ως τις ερμηνειες, που φυσικα ειναι κατω του μετριου αλλα μιλαω υποθετικα, απο την στιγμη που ειναι αντιγραφη αρκει για να σε ξενερωσει.

Δημοσ.
Την ειδα πριν απο λιγο και ομολογω πως επαθα πλακα. Η τριχα μου ηταν καγγελο απο τα πρωτο λεπτο ως το τελευταιο. Ειχα υψηλες προσδοκιες γι' αυτη τη ταινια, αποδειχτηκε ακομα καλυτερη. Προκειται για το πιο αλλοκοτο και ανατριχιαστικο σεναριο Ελληνικης ταινιας που εχω δει. Ακρως εντυπωσιακη, "αρρωστη" ατμοσφαιρα, απο τις πιο ψυχασθενικες, λιγες ταινιες την "θυμιζουν" καπως, οπως το ιαπωνικο Strange Circus και ο Αντιχριστος. Θεωρω πως αξιζε διχως αμφιβολιας (και) το οσκαρ ξενογλωσσης ταινιας. Καταπληκτικος ο κοσμος του δημιουργου, ο τροπος που συμπεριφερονταν οι χαρακτηρες (ιδιως η εντυπωσιακη Α. Παπούλια), με την μουσικη να ερχεται σε σπανιες περιπτωσεις, οποτε πρεπει (ισως θα ταν καλυτερα να 'χε ενα -οχι περισσοτερα- τραγουδι ακομα) και να συμβαλει στην μεσω των αισθησεων αφομοιωση της κινηματογραφικης πραγματικοτητας. Ειδα διαφορες αρνητικες κριτικες, συμπερασματικα λυπαμαι για οσους δεν εχουν την αντιληπτικη ικανοτητα που θα τους επετρεπε να την αισθανθουν και να την κατανοησουν (χαιρομαι που ειδα καπου να "κραζεται" μαζι με το Antichrist του trier). Τα θεματα της ειναι η ανθρωπινη φυση, η ελευθερη (?) βουληση, ο θεσμος της οικογενειας, η σεξουαλικοτητα. Δεν απαιτουνται κιλα φαντασιας για την επινοηση τους αλλα μια απλη προσοχη για την ανακαλυψη τους. Ευχομαι να δουμε κι αλλα τοσο αξιολογα δημιουργηματα απο τον Γιωργο Λανθιμο.

Ειμαι της αποψης "to each his own" αλλα εδω δεν μπορω να μην διαφωνησω.Ειναι εντελως ασχετο να συγκρινεις με τον Trier.Δηλαδη τωρα πλακα μας κανεις?Συγκρινεις ελληνα σκηνοθετη με τον Trier??!!!Και τι πιστευεις?Δεν ηξερε οτι θα "κραχτει" η ταινια του?Το θεμα ηταν καρακλεμμενο, η ηθοποια, πλην του πατερα, ηταν "στημενη".Το να καταλαβεις νοηματικα μια ταινια δεν σημαινει οτι ειναι και αριστουργημα.Ενταξει ολα τα θεματα που αναφερεις ηταν στο σεναριο.Η εκτελεση ηταν μετρια κατα τη γνωμη μου.Σε σχεση με αλλες ελληνικες ταινιες ειναι αρκετα μπροστα η ταινια αλλα δυστυχως αν τη συγκρινω με τον παγκοσμιο ανεξαρτητο κινηματογραφο πατωνει αγρια οπως και να το κανουμε σε ολους τους τομεις,Υπαρχουν ταινιαρες γυρω απο αυτο το θεμα και πραγματικα ελπιζω ο Λανθιμος να μην γνωριζε/ειδε καμια απο αυτες αλλιως μιλαμε για μεγαλο απατεωνα σκηνοθετη.

Δημοσ.
Ειμαι της αποψης "to each his own" αλλα εδω δεν μπορω να μην διαφωνησω.Ειναι εντελως ασχετο να συγκρινεις με τον Trier.Δηλαδη τωρα πλακα μας κανεις?Συγκρινεις ελληνα σκηνοθετη με τον Trier??!!!Και τι πιστευεις?Δεν ηξερε οτι θα "κραχτει" η ταινια του?Το θεμα ηταν καρακλεμμενο, η ηθοποια, πλην του πατερα, ηταν "στημενη".Το να καταλαβεις νοηματικα μια ταινια δεν σημαινει οτι ειναι και αριστουργημα.Ενταξει ολα τα θεματα που αναφερεις ηταν στο σεναριο.Η εκτελεση ηταν μετρια κατα τη γνωμη μου.Σε σχεση με αλλες ελληνικες ταινιες ειναι αρκετα μπροστα η ταινια αλλα δυστυχως αν τη συγκρινω με τον παγκοσμιο ανεξαρτητο κινηματογραφο πατωνει αγρια οπως και να το κανουμε σε ολους τους τομεις,Υπαρχουν ταινιαρες γυρω απο αυτο το θεμα και πραγματικα ελπιζω ο Λανθιμος να μην γνωριζε/ειδε καμια απο αυτες αλλιως μιλαμε για μεγαλο απατεωνα σκηνοθετη.

to each his own κι εδώ. και ειδικά στο bold διαφωνώ πλήρως.

κατά τ'άλλα δεν είδα καμιά σύγκριση με τον Trier στο ποστ που κάνεις quote, απλά μια αναφορά στον Αντίχριστο οπότε συνιστώ ψυχραιμία.

επίσης (προς όλους) ηρεμήστε με το θέμα "κλοπής", "αντιγραφής", "απατεωνιάς" και δε συμμαζεύεται. εκτός κι αν πέσαμε σε τίποτα φανατικούς του Arturo Ripstein σ'αυτό το forum οπότε θα πάω πάσο. ή αν έχουμε "καθαρούς" σινεφίλ που ασχολούνται μόνο με τις ρίζες και το ρεπερτόριό τους περιορίζεται σε Griffith, Eisenstein, Murnau, Bunuel, Tarkovsky, Antonioni, Rosselini (ή De Sica, διαλέχτε) και Godard.

ο κινηματογράφος, η επιρροή και η αντιγραφή είναι έννοιες συνυφασμένες και ελάχιστοι δημιουργοί ξέφυγαν απ'αυτές. γιατί ειδικά στον Κυνόδοντα να ακολουθήσει μάθημα ιστορίας? ο οποίος Κυνόδοντας προφανώς και δεν προσγειώθηκε από άλλο πλανήτη. ο Λάνθιμος όλο και κάποια ταινία θα είδε πριν φτάσει στο 2009.

τι θέλω να πω? to each his own όπως είπε κι ο φίλος από πάνω. δε σου αρέσει? οκ, δεκτό.

δε σου αρέσει επειδή ο Ripstein το έκανε πριν από 35 χρόνια αλλά πριν βγει ο Κυνόδοντας ήξερες μόνο τις μεξικάνικες σειρές? ε χέσε με.

Δημοσ.

Ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του αλλα λυπαμαι πολυ που μια ταινια που για μενα ειναι σημειο αναφορας για τον ελληνικο κινηματογραφο να κρινεται αυτη και ο δημιουργος της με αυτον τον τροπο. Τι παει να πει "ελπιζω να μην ειδε καποια απο αυτες τις ταινιες". Οπως ειπε καποιος δεν ειναι δυνατον να εβλεπε μονο μεξικανικα. Δεν ειναι δυνατον να μην επηρεαστεις απο αυτα που βλεπεις και αποτελουν μερος της κουλτουρας σου.

Μαλιστα βρηκα και ενα πολυ ωραιο κομματι συγκριτικο για αυτες τις δυο ταινιες, εδω

Και ο σκορσεζε πηρε οσκαρ για τo the departed το οποιο ειναι remake του infernal affairs.

Ελπιζω να μην παρεξηγηθω δεν θελω να κρινω το γουστο καποιον και αν τους αρεσε ή δεν τους αρεσε η ταινια δεν εχω προβλημα με αυτο παρα μονο με διαφορα συγκεκριμενα σχολια

Δημοσ.
δε σου αρέσει επειδή ο Ripstein το έκανε πριν από 35 χρόνια αλλά πριν βγει ο Κυνόδοντας ήξερες μόνο τις μεξικάνικες σειρές? ε χέσε με.

Πολύ σωστός.

Δεν ξέρω γιατί κόλλησε τόσο πολύ το θέμα στην ''αντιγραφή'' της ταινίας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στην τέχνη παρθενογένεση δεν υπάρχει. Η ταινία για ελληνικά δεδομένα, ήταν πολύ καλή. Αλλιώς μόνο κάτι Σουλα Έλα Ξανά και Κινγκ Οφ Μίκονος θα μας είχαν μείνει.

Δημοσ.
Πολύ σωστός.

Δεν ξέρω γιατί κόλλησε τόσο πολύ το θέμα στην ''αντιγραφή'' της ταινίας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στην τέχνη παρθενογένεση δεν υπάρχει. Η ταινία για ελληνικά δεδομένα, ήταν πολύ καλή. Αλλιώς μόνο κάτι Σουλα Έλα Ξανά και Κινγκ Οφ Μίκονος θα μας είχαν μείνει.

Τραγική ήταν. Το "Ψυχή Βαθειά" ήταν πολύ καλή. Ακόμα και το "Τσιου" μπροστά του πάει για Όσκαρ!

Ο καθένας έχει τα γουστά του...

Δημοσ.

δεν ειναι θεμα γουστου . η ταινια ειναι σαν μια ουτοπια .τελοσ , απο κει και περα γιατι μηλαμε οτι αντικατοπριζει την ελληνικη οικογενεια κλπ κλπ , ειναι σκετη μπουρδα.

---------- Προσθήκη στις 17:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:44 ----------

Εξαιρετική ανάλυση με ακράδαντα επιχειρήματα.

δεν νομιζω να εχω αναφερει καποιο επιχειρημα :confused:

Δημοσ.

Με απλά λόγια:

Σαρκασμός (ή ειρωνεία): Λες κάτι και εννοείς το ανάποδο (όπως κάνουν και οι γυναίκες δηλαδή αλλά χωρίς να σαρκάζουν, είναι από φυσικού τους :P).

Δηλαδίς, σου είπαν ότι είχες φοβερά επιχειρήματα ακριβώς επειδή παρέθεσες τη γνώμη σου χωρίς επιχειρήματα. Τούτο είναι σφάλμα μέγιστο σ' αυτό τον ιστότοπο.

Δηλαδίς (Νο2) το να πεις "Μάπα η ταινία" θα αντιμετωπιστεί με ειρωνεία ενώ αν πεις "Μάπα η ταινία επειδή... κι αυτό... επίσης,... εξάλλου... κτλ" σε σώζει κάπως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...