yannis27gr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Ρε συ κάθισα και έψαξα 1-1 τα posts... Μαζόχα. Και νόμιζα ότι ήταν μόνο ο Κάιζερ εδώ μέσα...
Nik.K Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 O Ρεαλισμος και η αντικειμενικοτητα δεν ειναι προκαταληψη. Η ταινια ειναι ενα Copy-Paste μιας ξενης ταινιας. Απο εκει και περα αν για μερικους αυτο περναει απαρατηρητο λεγοντας απλα πως δεν υπαρχει παρθενογενεση καλως, δικαιωμα τους. Για μενα απλα δεν ισχυει κατι τετοιο και σιγουρα δεν με κανει λιγοτερο Ελληνα, ισα ισα που θελω η Ελλαδα να εκπροσωπηθει απο κατι 100% Ελληνικο, αυτο ειναι ολο.
konnak Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι, ενώ ο Scorsese όπου βρισκόταν και όπου στεκόταν έλεγε για την πρωτότυπη ταινία της οποίας το Departed ήταν remake. ...ooh wait.
Nik.K Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Ειπα εγω πως δεν κανουν Copy-paste αλλοι ? Αυτο δλδ δικαιολογει να κανουμε και εμεις ?
Members gsarig Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Members Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως και το σενάριο του μεξικάνικου δεν ήταν πρωτότυπο... βασισμένο σε πραγματική ιστορία ήταν αν θυμάμαι καλά
Sellers Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Nik, για τον Haneke τι έχεις να πεις ο οποίος έκανε remake (copy-paste) δικιάς του ταινίας??? (Μιλάω για το Funny Games) ---------- Προσθήκη στις 12:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:01 ---------- Πάντως και το σενάριο του μεξικάνικου δεν ήταν πρωτότυπο... βασισμένο σε πραγματική ιστορία ήταν αν θυμάμαι καλά Όπου και εκεί οι γονείς απο κάπου το είχαν ακούσει και το έκαναν στα παιδιά τους.
Nik.K Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν θεωρω κακο να κανει καποιος μια διαφορετικη παραλλαγη μιας ταινιας του, τουλαχιστον ειναι δικια του, το ολο Concept δικο του οποτε οπως και να εχει ειναι παλι κατι δικο του. Εδω το θεμα ειναι εντελως διαφορετικο και μου κανει εντυπωση που δεν εχουν γινει καταλληλες κινησεις απο τα ατομα που εκαναν την Μεξικανικη ταινια. Δλδ αν αντιγραψεις ενα τραγουδι εστω στα Ελληνικα, υπαρχουν κυρωσεις. Αν αντιγραψεις ενα παιχνιδι υπαρχουν κυρωσεις. Αν αντιγραψεις μια γραμμη κωδικα υπαρχουν κυρωσεις. Αν αντιγραψεις μια τεχνολογια παλι το ιδιο. Αν αντιγραψεις ομως ενα σεναριο τιποτα ?
yannis27gr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Οι μέτριοι αντιγράφουν οι μεγαλοφυίες κλέβουν. Το να πάρεις μια ιδέα και να την παρουσιάσεις με δικό σου τρόπο, είναι θεμιτό. Το plagiarizing όμως είναι άλλο πράγμα. Nik, δεν είσαι μόνος, απλά έχω δουλειά και θα ξαναμπώ αύριο. Μέχρι τότε θα είσαι μόνος πάντως. Κράτα γερά!
konnak Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 επίσης (προς όλους) ηρεμήστε με το θέμα "κλοπής", "αντιγραφής", "απατεωνιάς" και δε συμμαζεύεται. εκτός κι αν πέσαμε σε τίποτα φανατικούς του Arturo Ripstein σ'αυτό το forum οπότε θα πάω πάσο. ή αν έχουμε "καθαρούς" σινεφίλ που ασχολούνται μόνο με τις ρίζες και το ρεπερτόριό τους περιορίζεται σε Griffith, Eisenstein, Murnau, Bunuel, Tarkovsky, Antonioni, Rosselini (ή De Sica, διαλέχτε) και Godard. ο κινηματογράφος, η επιρροή και η αντιγραφή είναι έννοιες συνυφασμένες και ελάχιστοι δημιουργοί ξέφυγαν απ'αυτές. γιατί ειδικά στον Κυνόδοντα να ακολουθήσει μάθημα ιστορίας? ο οποίος Κυνόδοντας προφανώς και δεν προσγειώθηκε από άλλο πλανήτη. ο Λάνθιμος όλο και κάποια ταινία θα είδε πριν φτάσει στο 2009. τι θέλω να πω? to each his own όπως είπε κι ο φίλος από πάνω. δε σου αρέσει? οκ, δεκτό. δε σου αρέσει επειδή ο Ripstein το έκανε πριν από 35 χρόνια αλλά πριν βγει ο Κυνόδοντας ήξερες μόνο τις μεξικάνικες σειρές? ε χέσε με. Quoted, γιατί θα αποδειχθεί διαχρονικό. Οπότε το έχουμε ήδη καλύψει το θέμα της "αντιγραφής". Ω εκ του θαύματος Nik, σε σένα το είχε γράψει αυτό. Βρήκαμε τώρα όλα τα άσχημα στον ελληνικό κινηματογράφο και φταίει για όλα ο Κυνόδοντας. Ξαφνικά βαλθήκαμε να τον συγκρίνουμε και αφού είναι χειρότερο του Taxi Driver ξέρω 'γω και είναι και remake, ας βγάλουμε τη χολή μας. Ρε τι κόλλημα είναι αυτό; Θα θελα πολύ να είχα το χρόνο να ψάξω ποστ σου για ταινίες που σου άρεσαν και να στις βγάλω όλες, μία προς μία, αντιγραφές άλλων.
Nik.K Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Εχει Τεραστια διαφορα μεταξυ του να πεις πως μαρεσε μια ταινια γιατι περασε ομορφα η ωρα μου και να πεις ειναι τελεια, φανταστικη, αξιζει Οσκαρ, ο Σκηνοθετης ειναι απιστευτος, το σεναριο φοβερο κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ.
Members gsarig Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Members Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ πάντως πιστεύω πως οι μέτριοι αντιγράφουν, οι ικανοί κλέβουν και οι μεγαλοφυίες δημιουργούν... επειδή όμως έχουμε την ανάγκη να «ανακαλύπτουμε» συνεχώς μεγαλοφυίες, βαφτίζουμε ως τέτοιες οποιονδήποτε ξεφεύγει λίγο από τη μετριότητα. (άσχετο αυτό) Σχετικά με τις ταινίες τώρα... κάθισα και τις είδα τη μία μετά την άλλη, με διαφορά μιας μέρας, πρώτα το μεξικάνικο και μετά το ελληνικό. Και τις δύο τις βρήκα εξίσου ενδιαφέρουσες, καμιά ωστόσο δεν με ενθουσίασε τόσο ώστε να τη θεωρήσω αριστούργημα. Τη μεξικάνικη τη βρήκα λίγο άτολμη, με την έννοια ότι ενώ η ιστορία έχει πάρα πολλές αλληγορικές προεκτάσεις, στο τέλος καταλήγει να θυμίζει αστυνομικό δελτίο. Πιστεύω πως η ίδια πλοκή στα χέρια ενός πιο τολμηρού / εκκεντρικού / τρελού σκηνοθέτη (π.χ. Μπονιουέλ ή Αντονιόνι μιας και μιλάμε για εκείνη την εποχή) θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σωστό αριστούργημα. Ο Κυνόδοντας από την άλλη μου φάνηκε πως προσπάθησε να το πάει περισσότερο προς την κατεύθυνση της καθαρής αλληγορίας, παραμερίζοντας τελείως την ανάγκη να δείχνει ρεαλιστικός, δεν το έκανε όμως πάντα με πετυχημένο τρόπο. Το ότι πατάει πάνω στη μεξικάνικη είναι πιστεύω ξεκάθαρο, ξεδιάντροπη αντιγραφή όμως δεν θα μπορούσα με τίποτα να την πω. Έχει κάποιες ενδιαφέρουσες δικές της ιδέες ή βελτιώνει αυτές της μεξικάνικης ταινίας (π.χ. εδώ είναι πιο πετυχημένη η διαστρέβλωση των λέξεων που θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η προπαγάνδα του Όργουελ στο 1984) όμως προσωπικά μου έδωσε την αίσθηση ότι και σε αυτή κάτι έλειπε - χωρίς να μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος. Αν έπρεπε να βαθμολογήσω, θα έβαζα ένα 6,5 - 7 και στις δύο ταινίες, για διαφορετικούς λόγους στην κάθε μία. Α, να σημειώσω επίσης ότι τον Κυνόδοντα τον είχα δει προκατειλημμένος με σκοπό να τον κράξω, γιατί αρκετοί φίλοι μου που είχαν δει την ταινία είχαν ενθουσιαστεί και ήθελα να τους πάω κόντρα έτσι για το χαβαλέ
slipknot Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 τεσπα μια και ειμαστε εδω: Define τεχνη ρεαλιστικη. Τέχνη είναι η ελεύθερη, δημιουργική έκφραση μέσω κάποιου έργου. Ρεαλιστική τέχνη υφίσταται, όταν ο δημιουργός παρουσιάζει το έργο του χωρίς να το εξιδανικεύει, χωρίς να αφαιρεί κάθε αρνητικό στοιχείο αν θες.
saya Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Πρωτα απο ολα εγω ποτε δεν ειπα οτι η κουλτουρα ειναι κατι κακο .Βλεπω και ταινιεςω που θεωρουνται πιο ψαγμενες αν και στην Ελλαδα θεωρειται ταμπου και προσωπικα μου αρεσε πολυ η λευκη κορδελα .Απλα ετυχε να χρησιμοποιησω αυτη την ταινια ως την πιο προσφατη που θυμαμαι για να δωσω μια εικονα για το τιθ ειναι κουλτουρα και επειδη η ταινια ειναι ωραια οτι η κουλτουρα δεν ειναι παντα κατι κακο ,δυσνοητο ,κτλ .Μπορει να ειναι ο τροπος που διαλεξε καποιος καπως πιο εξειδικευμενα για να πει κατι ..Η λευκη κορδελα ειναι πολυ ωραια ταινια.Αν δεν ηταν δεν θα διαλεγα αυτη .Ειχα και το dogville πχ στο μυαλο μου αλλα δενν το ανεφερα γτ εκει μπορει να ακουγα πολλα . Ως προς το θεμα της αντιγραφης .Ολοι απο καποιον εχουν δανειστει στοιχεια .Μεχρι και πολλα απο τα εργα του Σαιξπιρ δεν ειναι δικα του αλλα παραλλαγες παλαιοτερων εργων αλλων.Πχ ο Οθελος και η Δυσδαιμονα δεν ειναι δικο του ,δικο του εχει βασιστει σε παλαιοτερο εργο.Η βασικη πλοκη ειναι η ιδια εχει αλλαξει καποια πραγματα.Τον Σαιξπιρ ομως κανεις δεν τον λεει αταλαντο κλεφτη και οτι το εργο ηταν ριμεικ αλλου ..Εκτος αν θελει να το ξεκινησει καποιος απο εδω.Αρα μηπως δεν ξερουμε τι λεμε μερικοι;Ως προς το τι ειναι αντιγραφη και κλεψια; Ως προς το μεξικανικο αφου δεν μοιαζουν οι ταινιες σε τπτ σχεδον.Γιατι ρε νικ τοσο μενος οτι ο ανθρωπος ειναι κλεφτης και ειναι ριμεικ ,κτλ;Και στο μεταξυ δεν σε προλαβαινουμε .Σου βγαζω λαθος το ενα επιχειρημα πχ οτι αυτα δεν γινονται μου πιανεις αλλο.
Nik.K Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν μοιαζουν οι ταινιες ? Θελεις μηπως να μου πεις πως αν δεν υπηρχε η μεξικανικη ταινια οτι θα υπηρχε ο Κυνοδοντας ? Φυσικα και οχι, στην τελικη τι δλδ λεμε αντιγραφη ? Το να ειναι ιδια μια ταινια Frame per Frame ? Και να θελεις αυτο δεν γινεται να υπαρξει και φυσκα αν ηταν τοσο πιστη αντιγραφη θα τον ειχαν κυνηγησει απο την αρχη και σιγουρα δεν θα μιλουσαμε για Κυνοδοντα τωρα. Ειναι σαν να παω να φτιαξω εναν Πολεμο των Αστρων με ιδιους χαρακτηρες, ιδιο βασικο storyline, διαφορετικα τοπια ομως και να το βαφτισω Τα σκοτεινα χρονια της ανθρωποτητας πχ. Αυτο με κανει τρανο και μαγκα και μειωνει τη θεμα αντιγραφης ? Φυσικα και οχι, ο Lucas θα ειναι ο αξιος επαινου και οχι εγω. Οσο για τον Σαιξπηρ τι συγκρινουμε τωρα ? Περα το οτι θεωρω τραγικο να συγκρινουμε τα εργα του με τον Κυδονοντα και να λεμε οτι ηταν αντιγραφες οι εποχες ηταν αλλες και στην τελικη αφου δεν ζουσα τοτε δεν με νοιαζει τι γινοταν.
saya Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν συγκρινα τα εργα .Την διαδικασια που χρησιμοποιηθηκε συγκρινω .Που ο Σαιξπιρ εχει παρει καθαρα το εργο του αλλου και το εχει αλλαξει η διαμορφωσει η σε καποια στοιχεια.Αρα κατα εσενα ειναι κλεφτης και αταλαντος .Κατα ολους τους αλλους δεν ειναι .Αρα εσυ κανεις λαθος ..Και ως π[ρος το τι ειναι αντιγραφη .Ακριβως αυτο ,αντιγραφη ειναι να κλεψεις τελειως ενα σεναριο η μια σκηνη .Οχι να εχεις ενα σεναριο που εχει κοινα στοιχεια με κατι αλλο .Η μια σκηνη που μοιαζει .Ολοι εχουμε παρει κατι απο καποιον αλλο σε οτι κανουμε..Παντως σε αυτο που ειπες το εργο του λαθιμου μπορει να υπηρχε ισως λιγο αλλαγμενο γτ μπορει να εχει επηρεαστει .Ο οθελος και η δυσδαιμονα αποκλειεται αρα ο Σαιξπιρ ειναι κλεφτης .. Και οχι επειδη ειναι τρια τα παιδια και στις 2 ταινιες.Και ο μπαμπας ειναι αυτος που βγαινει απο το σπιτι σημαινει οτι οι 2 ταινιες ειναι ιδιες.Αλλα κοινα στοιχεια δεν εχουν .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.