Ceridwen Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Νομιζω κατα βαθος ειμαι πολυ χαιρεκακος...Πιστευω πιο πολυ θα χαρω αν ΟΛΟ το καταστημενο της Ελλαδας θα αφριζει αν ο Λανθιμος βρισκεται LA με την κουστουμια του καθημενος στο Κodak και ειναι μεσα στις 5 υποψηφιες...αυτο κ μονο αρκει πιστευω για να φανει η αξια του ανεξαρτητου κινηματογραφου στην Ελλαδα. Επισης δεν μπορω παρα να μην επισημανω οτι εμεις εδω στο Ινσομνια εαν δεν κανω λαθος βγαλαμε τον Κυνοδοντα καπου στην 800η-900η θεση...Τι σου κανει η λογικη της αγελης. Ναι,θα το ευχαριστηθω ιδιαιτερα!!! αλήθεια, πιστεύεις ότι το 'κατεστημένο της Ελλάδας' (δεν ξέρω ποιους εννοείς ακριβώς με αυτό) θα ενοχληθεί αν πάει ο Λάνθιμος στο ΛΑ? Πως έχεις καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα? Γιατί δεν νομίζω ότι γενικά δέχθηκε αρνητικές κριτικές. Εκτός αν έχεις κάτι στο νου σου που μου διαφεύγει. Και πως ακριβώς αυτή η συγκεκριμένη υποψηφιότητα αναδεικνύει την αξία του ελληνικού ανεξάρτητου κινηματογράφου στο σύνολό του? τη στρέλλα δεν σκέφτηκε κανείς να την προτείνει?
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Τωρα αν θυμαμαι καλα ο Μπραντο δεν ειχε παραάβει ο ιδιος το οσκαρ ειχε στειλει μια ινδιανα να το παραλαβει για να διαμαρτυρηθει για την κακομεταχειριση τους πριν απο κατι χρονια ..οτι να ναι δλδ.. Ότι να 'ναι είναι ο Μπράντο που έκανε αυτό (πολύ θα ήθελα να μάθω γιατί είναι "ότι να 'ναι") και όχι αυτοί που κλαίνε πάνω στη σκηνή επειδή τους έδωσαν ένα βραβείο που υποτίθεται ότι σημαίνει ότι είναι καλοί ηθοποιοί, αλλά στην πραγματικότητα δε σημαίνει τίποτα, καθώς οι πραγματικά καλύτεροι ηθοποιοί δεν το έχουν; Όπως και να 'χει, βάλε μια τάξη σε αυτά που γράφεις: θα σχολιάσουμε τις πράξεις ή τις προσωπικότητες αυτών που πήγαν ή δεν πήγαν να πάρουν το Όσκαρ τους; Θεωρούμε ότι κάποιος που έχει κάνει κάτι στραβά, ότι και να κάνει είναι λάθος; Γιατί εγώ μπορώ να σου φέρω παραδείγματα δεκάδων ανισόρροπων που πήγαν και πήραν τα όσκαρ τους και λέγανε ότι είναι η σπουδαιότερη στιγμή της ζωής τους. Κρίνουμε ως παράλογη την αντίδραση του να πηγαίνει κάποιος να παίρνει το όσκαρ, λοιπόν; Και ο Χατζιδάκις πήγε και το πήρε, αλλά δεν περηφανευόταν για το τραγούδι του. Το ακριβώς αντίθετο, θεωρούσε γελοίο που του το αναγνώριζαν. Αλλά βέβαια ούτε και αυτός είναι "φυσιολογικός" άνθρωπος. Οι φυσιολογικοί άνθρωποι κάνουν ότι νομίζουν οι υπόλοιποι, δεν έχουν προσωπικότητα.
saya Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Και βεβαια οτι να ναι ηταν .Για σκεψου;Αν ειχε παει σαν φυσιολογικος ανθρωπος να παρει το βραβειο και τα λεγε ο ιδιος αυτα που ηθελε μαλλον θα ακουγοταν πιο πολυ.Πιο πολυ θα τα ακουγε ο κοσμος ολος αν τα ελεγε ο ιδιος;Η μια ασχετη ινδιανα;Ασε που τι σχεση ειχαν οι θεατες των οσκαρ και ο κοσμος που τιμησε την ταινια του κε τους ινδιανους;Ο φυσιολογικος κοσμος δεν εχει προσωπικοτητα μονο οι πιο εκκεντρικοι ;Μαλιστα το μαθαμε και αυτο..
Mika Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 μονο και μονο που το συζητας ακομα δειχνει οτι καλα εκανε ο Μπραντο και εστειλε την ινδιανα.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 αλήθεια, πιστεύεις ότι το 'κατεστημένο της Ελλάδας' (δεν ξέρω ποιους εννοείς ακριβώς με αυτό) θα ενοχληθεί αν πάει ο Λάνθιμος στο ΛΑ? Πως έχεις καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα? Γιατί δεν νομίζω ότι γενικά δέχθηκε αρνητικές κριτικές. Εκτός αν έχεις κάτι στο νου σου που μου διαφεύγει. Και πως ακριβώς αυτή η συγκεκριμένη υποψηφιότητα αναδεικνύει την αξία του ελληνικού ανεξάρτητου κινηματογράφου στο σύνολό του? τη στρέλλα δεν σκέφτηκε κανείς να την προτείνει? Τι δεν ηταν ξεκαθαρο στην προταση μου?Αναφερομαι για το συμπλεγματικο κατεστημενο το οποιο μεχρι περισυ ηθελε να δινουμε την υποψηφιοτητα της Ελλαδας στα Οσκαρ καθε χρονια απο τον νικητη του Φεστιβαλ Θεσσαλονικης.Οπως ειδαμε μετα απο 35αρα χρονια κ με την πρωτη ευκαιρια των Ελληνικων ''Οσκαρ'' φετος η ταινια που στειλαμε ειναι μεσα στις 9 επικρατεστερες και νομιζω οτι θα μπουμε κ στην 5αδα εκτος απροοπτου. Αναφερομουν δλδ για να το κανω πιο λιανα στην κολλημενη αντιληψη τεχνης κ ταυτοχρονα παρωχημενη που μας ηθελε μεχρι προσφατα αυτο το κατεστημενο.Κανεις δεν λεει οτι δεν αναδειχτηκαν ταινιαρες απο το Φεστιβαλ Θεσσαλονικης αλλα η τελευταια που εφτασε μεχρι τα Οσκαρ ηταν η Ιφιγενεια (ταινιαρα εντωμεταξυ). Οποτε μια ενδεχομενη εμφανιση στην 5αδα του Κυνοδοντα κ πολυ περισσοτερο μια νικη θα δωσει απανωτα nosebleeds σε αυτο το κατεστημενο.Κ οπως ειπα θα το ευχαριστηθω δεοντως!
saya Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Εγω το συζηταω;Με ποιον;Απλα σας πληρπφορω τι εγινε γιατι δεν το ξερατε.Aρα μαλλον οι πιο πολλοι εστιασαν στο οτι δεν πηγε .Τελος παντων ,δεν ηταν λογικη συμπεριφορα.Αλλα δεν νομιζω οτι το θεμα μας τωρα ειναι η ψυχοσυνθεση του συγκεκριμενου .Ολοι ξερουν οτι ειχε προβληματα.Τωρα εσυ αν εχεις αλλη αποψη .Τι να πω;
fearwhatnow Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δηλαδη φιλε μου Τοξοβολε, το να παρει το Οσκαρ μια οποιαδηποτε ταινια σημαινει κατι για εσενα?Ανεκαθεν ο θεσμος ηταν της πλακας με τις ταινιες που πραγματικα αξιζουν βραβεια να μην ειναι καν υποψηφιες.Φετος φαινονται τα πραγματα να ειναι λιγο καλυτερα αλλα και παλι εχουν αγνοηθει ταινιαρες επειδη δεν ειχαν εμπορικη απηχηση ή ηταν ανεξαρτητες παραγωγες. Οσο για το ελληνικο κινηματογραφικο κατεστημενο ποσως ενδιαφερει τους Ελληνες. Απο τη στιγμη που εχει να κανει με Ελλαδα υπηρχε περιπτωση να λειτουργει σωστα?
Ceridwen Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Τι δεν ηταν ξεκαθαρο στην προταση μου?Αναφερομαι για το συμπλεγματικο κατεστημενο το οποιο μεχρι περισυ ηθελε να δινουμε την υποψηφιοτητα της Ελλαδας στα Οσκαρ καθε χρονια απο τον νικητη του Φεστιβαλ Θεσσαλονικης.Οπως ειδαμε μετα απο 35αρα χρονια κ με την πρωτη ευκαιρια των Ελληνικων ''Οσκαρ'' φετος η ταινια που στειλαμε ειναι μεσα στις 9 επικρατεστερες και νομιζω οτι θα μπουμε κ στην 5αδα εκτος απροοπτου. Αναφερομουν δλδ για να το κανω πιο λιανα στην κολλημενη αντιληψη τεχνης κ ταυτοχρονα παρωχημενη που μας ηθελε μεχρι προσφατα αυτο το κατεστημενο.Κανεις δεν λεει οτι δεν αναδειχτηκαν ταινιαρες απο το Φεστιβαλ Θεσσαλονικης αλλα η τελευταια που εφτασε μεχρι τα Οσκαρ ηταν η Ιφιγενεια (ταινιαρα εντωμεταξυ). Οποτε μια ενδεχομενη εμφανιση στην 5αδα του Κυνοδοντα κ πολυ περισσοτερο μια νικη θα δωσει απανωτα nosebleeds σε αυτο το κατεστημενο.Κ οπως ειπα θα το ευχαριστηθω δεοντως! θέμα Α ναι, αλλά επειδή οι ίδιοι περίπου που επέλεγαν τις ταινίες έως τώρα επέλεξαν και τον Κυνόδοντα (εκτός πάλι αν συμβαίνει κάτι που αγνοώ) έχω την εντύπωση όχι μόνο δεν θα ματώσουν αλλά θα χαρούν με την επιλογή τους. θέμα Β εκκεντρική και παράλογη είναι η συμπεριφορά κάποιου ο οποίος απέχει από μια βράβευση επειδή δεν συμφωνεί, δεν εγκρίνει ή για όποιον άλλο δικό του λόγο? Ή ακόμα περισσότερο αν την χρησιμοποιεί για να κάνει πολιτική δήλωση? Δεν συμφωνώ. φαντάζομαι λίγοι είναι αυτοί που δεν ήξεραν την ιστορία με το Μπράντο, ακριβώς επειδή είχε γίνει με τον τρόπο που έγινε.
saya Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Nαι,τωρα που το εγραψα το ξερατε ολοι. :-D :confused:Περιεργο ειναι γιατι ειναι αντικοινωνικο και αγενες τουλαχιστον .Δεν γινεται να σε ψηφιζει η ακαδημια,ο κοσμος να σε στηριζει τοσα χρονια και να εχει εκκ τηλεθεατων στα οσκαρ και εσυ να λες δεν παρισταμαι ,διαμαρτυρομαι για την κακομεταχειριση των Ινδιανων;Ειναι λιγο κουλο .Θα μπορουσε να δειξει την αντιθεση του με αλλους τροπους.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 θέμα Α ναι, αλλά επειδή οι ίδιοι περίπου που επέλεγαν τις ταινίες έως τώρα επέλεξαν και τον Κυνόδοντα (εκτός πάλι αν συμβαίνει κάτι που αγνοώ) έχω την εντύπωση όχι μόνο δεν θα ματώσουν αλλά θα χαρούν με την επιλογή τους. θέμα Β εκκεντρική και παράλογη είναι η συμπεριφορά κάποιου ο οποίος απέχει από μια βράβευση επειδή δεν συμφωνεί, δεν εγκρίνει ή για όποιον άλλο δικό του λόγο? Ή ακόμα περισσότερο αν την χρησιμοποιεί για να κάνει πολιτική δήλωση? Δεν συμφωνώ. φαντάζομαι λίγοι είναι αυτοί που δεν ήξεραν την ιστορία με το Μπράντο, ακριβώς επειδή είχε γίνει με τον τρόπο που έγινε. Θεμα Α Σαφως κ δεν ειναι ιδιοι.Απο οσα γνωριζω δεν επαιζε να κερδισει ο Κυνοδοντας το Φεστιβαλ Θεσνικης.Πολυ πουριτανοι για τα γουστα της νεοσυσταθησας Ελληνικης Ακαδημιας Κινηματογραφου
Ceridwen Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Nαι,τωρα που το εγραψα το ξερατε ολοι. :-D :confused:Περιεργο ειναι γιατι ειναι αντικοινωνικο και αγενες τουλαχιστον .Δεν γινεται να σε ψηφιζει η ακαδημια,ο κοσμος να σε στηριζει τοσα χρονια και να εχει εκκ τηλεθεατων στα οσκαρ και εσυ να λες δεν παρισταμαι ,διαμαρτυρομαι για την κακομεταχειριση των Ινδιανων;Ειναι λιγο κουλο .Θα μπορουσε να δειξει την αντιθεση του με αλλους τροπους. παράλογη συμπεριφορά είναι η δική μου που συνεχίζω την κουβέντα αλλά, χωρίς να γνωρίζω προσωπικά τα παιδιά που μίλησαν πριν, είμαι σίγουρη ότι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το περιστατικό ακριβώς επειδή είναι πασίγνωστο και όχι από άγνοια. Και για να σε πληροφορήσω με τη σειρά μου, η διαμαρτυρία δεν ήταν γενικά για την κακομεταχείριση των ινδιάνων αλλά για το πως απεικονίζονταν στις ταινίες. Όχι και τόσο ό, τι να ναι δηλαδή. Θα μπορούσε βέβαια από ευγένεια και μόνο να πάει να το παραλάβει. Έλα όμως που δεν συμφωνούσε! Θεμα Α Σαφως κ δεν ειναι ιδιοι.Απο οσα γνωριζω δεν επαιζε να κερδισει ο Κυνοδοντας το Φεστιβαλ Θεσνικης.Πολυ πουριτανοι για τα γουστα της νεοσυσταθησας Ελληνικης Ακαδημιας Κινηματογραφου Δεν έχω καταλάβει καλά; Για το Δημόπουλο το λες αυτό; Αυτός δεν είναι ο πρόεδρος του φεστιβάλ και της επιτροπής; Η επιτροπή που σύστησε το Υπουργείο για να επιλέξει την ελληνική υποψηφιότητα απαρτίστηκε από τους : Μισέλ Δημόπουλο (κριτικός κινηματογράφου - πρόεδρος), Δημήτρης Εϊπίδη (διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - αντιπρόεδρος), Γιώργο Τζιώτζιο (διανομέα), Χριστίνα Αδάμου (λέκτορα του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου), Τάσο Μπουλμέτη (σκηνοθέτη και πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), Νίκος Παναγιωτόπουλος (σεναριογράφο) και Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (κριτικό κινηματογράφου). link Μου δίνεται η εντύπωση ότι βλέπεις συνωμοσίες εκεί που δεν υπάρχουν. Ο κυνόδοντας δεν άρεσε στο κοινό, πράγμα όχι και τόσο παράλογο. Δεν σημαίνει ότι δεν τον προωθεί το 'κατεστημένο'. Δηλαδή εγώ δεν το βλέπω αυτό. Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει.
saya Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Για οτι και να διαμαρτυρονταν επρεπε να ειχε παει να παρει το οσκαρ του .Δεν ειναι τυχαιο οτι αυτοι και οι 2 θεωρουνταν λιγο αλλοπροσαλοι .Α,καλα ακομη πιο χαζος λογος διαμαρτυριας.Τελος παντων ..εχουμε διαφορετικη αποψη πανω σε αυτο.Αλλα γενικα οι Ελληνες ειμαστε λιγο πνευματα αντιδραστικα .Τοσο καιρο βριζαν καποιοι την ταινια και λεγαν σιγα μην μπει στα οσκαρ .Η αλλη,αλλη και αλλη ταινια θα μπει στην 9αδα.Με το που μπηκε στην 9αδα ε και τι εγινε τι ειναι τα οσκαρ.Μην παει καποιος να ξεχωρισει λειτουργουμε σαν μετριοτητες που τρεχουν να φανε οποιον ξεχωριζει.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Βρε saya, το καταλαβαίνεις ότι κάποιοι θεωρούμε τα όσκαρ έναν απαράδεκτο θεσμό με καμία αξία; Τι μας γράφεις ότι έπρεπε να πάρει το όσκαρ του ο άλλος μια που του έκανε την τιμή και τον ψήφισε η ακαδημία (την οποία έχει για φτύσιμο) και μειώνουμε αυτόν που ξεχωρίζει μας κοπανάς; Έχει την εντύπωση ότι πηγαίνοντας για όσκαρ ξεφεύγεις από τη μετριότητα; Γνώμη σου και σεβαστή. Κάποιοι διαφωνούμε. Δεν έχει να κάνει με "αντίδραση". ΥΓ. Όλα αυτά δε σημαίνουν τίποτα για την ίδια την ταινία φυσικά. Μπορεί μια ταινία να είναι αριστούργημα και να πάει για όσκαρ, μπορεί να είναι και πατάτα και να πάει για όσκαρ.
fearwhatnow Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Για οτι και να διαμαρτυρονταν επρεπε να ειχε παει να παρει το οσκαρ του .Δεν ειναι τυχαιο οτι αυτοι και οι 2 θεωρουνταν λιγο αλλοπροσαλοι .Α,καλα ακομη πιο χαζος λογος διαμαρτυριας.Τελος παντων ..εχουμε διαφορετικη αποψη πανω σε αυτο.Αλλα γενικα οι Ελληνες ειμαστε λιγο πνευματα αντιδραστικα .Τοσο καιρο βριζαν καποιοι την ταινια και λεγαν σιγα μην μπει στα οσκαρ .Η αλλη,αλλη και αλλη ταινια θα μπει στην 9αδα.Με το που μπηκε στην 9αδα ε και τι εγινε τι ειναι τα οσκαρ.Μην παει καποιος να ξεχωρισει λειτουργουμε σαν μετριοτητες που τρεχουν να φανε οποιον ξεχωριζει. Για ποιο λογο συνδεεις την ποιοτητα της ταινιας με τα Οσκαρ?Σαφως και ειναι επιτυχια του δημιουργου της οτι ειναι στις επικρατεστερες αλλο αυτο δεν αλλαζει το οτι η ταινια δεν ειναι καλη.Και ειναι μαλιστα σαφως χειροτερη απο πολλες αλλες που εμειναν εκτος και κατω απο τη 10η θεση.Ειναι τραγικο ενα απαραδεκτο remake να θεωρειται αριστουργημα.Αυτη μου την αποψη οσο αντιφατικο (και ψωνιστικο) και αν ακουγεται την θεωρω αντικειμενικη και αρκετοι κριτικοι (απο αυτους που εμπιστευομαι και εχω επικοινωνια) απο Αγγλια και Καναδα συμφωνουν μαζι μου για τη συγκεκριμενη ταινια.
saya Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2011 Για ποιο λογο συνδεεις την ποιοτητα της ταινιας με τα Οσκαρ?Σαφως και ειναι επιτυχια του δημιουργου της οτι ειναι στις επικρατεστερες αλλο αυτο δεν αλλαζει το οτι η ταινια δεν ειναι καλη.Και ειναι μαλιστα σαφως χειροτερη απο πολλες αλλες που εμειναν εκτος και κατω απο τη 10η θεση.Ειναι τραγικο ενα απαραδεκτο remake να θεωρειται αριστουργημα.Αυτη μου την αποψη οσο αντιφατικο (και ψωνιστικο) και αν ακουγεται την θεωρω αντικειμενικη και αρκετοι κριτικοι (απο αυτους που εμπιστευομαι και εχω επικοινωνια) απο Αγγλια και Καναδα συμφωνουν μαζι μου για τη συγκεκριμενη ταινια. Eιναι καλυτερες συμφωνα με το δικο σου γουστο .Εσυ μπορει να μην μπορεις να δεις τετοιες ταινιες.Ασε να την εκτιμησουν αυτοι που βλεπουν αυτο το ειδος.Και εγω δεν βλεπω ρομαντικες ταινιες και το notebook εχω αποτυχει να το δω ολοκληρο 100 φορες.Δεν ηρθα να το πω κακη ταινια..αφου δεν βλεπω τετοια δεν εχω ιδεα αν ειναι καλη ταινια. Γιατι μαζευονται ενα σωρο ειδικοι και ψηφιζουν την ταινια που τους αρεσε πιο πολυ .Αρα αυτο σημαινει οτι σε καποιους αρεσε.Για καποιο λογο την επελεξαν.Δεν ψηφιζουν οποια ταινια εχει πιο ομορφους ηθοποιους για να μου πεις ειναι ασχετο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.