Timour21 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 μου έκανε εντύπωση που η ιδέα του Κυνόδοντα είναι 'κλεμμένη' και ακόμα περισσότερο, το οτι η ελληνική συμμετοχή στα όσκαρ θα είναι remake,που μπορεί να μην περνάει απαρατήρητο, αλλά δεν παύει να είναι remake. Κάπως παρακινδυνευμένο... Και το reservoir dogs του ταραντίνο remake του city on fire είναι, so fuckin what δηλαδή, το κάνει λιγότερο καλό?
marantonis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Θα απαντησω με ερωτηση.Εσυ θα συνεχιζες να υπερασπιζεσαι η να προβαλλεις στους αλλους ,με το ιδιο παθος, τα νοηματα που βρηκες σε αυτη ? thanx για την συνεντευξη (το λινκ) Αν υπερασπιζομουν αρχικα τα νοηματα με παθος, θα σημαινε πως επροκειτο για κατι που ειχα σκεφτει, εξετασει, ερμηνευσει και ισως επαληθευσει, δε θα 'ταν μια τυχαια υποθεση με μικρο ποσοστο πιθανοτητων. Οποτε, ναι, θα τα υπερασπιζομουν με το ιδιο παθος, και δε θα δισταζα να πω πως ο σκηνοθετης λεει μαλακιες για την ταινια του, αν θεωρουσα οτι ετσι ειναι. Κατι ακομη: Τα νοηματα σε μια ταινια δε βγαινουν παντα εσκεμμενα. Πιστευω οτι ειναι σωστο να το δεκτουμε αυτο. Μπορει για παραδειγμα ο δημιουργος να μην ειχε τη σκεψη "θα φτιαξω μια ταινια στην οποια καποιος θα καταδικαζεται αδικα σε θανατο για να δηλωσω ενα επιχειρημα κατα της θανατικης ποινης" αλλα τη σκεψη "θα φτιαξω μια ταινια στην οποια καποιος θα καταδικαζεται αδικα σε θανατο για να προκαλεσω συναισθηματα στους θεατες, με τετοιου ειδους δραμα μπορω ευκολα να αποκτησω αξια". Αυτο ομως δεν αλλαζει το οτι λιγο να το σκεφτεις, θ' ανακαλυψεις ενα νοημα κατα της θανατικης ποινης με το επιχειρημα του δικαστικου λαθους.
status Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Παίδες το ότι είναι ριμέϊκ δεν την κάνει λιγότερο αξιόλογη από την ορίτζιναλ, κακά τα ψέμματα, μπορεί να μην μου άρεσε η ταινία αλλά δε θα πει ότι δεν θα υπάρξει κόσμος που θα τους αρέσει, επίσης αν προταθεί και πάρει όσκαρ.
saya Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Αφου εχετε δει την ταινια οσο εγω τον εξορκιστη δλδ καθολου γτ επιμενετε .νομιζετε οτι δεν φαινεται;αφου δεν σχολιαζετε καθολου την μεξικανικη ταινια μοναχα λετε την λεξη ριμεικ .Νομιζετε οτι σας κανει να φαινεστε πιο εξυπνοι;΅Ε καθολου μαλιστα..Γτ αν ειχατε δει την ταινια θα ειχατε αναφερει τις ομοιοτητες .Θα κανατε μια αναλυση μικρη εστω.Εδψ επαναλαμβανετε με στομφο και υφος μια λεξη ριμεικ και το παιζετε οτι οι γνωστες του κινηματογραφου και σινεφιλ που ξερουν ως και την πιο αγνωστη ταινια.Ειναι δυνατον τοσος κοσμος να εχει δει μια μεξικανικη ταινια που δεν υπαρχουν και υποτιτλοι;ε συγνωμη αλλα δεν σας πιστευω.Αυτο το πραγμαμε εκνευριζει δλδ .
Timour21 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Αφου εχετε δει την ταινια οσο εγω τον εξορκιστη δλδ καθολου γτ επιμενετε .νομιζετε οτι δεν φαινεται;αφου δεν σχολιαζετε καθολου την μεξικανικη ταινια μοναχα λετε την λεξη ριμεικ .Νομιζετε οτι σας κανει να φαινεστε πιο εξυπνοι;΅Ε καθολου μαλιστα Δεν έχω δει καμία απο τις 2. Ούτε το "γαμάτο" original ("μεξικάνικο") ούτε την "μαλακία" remake ("ελληνικό"). Το γεγονός όμως οτι είναι remake (ή adaptation στην ελληνική "νοοτροπία" ας πούμε) δεν σημαίνει κάτι όπως πολύ σωστά είπες.
Nik.K Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Αφου εχετε δει την ταινια οσο εγω τον εξορκιστη δλδ καθολου γτ επιμενετε .νομιζετε οτι δεν φαινεται;αφου δεν σχολιαζετε καθολου την μεξικανικη ταινια μοναχα λετε την λεξη ριμεικ .Νομιζετε οτι σας κανει να φαινεστε πιο εξυπνοι;΅Ε καθολου μαλιστα..Γτ αν ειχατε δει την ταινια θα ειχατε αναφερει τις ομοιοτητες .Εδψ επαναλαμβανετε με στομφο και υφος μια λεξη ριμεικ και το παιζετε οτι οι γνωστες του κινηματογραφου και σινεφιλ που ξερουν ως και την πιο αγνωστη ταινια.Ειναι δυνατον τοσος κοσμος να εχει δει μια μεξικανικη ταινια που δεν υπαρχουν και υποτιτλοι;ε συγνωμη αλλα δεν σας πιστευω. Ειμαι σιγουρος πως κατι τετοιο σκεφτηκαν οταν εφτιαχναν τον Κυνοδοντα....Ποιος Ελληνας θα εχει δει Μεξικανικη ταινια του 1973 αφου δεν υπαρχουν και υποτιτλοι ?.........Ελα ντε ομως που την εχουν δει αρκετοι....
Ceridwen Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Αν υπερασπιζομουν αρχικα τα νοηματα με παθος, θα σημαινε πως επροκειτο για κατι που ειχα σκεφτει, εξετασει, ερμηνευσει και ισως επαληθευσει, δε θα 'ταν μια τυχαια υποθεση με μικρο ποσοστο πιθανοτητων. Οποτε, ναι, θα τα υπερασπιζομουν με το ιδιο παθος, και δε θα δισταζα να πω πως ο σκηνοθετης λεει μαλακιες για την ταινια του, αν θεωρουσα οτι ετσι ειναι. Κατι ακομη: Τα νοηματα σε μια ταινια δε βγαινουν παντα εσκεμμενα. Πιστευω οτι ειναι σωστο να το δεκτουμε αυτο. Μπορει για παραδειγμα ο δημιουργος να μην ειχε τη σκεψη "θα φτιαξω μια ταινια στην οποια καποιος θα καταδικαζεται αδικα σε θανατο για να δηλωσω ενα επιχειρημα κατα της θανατικης ποινης" αλλα τη σκεψη "θα φτιαξω μια ταινια στην οποια καποιος θα καταδικαζεται αδικα σε θανατο για να προκαλεσω συναισθηματα στους θεατες, με τετοιου ειδους δραμα μπορω ευκολα να αποκτησω αξια". Αυτο ομως δεν αλλαζει το οτι λιγο να το σκεφτεις, θ' ανακαλυψεις ενα νοημα κατα της θανατικης ποινης με το επιχειρημα του δικαστικου λαθους. συμφωνώ και γω με αυτό, στους τίτλους τέλους θα έπρεπε πάντα να αναγράφεται πως ο σκηνοθέτης, μετά την αποχώρησή του από το μοντάζ, δε φέρει καμία ευθύνη σχετικά με το τι ή αν θα καταλάβει ο θεατής.
saya Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 νικ αν την ειχες δει θα ηξερες οτι δεν ειναι ριμεικ αλλα τελειως αντιθετες ταινιες..Γτ στο μεξικανικο ο πατερας κλεινεται στην φυλακη και βγαινει η οικογενεια εξω απο το σπιτι ενω μετα επειδη εχουν συνηθισει ετσι την δραση του την συνεχιζει η μητερα.Πηγαινουν στο σπιτι και κλεινονται μεσα μονοι τους.Στον κυνοδοντα δραπετευει η μια κορη και μπαινει μεσα στο αμαξι ..Και προτιμα να πεθανει παρα να φωναξει η οτιδηποτε για να την βγαλουν εξω.Αρα ενω στο ενα βγαινει συμπερασμα οτι ο ανθρωπος θελει να δραπετευσει, στο αλλο βγαινει συμπερασμα οτι προτιμα τον εγκλεισμο . ..Μιλαμε δλδ για 2 ταινιες μαλλον αντιθετης φιλοσοφιας και διαφορετικες μεταξυ τους σε σημειο η μια να ακυρωνει την αλλη και εσυ επιμενεις να λες οτι ειναι ριμεικ ,κλεμενη η ιδια ταινια. Μα αν ειναι το ιδιο αν τα δεις λιγο θα δεις οτι η μια ταινια βγαζει ακυρη την αλλη.. Aυτο προφανως σκεφτεσαι και εσυ βεβαια οτι δεν εχει δει κανεις την ταινια αρα μπορω να λεω οτι θελω .Ενω με το funny games την εχει δει πολυς κοσμος.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Ειμαι σιγουρος πως κατι τετοιο σκεφτηκαν οταν εφτιαχναν τον Κυνοδοντα....Ποιος Ελληνας θα εχει δει Μεξικανικη ταινια του 1973 αφου δεν υπαρχουν και υποτιτλοι ?.........Ελα ντε ομως που την εχουν δει αρκετοι.... τωρα χωρις πλακα,παιζει και καθε τριτη λεξη σου να ειναι ''ριμεικ'', ''μεξικανικο'' , ''ο κυνοδοντας δεν θα κανει τπτ στα Οσκαρ''. Επειχηρηματα ατρανταχτα δλδ!Η ταινια με τις περισσοτερες υποψηφιοτητες Οσκαρ στην συγχρονη ιστορια ηταν ριμεικ αμα το παμε ετσι!Για την πλακα μου σου ακυρωνω το ''Ολα για την Ευα'' κ τον ''Τιτανικο'' με αυτα τα σκεφτικα
saya Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Kαλα δεν μπορουμε να ξερουμε τι θα γινει στα οσκαρ για εμενα ο κυνοδοντας δεν εχει οσκαρικες προδιαγραφες.Παραειναι σκληρη ταινια για τετοια.To the silence of the lambs δεν ειχε καν προταθει για καλυτερη ταινια την χρονια του νομιζω.Ενω ειναι πολυ καλη ταινια..Και ειχε ηθοποιαρες.Ειχε σκισει και στο box office .Αλλα δεν το προτεινανε .Δωσανε για καλυτερη ερμηνεια στους ηθοποιους ομως..Εγω θα ειμαι χαρουμενη αν μπουμε 5αδα..
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Kαλα δεν μπορουμε να ξερουμε τι θα γινει στα οσκαρ για εμενα ο κυνοδοντας δεν εχει οσκαρικες προδιαγραφες.Παραειναι σκληρη ταινια για τετοια.To the silence of the lambs δεν ειχε καν προταθει για καλυτερη ταινια την χρονια του νομιζω.Ενω ειναι πολυ καλη ταινια..Και ειχε ηθοποιαρες.Ειχε σκισει και στο box office .Αλλα δεν το προτεινανε .Δωσανε για καλυτερη ερμηνεια στους ηθοποιους ομως..Εγω θα ειμαι χαρουμενη αν μπουμε 5αδα.. Οτι ειναι βαρεια ειναι βαρεια.Εχω ομως απολυτη εμπιστοσυνη στους ψυχακηδες της Ακαδημιας.Ποια 5α?Αυτα ειναι δεδομενα.Λεμε για το τι θα φορεσουμε στο Κοdak theatre τωρα.Μην παμε κ σαν λετσαριες
Nik.K Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 νικ αν την ειχες δει θα ηξερες οτι δεν ειναι ριμεικ αλλα τελειως αντιθετες ταινιες..Γτ στο μεξικανικο ο πατερας κλεινεται στην φυλακη και βγαινει η οικογενεια εξω απο το σπιτι ενω μετα επειδη εχουν συνηθισει ετσι την δραση του την συνεχιζει η μητερα.Πηγαινουν στο σπιτι και κλεινονται μεσα μονοι τους.Στον κυνοδοντα δραπετευει η μια κορη και μπαινει μεσα στο αμαξι ..Και προτιμα να πεθανει παρα να φωναξει η οτιδηποτε για να την βγαλουν εξω.Αρα ενω στο ενα βγαινει συμπερασμα οτι ο ανθρωπος θελει να δραπετευσει, στο αλλο βγαινει συμπερασμα οτι προτιμα τον εγκλεισμο . ..Μιλαμε δλδ για 2 ταινιες μαλλον αντιθετης φιλοσοφιας και διαφορετικες μεταξυ τους σε σημειο η μια να ακυρωνει την αλλη και εσυ επιμενεις να λες οτι ειναι ριμεικ ,κλεμενη η ιδια ταινια. Μα αν ειναι το ιδιο αν τα δεις λιγο θα δεις οτι η μια ταινια βγαζει ακυρη την αλλη.. Aυτο προφανως σκεφτεσαι και εσυ βεβαια οτι δεν εχει δει κανεις την ταινια αρα μπορω να λεω οτι θελω .Ενω με το funny games την εχει δει πολυς κοσμος. Εντοπιζεις 2 διαφορες, αγνοοντας τις 100 ομοιοτητες ? Δεν μιλαμε για 1 ομοιοτητα στο σεναριο η 2, η 3. Εδω εχουμε το σπιτι, τον ψυχακια πατερα, την αβουλη/απαθη μητερα, τα παιδια, το κλεισιμο τους στο σπιτι, τους τροπους εκφοβισμου, τις συμπεριφορες και και και και και η λιστα συνεχιζεται. Ναι δεν ειδα τις ταινιες κανονικα αφου την μεξικανικη την ειδα χ3 ταχυτητα απλα για να δω τις σκηνες και οχι οσα λενε και αναλογα ειδα και τον κυνοδοντα. Η βασικες διαφορες για μενα ειναι πως το ενα σπιτι ηταν του 1973 και το αλλο του 2009 και πως σαν ταινια ο Κυνοδοντας προκαλει γελιο με οσα βλεπεις, αλλες φορες απο τα τραγικα που βλεπεις και αλλοτε απο τα αστεια της ταινιας, πχ η Γατα ειναι το τρομακτικο τερας κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ.
disqualified Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι δεν ειδα τις ταινιες κανονικα αφου την μεξικανικη την ειδα χ3 ταχυτητα απλα για να δω τις σκηνες και οχι οσα λενε και αναλογα ειδα και τον κυνοδοντα. Δηλαδη δεν εχεις δει καμια απο τις δυο ταινιες και επιμενεις κανοντας ανω κατω το thread για την ταινια; Και χωρις να εχεις δει καμια απο τις δυο εχεις κανει και το παρακατω σχολιο Πολυ κουλτουρα ρε παιδι μου....Αραγε στο φεστιβαλ των Καννων τις βλεπουν τις ταινιες που βαθμολογουν ? Ειλικρινα αναρωτιεμαι... Ποιος αναρωτιεται το παραπανω κανοντας σχολιασμο για δυο ταινιες που δεν εχει δει;
Nik.K Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δλδ επρεπε να κατσω να δω την μεξικανικη κανονικα και να ακουω τι λενε ? Ε δεν νομιζω να αντεγραψαν και τους διαλογους ως εχουν οποτε δεν το θεωρησα λογικο. Τον κυνοδοντα τον ειδα απο την αλλη κανονικα. Εσυ αραγε ειδες εστω και χ3 την Μεξικανικη ? Η εστω ολοι οσοι λετε πως Δεν ειναι αντιγραφη ο Κυνοδοντας ?
disqualified Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δλδ επρεπε να κατσω να δω την μεξικανικη κανονικα και να ακουω τι λενε ? Ε δεν νομιζω να αντεγραψαν και τους διαλογους ως εχουν οποτε δεν το θεωρησα λογικο. Τον κυνοδοντα τον ειδα απο την αλλη κανονικα. Εσυ αραγε ειδες εστω και χ3 την Μεξικανικη ? Η εστω ολοι οσοι λετε πως Δεν ειναι αντιγραφη ο Κυνοδοντας ? Ειπες και αναλογα ειδα και τον Κυνοδοντα (χ3, αποσπασματικα; ) δηλαδη δεν τον ειδες... Εγω δεν εχω δει τη Μεξικανικη γιατι δεν εχω βρει καλη κοπια παρα μονο στο youtube χωρις υποτιτλους. Μια ταινια ΔΕΝ βλεπεται ετσι. Οποτε μιλαω ΜΟΝΟ για τον Κυνοδοντα και αυτο που ειδα και δε βγαζω βιαστικα συμπερασματα. Ενα βιντεακι στο youtube δε μου λεει απολυτως τιποτα. Αν ηταν ετσι δε θα επρεπε να επρεπε να γυριστει ποτε καμια αστυνομικη ή αισθηματικη ταινια ή οποιαδηποτε αλλη ταινια. Δε μπορω αλλο να βλεπω το thread να χαλαει απο καποιον που δεν εχει δει την ταινια. Αν εχεις την καλοσυνη δες την σε παρακαλω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.