Προς το περιεχόμενο

Κυνόδοντας και Ελληνικό Κινηματογραφικό Κατεστημένο

slipknot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
... χαθηκε να δουλευτει λιγο το στορυ;

...μα τότε η έλλειψη καλοδομημένου + έξυπνου σεναρίου - ήταν επιεικώς φαιδρό - θα γινόταν προφανής...

...ενώ έτσι μάς ψάρωσε με τα όντως πρωτότυπα εικαστικά τεχνάσματα που διαδραματίζονταν επί σκηνής...

...άλλωστε δεν είχε να πεί τίποτε παραπάνω απ' αυτό που είδες...

• Απαντ. 719
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
... χαθηκε να δουλευτει λιγο το στορυ;

...μα τότε η έλλειψη καλοδομημένου + έξυπνου σεναρίου - ήταν επιεικώς φαιδρό - θα γινόταν προφανής...

...ενώ έτσι μάς ψάρωσε με τα όντως πρωτότυπα εικαστικά τεχνάσματα που διαδραματίζονταν επί σκηνής...

...άλλωστε δεν είχε να πεί τίποτε παραπάνω απ' αυτό που είδες...

Δημοσ.
Δεν διάβασα κάποιος να την εκθειάζει εδώ μέσα, οπότε δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι.

παρών. η καλύτερη ταινία του 2009 μαζί με το limits of control :-)

Δημοσ.
Δεν διάβασα κάποιος να την εκθειάζει εδώ μέσα, οπότε δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι.

Δημοσ.

α οκ, εσύ προκάλεσες την οργή τους λοιπόν. Δεν είχα διαβάσει τόσο πίσω.

...θα ήταν σταθμός στον ελλ. κινηματογράφο...

...αλλά δυστυχώς είναι "σηκωμένη" απο τη μεξικάνικη ταινία "Το Κάστρο Της Αγνότητας" του '73...

μα τότε η έλλειψη καλοδομημένου + έξυπνου σεναρίου - ήταν επιεικώς φαιδρό - θα γινόταν προφανής.

θα ήταν σταθμός παρά το φαιδρό της σενάριο? Ή μάλλον είναι φαιδρό επειδή είναι κλεμμένο? Ποια είναι τα πρωτότυπα εικαστικά τεχνάσματα, ένα παράδειγμα για να καταλάβω τι εννοείς? (το είδα πριν καιρό και δεν θυμάμαι καλά) Τι είναι αυτό τελικά που δεν σου αρέσει? Γιατί πίστεψέ με, παρά τις προσπάθειές σου, δεν είναι προφανές.

:-)

Δημοσ.

α οκ, εσύ προκάλεσες την οργή τους λοιπόν. Δεν είχα διαβάσει τόσο πίσω.

...θα ήταν σταθμός στον ελλ. κινηματογράφο...

...αλλά δυστυχώς είναι "σηκωμένη" απο τη μεξικάνικη ταινία "Το Κάστρο Της Αγνότητας" του '73...

μα τότε η έλλειψη καλοδομημένου + έξυπνου σεναρίου - ήταν επιεικώς φαιδρό - θα γινόταν προφανής.

θα ήταν σταθμός παρά το φαιδρό της σενάριο? Ή μάλλον είναι φαιδρό επειδή είναι κλεμμένο? Ποια είναι τα πρωτότυπα εικαστικά τεχνάσματα, ένα παράδειγμα για να καταλάβω τι εννοείς? (το είδα πριν καιρό και δεν θυμάμαι καλά) Τι είναι αυτό τελικά που δεν σου αρέσει? Γιατί πίστεψέ με, παρά τις προσπάθειές σου, δεν είναι προφανές.

:-)

Δημοσ.

Παντως ειναι αστειο το οτι οσο και μαπα και αν ειναι μια ταινια, οσο και κουφια ΠΑΝΤΑ καποιος θα βρει κρυμμενα νοηματα και συμβολισμους............Βεβαια αυτο ειναι μια αναγκη που εχουμε ολοι μας οποτε δεν ειναι κατι που παρεξηγω.

Δημοσ.

Παντως ειναι αστειο το οτι οσο και μαπα και αν ειναι μια ταινια, οσο και κουφια ΠΑΝΤΑ καποιος θα βρει κρυμμενα νοηματα και συμβολισμους............Βεβαια αυτο ειναι μια αναγκη που εχουμε ολοι μας οποτε δεν ειναι κατι που παρεξηγω.

Δημοσ.

Οτι χειροτερο εχω δει..Δεν με πειραξε το οτι ηταν διεστραμενο το σεναριο..Αλλα το ιδιο το σεναριο..Σαν ιστορια απο αισθησιακη ταινια μου εκανε..Πολλες φορες γελασα με το πως εχανα τοση ωρα απο την ζωη μου ομως συνεχιζα να το βλεπω να δω που θα καταληξει..Τι το θελα..Πραγματικα οτι πιο ηλιθιο εχω δει..Γνωμη μου..

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Την ειδα πριν απο λιγο και ομολογω πως επαθα πλακα. Η τριχα μου ηταν καγγελο απο τα πρωτο λεπτο ως το τελευταιο. Ειχα υψηλες προσδοκιες γι' αυτη τη ταινια, αποδειχτηκε ακομα καλυτερη. Προκειται για το πιο αλλοκοτο και ανατριχιαστικο σεναριο Ελληνικης ταινιας που εχω δει. Ακρως εντυπωσιακη, "αρρωστη" ατμοσφαιρα, απο τις πιο ψυχασθενικες, λιγες ταινιες την "θυμιζουν" καπως, οπως το ιαπωνικο Strange Circus και ο Αντιχριστος. Θεωρω πως αξιζε διχως αμφιβολιας (και) το οσκαρ ξενογλωσσης ταινιας. Καταπληκτικος ο κοσμος του δημιουργου, ο τροπος που συμπεριφερονταν οι χαρακτηρες (ιδιως η εντυπωσιακη Α. Παπούλια), με την μουσικη να ερχεται σε σπανιες περιπτωσεις, οποτε πρεπει (ισως θα ταν καλυτερα να 'χε ενα -οχι περισσοτερα- τραγουδι ακομα) και να συμβαλει στην μεσω των αισθησεων αφομοιωση της κινηματογραφικης πραγματικοτητας. Ειδα διαφορες αρνητικες κριτικες, συμπερασματικα λυπαμαι για οσους δεν εχουν την αντιληπτικη ικανοτητα που θα τους επετρεπε να την αισθανθουν και να την κατανοησουν (χαιρομαι που ειδα καπου να "κραζεται" μαζι με το Antichrist του trier). Τα θεματα της ειναι η ανθρωπινη φυση, η ελευθερη (?) βουληση, ο θεσμος της οικογενειας, η σεξουαλικοτητα. Δεν απαιτουνται κιλα φαντασιας για την επινοηση τους αλλα μια απλη προσοχη για την ανακαλυψη τους. Ευχομαι να δουμε κι αλλα τοσο αξιολογα δημιουργηματα απο τον Γιωργο Λανθιμο.

Δημοσ.

Δεν αντεξα να το δω πανω απο 10 λεπτα

Τελικα εκτος απο αρρωστημενη ψευτο-κουλτουρο-τσοντα ειναι και κλεμμενο ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...