Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δλδ μια απλη συνοψη ειναι πως σε αφηνει να κανεις την δουλεια του εσυ ο ιδιος.......Βεβαια και σε αυτο εντελως τυχαια ακολουθει τον ιδιο δρομο με την Μεξικανικη αλλα οκ, ειμαι σιγουρος πως ειναι μια απλη συμπτωση........ Παντως δεν ηξερα πως ειχαν ανοιξει θεμα και ελεγαν στον κοσμο να παει να ψηφισει στο IMDB....Ενας απο τους λογους που σκεφτομαι σοβαρα να ριξω αρνητικο. πολυ κουραστικος ρε φιλαρακι κ με χολη ,μια για το μεξικανικο μια για το ενα μια για το αλλο.Νομιζω πιο πολυ σε εχει σοκαρει οτι παει Οσκαρ ο Κυνοδοντας παρα το οτι η ταινια δεν ειναι ''καλη'' για σενα. Παρτο αλλιως,το Οσκαρ παλι Ελλαδα θα ερθει οπως κ να χει
Nik.K Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Εχεις μαλλον μεγαλο απωθυμενο για να θελεις να παρει ο κυνοδοντας ΟΣΚΑΡ....Θελεις να μιλησεις λιγακι για αυτο ? Αν εισαι ψυχολογος οπως λες ειμαι σιγουρος πως και εσυ στην θεση μου θα σκεφτοσουν το ιδιο αν εβλεπες καποιον να πανυγηριζει για ενα ΟΣΚΑΡ που δεν εχουμε παρει και να λεει πως ειναι δικο μας κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ..... Οπως ειπα και πριν, ΘΑ ηθελα ενα ΟΣΚΑΡ για την Ελλαδα (αν και δεν με κοφτει και τοσο, εχουμε πιο σημαντικα πραγματα να σκεφτομαστε ειδικα αυτο τον καιρο) αλλα για μια ταινια που θα ηταν πρωτοτυπη και 100% Ελληνικη. Τωρα μια ταινια με αντιγραμμενο σεναριο απο Μεξικανικη, αν ειναι ποτε δυνατον δλδ, που ενας πατερας κλεινει την οικογενεια του στο σπιτι λεγοντας πως οι γατες ειναι τερατα και οτι λαμακια μπορει να φανταστει ο ανθρωπινος νους ειναι απλα τραγικο να λεω πως θα παρει ΟΣΚΑΡ. Εδω ολοι οι ξενοι αναφερονται στην ταινια σαν φαρσοκομωδια, σαν μια πλακα, ενα αστειο, και εμεις μιλαμε για ΟΣΚΑΡ, τι να πει κανεις.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Εχεις μαλλον μεγαλο απωθυμενο για να θελεις να παρει ο κυνοδοντας ΟΣΚΑΡ....Θελεις να μιλησεις λιγακι για αυτο ? Αν εισαι ψυχολογος οπως λες ειμαι σιγουρος πως και εσυ στην θεση μου θα σκεφτοσουν το ιδιο αν εβλεπες καποιον να πανυγηριζει για ενα ΟΣΚΑΡ που δεν εχουμε παρει και να λεει πως ειναι δικο μας κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ..... Οπως ειπα και πριν, ΘΑ ηθελα ενα ΟΣΚΑΡ για την Ελλαδα (αν και δεν με κοφτει και τοσο, εχουμε πιο σημαντικα πραγματα να σκεφτομαστε ειδικα αυτο τον καιρο) αλλα για μια ταινια που θα ηταν πρωτοτυπη και 100% Ελληνικη. Τωρα μια ταινια με αντιγραμμενο σεναριο απο Μεξικανικη, αν ειναι ποτε δυνατον δλδ, που ενας πατερας κλεινει την οικογενεια του στο σπιτι λεγοντας πως οι γατες ειναι τερατα και οτι λαμακια μπορει να φανταστει ο ανθρωπινος νους ειναι απλα τραγικο να λεω πως θα παρει ΟΣΚΑΡ. Εδω ολοι οι ξενοι αναφερονται στην ταινια σαν φαρσοκομωδια, σαν μια πλακα, ενα αστειο, και εμεις μιλαμε για ΟΣΚΑΡ, τι να πει κανεις. Οχι ρε ,εγω ειμαι χαλαρος που η Ελλαδα θα παρει το πρωτο της Οσκαρ!Κ γιατι να μην το παρει αφου ειναι φαβορι σχεδον απο τους παντες απο περισυ Το διασκεδαστικο ειναι να βλεπεις την απολυτη φρικη κ κομπλεξισμο μερικων στην Ελλαδα στην ιδεα οτι το Οσκαρ της Ελλαδας δεν θα ειναι απο Αγγελοπουλο η Κακογιαννη!Αυτο ομολογω το διασκεδαζω αφανταστα. Εξαλλου δεν ειδα κανεναν να την λεει φαρσοκομωδια κ παραλληλα να σαρωνει σε Καννες,Τοροντο,Στοκχολμη,Σερβια κτλ.Αυτα τπτ κομπλες απο Ελλαδα τα λενε που τρωνε φρικη κ χτυπανε ταχυκαρδιες απο φοβο μηπως κ το παρει.Που θα το παρει στο χαλαρο!!!
Nik.K Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Καλα οκ, ας παρει τα Ινια ο Γιαννης σαν ειδημονας γιατι εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχεις τετοιο απωθυμενο.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Καλα οκ, ας παρει τα Ινια ο Γιαννης σαν ειδημονας γιατι εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχεις τετοιο απωθυμενο. ρε συ μην κουραζεσαι κ απολαυσε την νικη της Ελλαδας!Να εισαι περηφανος για το πρωτο μας Οσκαρ!!
KilliK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 ]Όχι, δεν έκανες κάτι από τα παραπάνω. Εσύ έγραφες για ταινία της χιλιετίας, για King Cameron και "haters gonna hate". Στο insomnia. Αλλού έμπαινες και έλεγες για εισιτήρια και ιστορίες. Το ίδιο πράμα είναι, άμα θες να παίξεις με τις λέξεις τώρα είναι άλλο θέμα. Λαθος.Για ταινια της χιλιετιας δεν εχω γραψει.Για αριστουργηματικο game changer ναι.King Cameron ειναι το παρατσουκλι που κολησανε στον Καμερον απο εποχης Τιτανικου και δικαιολογημενα πλεον.Kαι "haters gonna hate" εινα γεγονος,δεν ειναι αποψη. Αλλα και παλι σου λεω ΔΕΝ το θεωρω foul που με κατηγορησανε (κατηγορησανε ουτε καν ρωτησανε σε αλλο φορουμ) οτι δουλευω για την ιδια την Φοξ !!,διοτι συμφωνω οτι μπορει να δωσει μια τετοια εντυπωση η ενθερμη υποστηριξη καποιου για μια ταινια. Ποσο μαλλον οταν ενας φαν παρακινει να υποστηριξουμε μια ταινια να κερδισει το οσκαρ κτλ. Όχι, γιατί να το βουλώσεις; Το θέμα είναι ότι τα posts, δεν τα έκανα με τη λογική "Μη μιλάς, είσαι χειρότερος", αλλά με τη λογική "Είπες τον πετεινό κεφάλα". Δεν τον ειπα.Τον ρωτησα.εξου και το ερωτηματικο. Θα συνεχισουμε να ειμαστε οφτοπικ,παρολο τις κατατοπιστικοτατες εξηγησεις μου;
the_end Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 επειδή κάτι δεν έχω καταλάβει σ'αυτό το τόπικ, τα όσκαρ απέκτησαν ξαφνικά τόσο κύρος ή τόσους φαν ώστε να γίνεται τέτοια διαμάχη για το αν θα είναι στις υποψήφιες μια ταινία που δε σας άρεσε?
KilliK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 οχι,απλως η Ελλαδα απεκτησε μια ευκαιρεια με πολυ μεγαλη πιθανοτητα να κερδισει επιτελους ενα οσκαρ ταινιας.
disqualified Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Κατ’ αρχάς κάθε δραματική ταινία οφείλει να εξετάζει τους χαρακτήρες σε βάθος και να δείχνει την εξέλιξή τους και τους βαθύτερους λόγους που τους ωθούν να πράττουν όπως πράττουν, συνήθως κάνοντας ακραία πράγματα (γι αυτό είναι και δραματική). Αν μείνεις ΜΟΝΟ στην πράξη θυμίζει σαπουνόπερα. Και η συγκεκριμένη δεν μπήκε καν στον κόπο να αναλύσει χαρακτήρες. Γι αυτό τη βρίσκω ανόητη. Διαφωνω, υπαρχουν πραγματα και σκηνες μεσα στην ταινια που δειχνουν καθαρα τους χαρακτηρες. Ωστοσο δεν ειναι μια συνηθισμενη δραματικη ταινια. Ειναι μια κοινωνικη αλληγορια. Για μενα δηλαδη οι χαρακτηρες στην ταινια ειναι ξεκαθαροι και μαλιστα δεν αποτελουν συγκεκριμενες μοναδες. Γι αυτο και δεν μας δινεται ουτε τοποθεσια ουτε χρονος ουτε τιποτα. Απο τη σαπουνοπερα τη χωριζουν ετη φωτος. Στη σαπουνοπερα εχουμε ακατασχετη μπουρδολογια ξεχειλωμενες υπεραναλυμενες καταστασεις, αντιθετα εδω εχουμε ενα οικονομικο σεναριο. Αν ψαχνεις τις προθεσεις αυτες χορευουν μπροστα σου σε ολη τη διαρκεια της ταινιας. Ειναι η αγαπη του πατερα προς τα παιδια του (η αδρανεια της μανας η βουβη συγκαταθεση ειναι και αυτη υπο την εξουσια του πατερα) η προστασια απο ολους τους εξωγενεις παραγοντες με μια παραλληλη φασιστικη νοοτροπια. Ο δρομος προς την κολαση ειναι στρωμενος με καλες προθεσεις. Η καταληξη; Η συμπεριφορα των παιδιων, η αυτιστικη συμπεριφορα τους λειτουργουν σαν μικρα παιδια σε αντιθεση με την ηλικια τους. Και ολες οι ισορροπιες διαταρασσονται οταν εισβαλει ενας εξωγενεις παραγοντας Εν τελει για μενα ειναι ξεκαθαρα και οι χαρακτηρες και οι συμπεριφορες τα αιτια και τα αποτελεσματα. Αν και ειναι εκει μπροστα σου μπορει να μην τα δεις γιατι δεν ακολουθει την πεπατημενη της ορθολογιστικης αναπτυξη μιας ταινιας. Ολα ειναι εκει μεσω των πραξεων και των συμπεριφορων και των εικονων μεσα στα βλεμματα (Η αφασια στα προσωπα των παιδιων) και οχι μεσω μιας σαπουνοπερικης λογοδιαρροιας
marantonis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δεκτο.Οπως και ενας θεατης μπορει να την αγνοησει,να την απαξιωσει αν θες, χωρις να 'κατηγορειται' οτι δεν καταλαβε το μεγαλειωδης νοημα της η τις βαθυστοχαστες ντε και καλα αλληγοριες (γενικα μιλαω φυσικα..) , που οι αλλοι ειδαν η νομισαν οτι ειδαν.Οπως πχ το νοημα του σερβικου φιλμ (που αν ηταν χολυγουντιανη παραγωγη μπορει να προκαλουσε λιγοτερες 'υποψιες' ) define εσυ την κουλτουρα στις ταινιες .Οχι απαραιτητα την επιτηδευμενη. Φυσικα και μπορει να την αγνοησει ή να την κριτικαρει αρνητικα ο θεατης, και μπορει να πει κι οτι δεν υπαρχει βαθυτερο νοημα ή αλληγορια, οτιδηποτε μπορει να πει. Αλλα εδω θα 'μαστε για να του πω κι εγω πως υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις που φανερωνουν οτι το παραπανω δεν ισχυει Κουλτουρα γενικως ειναι: "Η κουλτούρα, σημαίνει την καλλιέργεια του πνεύματος, την παιδεία αλλά και το σύνολο της πνευματικής παράδοσης και δημιουργίας ενός κοινωνικού συνόλου (ως λανθασμένο συνώνυμο της λέξης πολιτισμός, όρου του οποίου η κουλτούρα είναι υποσύνολο)." Επομενως, στις ταινιες μπορουμε να την ορισουμε ως οτιδηποτε που εχει καποιο βαθυτερο κοινωνιολογικο, φιλοσοφικο, ψυχολογικο, ιστορικο (και γενικα επιστημονικο) νοημα. Ειναι ευκολος ο ορισμος της κουλτουρας στις ταινιες, μου φαινεται πολυ δυσκολος ο αυστηρος ορισμος της. Ειπες κι απο μονος σου, ισως αθελα σου, εναν λογο πριν. Δεν ειναι παντα φανερο και δεν ειναι παντα σιγουρο αν υπαρχει καποιο νοημα, και δεν ειναι παντα φανερο ή παντα σιγουρο οτι δεν υπαρχει. Δηλαδη θα μπορουσε καποιος να υποστηριξει, χωρις καθολου σαθρα επιχειρηματα, οτι το Avatar ειναι κουλτουρα.
bluesattack Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 χεχε.Καποιος φιλος μιλαγε ποιος πισω για τους συντελεστες της ταινιας οπου ελεγαν να μην ψαχνουμε συμβολισμους παρομοιωσες μηνυματα κλπ .Αλλα εμεις μασαμε απο τετοια ? .Σε κατι περιπτωσεις θα ηθελα να γινοταν να γραψει ο δημιουργος καπου τι ηθελε να πει-δειξει , και το κοινο την γνωμη του χωρις να εχει γνωση αυτου.Ειμαι σιγουρος οτι μερικοι θα το τραβαγαν τοσο που απο την απογοητευση τους μετα μπορει να τα εβαζαν με τον δημιουργο γιατι δεν καταλαβε σε βαθος το εργο του Περα απο την πλακα ναι, μπλεγμενα τα πραγματα..πχ το avatar οπως ειπες . Εγω ειδα ενα ομορφο παραμυθακι με υπεροχα εφε .Μπορει ομως να ηταν μια βαθυτατη αλληγορια για την ιμπεριαλιστικη πολιτικη των Ηπα (η γενικοτερα του καπιταλιστικου συστηματος ) , την εξεργεση των λαων και την οικολογικη καταστροφη
marantonis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Οκ, διαβασε τη συνεντευξη του Λανθιμου, αυτην εδω: http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=92782 . Δε λεει τιποτα τετοιο, ουτε το υποννοει, υποννοει μαλιστα το αντιθετο, αν δε το κανει ευθεως. bluesattack, μια ερωτηση: Ας υποθεσουμε οτι παρακολουθεις μια ταινια στην οποια βρισκεις πολλα και σημαντικης αξιας νοηματα και μηνυματα (και χωρις να μοιαζουν καθολου κρυμμενα), σου κανει μεγαλη εντυπωση (Βαλε στο μυαλο σου καποια της επιθυμιας σου που να πληρει τα παραπανω χαρακτηριστικα). Βγαινει μετα ο σκηνοθετης-σεναριογραφος και σου λεει "Αυτη η ταινια δεν εχει κανενα νοημα, την εκανα γιατι βαριομουν και παρουσιαστηκε ως μια λυση προτιμοτερη του αυνανισμου". Θα θεωρεις απο 'κει κι επειτα οτι η ταινια δεν εχει καμια απολυτως νοηματικη αξια; Παρεμπιπτοντως, βρηκα την μακραν πιο γαματη κριτικη στο νετ για τον Γ. Λανθιμο: ο γιωργος λανθιμος ειναι ενα νοσηρο αρχιδι που πρεπει να τον βαλουν στα υπογεια της ΕΣΑ να του ανοιξουν παντου τρυπες και να τον γαμανε απο εκει…στο τελος ας ριξουν και ενα κατουρημα μεσα στις πληγες….αφου τον συνεφερουν με την απαραιτητη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη κατοπιν να τον βαλουν υποχρεωτικα να γαμησει τη μανα και τον πατερα του απο τον κωλο….και λιγα ειπα…ολοι αυτοι που τους αρεσε αυτη η νοσηρα αρρωστημενη ταινια θελουν γαμησι και σκοτωμα οι δε “ηθοποιοι”θελουν ξυλο μεχρι να γινουν παραπληγικη και μετα παλι γαμησι στο αναπηρικο τους καροτσακι.ΖΗΤΩ ΟΙ ΝΑΖΙ..ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΟΥς ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΑΛΙΟΑΡΡΩΣΤΟΙ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΕΣ edit: Το αβαταρ βαθυτατη αλληγορια δεν ηταν (εκτος κι αν ξερει κατι παραπανω ο James Cameron και το κρυβει) αλλα η αλληγορια, οπως ειπα και σ' ενα αλλο τοπικ, αποικιοκρατες vs γηγενεις Αμερικανοι (Στρατιωτες δηλαδη της ταινιας vs μπιγκερ στρουμφς αντιστοιχα) ειναι εμφανεστατη, υπαρχουν πολλα που τη φανερωνουν.
bluesattack Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 bluesattack, μια ερωτηση: Ας υποθεσουμε οτι παρακολουθεις μια ταινια στην οποια βρισκεις πολλα και σημαντικης αξιας νοηματα και μηνυματα (και χωρις να μοιαζουν καθολου κρυμμενα), σου κανει μεγαλη εντυπωση (Βαλε στο μυαλο σου καποια της επιθυμιας σου που να πληρει τα παραπανω χαρακτηριστικα). Βγαινει μετα ο σκηνοθετης-σεναριογραφος και σου λεει "Αυτη η ταινια δεν εχει κανενα νοημα, την εκανα γιατι βαριομουν και παρουσιαστηκε ως μια λυση προτιμοτερη του αυνανισμου". Θα θεωρεις απο 'κει κι επειτα οτι η ταινια δεν εχει καμια απολυτως νοηματικη αξια; Θα απαντησω με ερωτηση.Εσυ θα συνεχιζες να υπερασπιζεσαι η να προβαλλεις στους αλλους ,με το ιδιο παθος, τα νοηματα που βρηκες σε αυτη ? thanx για την συνεντευξη (το λινκ)
Edelwaiss Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Θα ήθελα να παρεμβάλλω αυτό το λινκ, γιατί μου έκανε εντύπωση που η ιδέα του Κυνόδοντα είναι 'κλεμμένη' και ακόμα περισσότερο, το οτι η ελληνική συμμετοχή στα όσκαρ θα είναι remake,που μπορεί να μην περνάει απαρατήρητο, αλλά δεν παύει να είναι remake. Κάπως παρακινδυνευμένο... http://www.inews.gr/88/o-giorgos-lanthimos-giati-den-mas-eipe-pos-o-kynodontas-DOGTOOTH-einai-ebnefsmenos-apo-tin-mexikaniki-tainia-tou-1973-EL-CASTILLO-DE-LA-PUREZA.htm
Nik.K Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Ειπαμε, δεν ειναι κλεμμενη....Καθε ομοιοτητα ειναι απλα τυχαια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.