yanc Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Nik, ότι και να έθαβες με αυτόν τον τρόπο, μόνο καλό θα του κανες. + καμποσα.
Nik.K Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Τα πραγματα δεν ειναι τοσο περιπλοκα: Μια ταινια μπορει να δεχθει αρνητικη ή θετικη κριτικη, πολυ αρνητικη ή πολυ θετικη. Αυτο ειναι ενα πραγμα απολυτα καταννοητο και φυσικα δεκτο. Ακομα κι αν εβλεπες τον κυνοδοντα, εμπαινες στο θεμα ελεγες "γιατομπουτσο ειναι", κι εξηγουσες 2-3 λογους για τους οποιους το πιστευεις δεν θα ειχε κανενα λογο κανεις να κραξει. Αλλα οταν παθαινεις ψυχωση με αυτο... ειναι αλλο πραγμα. Και ξαναλεω οτι δεν θεωρω την συγκεκριμενη ταινια την καλυτερη του αιωνα ουτε καν την καλυτερη απ' οσες ειδα φετος -εχω δει αρκετες που μου αρεσαν αρκετα περισσοτερο- ομως μου τη σπαει αυτη η φανατικη, κομπλεξικη, αδικαιολογητη αντιπαθεια (μισος καλυτερα). Κι οσο για τις σεξουαλικες σκηνες, επειδη υποψιαζομαι οτι πολλοι απο εδω πασχοντας απο σεμνοτυφια και καθωσπρεπισμο εκριναν αυτες ως ενα αρνητικο στοιχειο στην ταινια: Ειναι εκεινο ενα απο τα προβληματα σας; 9 στις 10 ταινιες σημερα εχουν σκηνες σεξ, δεν με ενοχλει. Στον κυνοδοντα με ενοχλει το τιποτενιο του πραγματος, το οτι σκυβει και καλα το κοριτσακι να κανει οτι ειναι να κανει στην αλλη και η καμερα ζουμαρει ωστε να δουμε τι ??? Το ιδιο και σε αρκετες αλλες σκηνες. Προφανως το εργο βασιστηκε στο οτι θα σοκαρε καποιους και αλλους ισους να τους ιντριγκαριζε με ολα αυτα. Προσωπικα το θεωρω βρωμερο σαν εργο, ενα απο τα λιγα που θα ηταν πολυ καλυτερα αν δεν υπηρχαν, οχι επειδη με σοκαρε, δεν σοκαρομαι τοσο ευκολα, αλλα επειδη ειναι τρισαθλιο, αυτο.
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Κοννακ δεν την θεωρω αυτη την ταινια αξια καν για θεατρο ποσο μαλλον κινηματογραφο. Μια διευκρινιση για το παραπανω:To θεατρο πιστευεις οτι ειναι κατωτερο/ευκολοτερο/ενα σκαλι πριν/something απο τον κινηματογραφο?
Nik.K Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Οχι, θεωρω ομως πως ο κινηματογραφος στοχευει στις μαζες και αρα για μενα εστω εχει μεγαλυτερη επιδραση στον κοσμο.
kage Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 παιζει να ειναι απο τις λιγες που το γυμνο δεν ειναι καν softcore και αν εχει και κλεμμενο σεναριο(περα απο τις real καταστασεις που ακουγονται καθε τοσο ) http://www.imdb.com/title/tt0068348/ δειχνει την ασχετοσυνη των κριτων... http://www.imdb.com/title/tt1379182/usercomments μαλλον αρκετοι ξενοι αγνοουν παρομοια σκηνικα και για αυτο ξετρελαθηκαν στα 10αρια...
marantonis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 9 στις 10 ταινιες σημερα εχουν σκηνες σεξ, δεν με ενοχλει. Στον κυνοδοντα με ενοχλει το τιποτενιο του πραγματος, το οτι σκυβει και καλα το κοριτσακι να κανει οτι ειναι να κανει στην αλλη και η καμερα ζουμαρει ωστε να δουμε τι ??? Το ιδιο και σε αρκετες αλλες σκηνες.Προφανως το εργο βασιστηκε στο οτι θα σοκαρε καποιους και αλλους ισους να τους ιντριγκαριζε με ολα αυτα. Προσωπικα το θεωρω βρωμερο σαν εργο, ενα απο τα λιγα που θα ηταν πολυ καλυτερα αν δεν υπηρχαν, οχι επειδη με σοκαρε, δεν σοκαρομαι τοσο ευκολα, αλλα επειδη ειναι τρισαθλιο, αυτο. Οχι, δεν εννοουσα απλως τις σκηνες σεξ, αλλα τις uncencored σκηνες σεξ. Νομιζω επιβεβαιωθηκε αυτο που ειπα και για το συγκεκριμενο θεμα, και με το δικο σου post και με του kage. Ο χαρακτηρισμος "βρωμερο" (ή μολυσμενο/βδελυρο), θα μπορουσε να δοθει και απο καποιον παπα που ειδε το εργο Τεσπα σ' αφηνω να συνεχισεις να διαφημιζεις την ταινια
Nik.K Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μα θελω να την δει ο κοσμος για να δει που εχουμε καταντησει σαν χωρα, δεν ειπα ποτε το αντιθετο.
jvgrjohn Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι εδώ δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η ταινία παρουσιάζει μια οικογενειακή τραγωδία.Με βάση αυτό θα ήθελα να μας πουν αν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο όταν αναφέρονται στις αρχαίες τραγωδίες και ειδικότερα στον Οιδίπου Τύραννο. Πέρασαν τα χρόνια και από την αρχαία Ελλάδα βρεθήκαμε στην σύγχρονη Ελλάδα.Πολλά ταμπού έσπασαν με αποτέλεσμα η παρουσίαση της τραγωδίας να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.Το κοινό δεν σοκάρεται εύκολα πλέον και μια τραγωδία που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να σοκάρει. Αυτό είναι το σημείο που αντιδράτε οι περισσότεροι.Στην παρουσίαση.Όλοι συμφωνούμε ότι έχει πολλές άσεμνες σκηνές.Έχω δει όμως και χειρότερες σε ''καθώς πρέπει'' ξένες παραγωγές. Σας παρακαλώ μη με ρωτήσετε αν συγκρίνω τον Οιδίπου Τύραννο με τον Κυνόδοντα.Η απάντηση αν και ευνόητη είναι όχι.Σε καμία περίπτωση και σε κανένα επίπεδο. Οιδίπους Τύραννος Ο Λάιος, βασιλιάς της Θήβας, είχε πάρει χρησμό πως το παιδί που θα γεννούσε με την Ιοκάστη, θα σκότωνε τον πατέρα του και θα παντρευόταν τη μητέρα του. Έτσι, όταν ο γιος τους γεννήθηκε, τρύπησαν τα πόδια του και τον άφησαν έκθετο στον Κιθαιρώνα. Κάποιος βοσκός βρήκε το βρέφος, το έσωσε και το έδωσε σε άλλο βοσκό, που το παρέδωσε στον αφέντη του, τον βασιλιά της Κορίνθου. Αυτός το μεγάλωσε σαν παιδί του. Όταν ο Οιδίπους μεγάλωσε, αμφιβάλλοντας για την καταγωγή του, πήγε στο μαντείο των Δελφών, όπου πληροφορήθηκε πως υπήρχε χρησμός, σύμφωνα με τον οποίο έμελλε να σκοτώσει τον πατέρα του και να παντρευτεί την μητέρα του. Θέλοντας ν' αποφύγει την πραγματοποίηση του φοβερού αυτού χρησμού, δεν επιστρέφει στην Κόρινθο και σ' εκείνους που θεωρούσε γονείς του. Στον δρόμο του όμως συνάντησε και αμυνόμενος σκότωσε τον Λάιο, αγνοώντας πως είναι πατέρας του. Όταν έφτασε στη Θήβα, έλυσε το αίνιγμα της Σφίγγας και κέρδισε την βασιλεία της πόλης, παίρνοντας την Ιοκάστη γυναίκα του και αποκτώντας μαζί της τέσσερα παιδιά. Τη Θήβα έπληξε όμως φοβερός λοιμός, υπεύθυνος για τον οποίο είναι ο δολοφόνος του Λαίου. Ο Οιδίπους αναλαμβάνει να τον βρει και να σώσει την πόλη. Στην πορεία αναζήτησης του δολοφόνου, ο ήρωας ανακαλύπτει ποιος είναι πραγματικά ο ίδιος. Όχι μόνο είναι ο φονιάς του προηγούμενου βασιλιά της Θήβας αλλά και δολοφόνος του πατέρα του και σύζυγος της μητέρας του. Ύστερα από την αποκάλυψη της τραγικής αλήθειας η Ιοκάστη απαγχονίζεται και ο Οιδίπους αυτοτυφλώνεται, εκλιπαρώντας για εξορία και ανησυχώντας για την τύχη των παιδιών του.
yannis27gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Τα πραγματα δεν ειναι τοσο περιπλοκα: Μια ταινια μπορει να δεχθει αρνητικη ή θετικη κριτικη, πολυ αρνητικη ή πολυ θετικη. Αυτο ειναι ενα πραγμα απολυτα καταννοητο και φυσικα δεκτο. Ακομα κι αν εβλεπες τον κυνοδοντα, εμπαινες στο θεμα ελεγες "γιατομπουτσο ειναι", κι εξηγουσες 2-3 λογους για τους οποιους το πιστευεις δεν θα ειχε κανενα λογο κανεις να κραξει. Αλλα οταν παθαινεις ψυχωση με αυτο... ειναι αλλο πραγμα. Φυσικά κι είναι απλά: Η ταινία είναι ακραία γι αυτό και άλλοι τη θεωρούν αριστούργημα κι άλλοι αηδία. Λίγοι τη θεωρούν μέτρια ή απλώς καλή. Προσωπικά εξήγησα τους λόγους που την έκραξα (εκτός κι αν δεν διάβασες τα μηνύματα μου). Αν πάλι δεν αναφέρεσε σε μένα, έτσι το εξέλαβα γιατί το ποστ σου ακολουθεί το δικό μου. Τέλος, για το θέμα της διαφήμισης, φυσικά και της κάνουμε διαφήμιση και το ανέφερα ρητά σε προηγούμενο ποστ ότι λέω τους πάντες να τη δούνε και να μου πούνε τη γνώμη τους. Είναι μοναδική ταινία (ελπίζω να γίνετε αντιληπτό το διτό νόημα της φράσης )
marantonis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δεν αναφερομουν σε 'σενα, κι εχω διαβασει ολα σου τα μηνυματα, μαλιστα τα 'χω σχολιασει και καποια επιχειρηματα πιστευω καταρριψει οπως αυτο με τις τρυπες (που συκρινεις με lost) και διαφορα αλλα στα οποια επειτα δεν απαντησες (Οχι προς εσενα αυτο->) Το κοινό δεν σοκάρεται εύκολα πλέον και μια τραγωδία που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να σοκάρει. Αυτό είναι το σημείο που αντιδράτε οι περισσότεροι.Στην παρουσίαση.Όλοι συμφωνούμε ότι έχει πολλές άσεμνες σκηνές.Έχω δει όμως και χειρότερες σε ''καθώς πρέπει'' ξένες παραγωγές. Διαφωνω με τον τροπο που το παρουσιαζεις. Μου θυμησε μια αρχαια (και στην ηλικια και στο μαθημα) καθηγητρια μου η οποια καποτε μας ειπε οτι αν μια ταινια δειχνει βια δεν μας σεβεται ως θεατες (τοτε το βρηκα πολυ ηλιθιο κι ακομα το βρισκω). Γιατι λοιπον μια τραγωδια δεν σεβεται τον εαυτο της αν δειχνει εικονες που σοκαρουν τον μεσο θεατη (δεν ειναι μονο αυτο, αλλα το οτι οι πουτσες σοκαρουν τον μεσο θεατη το αφηνω ασχολιαστο); Και γιατι "ασεμνες σκηνες";; Αν ειναι δυνατον. Λες και οτι ολοι συμφωνουμε μαλιστα...
yannis27gr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δεν αναφερομουν σε 'σενα, κι εχω διαβασει ολα σου τα μηνυματα, μαλιστα τα 'χω σχολιασει και καποια επιχειρηματα πιστευω καταρριψει οπως αυτο με τις τρυπες (που συκρινεις με lost) και διαφορα αλλα στα οποια επειτα δεν απαντησες Όχι, δεν έχεις καταρρίψει τα επιχειρήματα, έχεις εκφράσει τη δική σου γνώμη. Αν πω π.χ. ότι με εκνεύρισαν τα κοντινά πλάνα στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών γιατί μου θύμισαν σαπουνόπερα κι εσύ απαντήσεις ότι έτσι έδωσαν έμφαση στα συναισθήματα τους, δεν κατέρριψες το αρχικό επιχείρημα, έδειξες άλλη όψη της ίδια κατάστασης. Σε όσα δεν απάντησα είναι γιατί το είδα να καταλήγει στο "γνώμη σου - γνώμη μου" οπότε και ήταν μάταιο. Αν υπήρξε κάποια αντικειμενική κατάρριψη, please point it γιατί θα μου ξέφυγε @jvgrjohn: Δε συμφωνώ ότι παρουσιάζει οικογενειακή τραγωδία. Μάλλον θέλει να δείξει πώς όσο κι αν περιορίσεις κάποιον άνθρωπο, από την αρχή της ζωής του ακόμα που κάποιοι θεωρούν ότι είναι tabula rasa και εν δυναμεί 100% μετατρέψιμος σε ότι θελήσει ο δυνάστης, εκείνος τελικά θα σπάσει τα δεσμά. Εν προκειμένω είναι σε οικογένεια, στη Φωλιά του Κούκου ήταν σε ψυχιατρείο.
Francisco Goya Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 παιζει να ειναι απο τις λιγες που το γυμνο δεν ειναι καν softcore και αν εχει και κλεμμενο σεναριο(περα απο τις real καταστασεις που ακουγονται καθε τοσο ) http://www.imdb.com/title/tt0068348/ δειχνει την ασχετοσυνη των κριτων... http://www.imdb.com/title/tt1379182/usercomments μαλλον αρκετοι ξενοι αγνοουν παρομοια σκηνικα και για αυτο ξετρελαθηκαν στα 10αρια... Και 'γω ξενέρωσα ελαφρώς με τον Κυνόδοντα όταν είδα το Castillo De La Pureza. Παρ' όλα αυτά παραμένει μια πολύ καλή ταινία.
kage Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 το χειροτερο ειναι οτι η ελληνικη εταιρια παραγωηγης του κυνοδοντα,καναν παραπονα για να κατεβασουν το vs κυνοδοντα με την ξενη στο youtube!!χααχχααχ ειναι αστειοι λες και ετσι θα θαψουν το θεμα. This video is no longer available due to a copyright claim by Boo Productions. http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&biw=1020&bih=593&q=El+castillo+de+la+pureza&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=17cb941b80785fa5 το ξαναλεω αυτοι που στειλαν για οσκαρ τον κυνοδοντα δεινχουν τις μεγαλες γνωσεις τους και οτι βρισκονται αξια στις θεσεις αυτες
Nik.K Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Και 'γω ξενέρωσα ελαφρώς με τον Κυνόδοντα όταν είδα το Castillo De La Pureza. Παρ' όλα αυτά παραμένει μια πολύ καλή ταινία. Απορω για το τι εχει μεσα αυτο το πραγμα που το καθιστα αξιο Ταινιας.........
konnak Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Αυτό το τόπικ πρέπει να είναι το δυαδικό συμπλήρωμα του τόπικ του Άβαταρ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.