Προς το περιεχόμενο

Κυνόδοντας και Ελληνικό Κινηματογραφικό Κατεστημένο

slipknot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλα περιμενα να επικεντρωθει πιο πολυ στο τι οδηγησε τους γονεις σε αυτου του ειδους την "διαπαιδαγωγηση" παρα στα αποτελεσματα αυτης τα οποια ειναι και αυτονοητα.Το δυσκολο κομματι ειναι να γινει αντιληπτο απο ολους μας το "πως" και το "γιατι" ασχετα αν τελικα θα διαφωνησουμε με αυτο.Εκει λοιπον νομιζω οτι απετυχε και ετσι δικαιολογω τον χαρακτηρισμο "επιφανειακα".

Ειλικρινα προσπαθησα να κατανοησω οσο μπορω τους 2 γονεις αλλα τιποτα μεσα απτην ταινια δε με βοηθησε σε αυτο.

• Απαντ. 719
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Απλα περιμενα να επικεντρωθει πιο πολυ στο τι οδηγησε τους γονεις σε αυτου του ειδους την "διαπαιδαγωγηση" παρα στα αποτελεσματα αυτης τα οποια ειναι και αυτονοητα.

Ειλικρινα προσπαθησα να κατανοησω οσο μπορω τους 2 γονεις αλλα τιποτα μεσα απτην ταινια δε με βοηθησε σε αυτο.

δεν το κανει γιατι δεν ειναι αυτος ο σκοπος της ταινιας.

Δημοσ.

Αυτό που λείπει (και συνεχίζει να λέιπει απ'ότι κατάλαβα) από τον ελληνικό κινηματογράφο, είναι η υπόθεση.

Έχει κανείς ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό?

Ντρεπόμαστε να γράψουμε ποιοτικό σενάριο με βάθος και μήνυμα;

Ή απλά οι καλοί Έλληνες σκηνοθέτες έχουν βγει έξω; Τη γνώμη σας.

Δημοσ.

Άκουγα στο ραδιόφωνο τη διαφήμιση και γελούσα. Μου κινήσατε την περιέργια. Ελπίζω να καταφέρω να τη δω.

Δημοσ.
Αυτό που λείπει (και συνεχίζει να λέιπει απ'ότι κατάλαβα) από τον ελληνικό κινηματογράφο, είναι η υπόθεση.

Έχει κανείς ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό?

Ντρεπόμαστε να γράψουμε ποιοτικό σενάριο με βάθος και μήνυμα;

Ή απλά οι καλοί Έλληνες σκηνοθέτες έχουν βγει έξω; Τη γνώμη σας.

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ σαν θεατής είναι ότι οι ιδέες υπάρχουν απλά δεν τις εκμεταλλευόμαστε γιατί... είναι ασύμφορο οικονομικά. Δες για παράδειγμα τι ταινίες πουλάνε, ποιες κόβουν πολλά εισιτήρια. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στην τηλεόραση, τσέκαρε πόσες σειρές είναι μεταφράσεις από ξένες. Οι "ποιοτικοί" μες στη μπίζνα (οι οποίοι δεν είναι ανάγκη να θεωρούνται και ποιοτικοί απ' όλους) είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, παλιοί οι περισσότεροι και με γερό όνομα.

Σκέψου επίσης ότι πολλές ταινίες απλά δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς ή και καθόλου, συνεπώς η πράξη της δημιουργίας μια ταινίας γίνεται δυσκολότερη.

Φαίνεται ταινιάρα. Online δεν την βρίσκω πουθενά. Μάλλον πρέπει να πάω να την δω.

Μου φαίνεται ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα σε dvd άρα χλωμό να βρεθεί και στο net.

Και για να πω και για την ταινία, έλεγα ότι θα την δω αλλά τελικά δεν έκατσε ακόμα. :|

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ο καλύτερος Haneke της χρονιάς! (στα σημεία)

ευφυέστατη ιστορία ειδικά στις μικρές ευρηματικές λεπτομέρειες.

εξαιρετική σκηνοθεσία, ρυθμοί, φωτογραφία.

ερμηνείες κομμένες και ραμμένες.

η καταγραφή και η αποδόμηση είναι world class.

8+/10

Δημοσ.

Μόλις την είδα και εγώ, τελευταία προβολή στην Κόρινθο. Ω ναι.

Θα συμφωνήσω με το επιφανειακή. Δεν περίμενα "εξηγήσεις", δεν πιστεύω ότι χρειάζονται. Βρήκα ολίγον τι απαράδεκτο το ότι 2 ώρες η ταινία περιστρέφεται γύρω από το "θέμα" χωρίς να περνάει σε επόμενο επίπεδο.

Ούτε με πείραξε που ήταν ακραία, είτε γιατί ήθελε να προκαλέσει είτε για να περάσει το μήνυμα.

Θα περίμενα όμως να αναδείξει περισσότερο τα αποτελέσματα μιας τέτοια διαπαιδαγώγησης.

Χίλιες φορές από τα υπόλοιπα ελληνικά σκουπίδια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΑΣΤΥ: Κοραή 4, Πλατεία Κλαυθμώνος

(Στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο)

Μικρόκοσμος: Λ.Συγγρού 106, Φιξ.

~~~~~~~

Δεν την έχω δει ακόμα, αλλά εμπιστεύομαι ανέκαθεν the_end. :P

Δημοσ.
ΑΣΤΥ: Κοραή 4, Πλατεία Κλαυθμώνος

(Στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο)

Μικρόκοσμος: Λ.Συγγρού 106, Φιξ.

μονο που πλεον δεν παιζει σε καμια απο τις 2

Δες εδω που παιζεται

Δημοσ.

Ναι, όντως, δε τσέκαρα πριν απαντήσω, useless info.

Αν πάω, θα πάω ΑΑΒΟΡΑ, το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...