Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Υπόδειγμα ξύλινης γλώσσας: "Γροθιά στο κατεστημένο "των κυρατσών" και του απανταχού συντηρητισμού". "Το ταλέντο του σκηνοθέτει κάνει μπαμ και η ταινία ως αποτέλεσμα του πηγαίου ταλέντου του είναι εμφανές ότι τον δικαιώνει απόλυτα". Ή αλλιώς, πώς να αραδιάζετε λέξεις στη σειρά που δε σημαίνουν τίποτε (πέρα, ίσως, από οριακά συγκαλυμμένες προσβολές). Το ότι κάποιος είδε την ταινία και δεν του άρεσε, δεν τον καθιστά "κυράτσα", ούτε "συντηρητικό". Καλό το lip service στις αρχές της δημοκρατίας και του πλουραλισμού, αλλά ακόμη καλύτερο θα ήταν να δείχνουμε το σεβασμό μας με τρόπο ουσιαστικό.
Sellers Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Το θέατρο του παραλόγου, με έπιασε νευρικό. Σε όποιο θέμα και να μπεις βλέπεις τον Τοξοβόλο να περηφανεύεται για τις προβλέψεις του και τον/την saya να δικαιολογειται που δεν έβσλε σπόιλερ.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Κ η απαντηση του Λανθιμου ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Κραταω μονο αυτο Εσείς όμως επιμένετε να ζείτε σε αυτή τη χώρα. «Ναι, ενώ κάνει τα πάντα για να με διώξει. Ισως μελλοντικά να μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την άλλη, αυτό το τόσο σκληρό και ανελέητο που έχει αυτή η χώρα, με ενδιαφέρει ως καλλιτέχνη τρομερά. Με ενδιαφέρει να κάνω ταινίες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Και στις ταινίες μου θέλω να τις περιγράφω». «Δεν φανταζόμουν τον «Κυνόδοντα» στα Οσκαρ»Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ Ενα τηλεφώνημα από τη γραμματεία των Οσκαρ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεσημεριανής πρόβας του «Πλατόνοφ» στο Εθνικό Θέατρο, γνωστοποίησε στο σκηνοθέτη της θεατρικής παράστασης, Γιώργο Λάνθιμο, ότι ο «Κυνόδοντάς» του μπήκε πανηγυρικά στην τελική πεντάδα των υποψήφιων για Οσκαρ ξενόγλωσσων ταινιών. Ενας τεράστιος προσωπικός και, ταυτόχρονα, ελληνικός θρίαμβος. Πώς αντέδρασε; «Είχα ακόμη δέκα λεπτά πρόβα. Μου ήταν, όμως, αδύνατο να συνεχίσω», μάς έλεγε μισή ώρα αργότερα, στο κυλικείο του κτιρίου Τσίλερ. Ηρεμος και συγκρατημένος, σαν να μην έκανε μια χώρα που ζει τη λέξη «ήττα», σε όλες τις εκφάνσεις της, περήφανη. Εμφανίστηκε με το σακίδιό του στο ραντεβού που είχε προγραμματιστεί ημέρες νωρίτερα, συνεσταλμένα. Χωρίς να πανηγυρίζει ή να χοροπηδάει. Παρ' όλο που αυτό ακριβώς θα περίμενες από κάποιον που έκανε το αδύνατο... δυνατό με μια ταινία που θεωρούσε ακόμη και ο ίδιος οσκαρικό outsider. Το κινητό τηλέφωνό του «έσπαγε». Το έβαλε στην αθόρυβη λειτουργία. «Δεν θα απαντήσω σε κανέναν σήμερα. Γίνεται χαμός», μονολογούσε, ενώ ζητούσε από το μπαρ ένα μπουκαλάκι με νερό. Αύριο θα μπορέσετε να κάνετε κανονικά την πρόβα του «Πλανόνοφ»; Ή θα δώσετε, δικαιωματικά... τιμητικό ρεπό στον εαυτό σας; «Η πρόβα θα γίνει κανονικά. Και σήμερα θα την έκανα -υπολείπονταν όμως 10 λεπτά. Εχουμε ελάχιστο χρόνο ώς την πρεμιέρα, στις 10 Φεβρουαρίου». Εχετε προλάβει να συνειδητοποιήσετε τι έγινε; «Ισως μελλοντικά να μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό», λέει ο Γ. Λάνθιμος, παρ' όλο που αισθάνεται ότι η χώρα του «κάνει τα πάντα» για τον διώξει «Οχι. Μου είναι αδύνατο να εκφράσω με ακρίβεια πώς αισθάνομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος. Πολύ ξαφνιασμένος. Οπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να πω και πολλά για το τι σημαίνει να είσαι υποψήφιος για Οσκαρ. Αλλά δεν νομίζω ότι θα πανηγυρίσω. Τελικά, όλα αυτά τα πράγματα, Οσκαρ, Κάνες, είναι πολύ μικρότερα και απλούστερα απ' όσο φανταζόμαστε, μέχρι να τα πλησιάσουμε. Και οι Κάνες ήταν ένα τεράστιο πράγμα. Και μετά βλέπεις ότι ήταν κάτι απλό. Μετά κερδίζεις το βραβείο που είναι τεράστιο. Και βλέπεις ότι και με ένα βραβείο δεν έγινε τίποτα!..». Το περιμένατε ότι μια ταινία σαν τον «Κυνόδοντα» θα διεκδικούσε Οσκαρ; «Ακριβώς εξαιτίας της ταινίας που είναι ο "Κυνόδοντας" -ανεξαρτήτως αν είναι κακή ή καλή και αν έχει ήδη βραβευτεί σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο-, όχι. Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Δεν συνηθίζουν να φτάνουν ακόμα και στις υποψηφιότητες για τα Οσκαρ ταινίες με περιεχόμενο και ύφος σαν του "Κυνόδοντα". Οπότε είναι τελείως αναπάντεχο αυτό που έγινε. Αλλά ακόμα και οι Κάνες ήταν μεγάλη έκπληξη. Ποτέ δεν φανταζόμουν τη διεθνή απήχηση της ταινίας». Πιστεύετε ότι υπάρχουν πιθανότητες, με τους «ισχυρούς» συναγωνιστές που έχετε, να πάρετε το Οσκαρ; «Δεν έχω ιδέα». Αν πάρετε το βραβείο, θα αλλάξει κάτι; «Αν τα προηγούμενα βραβεία που πήρα δεν άλλαξαν τίποτα, ίσως στην Ελλάδα ακόμα και ένα Οσκαρ να μην είναι ικανό να αλλάξει κάτι. Τα βραβεία του "Κυνόδοντα" δεν έκαναν ευκολότερα τα γυρίσματα των "Αλπεων", που μόλις ολοκλήρωσα. Αποφάσισα, όμως, αντί να περιμένω κάμποσα χρόνια για τις κατάλληλες συνθήκες, να κάνω την ταινία με χειρότερες συνθήκες και λιγότερα χρήματα απ' τον "Κυνόδοντα". »Το ότι με ένα Οσκαρ θα σου δοθεί η δυνατότητα να κάνεις ταινίες σε άλλες χώρες, είναι μια προοπτική. Σου τη δίνουν όμως και οι Κάνες. Το θέμα είναι ότι με ένα Οσκαρ σού δίνεται η ευκαιρία να κάνεις ένα άλλου είδους σινεμά, πιο εμπορικό, από αυτό που εγώ θέλω να κάνω». Θα σας ενδιέφερε, ωστόσο; «Πολύ πιθανό να το κάνω. Το να συνεχίζω πάντως να κάνω ταινίες σαν αυτές που ήδη κάνω θα είναι πάντα μια δύσκολη ιστορία. Είμαι αρκετά συγκρατημένος για το αν θα καλυτερέψουν τα πράγματα σ' αυτή τη χώρα. Δεν είναι πλέον θέμα κυβερνήσεων...». Εσείς όμως επιμένετε να ζείτε σε αυτή τη χώρα. «Ναι, ενώ κάνει τα πάντα για να με διώξει. Ισως μελλοντικά να μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την άλλη, αυτό το τόσο σκληρό και ανελέητο που έχει αυτή η χώρα, με ενδιαφέρει ως καλλιτέχνη τρομερά. Με ενδιαφέρει να κάνω ταινίες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Και στις ταινίες μου θέλω να τις περιγράφω». ** Υπόδειγμα ξύλινης γλώσσας: "Γροθιά στο κατεστημένο "των κυρατσών" και του απανταχού συντηρητισμού". "Το ταλέντο του σκηνοθέτει κάνει μπαμ και η ταινία ως αποτέλεσμα του πηγαίου ταλέντου του είναι εμφανές ότι τον δικαιώνει απόλυτα". Ή αλλιώς, πώς να αραδιάζετε λέξεις στη σειρά που δε σημαίνουν τίποτε (πέρα, ίσως, από οριακά συγκαλυμμένες προσβολές). Το ότι κάποιος είδε την ταινία και δεν του άρεσε, δεν τον καθιστά "κυράτσα", ούτε "συντηρητικό". Καλό το lip service στις αρχές της δημοκρατίας και του πλουραλισμού, αλλά ακόμη καλύτερο θα ήταν να δείχνουμε το σεβασμό μας με τρόπο ουσιαστικό. Δεν νομιζω οτι πρεπει να τα ξαναλεμε,δεν εχει καμια σχεση με σεβασμο το πως εκφραζομαι.Εαν σου φαινεται πλεον τοσο δυσκολο να διαχειριστεις το λογο μου τοτε μπορεις απλα να με αγνοεις.Ομως οχι κ να ακουω κυρυγματα περι ''ξυλινης γλωσσας,σεβασμου κ συγκαλυμμενες προσβολες''. Δεν θα το κανουμε σηριαλ επειδη δεν μπορεις να κατανοησεις πως επιλεγω να εκφραζομαι.Ελα τωρα δλδ που θα μπαινω σε τριπακι να απολογουμαι ξανα κ ξανα για τα ιδια.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Κανένα κήρυγμα. Άποψή μου είναι πως αντί για την ξύλινη γλώσσα περί δημοκρατίας και πλουραλισμού, καλό θα ήταν να λιγοστέψουν οι "κυράτσες", υβριστική έκφραση με την οποία διανθίζεις ουκ ολίγα σχόλιά σου σε μηνύματα χρηστών που διαφώνησαν μαζί σου.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Κανένα κήρυγμα. Άποψή μου είναι πως αντί για την ξύλινη γλώσσα περί δημοκρατίας και πλουραλισμού, καλό θα ήταν να λιγοστέψουν οι "κυράτσες", υβριστική έκφραση με την οποία διανθίζεις ουκ ολίγα σχόλιά σου σε μηνύματα χρηστών που διαφώνησαν μαζί σου. το ''κυρατσες'' δεν παει προσωπικα σε κανενα εδω μεσα κ αρκετα με τις κουραστικες γενικευσεις σου.Εαν δεν μπορεις να κατανοησεις πως εκφραζομαι δεν θα βρισκομαι απολογουμενος ξανα.Να μην επαναλαμβανομαι χιλιοστη φορα.Εξου κ μπαινουν τα εισαγωγικα. Τελος αποψη μου ειναι πως αυτο στην προκειμενη ειναι κυρηγμα παρα προσπαθεια να διαφυλαξεις το νημα.Εκτος εαν εχει γινει καποια αναφορα για το ποστ μου,το οποιο κ παλι απο οσο γνωριζω δεν θα περιελθει στην αντιληψη σου μιας κ δεν διαχειριζεσαι αυτη την ενοτητα
saya Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 saya, από πότε μπορείς να αποφασίσεις εσύ ποιες ταινίες υπάρχει περίπτωση να δούμε εμείς και ποιες όχι; Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν. Αυτο το σε φτυνουν ,και νομιζεις οτι ψιχαλιζει το ειχε χρησιμοποιησει και ο Αδνης σε ασχετη περιπτωση .Οπως και εσυ .Σου λεει εντυπωσιακο ειναι ,βαλτο μεσα .Και ας μην ξερω τι σημαινει .Στο τελειως ασχετο ομως .Βεβαια ο Αδωνης λεει και πολλα και δεν φαινεταθ .Κατι ελεγε κλασικα για τους μεταναστες νομιζω και κανει μια μας φτυνουν και εμεις νομιζουμε οτι ψιχαλιζει .Μες τα νευρα ολο αυτο .Ασχετο..Πιο ασχετο και απο εσενα .Σημαινει οτι καποιος ειναι στον κοσμο του και δεν καταλαβαινει τι τρεχει .Αλλα εσυ αν θες να βρισεις ,βαλτο δεν πειραζει ειναι εντυπωσιακο.Και σε ασχετη περιπτωση .Και χαιρεται και ο αλλος κιολας .Πω πω τι του ειπα? :D Φαση εχεις. Εχω κληρονομικο χαρισμα ..
bluesattack Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 το ''κυρατσες'' δεν παει προσωπικα σε κανενα εδω μεσα κ αρκετα με τις κουραστικες γενικευσεις σου.Εαν δεν μπορεις να κατανοησεις πως εκφραζομαι δεν θα βρισκομαι απολογουμενος ξανα.Να μην επαναλαμβανομαι χιλιοστη φορα.Εξου κ μπαινουν τα εισαγωγικα. Τελος αποψη μου ειναι πως αυτο στην προκειμενη ειναι κυρηγμα παρα προσπαθεια να διαφυλαξεις το νημα.Εκτος εαν εχει γινει καποια αναφορα για το ποστ μου,το οποιο κ παλι απο οσο γνωριζω δεν θα περιελθει στην αντιληψη σου μιας κ δεν διαχειριζεσαι αυτη την ενοτητα Bασικα αρχιζει να κουραζει το σκηνικο με 'οσους δεν καταλαβαινουν την (ταδε )ταινια' , για τις παραλογες αντιδρασεις απο οσους 'δεν καταλαβαινουν ' ,που μπορει εξαιτιας αυτου να ειναι τετοιοι , αλλιωτικοι, κυρατσες και δεν ξερω εγω τι αλλο... Φιλικα
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δεν κουράζει απλά, είναι υβριστικό και flame.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δεν κουράζει απλά, είναι υβριστικό και flame. Θα σε παρακαλουσα να ανακαλεσεις ομως.Εξηγησα μια,εξηγησα δυο.φτανει
konnak Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Αυτο το σε φτυνουν ,και νομιζεις οτι ψιχαλιζει το ειχε χρησιμοποιησει και ο Αδνης σε ασχετη περιπτωση .Οπως και εσυ .Σου λεει εντυπωσιακο ειναι ,βαλτο μεσα .Και ας μην ξερω τι σημαινει .Στο τελειως ασχετο ομως .Βεβαια ο Αδωνης λεει και πολλα και δεν φαινεταθ .Κατι ελεγε κλασικα για τους μεταναστες νομιζω και κανει μια μας φτυνουν και εμεις νομιζουμε οτι ψιχαλιζει .Μες τα νευρα ολο αυτο .Ασχετο..Πιο ασχετο και απο εσενα .Σημαινει οτι καποιος ειναι στον κοσμο του και δεν καταλαβαινει τι τρεχει .Αλλα εσυ αν θες να βρισεις ,βαλτο δεν πειραζει ειναι εντυπωσιακο.Και σε ασχετη περιπτωση .Και χαιρεται και ο αλλος κιολας .Πω πω τι του ειπα? :D Φαση εχεις. Εχω κληρονομικο χαρισμα .. Κάτι άλλο έχεις, αλλά εγώ το σταματώ εδώ.
saya Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Κάτι άλλο έχεις, αλλά εγώ το σταματώ εδώ. Γιατι βρε;Eιναι ωραιο..
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Θα σε παρακαλουσα να ανακαλεσεις ομως.Εξηγησα μια,εξηγησα δυο.φτανει Σου ζήτησα να εξηγήσεις τίποτε; Διακρίνω μια ανακολουθία μεταξύ θεωρητικών τοποθετήσεων και περιεχομένου των σχολίων και αυτήν απλά επισημαίνω. Σε κάθε περίπτωση, όταν διαβάζω για πλουραλισμό και δημοκρατία και καπάκι για "κυράτσες", έχω κάθε δικαίωμα να το σχολιάσω. Τα υπόλοιπα, με pm, αν θέλεις.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Τελικά τι έγινε με τον Κυνόδοντα? Προτάθηκε για όσκαρ?
saya Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστω για την υποκλιση.Δεν το απαιτω (ακομα δλδ,μετα το Οσκαρ αυτο ). Κατα δευτερον δημοκρατια εχουμε το θεμελιο της οποιας ειναι ο πλουραλισμος αποψεων.Για εμενα η ταινια αποτελει σπουδη στην Ψυχολογια της οικογενειας,στο ολο debate nature versus nurture και αν θελεις ακομα κ στην αναπτυξιακη ψυχολογια.Η ταινια τοσο για τα Ελληνικα οσο κ τα διεθνη δεδομενα εχει απιστευτη καλλιτεχνικη χροια,εικονα,ηχο κτλ.Ειναι γροθια στο κατεστημενο ''των κυρατσων'' της Ελλαδας κ του απανταχου συντηριτισμου κ ποσος με ενδιαφερει εαν η Μεξικανικη μουφα εχει κοινα στοιχεια η ειναι κλοπη καθαρη.Το ταλεντο του σκηνοθετη κανει μπαμ κ η ταινια ως αποτελεσμα του πηγαιου ταλεντου του ειναι εμφανες οτι τον δικαιωνει απολυτα. Κ κατα τριτον,δεν χρειαζεται να το φερεις βαρεως.Δεν σημαινει οτι δεν εισαι σινεφιλ επειδη ολοκληρη η παγκοσμια κοινοτητα κριτικων την αποθεωσε κ εσυ την βρηκες μετρια.Λαθη κανουμε ολοι. Ναι ,μουφα δεν το λες το μεξικανικο .Σαφως κατωτερο απο τον κυνοδοντα γτ δεν εχει την καπως πιο ενδιαφερουσα και ιδιαιτερη ιστορια .Βαρετο σε πολλα σημεια ,καπου σου σοανε τα νευρα οι χαρακτηρες ολων .Σκοτεινη εικονα σκηνοθεσια ,κτλ καμια σχεση με τον κυνοδοντα .Και εννοειται οτι ειναι του 72. Ασε που το ενα ειναι δραμα ενω το αλλο εχει στοιχεια θριλερ. O χαρακτηρας των υπερπροστατευτικων ημιτρελων γονιων στον κυνοδοντα ειναι πολυ πιο τρομακτικοι και ενδιαφεροντες απο τους αντιστοιχους στο μεξικανικο .Που ειναι ενας κλασικος μπαγαποντης που κακομεταχειριζεται και κοροιδευει τους παντες ,απειλει την οικογενεια οτι θα την σκοτωσει .Και πηγε να το κανει σε καποια φαση .Και μια κλασικη χαζουλα ας το πουμε γυναικα που εχει για συζυγο .Που οτι βλακεια της λεει το δεχεται και αφηνει να κακομεταχειριζεται αυτος τα παιδια και την ιδια .Δεν ειναι κατι το διαφορετικο καθολου..Θυμιζει λιγο precious ,περσι ως προς τον χαρακτηρα των γονιων και τα παιδια που υπομενουν... Γενικα οταν το βλεπεις λες καλο δραμα μεν .Οχι κατι που δεν εχουμε ξαναδει δε..ενω ο κυνοδοντας εχει ιδιαιτερες καταστασεις και χαρακτηρες μεσα.
polakis21 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Ρε παιδιά μας κουράσατε με τις αντεγκλήσεις σας. Αν θέλετε να τσακώνεστε, κάντε το με pm...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.