RottenLungs Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 @gio: ...είναι προφανές... Για μας που δεν είναι προφανές;; [κανονικά δεν το είχα απορία, ψιλοχέστηκ@ (με το συμπάθιο) να σου πώ, αλλα αυτό το "προφανές" είναι τώρα που με τσιγκλάει να μάθω]
Sadead Neth Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δεν αντεξα να το δω πανω απο 10 λεπτα Τελικα εκτος απο αρρωστημενη ψευτο-κουλτουρο-τσοντα ειναι και κλεμμενο ? Άργησες να το καταλάβεις. Έχοντας δει το El castillo de la pureza, χρειάστηκαν μόνο 5 λεπτά προβολής του Κυνόδοντα για να σχηματίσω την ίδια ακριβώς άποψη. Για να σου αρέσει αυτή η ταινία πρέπει είτε να είσαι άρρωστος ψευτο-κουλτουρέ κρυφο-πορνολάγνος με άγνοια του παγκόσμιου κινηματογράφου είτε να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.
Members gsarig Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Members Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δεν έχω δει ακόμα την ταινία, αλλά μετά από όσα διάβασα σκέφτομαι να κάνω κάποια στιγμή διπλή προβολή, ξεκινώντας με το el castillo κλπ και συνεχίζοντας με τον Κυνόδοντα... (και ποστάρω για να βάλω το θέμα στα υπό παρακολούθηση )
yannis27gr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2010 Love it or hate it ταινία... Χμ, μάλλον αξίζει να δοκιμάσω.
Luxx Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Το τελος ηταν αθλιο! Περιμενα να δω τη συνεχεια και ξαφνικα βγαινουν οι τιτλοι τελος! Νομιζα οτι ηταν κανενα προβλημα του Player, αλλα οχι..
yannis27gr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Λοιπόν, την είδα χθες. Η θεματική (σε σποιλερ): Δημιουργείς ένα τελείως απομονωμένο περιβάλλον στο οποίο επιβάλλεις κανόνες συμπεριφοράς και περιμένεις από τους "έγκλειστους" να συμπεριφερθούν με συγκεκριμένο τρόπο, ακολουθώντας τους παραπάνω κανόνες. Άλλοτε με βία, άλλοτε με πονηριά εκριζώνεις κάθε προσπάθεια συμπεριφοράς εκτός των ορίων που έχεις θέσει. Φυσικά, καθώς ο άνθρωπος είναι ελεύθερο ον, η κατάπνιξη των παρορμήσεων θα οδηγήσει αναγκαστικά σε διασπαστικές συμπεριφορές. Αυτές είναι ανεκτές αρκεί να γίνονται κρυφά. Τελικά, κάπως καταφέρνει να μπει στο αποστειρωμένο αυτό περιβάλλον ένα εξωτερικό ερέθισμα και να διασπάσει την εύθραστη ισορροπία. Προσπαθείς και τελικά καταφέρνεις να διώξεις βίαια το ερέθισμα αλλά η ζημιά έχει γίνει καθώς έχει σπείρει την αμφιβολια σε κάποιους "εγκλειστους" κι έτσι θα υπάρξει η αναμενόμενη επανάσταση του ενός. Με λίγα, εντελώς απλά λόγια, περιέγραψα τη θεματική της ταινίας Η φωλιά του κούκου . O Κυνόδοντας προσπάθησε να ακολουθήσει την ίδια πεπατημένη και να μεταφέρει το ίδιο σκεπτικό σ' ένα εντελώς διαφορετικό μικρόκοσμο. Ενδιαφέρουσα σύλληψη και μόλις το αντιλήφθηκα περίμενα να δω πώς θα το αξιοποιήσει. Γιατί, ομολογουμένως, η αρχική ταινία είναι ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και μια από τις πλέον αγαπημένες μου ταινίες. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, τι μλκ ήταν αυτή; Τι βιασμός της ιδέας; Ασυνάρτητη εντελώς ταινία, χωρίς αρχή και τέλος, ανούσια και άσκοπη, έχει μπει στη λίστα με τις cult εντελώς απαράδεκτες ταινίες. Νόμιζα ότι δεν είχε πιο χαμηλά από το σπιρτόκουτο, αλλά έκανα τραγικά λάθος. @marantonis: Δεν ξέρω που τα είδες αυτά που αναφέρεις στο ποστ σου και την εκθειάζεις, αλλά η ταινία είναι ένα απαράδεκτο έκτρωμα. Μακράν η χειρότερη που έχω δει ποτέ. Μακράν όμως!
yanc Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Aν το lowest ειναι το Σπιρτοκουτο (ΙMDB 7/10) και ο Κυνοδοντας (IMDB 7,5/10) μακραν η χειροτερη κατι Safe sex, Τσιου, Karditses κλπ(...για να μεινουμε στα ελληνικα) που θα επρεπε να πανε στην κλιμακα σου;
yannis27gr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 H 2η ομάδα ταινιών που ανέφερες είναι, εν γνώση τους, στοχευμένες για τον πολύ λαό που δε θέλει να σκεφτεί, θέλει ανοησίες για να γελάσει και να περάσει η ώρα του. Καλώς ή κακώς, κακώς κατ εμέ, αυτή είναι η σύγχρονη ψυχαγωγία. Αντίθετα, κυνόδοντας, αγγελλόπουλος, κτλ ανήκουν στην κατηγορία των "ποιοτικών" ταινιών. Τις κρίνουμε με άλλα κριτήρια. Αλήθεια, τις έχει δει;
BadBoy Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Κρίμα και από το σενάριο φαινόταν να έχει προοπτικές. Αλλά για να γίνεται σύγκριση με Σπιρτόκουτο και Ψυχή στο Στόμα, θα την βάλω και αυτήν στα αζήτητα.
orotoi Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Παντως ειναι αστειο το οτι οσο και μαπα και αν ειναι μια ταινια, οσο και κουφια ΠΑΝΤΑ καποιος θα βρει κρυμμενα νοηματα και συμβολισμους............Βεβαια αυτο ειναι μια αναγκη που εχουμε ολοι μας οποτε δεν ειναι κατι που παρεξηγω. 90% αυτών των συμβολισμών (πέρα απο κάποιους γενικότερους/στανταρ) είναι προβολές δικές μας.. ...την ψάχνω να την δώ απο περιέργια... ...το σπιρτόκουτο οταν ξεπερνάς το πανικό που σου προκαλλεί ο τύπος με τις φωνές του ολη την ώρα, είναι αρκετά καλή... ...πλάκα έχει να γράφεις με τελειές... ...λες και χεις πιεί 9 τσιγάρα... ...και ξεχνάς τι ήθελες να πείς... ...αλλα μετά σου ρχεται πάλι...
liopyr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 (το τσίου βέβαια δεν ανήκει στις ανοησίες που θέλει ο λαός για να χαζογελάσει και να περάσει την ώρα του ε)
yanc Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Αλήθεια, τις έχει δει; Μονο το μισο Τσιου. Το Καρατε -τυφλη φυγη, κλασεις ανωτερο...
sigamhsoupw Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δε ξέρω αν μεγάλωσα εγώ ή η υπομονή μου, πάντως καθόλου βαριά ή κουραστική δε την βρήκα. Μου έκανε εντύπωση το πώς καταφέρνει να μετατρέψει τα αδύνατα σημεία της, όπως κάποιες ερμηνείες, σε δυνατά χαρτιά της. Τώρα είδα το θέμα. Ειλικρινά εχω βαρεθεί να συμφωνώ με τον quote-όμενο. Καταντάει κατά πολύ ΠΟΛΥ κουραστικότερο από τον κυνοδοντα (για τα δικά μου δεδομένα πάντα). Κ όσο για τις συγκρίσεις με το σπιρτόκουτο, δεν εχω ολοκληρωμένη άποψη καθώς το δεύτερο το εχω δει μόνο στο θέατρο, αλλά αν η ταινία μοιάζει με την παράσταση τότε η σύγκριση είναι τουλάχιστον ατυχής..
yannis27gr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 (το τσίου βέβαια δεν ανήκει στις ανοησίες που θέλει ο λαός για να χαζογελάσει και να περάσει την ώρα του ε) Εννοείται. Το 'χωσε ο yanc ανάμεσα σε Safe Sex - Karditsa και το πήρε η μπάλα. @yanc: Ρώτησα αν έχεις δει το σπιρτόκουτο και τον κυνόδοντα. Γιατί μου τσαμπουνάς τις βαθμολογίες του imdb (φαντάζομαι) κι αναρωτιέμαι αν έχεις προσωπική άποψη.
yanc Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2010 @yanc: Ρώτησα αν έχεις δει το σπιρτόκουτο και τον κυνόδοντα. Γιατί μου τσαμπουνάς τις βαθμολογίες του imdb (φαντάζομαι) κι αναρωτιέμαι αν έχεις προσωπική άποψη. Μα για να συμμετεχω στη συζητηση φυσικα κι εχω αποψη. Εχω δει και τις δυο. Το Σπιρτοκουτο μου αρεσε, με τον Κυνοδοντα δεν τρελαθηκα. Το Σπιρτοκουτο το χαρηκα ιδιαιτερα γιατι ειχε θεμα ταμπου: την "αγια" νεο-ελληνικη οικογενεια σε εποχη που αν εβλεπες τις "ποιοτικες" οπως ειπες ταινιες που εβγαιναν θα νομιζες οτι το πιο συγχρονο θεμα και προβληματισμος στην Ελλαδα ειναι ο...εμφυλιος. Και απο τη βαλκανομιζερια και τα Αγγελοπουλεια πλανα που σε κανουν να υποψιαζεσαι οτι το ΕΚΚ χρηματοδοτει ανα χιλιομετρο φιλμ ή τους δυσνοητους ονειρικους συμβολισμους ή τις ανωδυνες σεναριακες σουπες που πουλανε ( ; ) οι κρατικοδιαιτες "ποιοτικες" προτιμω την ρεαλιστικη ματια στην ασφυκτικη μιζερια των τεσσαρων τοιχων και των συγχρονων χαρακτηρων που μπορω να αναγνωρισω. Ο Κυνοδοντας αν και ετυχε ευρυτερης αποδοχης δε με ενθουσιασε. Κατι μου ελειπε απο το "πακετο" χωρις ακομα να εχω καταλαβει τι ηταν αυτο αν και η (μη-πρωτοτυπη) σεναριακη ιδεα αλλα και οι ερμηνειες ηταν καλες. Τελος, διαφωνω με τον ορο "ποιοτικες ελληνικες ταινιες" γιατι τον θεωρω οξυμωρο και "τσαμπουναω" βαθμολογιες του IMDB για να υπαρχει και αλλο ενα μετρο συγκρισης εκτος των αντιθετων προσωπικων μας αποψεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.