Προς το περιεχόμενο

Κυνόδοντας και Ελληνικό Κινηματογραφικό Κατεστημένο

slipknot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 719
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι βρε γιατί.καλά δεν σχολιάζω ότι το φόρουμ του ινσόμνια έχει γενικά πρόβλημα με έργα τύπου νύφες αλλά σε αυτό δεν φταίτε εσείς :-D

Μια χαρά...σκηνοθετικά υπόθεση κτλ...αλλά κυνόδοντας ; μόνο το τρέιλερ που είδα μου γύρισε το στομάχι.Λέω οκ,να μην επηρεαστώ από το τρέιλερ...τα πρώτα 20 λεπτά δεν τα άντεξα πάντως.Έτη φωτός μπροστά οι νύφες κατά την γνώμη μου.

Δημοσ.

ενα θα πω.αν τον κυνοδοντα τον ειχε κανει ο απατεωνας ο τριερ τωρα ολοι θα την εξυμνουσατε.

η ταινια ειναι πολυ καλη, αναπαντεχα καλη.σταματηστε πια ολοι να ψαχνετε μια ιστορια σε μια ταινια σωνει και καλα.πολυ ακαδημαικο το βρισκω να μενουμε κολλημενοι εκει.αυτα τα ειπε ο αριστοτελης τα διδασκουν στις σχολες αλλα ως εκει.δεν υπαρχει μοντερνος κινηματογραφος?εγω βλεπω και την κινηματογραφηση, την χρηση του χρωματος, την φορμα κλπ.σας αφηνουν αδιαφορους αυτα?

Sylvia88 αν σου αρεσαν οι νυφες τοτε τι θα πεις για αυτην την ταινιαρα?δες την και θα με θυμηθεις.φυσικα προτεινεται για ολους.

---------- Προσθήκη στις 00:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:36 ----------

^^ Τι οσκαρ φιλε μου??Ουτε στις υποψηφιοτητες δεν μπαινει.Εχεις δει το Aftershock?Καθε χρονο στελνει μια παπ**** η Ελλαδα για οσκαρ.Φετος ηταν σειρα του Λανθιμου.

εσυ πιστευεις οτι η ελλαδα ποτε θα κερδισει οσκαρ?αφου ειναι πολιτικο το θεμα.ειμαστε η τελευταια τρυπα του ζουρνα ολοι μας εχουν γραμμενους στα αρχιδια τους (και καλα κανουν εδω που τα λεμε).καποιοι αξιολογοι ανθρωποι καλυτερα να την κανουν για εξω.

Δημοσ.
ενα θα πω.αν τον κυνοδοντα τον ειχε κανει ο απατεωνας ο τριερ τωρα ολοι θα την εξυμνουσατε.

η ταινια ειναι πολυ καλη, αναπαντεχα καλη.σταματηστε πια ολοι να ψαχνετε μια ιστορια σε μια ταινια σωνει και καλα.πολυ ακαδημαικο το βρισκω να μενουμε κολλημενοι εκει.αυτα τα ειπε ο αριστοτελης τα διδασκουν στις σχολες αλλα ως εκει.δεν υπαρχει μοντερνος κινηματογραφος?εγω βλεπω και την κινηματογραφηση, την χρηση του χρωματος, την φορμα κλπ.σας αφηνουν αδιαφορους αυτα?

Sylvia88 αν σου αρεσαν οι νυφες τοτε τι θα πεις για αυτην την ταινιαρα?δες την και θα με θυμηθεις.φυσικα προτεινεται για ολους.

---------- Προσθήκη στις 00:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:36 ----------

εσυ πιστευεις οτι η ελλαδα ποτε θα κερδισει οσκαρ?αφου ειναι πολιτικο το θεμα.ειμαστε η τελευταια τρυπα του ζουρνα ολοι μας εχουν γραμμενους στα αρχιδια τους (και καλα κανουν εδω που τα λεμε).καποιοι αξιολογοι ανθρωποι καλυτερα να την κανουν για εξω.

δεν την έχω δει την ταινία που προτείνεις, φαίνεται ενδοιαφέρον,θα κοιτάξω να την βρω!

Δημοσ.

παιδια σορρυ αν εχει απαντηθει πιο πριν αλλα δεν εχω διαβασει ολα τα ποστ καθως ειναι παρα πολλα..η ταινια μου αρεσε κ δεν ψαχνω να βρω καποια ιστορια κτλ κτλ..αυτο που με ενοχλησε ειναι οτι ο σκηνοθετης δεν βγηκε να πει τπτ οτι εκλεψε την ιδεα..ολο αυτο στις επιτροπες που δινουν βραβεια κτλ δεν λεει τπτ?πως γινεται να παιρνεις βραβειο σεναριου αφου δεν ειναι δικο σου το σεναριο...δεν ειναι κακο να αντιγραψεις κατι, αφου μπορεις να το κανεις απο αλλη οπτικη γωνια απ οτι ο πρωτος αλλα πρεπει να το δηλωσεις..

Δημοσ.

Με αυτη την λογικη ο σεναριογραφος του el orfanato εχει κλεψει την ιδεα γτ θυμιζει το the others σε πολλα πραγματα.Αλλα ποτε κανεις δεν ειπε τπτ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Με πληροφορουν οτι πολλα μπλογκς κριτικων του Χολυγουντ δινουν τον Κυνοδοντα στην 5α για τις υποψηφιοτητες των Οσκαρ ενω παραλληλα εχει ηδη κερδισει την κατηγορια καλυτερης ξενογλωσσης σε επισημους ονλαιν διαγωνισμους κριτικων μπλογκς του Χολυγουντ για τις προβλεψεις των Οσκαρ 2011...

Οι υποψηφιοτητες ανακοινωνται στις 25/1 νομιζω.Για να δουμε

Δημοσ.

Με πληροφορουν οτι πολλα μπλογκς κριτικων του Χολυγουντ δινουν τον Κυνοδοντα στην 5α για τις υποψηφιοτητες των Οσκαρ ενω παραλληλα εχει ηδη κερδισει την κατηγορια καλυτερης ξενογλωσσης σε επισημους ονλαιν διαγωνισμους κριτικων μπλογκς του Χολυγουντ για τις προβλεψεις των Οσκαρ 2011...

Οι υποψηφιοτητες ανακοινωνται στις 25/1 νομιζω.Για να δουμε

Δεν ισχυει.Παραμυθια της χαλιμας.Η ταινια ειναι εκτος δεκαδας κιολας.Μεχρι και το Aftershock ειναι εκτος.Σε ποια μπλογκς αναφερεσαι?Απο οσο γνωριζω η 5αδα που θα ανακοινωθει ειναι: Honey,Biutiful,The First Beautiful Thing,Of Gods and Men και In a Better World.Περιεργως δεν ειναι και το Carancho.Καλα πως ειναι δυνατον να περιμενετε να μπει 5αδα αυτο το εκτρωμα?Εχετε δει τις αλλες ταινιες?? :shock:

Δημοσ.

Τo Aftershock εκτος; Κριμα. Για το When we leave δεν ακουγεται τιποτις; Πιστευω οτι σιγουρα αξιζει να μπει.

Ειδα το Honey, κι εχει καταπληκτικη φωτογραφια αλλα ειναι εκνευριστικα slow-paced για να παρει πανω απο 7, κατα τη γνωμη μου. Το First beautiful thing προσπαθω καιρο να το δω, αλλα σερνονται τα torrents. Ειδα χθες το trailer του Biutiful στο σινεμα (πριν ξεκινησει το kings speech) και φανηκε πολυ ενδιαφερον, για τα υπολοιπα 2 δεν εχω ιδεα.

ΥΓ. Παντως μου κανει εντυπωση που χαρακτηριζεις τον Κυνοδοντα εκτρωμα, αφου μου φαινοταν πως δεν ειχες προβλημα με τετοιου υφους και προσανατολισμου ταινιες. Εμενα μου αρεσε εξισου με αλλες αξιολογες Ευρωπαικες και Ασιατικες παραγωγες που προτεινονται για οσκαρ (με οσες ειδα ως τωρα τουλαχιστον).

Δημοσ.

Το Die Fremde αξιζει πραγματι αλλα δεν μπορουν τετοιες ταινιες οι αμερικανοι.Το Biutiful δεν ειναι και καμια σουπερ ταινια.Οσο για τον Κυνοδοντα εχω πει την γνωμη μου, για ελληνικο καλο ειναι αλλα για τα στανταρ τα παγκοσμια ειναι εκτρωμα.Επισης επιμενω οτι ειναι "σχεδον remake", με ετοιμα σεναρια κανω και εγω ταινιες.Επιπλεον δεν μπορω να χωνεψω με τιποτα αυτες τις αθλιες ερμηνειες (εκτος του πατερα που ηταν καλος).

Υ.Γ. Τωρα ειδα το sig quote που εχεις!Αχαχαχαχαχα!Μου φαινεται θα ξαναδω αποψε το Four Lions!

Δημοσ.

Για οσους δεν εχουν δει τη ταινια: Ακολουθει ΣΠΟΙΛΕΡ

Αφου εκατσα και διαβασα με μπολικη μαζοχιστικη διαθεση ολο το θρεντ, κι αφου ειδα τη ταινια (προχθες) ηρθε η ωρα να πω τη γνωμη μου.

Για μενα η ταινια δεν ειναι ταινιαρα, ουτε αριστουργημα. Πιστευω οτι εχει μια πολυ σοβαρη αδυναμια σεναριακα. Παρ ολ αυτα δεν παυει να ειναι καλη ταινια και να εχει "καλα" στοιχεια.

Οπως ξεκινησε ανεβασε πολυ τις προσδοκιες μου. Μου αρεσε πολυ η πρωτη σκηνη με το κασσετοφωνο, που τους μαθαιναν στρεβλα τη πραγματικοτητα. Μου αρεσε που τα παιδια τους δεν ξεραν τα στοιχειωδη. Πχ οτι η στεκα φωσφοριζει στο σκοταδι χωρις να τη βαλεις στη πριζα :D Μου αρεσε αυτο το κλιμα που επικρατουσε στο σπιτι. Δηλαδη που ηταν ολοι τους με το σεις και με το σας, αλλα οταν καναν κατι λαθος τα παιδια, οι γονεις τα τιμωρουσαν. Και ετσι, η δηθεν τρυφεροτητα των γονιων προς τα παιδια πηγαινε περιπατο.

Ολα τα παραπάνω, αλλά κι άλλα πραγματα με ιντριγαραν. Αλλα μεχρι εκει, γιατι μετα το 40-λεπτο, η ταινια αρχισε να ξεφουσκωσει. Θα περιμενες να γινει κατι αλλά τελικα τπτ δεν εγινε (παρα μονο στο τελος, με την αποδραση(?) της μεγαλυτερης κορης).

Εγω περιμενα, οτι τα παιδια ή ενα απο τα παιδια θα ανακαλυπτε οτι ζουσαν σε μια πλανη, οτι σκοπιμα οι γονεις τους κρατουσαν σε πλανη και ετσι θα υπηρχε μια συγκρουση. Ενα σχεδιο αποδρασης ή οτιδηποτε αλλο. Νομιζα οτι θα βλεπαμε τους χαρακτηρες να εξελισσονται και να αλλαζουν μεσα απο τη συνειδητοποιηση της καταστασης και μεσα απο τη συγκρουση. Αλλα τιποτα! Το μονο που καναν ηταν να μην αμφισβητουν ουτε λεξη απ αυτα που τους λεγαν οι γονεις. Τα λογια τους τα ειχαν για ευαγγελιο και αυτο δεν αλλαξε. Κριμα, γιατι αν ειχε συμβει κατι τετοιο στη ταινια εγω θα την ειχα καταταξει στην κατηγορια "ταινιαρα".

Τωρα, ξαναπιανω τα "καλα" στοιχεια :D

Κατα τη γνωμη μου εχουμε να κανουμε με αλληγορια. Δεν το πιστευω οτι η ταινια πραγματευεται ενα οικογενειακο δραμα. Καμια σχεση! Για μενα η οικογενεια συμβολιζει τη κοινωνια. Οι γονεις συμβολιζουν την "αρχουσα" ταξη ή την εξουσια αν θελετε ενω τα παιδια τις καταπιεζομενες ταξεις. Εμενα αυτο μου εβγαλε απ το πρωτο λεπτο.

Σκοπιμα μάθαιναν στα παιδια στρεβλη τη πραγματικοτητα. Οπως και στη κοινωνια ετσι γινεται. Μας μαθαινουν τα πραγματα οπως συμφερει την "εκαστοτε" εξουσια. Ειτε μεσω του σχολειου, ειτε μεσω του τυπου.Το σχολειο δεν μας μορφωνει, δυστυχως. Ενω ποτε δεν μαθαινουμε την αληθεια.

Η σκηνη που προσπαθουσαν να πεισουν τα παιδια οτι η γατα ειναι θανασιμος εχθρος ηταν ξεκαρδιστικη αλλα και ταυτοχρονα "πικρα αληθινη". Γιατι, και στην πραγματικοτητα ετσι δεν γινεται? Πολλες φορες δεν φτιαχνουν "φανταστικους" εχθρους για να αποσπασουν τη προσσοχη μας απο τα κυρια πτοβληματα? Ποσες φορες τα μιντια "μετατρεπουν" τα θυματα σε θυτες?

Για να περασω στη σκηνοθεσια.

Χωρις να λεω οτι εχω γνωσεις σκηνοθεσιας, εξαλλου δεν εχω σπουδασει σκηνοθεσια ουτε εχω ασχοληθει, πιστευω ηταν σωστο που πολλες φορες εδειχναν τους ηθοποιους χωρις το κεφαλι. Απ το στηθος και κατω. Για μενα αυτο εδειχνε οτι δεν ειχαν προσωπικοτητα. Οτι ηταν λοβοτομημενοι.

Τελος, και η ηθοποιοι επαιζαν πολυ καλα. Επρεπε, να παιζουν ετσι γιατι οι χαρακτηρες που υποδυονταν ηταν ανισορροποι εξαιτιας της "εκπαιδευσης" που ειχαν λαβει απ τους γονεις τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...