Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Αρχιζουν να αναβουν τα αιματα... http://www.theatlantic.com/culture/archive/2011/01/beyond-best-picture-other-oscar-movies-worth-watching/70380/ Perhaps the year's most surprising nominee of all is Dogtooth, the Greek submission for Foreign Language Film, which arrived this week on home video. The critics' favorite, co-written and directed by Yorgos Lanthimos, proves a lot more intriguing in concept than in execution, but it seems something of a miracle that a movie this outré is up for one of those heavy statues. Dogtooth focuses on three nameless thirtysomething siblings who have essentially been imprisoned by their parents in an isolated rural compound. Like Bruce McDonald's recent Pontypool, Lanthimos's film is in large part a horror film about language: Mom and Dad's unorthodox home-schooling methods include vocab cassette tapes that scramble the meanings of wider-world words ("A sea is a leather armchair with wooden arms like the one we have in our living room," in this household "phone" means salt shaker), something given vague beyond-the-home implications here by Dad's status as a small-time captain of industry. As outside forces—including a VHS copy of Rocky—threaten this closed system, the parents resort to increasingly desperate order-preserving measures, staged by Lanthimos as an escalating series of bold provocations. Dogtooth charts the breaking down of the elaborate mythology, the master narrative, that has kept the children, all well into adulthood, under their parents' dictatorial supervision. The film is stylish and meticulous in its own distinctive way, but as a story coyly taking on the very politics of storytelling, it begins to feel nearly as hermetic as its setting. That said, if Dogtooth wins the Oscar—and the foreign-language category has in recent years acquired a reputation for yielding surprise winners—the Academy will be officially commending a movie that depicts forced incest, a man killing a cat with a pair of pruning shears, and a girl knocking out her own teeth with a free weight. I don't love Dogtooth, but I think I have no choice but to root for it. What other nominee has such little regard for Academy-approved notions of prestige and respectability?
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Ναι συγνωμη παιδια που ξεχασα το σποιλερ,εντελως μου διεφυγε
freedubus Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Εγώ πιστεύω οτι αυτή η ταινία μόνο "κυράτσες" και τελείως οπισθοδρομικούς συντηρητικούς μπορεί να "σοκάρει". Κρύβει κάποια λανθάνοντα νοήματα, αλλά νομίζω οτι αυτά χάνονται μέσα στην υπερβολικά επιφανειακή, κραυγαλέα, ξεπερασμένη προσπάθεια του σκηνοθέτη να "προκαλέσει". Να προκαλέσει ποιούς όμως; 2011 έχουμε. Μου θυμίζει κάτι παλιομοδίτικα gay parades που σκοπό έχουν και καλά "να σοκάρουν και να ξυπνήσουν την κοινή γνώμη".
Chrisxxx Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Εγώ πιστεύω οτι αυτή η ταινία μόνο "κυράτσες" και τελείως οπισθοδρομικούς συντηρητικούς μπορεί να "σοκάρει". Κρύβει κάποια λανθάνοντα νοήματα, αλλά νομίζω οτι αυτά χάνονται μέσα στην υπερβολικά επιφανειακή, κραυγαλέα, ξεπερασμένη προσπάθεια του σκηνοθέτη να "προκαλέσει". Να προκαλέσει ποιούς όμως; 2011 έχουμε. Μου θυμίζει κάτι παλιομοδίτικα gay parades που σκοπό έχουν και καλά "να σοκάρουν και να ξυπνήσουν την κοινή γνώμη". Συμφωνω εν μέρη. Θα μπορουσε να εμβαθύνει πολύ περισσότερο παρα να αναλώνεται σε ολη την ταινία σε αυτό που μας έδειξε στην εισαγωγή. Σιγουρα δεν σοκάρει αλλά ειναι ενδιαφέρον να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά των παιδιών, την καταπίεση της φύσης και τον τρόπο που βρίσκει ώστε να εκφραστεί μέσω της μεγαλης κόρης. Μ' αρεσε αρκετά γιατί ξέφυγε από τα συνηθισμένα αλλά δεν περίμενα ποτέ να φτάσει σε οσκαρικό επίπεδο.
freedubus Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Πράγματι πολύ ενδιαφέροντα αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά από τη στιγμή που είναι ντυμένα με ένα attention-whore κουστούμι (ντεμοντέ κιόλας), ευχαριστώ, θα προσπεράσω.
Sellers Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω ότι λόγο του ότι η ταινία έφτασε στα όσκαρ, ασχολούμαστε τόσο πολύ μαζί της (όχι με αρνητικό ύφος η πρόταση μου) που ξεψυρίζουμε τα πάντα. Δεν νομίζω ότι ο Λάνθιμος θέλει να προκαλέσει με την ταινία του. Δεν είδα δηλαδή μια ταινία που υπάρχει περίπτωση να τσιγκλίσει και κάποιον. Όπως και να έχει, το ξαναείπα και πριν είναι καλή. Αλλά όχι για την τόση ανάλυση που έχει φάει. Δεν έχει και τόσο βαθιά μηνύματα που πρέπει να σκάψουμε κι άλλο για να τα βρούμε. Αυτό ήταν. Μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο να βλέπουμε φαντάσματα. ακυρο το βιντεάκι, γιατι ο youtubas τον παίρνει.
yannis27gr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Εγώ πάντως θέλω να κερδίσει, 1ον για να χαρεί ο αγαπητός συνάδελφος (τα σέβη μου ) και 2ον να τη δει η κάθε κυράτσα και να πάθει εγκεφαλικό. Σήμερα τη συζητούσαν σε αθλητικό ραδιόφωνο εν μέσω της συζήτησης για το στοίχημα(!!!!). Μπήκε στα σπιτια μας ο Λάνθιμος, φτου κακά ακυρο το βιντεάκι, γιατι ο youtubas τον παίρνει. Δεν είναι ο μόνος αλλά πρόσεχε τι λες, θα παρεξηγηθείς.
marantonis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Ειπα να δηλωσω παρων Συν ενα σε Sellers παντως. Αμαν πια, μη δειτε κανεναν ανθρωπο να δημιουργει ελευθερα χωρις ταμπου, αμεσως να πειτε οτι το κανει μονο και μονο για να "προκαλεσει". Το 'χω σιχαθει αυτο. Αν νιωθετε προκλημενοι, καλα σας κανουν.
suspiria Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 το βιντεο εκ πρωτης οψεως φαινεται ασχετο με το θεμα. για πηγαινετε λιγο στο 4:10 ομως!!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=41m26is1el8
saya Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Τι υπαρχει στο 4.10? Υπαρχει η τυφλομυγα που παιζουν που θυμιζει κυνοδοντα .Τι αλλο; ?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Φαντάζομαι το όνομα του σκηνοθέτη.
freedubus Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Ένα πράγμα σχετικά με την ταινία που μου τη σπάει και αδικεί τόσο αυτή όσο και το δημιουργό της είναι η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός και ο τσαμπουκάς των οπαδών της. Μήπως θα μας λιντσάρετε ή γαμήσετε κιόλας, όσους δεν μας ενθουσίασε;
saya Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Απλα θα σας δειρουμε ,ειμαστε κατα του λιντσαρισματος και γενικα του αιματος..τι λες βρε;
suspiria Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Φαντάζομαι το όνομα του σκηνοθέτη. ε ναι! μακαρι να το παρει.σημερα παιζει να δω τον αντιπαλο του κυνοδοντα το biutiful.αν το δω θα σας πω εντυπωσεις
anthony_88 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 παρα το οτι δεν πιστευα οτι θα κατσω να το δω, το ειδα χτες και μαλιστα σε ποιοτητα blu ray disc (sic) Ηταν μια πολυ καλη ταινιουλα. Ουτε το αριστουργημα που παρουσιαζουν ορισμενοι ουτε η μπαρουφα που παρουσιαζουν καποιοι αλλοι. Ειχε καλες ερμηνειες, αρχη, μεση και τελος, ασχετα αν στην προσπαθεια τους να σοκαρουν, εχασαν λιγο το βαθυτερο νοημα πισω απο ολα αυτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.