Προς το περιεχόμενο

Κυνόδοντας και Ελληνικό Κινηματογραφικό Κατεστημένο

slipknot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για οσους δεν εχουν δει τη ταινια: Ακολουθει ΣΠΟΙΛΕΡ

Αφου εκατσα και διαβασα με μπολικη μαζοχιστικη διαθεση ολο το θρεντ, κι αφου ειδα τη ταινια (προχθες) ηρθε η ωρα να πω τη γνωμη μου.

Για μενα η ταινια δεν ειναι ταινιαρα, ουτε αριστουργημα. Πιστευω οτι εχει μια πολυ σοβαρη αδυναμια σεναριακα. Παρ ολ αυτα δεν παυει να ειναι καλη ταινια και να εχει "καλα" στοιχεια.

Οπως ξεκινησε ανεβασε πολυ τις προσδοκιες μου. Μου αρεσε πολυ η πρωτη σκηνη με το κασσετοφωνο, που τους μαθαιναν στρεβλα τη πραγματικοτητα. Μου αρεσε που τα παιδια τους δεν ξεραν τα στοιχειωδη. Πχ οτι η στεκα φωσφοριζει στο σκοταδι χωρις να τη βαλεις στη πριζα :D Μου αρεσε αυτο το κλιμα που επικρατουσε στο σπιτι. Δηλαδη που ηταν ολοι τους με το σεις και με το σας, αλλα οταν καναν κατι λαθος τα παιδια, οι γονεις τα τιμωρουσαν. Και ετσι, η δηθεν τρυφεροτητα των γονιων προς τα παιδια πηγαινε περιπατο.

Ολα τα παραπάνω, αλλά κι άλλα πραγματα με ιντριγαραν. Αλλα μεχρι εκει, γιατι μετα το 40-λεπτο, η ταινια αρχισε να ξεφουσκωσει. Θα περιμενες να γινει κατι αλλά τελικα τπτ δεν εγινε (παρα μονο στο τελος, με την αποδραση(?) της μεγαλυτερης κορης).

Εγω περιμενα, οτι τα παιδια ή ενα απο τα παιδια θα ανακαλυπτε οτι ζουσαν σε μια πλανη, οτι σκοπιμα οι γονεις τους κρατουσαν σε πλανη και ετσι θα υπηρχε μια συγκρουση. Ενα σχεδιο αποδρασης ή οτιδηποτε αλλο. Νομιζα οτι θα βλεπαμε τους χαρακτηρες να εξελισσονται και να αλλαζουν μεσα απο τη συνειδητοποιηση της καταστασης και μεσα απο τη συγκρουση. Αλλα τιποτα! Το μονο που καναν ηταν να μην αμφισβητουν ουτε λεξη απ αυτα που τους λεγαν οι γονεις. Τα λογια τους τα ειχαν για ευαγγελιο και αυτο δεν αλλαξε. Κριμα, γιατι αν ειχε συμβει κατι τετοιο στη ταινια εγω θα την ειχα καταταξει στην κατηγορια "ταινιαρα".

Τωρα, ξαναπιανω τα "καλα" στοιχεια :D

Κατα τη γνωμη μου εχουμε να κανουμε με αλληγορια. Δεν το πιστευω οτι η ταινια πραγματευεται ενα οικογενειακο δραμα. Καμια σχεση! Για μενα η οικογενεια συμβολιζει τη κοινωνια. Οι γονεις συμβολιζουν την "αρχουσα" ταξη ή την εξουσια αν θελετε ενω τα παιδια τις καταπιεζομενες ταξεις. Εμενα αυτο μου εβγαλε απ το πρωτο λεπτο.

Σκοπιμα μάθαιναν στα παιδια στρεβλη τη πραγματικοτητα. Οπως και στη κοινωνια ετσι γινεται. Μας μαθαινουν τα πραγματα οπως συμφερει την "εκαστοτε" εξουσια. Ειτε μεσω του σχολειου, ειτε μεσω του τυπου.Το σχολειο δεν μας μορφωνει, δυστυχως. Ενω ποτε δεν μαθαινουμε την αληθεια.

Η σκηνη που προσπαθουσαν να πεισουν τα παιδια οτι η γατα ειναι θανασιμος εχθρος ηταν ξεκαρδιστικη αλλα και ταυτοχρονα "πικρα αληθινη". Γιατι, και στην πραγματικοτητα ετσι δεν γινεται? Πολλες φορες δεν φτιαχνουν "φανταστικους" εχθρους για να αποσπασουν τη προσσοχη μας απο τα κυρια πτοβληματα? Ποσες φορες τα μιντια "μετατρεπουν" τα θυματα σε θυτες?

Για να περασω στη σκηνοθεσια.

Χωρις να λεω οτι εχω γνωσεις σκηνοθεσιας, εξαλλου δεν εχω σπουδασει σκηνοθεσια ουτε εχω ασχοληθει, πιστευω ηταν σωστο που πολλες φορες εδειχναν τους ηθοποιους χωρις το κεφαλι. Απ το στηθος και κατω. Για μενα αυτο εδειχνε οτι δεν ειχαν προσωπικοτητα. Οτι ηταν λοβοτομημενοι.

Τελος, και η ηθοποιοι επαιζαν πολυ καλα. Επρεπε, να παιζουν ετσι γιατι οι χαρακτηρες που υποδυονταν ηταν ανισορροποι εξαιτιας της "εκπαιδευσης" που ειχαν λαβει απ τους γονεις τους.

Γιατι δεν μπορουσε να γινει συγκρουση;Μα γιατι η κορη εφυγε κρυφα και δεν τους ειπε οτι γεια σας βγηκε ο κυνοδοντας μου,φευγω.Γιατι καταβαθως ηξερε οτι δεν θα την αφηνανε .Και ο πατερας και η μητερα ηταν πιο δυνατοι σωματικα απο αυτους .Σκοπευαν να παρουν και το σκυλι προφανως οχι μονο για τον φοβο των εξω..αλλα για να φοβουνται τα παιδια και να ειναι πιο υπακουα.

Δεν ισχυει.Παραμυθια της χαλιμας.Η ταινια ειναι εκτος δεκαδας κιολας.Μεχρι και το Aftershock ειναι εκτος.Σε ποια μπλογκς αναφερεσαι?Απο οσο γνωριζω η 5αδα που θα ανακοινωθει ειναι: Honey,Biutiful,The First Beautiful Thing,Of Gods and Men και In a Better World.Περιεργως δεν ειναι και το Carancho.Καλα πως ειναι δυνατον να περιμενετε να μπει 5αδα αυτο το εκτρωμα?Εχετε δει τις αλλες ταινιες?? :shock:

4/5 εξω; :devil: :devil:

• Απαντ. 719
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι θα το σηκωσει μωρε ..νομιζω οτι οσο καινα τους αρεσε το πολυ πολυ να μας βαλουν στνη πενταδα και αν.Ειναι ταινια με θεματα ταμπου ..

Δημοσ.

Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου και απορώ πως πήρε και βραβείο...

ευχαριστω!!!! δεν ειμαι μονη τελικα...... ευχαριστω!!!!

Δημοσ.

ευχαριστω!!!! δεν ειμαι μονη τελικα...... ευχαριστω!!!!

Μονη τελικα;Τι μονη;αρκετοι την θαβουν.. :whistle: :whistle:

Δημοσ.

Αν παρει το Οσκαρ,μπορω να γινω μοντερατορας για μια μερα και να κανω μπαν οσους την κακολογησαν?

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ οτι Ελληνικη ταινια εχει να φτασει στις υποψηφιοτητες απο το 1977 (παρακαλω μονο κ μονο για αυτο ας μου δωθουν προνομια μοντερατορα για 2 ωρες να καθαρισω το νημα :-D )

Δημοσ.

Πάντως αν πάρουμε και όσκαρ θα έχουμε κλείσει σαν κράτος. Τί άλλο μας λείπει;

Σχετικά με τους haters: Μήπως σας την σπάει ο Λάνθιμος και παίρνει η μπάλα και την ταινία; Γιατί κι εγώ σε μια συνέντευξη που τον πέτυχα στην ΕΤ1 (βλέπω ΕΤ1, τι τσάμπα την πληρώνωνω στην ΔΕΗ) μου την έσπασε πολύ.

Επαναλαμβάνω δεν είναι και το κουρδιστό πορτοκάλι των νοημάτων η ταινία αλλά είναι ΚΑΛΗ. Για τα ελληνικά δεδομένα αριστουργηματική, για τα δεδομένα του εξωτερικού, στέκεται. Και επαναλμβάνω άλλη μια (το είπα και στο άλλο τόπικ) πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να το πάρουμε. Σε έναν διαγνωσιμό που το υπερμουφικό έκτρωμα 'Hurt Locker'' παίρνει όσκαρ καλύτερης ταινίας όλα είναι πιθανά. Και αν μας κάτσει...

Δημοσ.

ειναι κ το μουντιαλ που μας λειπει...αλλα εχω πιστη... :-D

Ολοι με ειπατε τρελο που απο τον Νοεμβριο ημουν ο μονος που εβλεπα Οσκαρ...παρακαλω οπως αφησετε τον τρελο ψυχολογο να κανει μια αναδιαρθρωση του νηματος :mrgreen:

Δημοσ.

ειναι κ το μουντιαλ που μας λειπει...αλλα εχω πιστη... :-D

ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ απο την ασφαλή και πανέμορφη τοποθεσία σου. Έχω δει στις φώτο που ποστάρεις που πας και τρέχεις.

Δημοσ.

Μονη τελικα;Τι μονη;αρκετοι την θαβουν.. :whistle: :whistle:

δε τη θαβω απλως δε μ' αρεσε.....αν δεν με ειχαν τρελανει στο ποσο καλη ειναι και δεν ειχα κατσει 1 το βραδυ να τη δω με αποτελεσμα να ξενυχτησω τσαμπα ουτε που θα το σχολιαζα. παντως μακαρι να παρει το Oscar και πραγματικα μπραβω που εφτασε ως τις 9. ειναι καλο να αναδεικνυεται η δουλεια ενος ανθρωπου και να κερδιζει το μεγαλυτερο(για τον χωρο του βραβειο) ασχετως αν αρεσε η οχι σε ολους..

Δημοσ.

ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ απο την ασφαλή και πανέμορφη τοποθεσία σου. Έχω δει στις φώτο που ποστάρεις που πας και τρέχεις.

μην ριχνεις αλατι στην πληγη...εχω μια βδομαδα να τρεξω στην τοποθεσια που αναφερεσαι.Επεσε πολυ δουλεια...Επισης εχω 12 μερες να πιασω τοξο στο χερι μου (ρεκορ μου 22 μερες).

Τωρα πισω στο θεμα να πω οτι μου εχει κανει τρελη εντυπωση οτι η πιο ασχημη κριτικη ερχεται απο Ελλαδα,ενω απο εξω βλεπω τρελη υποστηριξη.Εχω πεσει κ σε μπλογκ Αμερικανικο που εχουν τον Κυνοδοντα το απολυτο φαβορι...για να δουμε...

Δημοσ.

μην ριχνεις αλατι στην πληγη...εχω μια βδομαδα να τρεξω στην τοποθεσια που αναφερεσαι.Επεσε πολυ δουλεια...Επισης εχω 12 μερες να πιασω τοξο στο χερι μου (ρεκορ μου 22 μερες).

Τωρα πισω στο θεμα να πω οτι μου εχει κανει τρελη εντυπωση οτι η πιο ασχημη κριτικη ερχεται απο Ελλαδα,ενω απο εξω βλεπω τρελη υποστηριξη.Εχω πεσει κ σε μπλογκ Αμερικανικο που εχουν τον Κυνοδοντα το απολυτο φαβορι...για να δουμε...

Eτσι εξηγειται η τοση αισιοδοξια μαλλον.Δεν ειναι κακο.. :-D :-D

Δημοσ.

1. Λεφτά

2. Λεφτά

3. Υπεύθυνοι πολιτικοί.

4. Υπεύθυνος λαός.

5. Λεφτά κ.ο.κ.

Σχετικά με τους haters: Μήπως σας την σπάει ο Λάνθιμος και παίρνει η μπάλα και την ταινία; Γιατί κι εγώ σε μια συνέντευξη που τον πέτυχα στην ΕΤ1 (βλέπω ΕΤ1, τι τσάμπα την πληρώνωνω στην ΔΕΗ) μου την έσπασε πολύ.

Δεν τον ξέρω καν κι ελπίζω να μην τον δω. Αν είναι τα μούτρα του ή/και προσωπικότητα του σαν την ταινία του...

Αν παρει το Οσκαρ,μπορω να γινω μοντερατορας για μια μερα και να κανω μπαν οσους την κακολογησαν?

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ οτι Ελληνικη ταινια εχει να φτασει στις υποψηφιοτητες απο το 1977 (παρακαλω μονο κ μονο για αυτο ας μου δωθουν προνομια μοντερατορα για 2 ωρες να καθαρισω το νημα :-D )

Θα μας πετάξεις μόνο από το συγκεκριμένο τόπικ ή γενικά; Μ'έχει και μια μανία ο μαραντόνας, με βλέπω να γίνεται μπαν σε επίπεδο ΙΡ (αλλάζω πάροχο σύντομα και θα σας τη φέρω, χεχεχεχε)

Δημοσ.

Θα μας πετάξεις μόνο από το συγκεκριμένο τόπικ ή γενικά; Μ'έχει και μια μανία ο μαραντόνας, με βλέπω να γίνεται μπαν σε επίπεδο ΙΡ (αλλάζω πάροχο σύντομα και θα σας τη φέρω, χεχεχεχε)

Tωρα θυμηθηκα πουλακι μου οτι κ εσυ Βρουτε μου ειχες παει κοντρα.Περιεργως σε ειχα στο μυαλο μου οτι κ σενα σου αρεσε.Αρα μπαν!(αν κ δεν χρειαζεσαι να αλλαξεις παροχο,με ενα software της πλακας το αλλαζεις το ΙΡ σου,ετσι κανω κ μου βγαζει ακυρο ΙΡ απο περιοχη 20 μιλια μακρια μου :-D )

Και για την ιστορια,ας μπει και εδω η λιστα με τις 9 επικρατεστερες ως τωρα για τα Οσκαρ 2011 απο το δελτιο τυπου της Ακαδημιας παρακαλω

http://www.oscars.or...1/20110119.html

9 Foreign Language Films Continue to Oscar® Race

Beverly Hills, CA (January 19, 2011) – Nine films will advance to the next round of voting in the Foreign Language Film category for the 83rd Academy Awards®. Sixty-six films had originally qualified in the category.

The films, listed in alphabetical order by country, are:

Algeria, “Hors la Loi” (“Outside the Law”), Rachid Bouchareb, director;

Canada, “Incendies,” Denis Villeneuve, director;

Denmark, “In a Better World,” Susanne Bier, director;

Greece, “Dogtooth,” Yorgos Lanthimos, director;

Japan, “Confessions,” Tetsuya Nakashima, director;

Mexico, “Biutiful,” Alejandro Gonzalez Inarritu, director;

South Africa, “Life, above All,” Oliver Schmitz, director;

Spain, “Tambien la Lluvia” (“Even the Rain”), Iciar Bollain, director;

Sweden, “Simple Simon,” Andreas Ohman, director.

Foreign Language Film nominations for 2010 are again being determined in two phases.

The Phase I committee, consisting of several hundred Los Angeles-based members, screened the 66 eligible films between mid-October and January 13. The group’s top six choices, augmented by three additional selections voted by the Academy’s Foreign Language Film Award Executive Committee, constitute the shortlist.

The shortlist will be winnowed down to the five nominees by specially invited committees in New York and Los Angeles. They will spend Friday, January 21, through Sunday, January 23, viewing three films each day and then casting their ballots.

The 83rd Academy Awards nominations will be announced live on Tuesday, January 25, 2011, at 5:30 a.m. PT in the Academy’s Samuel Goldwyn Theater.

Academy Awards for outstanding film achievements of 2010 will be presented on Sunday, February 27, 2011, at the Kodak Theatre at Hollywood & Highland Center®, and televised live by the ABC Television Network. The Oscar® presentation also will be televised live in more than 200 countries worldwide.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...