jvgrjohn Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Την είδα και εγώ την ταινία και μπορώ να πω ότι μου άρεσε.Δεν με διασκέδασε καθώς δεν προσφέρεται για διασκέδαση με την παραδοσιακή έννοια του όρου.Με στεναχώρησε και με προβλημάτισε καθώς πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία η οποία όμως έχει ρεαλιστικά ερεθίσματα.Σκεπτόμενος ότι αυτή η κατάσταση έχει υπάρξει και στην πραγματικότητα κατά κάποιο παρόμοιο τρόπο, με μελαγχόλησε και με εκνεύρισε.Η σκηνοθεσία αν και δεν είχε δύσκολο έργο να επιτελέσει με στατικές εικόνες ήταν καθώς πρέπει.Η επιλογή του σκηνοθέτη να μην καδράρει σωστά τις εικόνες επίσης μου άρεσε και δεν θα του ζητήσω τον λόγο για τον οποίο προτίμησε αυτή την τεχνική.Η φωτογραφία επίσης.Το σκηνικό του ''άχρωμου'' και ''παγωμένου'' εξωχικού σπιτιού της δεκαετίας 80' ήταν επίσης πολύ καλή επιλογή για το συγκεκριμένο φιλμ.Πολύ καλό casting έγινε και στους ηθοποιούς και ιδιαίτερα στον πατέρα ο οποίος ενσαρκώνει τέλεια τον ρόλο του παράφρονα.(πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός ο πιθηκομούρης και στην πραγματική του ζωή ψυχάκιας πρέπει να είναι).Επίσης πολύ σωστή η ''ξύλινη'' ηθοποιία από τα παιδιά,καθώς τι χαρακτήρα μπορεί να αναπτύξει κανείς σε ένα τέτοιο περιβάλλον??? Δεν μπορώ να αποφασίσω ακόμα αν θα μπορούσε ή όχι να είχαν αφαιρεθεί μερικές σκηνές ερωτικού περιεχομένου από την ταινία. Ωραίο το τέλος της.Σε αφήνει να φανταστείς την επικείμενη και γενικότερη απελευθέρωση η οποία όμως πολύ σωστά σταματά εκεί αφού το θέμα μας είναι η τραγωδία και δεν απευθύνεται στο αμερικάνικο κοινό που ζητάει εξιλέωση εδώ και τώρα.Την εξιλέωση μπορεί να την προσθέσει ο θεατής. Στο σύνολο της η ταινία πετυχαίνει τον στόχο της,αφού με έκανε να θέλω ο ίδιος να τιμωρήσω με τον πιο άγριο τρόπο αυτούς τους γονείς (για πολλές μπάτσες λέμε).Από εμένα ένα μεγάλο μπράβο στον σκηνοθέτη. **Έγινα και κριτικός κινηματογράφου τώρα.Τρέμετε Εκσιέλ και Κουτσογιαννοπουλάιοι !!!!!:lol:
kritikos29 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 εγω παλι εχω την εντυπωση οτι με το δωματιο γεματο καπνα κ το μαρλει στα ηχεια θα ηταν ο καταληλοτεροσ τροπος να δεις αυτο το πραγμα...!!! ελεος! αν αυτο ειναι η ποιοτητα του ελληνικου κινηματογραφου τοτε καλητερα να ελευθερωθει το εμποριο ναρκοτικων γιατι αν δω αλλη μια τετοια θα τα αρχησω τα σκληρα σιγουρα!!!!!!
Nik.K Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μα τι δεν σου αρεσε ? Οτι ο ενας μπιπ τον αλλο και οτι η μια μπιπ την αλλη ? Παντως στο εξωτερικο το βρισκουν αστειο....Και εγω αστειο το βρηκα μεχρι που ειδα πως ξυραφακι δεν γνωριζουν τι σημαινει οι ηθοποιοι
kritikos29 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 ηταν λιαν επιοικος εσχος κ αν χρειαζεται ποιοτητα ο ελληνικοσ κινηματογραφος τοτε ψαχνει σε λαθος ατομα που ξυπνανε το πρωι με μια ιδεα κ το βραδυ εχουν ετοιμη ταινεια...!!! γιατι πως αλλοιως να χαρακτηρησω το προχειρο σεναριο με τις φτηνες ατακες οπως "μπαμπα εχει η πισινα ψαρια! απαντηση-τι ειδους?!!!'' κ τις απιστευτες στοπ καρε σκηνες που νομιζα οτι κολησε το dvd!!!! ελεος ρε παιδια! δηλαδη αυτο αντιπροσωποπευει το ελληνικο σηνεμα στα οσκαρ?! μαλλον μας κανουν πλακα οι αμερικανοι!!!!!
Nik.K Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Εδω αρεσει σε Ελληνες, οι Αμερικανοι μας εφταιξαν ? Βασικα ενταξει εκεινοι το βλεπουν αστειο αφου παντου διαβαζεις "Funny", περα απο τους κριτικους τις πλακας που το θεωρουν Dark/Brilliant, οποτε ενταξει δικαιολογουντε οι ανθρωποι, οι δικοι μας που το βρισκουν εξωπραγματικο, θεαματικο, φοβερο, με πολλα κρυμμενα νοηματα κτλ κτλ κτλ πως να τους δικαιολογησει κανεις ? Ναι μερικοι θα ειδαν λιγη τσοντα, λιγο γυμνο και θα χαρηκαν οποτε ισως να τους αρεσε για αυτο αλλα σε καποιους οντως τους αρεσε σαν ταινια και αυτο ειναι λυπηρο.
marantonis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Εδω αρεσει σε Ελληνες, οι Αμερικανοι μας εφταιξαν ? Βασικα ενταξει εκεινοι το βλεπουν αστειο αφου παντου διαβαζεις "Funny", περα απο τους κριτικους τις πλακας που το θεωρουν Dark/Brilliant, οποτε ενταξει δικαιολογουντε οι ανθρωποι, οι δικοι μας που το βρισκουν εξωπραγματικο, θεαματικο, φοβερο, με πολλα κρυμμενα νοηματα κτλ κτλ κτλ πως να τους δικαιολογησει κανεις ? Ναι μερικοι θα ειδαν λιγη τσοντα, λιγο γυμνο και θα χαρηκαν οποτε ισως να τους αρεσε για αυτο αλλα σε καποιους οντως τους αρεσε σαν ταινια και αυτο ειναι λυπηρο. Τωρα που απαντησε ενας χρηστης και κραζει εχοντας 3-4 μολις posts (κι εχει και 2 ορθογραφικα σε καθε λεξη) δε σε πειραξε ε; Πριν οσοι ειχαν τοσα και τους αρεσε ειχαν φτιαξει ολοι accounts στο insomnia με μονο σκοπο να προωθησουν την ταινια τους (;;.) Παιζει να σου 'χει δημιουργηθει τρελο κομπλεξ με την ταινια, σοβαρα. Δηλαδη δεν θα απορουσα αν στον υπνο σου καθε βραδυ βλεπεις τον Κοναν να σφαζει το Λανθιμο.
Nik.K Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 marantoni οτι και να λες η ταινια ειναι αθλια οπως και αν την δει κανεις. Ακομα και σαν τσοντα να ηθελαν να την πασαρουν τοσο Αθλια σκηνοθεσια δεν θα ειχε. Δεν απορω πως αρεσει σε μερικους, και η Εμμανουελλα αρεσε δεν σημαινει πως ηταν ταινιαρα.
marantonis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 marantoni οτι και να λες η ταινια ειναι αθλια οπως και αν την δει κανεις. Ακομα και σαν τσοντα να ηθελαν να την πασαρουν τοσο Αθλια σκηνοθεσια δεν θα ειχε. Δεν απορω πως αρεσει σε μερικους, και η Εμμανουελλα αρεσε δεν σημαινει πως ηταν ταινιαρα. Ok, αποδεικνυεις περιτρανα αυτο που ειπα πριν. Ο,τι και να λες δεν προκειται να μας πεισεις οτι κατι ειναι αθλιο απλως επειδη εχεις φαει τη μιση ως τωρα ζωη σου με να το λες στο insomnia. Το γαμησες και ψοφισε, εχεις καταντησει κατι παραπανω απο κουραστικος.
konnak Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Nik, ότι και να έθαβες με αυτόν τον τρόπο, μόνο καλό θα του κανες. Επειδή δε σου άρεσε εσένα κάτι δεν κάνει όλους τους άλλους μαλάκες. Επίσης, όταν η εμπάθειά σου έχει φτάσει σε αυτά τα απίστευτα ψηλά επίπεδα, ποιος ο λόγος να συνεχίζεις να το "συζητάς" (σε εισαγωγικά, γιατί αυτό που κάνεις μόνο συζήτηση δεν είναι); Thumbs down τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το ύφος των τελευταίων σου post. Για τέτοιο κλίμα πήγαινε στα οπαδικά τόπικ.
Nik.K Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Thumbs down ξε-thumbs down η ταινια ειναι τραγικη και οποιος υπερασπιζεται να βλεπουμε την μια να "*****" την αλλη και τον αλλο να ***** την αλλη και να το λεμε φοβερο ειναι τραγικο. Του χρονου προβλεπω να στελνουμε το Big Brother στα Oscars επειδη θα εχει ακομα περισσοτερη τσοντα και θα αρεσει σε ακομα περισσοτερο κοσμο.
konnak Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Συγνώμη, είναι επιχείρημα τώρα αυτό; Και θες να μιλήσεις σοβαρά για Κινηματογράφο με τέτοιου επιπέδου επιχειρήματα;
leukonas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Πραγματικά απορώ με αυτά που διαβάζω και περισότερο με αυτούς που τους αρεσε η συγκεκριμένη ταινία.Άλλη μια ταινία για την οποία δεν αξίζει κανείς να σπαταλήσει ούτε ενα λεπτό (απορώ και με μενα που γράφω το Post).Αθλια σκηνικά μηδαμηνά εφέ,άθλιο σενάριο,άθλιοι διάλογοι,όλα άθλια....κανένα απολύτως νόημα(όχι αν εχει ας μας το πει κάποιος γιατί μπορεί να είμαστε και χαζοί).Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον τρόπο ύπαρξης αυτού του έπους.....
Nik.K Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Συγνώμη, είναι επιχείρημα τώρα αυτό; Και θες να μιλήσεις σοβαρά για Κινηματογράφο με τέτοιου επιπέδου επιχειρήματα; Κοννακ δεν την θεωρω αυτη την ταινια αξια καν για θεατρο ποσο μαλλον κινηματογραφο. Σορρυ αλλα περισσοτερο κακο θα μας κανει παρα καλο. Θα λενε κοιταξτε τους Ελληνες που εβγαλαν ταινια με τσοντα για να ερθουν στα Οσκαρ.
yannis27gr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Έχω γνωστή μου που την είδε και είπε: Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Κι εγώ τη θεωρώ ως το χειρότερο έκτρωμα ταινίας. Δεν ξέρω άλλη ταινία που να της βάζεις ή 0 ή 10. Όταν μάλιστα διάβαζα τα αρχικά ποστ γι αυτήν και πριν ακόμα τη δω είχα γράψει ότι τετοια love it or hate it ταινία αξίζει να τη δεις μόνο για την εμπειρία. Γι αυτο και ακόμα τη συστήνω στους πάντες. Κάποιοι μου κόψανε την καλημέρα όμως
marantonis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Τα πραγματα δεν ειναι τοσο περιπλοκα: Μια ταινια μπορει να δεχθει αρνητικη ή θετικη κριτικη, πολυ αρνητικη ή πολυ θετικη. Αυτο ειναι ενα πραγμα απολυτα καταννοητο και φυσικα δεκτο. Ακομα κι αν εβλεπες τον κυνοδοντα, εμπαινες στο θεμα ελεγες "γιατομπουτσο ειναι", κι εξηγουσες 2-3 λογους για τους οποιους το πιστευεις δεν θα ειχε κανενα λογο κανεις να κραξει. Αλλα οταν παθαινεις ψυχωση με αυτο... ειναι αλλο πραγμα. Και ξαναλεω οτι δεν θεωρω την συγκεκριμενη ταινια την καλυτερη του αιωνα ουτε καν την καλυτερη απ' οσες ειδα φετος -εχω δει αρκετες που μου αρεσαν αρκετα περισσοτερο- ομως μου τη σπαει αυτη η φανατικη, κομπλεξικη, αδικαιολογητη αντιπαθεια (μισος καλυτερα). Κι οσο για τις σεξουαλικες σκηνες, επειδη υποψιαζομαι οτι πολλοι απο εδω πασχοντας απο σεμνοτυφια και καθωσπρεπισμο εκριναν αυτες ως ενα αρνητικο στοιχειο στην ταινια: Ειναι εκεινο ενα απο τα προβληματα σας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.