Τοξοβολος_UK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Ενταξει οπως το δει ο καθενας. Εμενα παντως ολο αυτο για τα Οσκαρ κτλ κτλ κτλ μου φανηκε σαν υπερβολη αυτο ειναι ολο. μα το εχουμε ρε φιλε το Οσκαρ.Το λεω με καθε σιγουρια αυτο κ δεν πεφτω εξω,θα φανει πιστευω συν το χρονο ---------- Προσθήκη στις 02:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:43 ---------- Μα και σε βρε Τοξοβολε , δεν μπορουσες να εισαι λιγο πιο μετρημενος .Πχ' θα ηταν μεγαλη μου επιθυμια να παρει ο Κυνοδοντας το Οσκαρ'.Οχι , βουρ παμε για Οσκαρ Τι ειναι αυτα ρε?Γιατι να ειμαι μετρημενος?Εχω να φοβηθω την γκεσταπο κ δεν το ξερω?Την γνωμη μου καταθετω απλα
bluesattack Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Τι ειναι αυτα ρε?Γιατι να ειμαι μετρημενος?Εχω να φοβηθω την γκεσταπο κ δεν το ξερω?Την γνωμη μου καταθετω απλα Χμ,η ωρα φταει ? Τζαμπα εβαλα την ----> '' :lol:''
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Χμ,η ωρα φταει ? Τζαμπα εβαλα την ----> '' :lol:'' απλα εγω ξεχασα να βαλω την αμεσως κ εσυ να παρεξηγηθεις α,επισης κ το ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ παει στανταρακι για Οσκαρ
KilliK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Αναφέρομαι καθαρά σε posts χρηστών, όχι σε καμπάνιες promotion κλπ. και εγω σε ποστς χρηστων αναφερομαι,οχι σε επισημες καμπανιες.δημιουργια τεχνητου hype μεσω της χρησης "αθωων" μηνυματων σε κοινωνικα δικτυα που σκοπο εχουν να προμοταρουν μια ταινια.ειναι γεγονος. Ε, όταν φαίνεται να κάνεις πάνω κάτω το ίδιο με τη Χ ταινία, το να αναρωτιέσαι αν ο άλλος κάνει το ίδιο με τη Ψ ταινία είναι φάουλ. Λιγουλάκι. Δεν κανω πανω κατω τα ιδια.Ποτε δεν επεμενα πως ειναι απολυτο σιγουρο πως θα παρει το οσκαρ η ταινια,δημιουργωντας ετσι ενα τεχνητο hype.Επισης ποτε δεν παρακινησα να παει καποιος στο Ιmdb,να βοηθησει στην προωθηση της ταινιας για τα οσκαρς στο (surprise surprise) σχετικο ανοιγμενο θεμα εκει. Και στο κατω,κατω εγω μια ερωτηση εκανα,οχι ενα χαρακτηρισμο.αν απαγορευεται να ρωταμε,τοτε να το βουλωσουμε και τελειως,no?
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Και στο κατω,κατω εγω μια ερωτηση εκανα,οχι ενα χαρακτηρισμο.αν απαγορευεται να ρωταμε,τοτε να το βουλωσουμε και τελειως,no? Ενταξει κοιτα δεν σου πηρα το κεφαλι.Εξαλλου χιουμοριστικα το ειδα κ εγω την ερωτηση σου. Παντως σοβαρα ειμαι μελος απο τον Απριλιο με αλλο νικ το οποιο κ αλλαξα επειδη δεν μου αρεσε.Εχω συμμετεχει σε αρκετα θεματα ειδικα στο μπλα μπλα.Γενικα εαν μπαινεις στο μπλα μπλα κ στο official offtopic thread,θα καταλαβεις οτι ειμαι μια ψωναρα κ μιση Α κ το θεμα δεν το ανοιξα εγω!!ουτε καν εχω ποσταρει εκει
KilliK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 ναι βρε,γιαυτο και σε ρωτησα για να ξεκαθαρισεις τα πραματα. αλλος ειναι που πεταχτηκε απο το πουθενα,λες και θιχτηκε προσωπικα.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 ναι βρε,γιαυτο και σε ρωτησα για να ξεκαθαρισεις τα πραματα.αλλος ειναι που πεταχτηκε απο το πουθενα,λες και θιχτηκε προσωπικα. καλα εκανε ο σλιπ κ πεταχτηκε γιατι με ξερει καλα απο το μπλα-μπλα.Κ αυτος ψωναρα ειναι ολοι στο ΟΟΤ ψωναρες ειμαστε
bluesattack Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Ενταξει οπως το δει ο καθενας. Αμα καποιος ειχε γραφτει ..χτες και εδειχνε φοβερο παθος για ενα θεμα, ταινια, hardware ,ναι ετσι θα φαινοταν ,αλλα τωρα εν ειχαμε τετοια περιπτωση Επισης ο Τοξοβολος εχει ριξει τον οβολο του εδω (ναι κανω απροκαλυπτη διαφημιση ) , για ριξτε και οι υπολοιποι ταινιακηδες ps.Κυκλοφορει και σε μπλε δισκακι ο Κυνοδοντας
slipknot Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν κανω πανω κατω τα ιδια.Ποτε δεν επεμενα πως ειναι απολυτο σιγουρο πως θα παρει το οσκαρ η ταινια,δημιουργωντας ετσι ενα τεχνητο hype.Επισης ποτε δεν παρακινησα να παει καποιος στο Ιmdb,να βοηθησει στην προωθηση της ταινιας για τα οσκαρς στο (surprise surprise) σχετικο ανοιγμενο θεμα εκει. Όχι, δεν έκανες κάτι από τα παραπάνω. Εσύ έγραφες για ταινία της χιλιετίας, για King Cameron και "haters gonna hate". Στο insomnia. Αλλού έμπαινες και έλεγες για εισιτήρια και ιστορίες. Το ίδιο πράμα είναι, άμα θες να παίξεις με τις λέξεις τώρα είναι άλλο θέμα. Και στο κατω,κατω εγω μια ερωτηση εκανα,οχι ενα χαρακτηρισμο.αν απαγορευεται να ρωταμε,τοτε να το βουλωσουμε και τελειως,no? Όχι, γιατί να το βουλώσεις; Το θέμα είναι ότι τα posts, δεν τα έκανα με τη λογική "Μη μιλάς, είσαι χειρότερος", αλλά με τη λογική "Είπες τον πετεινό κεφάλα".
yannis27gr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 γιατι τι εχει το σεναριο της?Μια χαρα ΤΕΛΕΙΟ μου φανηκε.Η διαστροφη στο απογειο της με τοσο αληγορικο τροπο ωστε να ριχνει μπουνια στα σωθικα μερικων ταχα μου δηθεν ''καλε,φρικαρα με αυτη την ανωμαλια''. Ελα τωρα,οπου κ να κοιταξεις γυρω σου βλεπεις αρρωστια βρωμα κ δυσοδοια στην κοινωνια μας.Το οτι καλυπτομαστε πισω απο μια οικογενεια,εναν θεσμο,μια δουλεια ενα κατι δεν μας κανει λιγοτερο απο τα τερατα που ειμαστε ολοι (ο καθενας με τον τροπο του). Η μεγεθυνση αυτου απο τον φακο του Λανθιμου, πρεπει να σοκαρει μερικους που ειναι ειτε εντελως πουριτανοι η δεν ζουν στην κοινωνια μας.Νομιζω εκει ηθελε να προκαλεσει ο Λανθιμος.Μια υπερβολη της διαστροφης τοσο αλληγορικα δωσμενη που θα σοκαρει κατι τετοιους που κοιμουνται κ ξυπνουν με 10 Πατερ Ημων την φορα Κατ’ αρχάς κάθε δραματική ταινία οφείλει να εξετάζει τους χαρακτήρες σε βάθος και να δείχνει την εξέλιξή τους και τους βαθύτερους λόγους που τους ωθούν να πράττουν όπως πράττουν, συνήθως κάνοντας ακραία πράγματα (γι αυτό είναι και δραματική). Αν μείνεις ΜΟΝΟ στην πράξη θυμίζει σαπουνόπερα. Και η συγκεκριμένη δεν μπήκε καν στον κόπο να αναλύσει χαρακτήρες. Γι αυτό τη βρίσκω ανόητη. Τι έκανε όμως; Πήρε ένα ακραίο θέμα, ένα θέμα που θα σόκαρε τον πολύ κόσμο και το παρουσίασε ωμό, αστυλιστάριστο (για να πουλήσει κουλτουριάρικη μούρη). Ότι λες στα ποστ σου, το πόσο υπερβολική δηλαδή είναι η ταινία και πόσο θα σοκάρει το μέσο θεατή, τον φιλήσυχο άνθρωπο (προσωπικά δε με σόκαρε γιατί έχω μεγάλη εμπειρία σαν ψυχολόγος κι έχω δει πολλά…). Όμως δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει γιατί ο πατέρας πήρε μια τόσο ακραία απόφαση, γιατί δεν λύγισε όταν αντιμετώπισε εμπόδια στην συνέχιση της απόφασης, γιατί συμφώνησε η γυναίκα του ή αν το αποφάσισαν μαζί (στην ταινία φάνηκε πάντως αυτός να κάνει κουμάντο), γιατί κατάφερε το ένα παιδί να αντιδράσει τόσο ριζικά, γιατί γιατί γιατί! Ακόμα και το μαμημένο το Λοστ πιο λίγες τρύπες είχε! Το μόνο που έκανε ήταν να δείχνει ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές, ακραίες καταστάσεις και χαζό σεξ για να προκαλέσει. Αλλά επειδή ο κυρ Λάνθιμος είναι σπουδαγμένος, φρόντισε να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να πάει μια βόλτα από τα σχετικά φεστιβάλ. Δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε με τεχνικούς όρους, άλλωστε δεν έχω σπουδάσει κινηματογράφο, αλλά αναγνωρίζω την επιτηδευμένη «κουλτούρα». Για μένα, η «Ψυχή Βαθειά» είναι 1.000.000 φορές καλύτερη ταινία αλλά επειδή είναι mainstream και δεν είναι κουλτουριάρικη, βρήκε διανομή στους κινηματογράφους αλλά όχι στα διεθνή φεστιβάλ. Τυπική Ελλάδα.
marantonis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 [/color] Κατ’ αρχάς κάθε δραματική ταινία οφείλει να εξετάζει τους χαρακτήρες σε βάθος και να δείχνει την εξέλιξή τους και τους βαθύτερους λόγους που τους ωθούν να πράττουν όπως πράττουν, συνήθως κάνοντας ακραία πράγματα (γι αυτό είναι και δραματική). Αν μείνεις ΜΟΝΟ στην πράξη θυμίζει σαπουνόπερα. Καταρχας, καμια ταινια κανενος σκηνοθετη/σεναριογραφου δεν οφειλει να κανει απαραιτητως τιποτα μπορωντας παραλληλα να διατηρει καποιο επιπεδο. Το αντιθετο λεγεται δογματισμος, κι οταν δεν περιοριζεται στις κινηματογραφικες τεχνικες (βλεπε Dogma 95) δεν μπορει να εχει θετικα αποτελεσματα, καθως στερει την ελευθερια στην συγγραφη του σημαντικοτερου μερους μιας ταινιας, του σεναριου. Δεν πρεπει να γινεται δεκτο το "οφειλεις" στην τεχνη, για λογους νομιζω ευνοητους, εκτος κι αν προερχεται απο τον ιδιο τον καλλιτεχνη και αφορα τον εαυτο του και μονο (αυτο ισχυει και για τις κινηματογραφικες τεχνικες). Μια δραματικη ταινια μπορει να εξετασει τους βαθυτερους λογους και να αναλυσει τους χαρακτηρες της, μπορει ομως και να μην τα δωσει ολα στο πιατο. Η τεχνικη λειτουργει ως εξης: Ο σκηνοθετης παρουσιαζει το εργο του φαινομενος ως απλος παρατηρητης, δειχνει τα πραγματα οπως ειναι, σαν να ηταν πραγματικα (σαν να 'χει παρει δηλαδη μια καμερα, να ΄χει παει στο ψυχασθενικο αυτο σπιτι και να 'χει τραβηξει αληθινα πλανα -καθως η πραγματικοτητα δεν εχει την ταση να αναλυει απο μονη της τους χαρακτηρες, χωρις φυσικα να λεω οτι η αναλυση ειναι κατι αρνητικο, αλλιμονο) πετωντας μονο μερικες σποντες -μαλιστα στον κυνοδοντα εκει που δερνει την σεκιουριτου με το βιντεο, ο πατερας, πριν φυγει, φανερωνει τον λογο ή τουλαχιστον τον σημαντικοτερο απο τους πολλους λογους, αν ειναι πολλοι, που τα κανει ολα, το προσεξες; ) κι αφηνει τον θεατη να λειτουργει και ο ιδιος με τον τροπο αυτο, παρατηρωντας, να σκεφτεται, να κρινει και να βγαζει μονος του τα συμπερασματα. Βεβαια για σενα ειναι σαπουνοπερα. Δεν χρειαζεται να εισαι μεγαλοφυια για να βρεις 3 τουλαχιστον πολυ πιθανες αιτιες που οδηγησαν την οικογενεια σ' αυτη τη κατασταση. Η συγκριση με το Lost ειναι απιστευτα αστοχη. Απο τη μια εχουμε μια σειρα μυστηριου στην οποια λαμβανουν χωρα διαφορα υπερφυσικα και μη γεγονοτα και δεν εξηγουνται (ουτε καν με λιγες ατακες εμμεσα). Απο την αλλη μια ταινια με κοινωνικο θεμα η οποια δε δινει μεγαλη βαση στην εξηγηση της καταστασης αλλα απλως την παρουσιαζει. Λοιπον, υπαρχει τεραστια, μα τεραστια διαφορα μεταξυ του μυστηριου που αφορα το τερας του μαυρου καπνου και την παρουσιαση μιας ιδιαιτερα προβληματικης οικογενειας. Χρειαζεται να το αναλυσω; Δε καταλαβαινω πως δε βλεπεις τη διαφορα. Αλλο το sci-fi αλλο το κοινωνικο προβλημα. Η συγκριση σου θα ηταν ευστοχη μονο αν κοινωνικα (ή, πιο ειδικα, οικογενειακα, σεξουαλικα κ.α.) προβληματα δεν υπηρχαν στη πραγματικη ζωη. Μπορεις να κανεις ευστοχες σκεψεις αναφορικα με τα αιτια που οδηγουν μια οικογενεια στη δυσλειτουργια. Ευστοχες σκεψεις σχετικα με το τι ακριβως ειναι ενα τερας απο μαυρο καπνο δε μπορεις να κανεις. Απ' οτι φαινεται, τοσο εχεις παθιαστει αρνητικα με την ταινια του Λανθιμου που θολωσε η κριση σου. Δεν την παρουσιαζω ως μεγαλουργημα, ως την καλυτερη ταινια στους αιωνες. Απλως την θεωρω μια αξιολογη προσπαθεια, απο τις καλυτερες που ειδα φετος, για ολους τους λογους που μπορει να ειναι αξιολογη μια ταινια, και χαιρομαι, γι' αυτο, που ειναι Ελληνικη. Οχι για λογω πατριωτισμου, επειδη μου αρεσει που ειναι στην γλωσσα μου κι επειδη μπορει να σημανει ενδεχομενως μια νεα ανοιξη του κινηματογραφου που ειναι στην γλωσσα μου. Δεν υστερει σε σημαντικο βαθμο κατ' εμε πουθενα, αν εξαιρεσεις μαλλον την ερμηνεια της σεκιουριτι. Αυτο το θεμα με την προκληση μου 'χει προκαλεσει οιδημα στο σακοειδες μερος των γεννητικων οργανων (το εργο προκαλει, ο σκηνοθετης προκαλει, το κεφαλι μου δηλαδη) κι λεω ν' ανοιξω μια μερα ενα τοπικ για να πω τη γνωμη μου και ν' ανταλλαξουμε (ολοι) αποψεις, για την ωρα (αυτο)περιοριζομαι στα παραπανω. Για define κι εσυ τα κριτηρια που κανουν μια κουλτουρα επιτηδευμενη. Οταν δε τη γουσταρεις;
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Κατ’ αρχάς κάθε δραματική ταινία οφείλει να εξετάζει τους χαρακτήρες σε βάθος και να δείχνει την εξέλιξή τους και τους βαθύτερους λόγους που τους ωθούν να πράττουν όπως πράττουν, συνήθως κάνοντας ακραία πράγματα (γι αυτό είναι και δραματική). Αν μείνεις ΜΟΝΟ στην πράξη θυμίζει σαπουνόπερα. Και η συγκεκριμένη δεν μπήκε καν στον κόπο να αναλύσει χαρακτήρες. Γι αυτό τη βρίσκω ανόητη.Τι έκανε όμως; Πήρε ένα ακραίο θέμα, ένα θέμα που θα σόκαρε τον πολύ κόσμο και το παρουσίασε ωμό, αστυλιστάριστο (για να πουλήσει κουλτουριάρικη μούρη). Ότι λες στα ποστ σου, το πόσο υπερβολική δηλαδή είναι η ταινία και πόσο θα σοκάρει το μέσο θεατή, τον φιλήσυχο άνθρωπο (προσωπικά δε με σόκαρε γιατί έχω μεγάλη εμπειρία σαν ψυχολόγος κι έχω δει πολλά…). Όμως δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει γιατί ο πατέρας πήρε μια τόσο ακραία απόφαση, γιατί δεν λύγισε όταν αντιμετώπισε εμπόδια στην συνέχιση της απόφασης, γιατί συμφώνησε η γυναίκα του ή αν το αποφάσισαν μαζί (στην ταινία φάνηκε πάντως αυτός να κάνει κουμάντο), γιατί κατάφερε το ένα παιδί να αντιδράσει τόσο ριζικά, γιατί γιατί γιατί! Ακόμα και το μαμημένο το Λοστ πιο λίγες τρύπες είχε! Το μόνο που έκανε ήταν να δείχνει ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές, ακραίες καταστάσεις και χαζό σεξ για να προκαλέσει. Αλλά επειδή ο κυρ Λάνθιμος είναι σπουδαγμένος, φρόντισε να το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να πάει μια βόλτα από τα σχετικά φεστιβάλ. Δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε με τεχνικούς όρους, άλλωστε δεν έχω σπουδάσει κινηματογράφο, αλλά αναγνωρίζω την επιτηδευμένη «κουλτούρα». Για μένα, η «Ψυχή Βαθειά» είναι 1.000.000 φορές καλύτερη ταινία αλλά επειδή είναι mainstream και δεν είναι κουλτουριάρικη, βρήκε διανομή στους κινηματογράφους αλλά όχι στα διεθνή φεστιβάλ. Τυπική Ελλάδα. Καταρχην ευχαριστη εκπληξη το οτι μιλαω με εναν συναδελφο.Επι της ουσιας τωρα ειμαι στο αλλο ακρο.Η αναλυση η μαλλον υπεραναλυση των χαρακτηρων με αφηνει αδιαφορο στις περιπτωσεις ειδικα που η αναλυση τους ειναι δευτερευουσας σημασιας.Νομιζω ακριβως με αυτο τον τροπο ο Λανθιμος προσπαθει να προκαλεσει μεγαλυτερο μυστηριο,να σε βαλει να σκεφτεις κ να φανταστεις εναν δικο σου ορισμο του χαρακτηρα καθενος.Νομιζω οι ακραιες συμπεριφορες που πραγματευεται ειναι η χρυση τομη του Λανθιμου για να σου δωσει μια γροθια στο στομαχι.... Τωρα για το ''Ψυχη Βαθεια'' συμφωνω κ επαυξανω.Την ταινια την λατρεψα.Μην ξεχναμε ομως οτι πραγματευεται αλλα πραγματα κ σιγουρα ο Ελληνικος Εμφυλιος δεν ειναι κ το πιο ''πιασαρικο'' θεμα εξω.Οπως κ να εχει μιλαμε για τεχνη αληθινη κ στην περιπτωση του ''Ψυχη Βαθεια''
Nik.K Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Καταρχην ευχαριστη εκπληξη το οτι μιλαω με εναν συναδελφο.Επι της ουσιας τωρα ειμαι στο αλλο ακρο.Η αναλυση η μαλλον υπεραναλυση των χαρακτηρων με αφηνει αδιαφορο στις περιπτωσεις ειδικα που η αναλυση τους ειναι δευτερευουσας σημασιας.Νομιζω ακριβως με αυτο τον τροπο ο Λανθιμος προσπαθει να προκαλεσει μεγαλυτερο μυστηριο,να σε βαλει να σκεφτεις κ να φανταστεις εναν δικο σου ορισμο του χαρακτηρα καθενος.Νομιζω οι ακραιες συμπεριφορες που πραγματευεται ειναι η χρυση τομη του Λανθιμου για να σου δωσει μια γροθια στο στομαχι.... Τωρα για το ''Ψυχη Βαθεια'' συμφωνω κ επαυξανω.Την ταινια την λατρεψα.Μην ξεχναμε ομως οτι πραγματευεται αλλα πραγματα κ σιγουρα ο Ελληνικος Εμφυλιος δεν ειναι κ το πιο ''πιασαρικο'' θεμα εξω.Οπως κ να εχει μιλαμε για τεχνη αληθινη κ στην περιπτωση του ''Ψυχη Βαθεια'' Δλδ μια απλη συνοψη ειναι πως σε αφηνει να κανεις την δουλεια του εσυ ο ιδιος.......Βεβαια και σε αυτο εντελως τυχαια ακολουθει τον ιδιο δρομο με την Μεξικανικη αλλα οκ, ειμαι σιγουρος πως ειναι μια απλη συμπτωση........ Παντως δεν ηξερα πως ειχαν ανοιξει θεμα και ελεγαν στον κοσμο να παει να ψηφισει στο IMDB....Ενας απο τους λογους που σκεφτομαι σοβαρα να ριξω αρνητικο.
bluesattack Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 [/color] Καταρχας, καμια ταινια κανενος σκηνοθετη/σεναριογραφου δεν οφειλει να κανει απαραιτητως τιποτα μπορωντας παραλληλα να διατηρει καποιο επιπεδο. Το αντιθετο λεγεται δογματισμος, κι οταν δεν περιοριζεται στις κινηματογραφικες τεχνικες (βλεπε Dogma 95) δεν μπορει να εχει θετικα αποτελεσματα, καθως στερει την ελευθερια στην συγγραφη του σημαντικοτερου μερους μιας ταινιας, του σεναριου. Δεν πρεπει να γινεται δεκτο το "οφειλεις" στην τεχνη, για λογους νομιζω ευνοητους, εκτος κι αν προερχεται απο τον ιδιο τον καλλιτεχνη και αφορα τον εαυτο του και μονο (αυτο ισχυει και για τις κινηματογραφικες τεχνικες). Για define κι εσυ τα κριτηρια που κανουν μια κουλτουρα επιτηδευμενη. Οταν δε τη γουσταρεις; Δεκτο.Οπως και ενας θεατης μπορει να την αγνοησει,να την απαξιωσει αν θες, χωρις να 'κατηγορειται' οτι δεν καταλαβε το μεγαλειωδης νοημα της η τις βαθυστοχαστες ντε και καλα αλληγοριες (γενικα μιλαω φυσικα..) , που οι αλλοι ειδαν η νομισαν οτι ειδαν.Οπως πχ το νοημα του σερβικου φιλμ (που αν ηταν χολυγουντιανη παραγωγη μπορει να προκαλουσε λιγοτερες 'υποψιες' ) define εσυ την κουλτουρα στις ταινιες .Οχι απαραιτητα την επιτηδευμενη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.