Προς το περιεχόμενο

Κυνόδοντας και Ελληνικό Κινηματογραφικό Κατεστημένο

slipknot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
:lol:

Oscar και :X

Αλλα απο την αλλη χιλιες φορες να το παρει ο κυνοδοντας (που δεν εχω δει ακομα) , οταν το πηρε αυτη η αμερικανικοστρατιωτικη χλαπατσα.

Αν έχεις της πλάτες της οπλοβιομηχανίας, όλα γίνονται...αλλά γιατί πιστεύω ότι ακόμα και το Hurt locker ήταν καλύτερο..Τεσπα ως προείπε ο markelos, βίτσια είν αυτά:Ρ

• Απαντ. 719
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Συγνώμη, εσείς που αντιδράτε στην επιλογή του Κυνόδοντα, ποια ταινία θα θέλατε να σταλεί;

το μη χείριστον βέλτιστον?

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ταινία, μου άρεσε κι'όλας, αλλά αυτό που ρωτάς δεν είναι ''επιχείρημα''. Αν σε κάποιους δεν άρεσε τίποτα και το καλύτερο απο όλα αυτά είναι ο κυνόδοντας τότε προφανώς και να μην στείλουμε τίποτα.

Α, εντάξει τότε. Ίσως να είναι καλύτερο στο εξωτερικό να ρωτάς "Ελληνικός κινηματογράφος;" και να σου απαντάνε "Αγγελόπουλος, Γαβράς. Άλλαξε τίποτα;".

Ε και τι να κάνουμε όμως αν δεν έχουμε άλλους? Με το ζόρι να βγάλουμε? Να πάω κι εγώ αν είναι και ας μην αξίζω.

Φιλικά, φυσικά. :-)

Δημοσ.
το μη χείριστον βέλτιστον?

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ταινία, μου άρεσε κι'όλας, αλλά αυτό που ρωτάς δεν είναι ''επιχείρημα''. Αν σε κάποιους δεν άρεσε τίποτα και το καλύτερο απο όλα αυτά είναι ο κυνόδοντας τότε προφανώς και να μην στείλουμε τίποτα.

Όχι, δεν το είπα μ' αυτή τη λογική. Απλά, ήθελα να δω αν όσοι είναι εναντίον της επιλογής του Κυνόδοντα, έχουν καμιά άλλη ταινία κατά νου. Γιατί από τους 2 που εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, μόνο ο Nik.K είπε πως δε θα ήθελε να στείλουμε κάποια, που σημαίνει ότι μάλλον δεν του άρεσε καμία. Αν και κρατάω μια επιφύλαξη, γιατί δεν είναι ξεκάθαρο.

Κατά τ' άλλα, το "το μη χείριστον βέλτιστον" ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Δε σημαίνει πως συμφωνώ απαραίτητα, αλλά έτσι είναι. Όπως είπα, όλες οι χώρες επιλέγουν ποια ταινία θα τους εκπροσωπήσει κάθε χρονιά. Η επιλογή αυτή γίνεται μέσα από μια στάνταρ διαδικασία. Γι' αυτό ουσιαστικά δε "στέλνουμε" εμείς οι θεατές την ταινία, πράγμα αδύνατο από μόνο του αφού στο συγκεκριμένο θέμα κυριαρχεί η προσωπική άποψη και η υποκειμενικότητα, όπως βλέπουμε σε όλα τα threads.

Είναι απολύτως ανθρώπινο να μη συμφωνεί κάποιος, να νιώθει ότι η Χ ταινία δεν τον εκπροσωπεί και πάει λέγοντας. Μπορεί όμως η πλειοψηφία να έχει αντίθετη άποψη. Άρα, η λύση του να μην υπάρξει συμμετοχή, δεν παίζει. Και να μην είναι έτσι όμως, δεν υπάρχει εναλλακτική, αφού όπως είπα δεν περνάει από το χέρι μου/σου/του.

Δες το κι αλλιώς, δε ξέρουμε καν αν θα μπει 5άδα. Πολύ κακό για το τίποτα νομίζω.

Ε και τι να κάνουμε όμως αν δεν έχουμε άλλους? Με το ζόρι να βγάλουμε? Να πάω κι εγώ αν είναι και ας μην αξίζω.

Μα υπάρχουν, αυτό είναι το θέμα. Άμα τους "τρώει" η ίδια τους η χώρα, πώς να βγουν στην επιφάνεια; Στον πάτο θα μείνουν. Δε σου λέω ότι όλοι είναι σκηνοθετάρες. Επειδή συζητάμε για τον Κυνόδοντα συγκεκριμένα, ο Λάνθιμος δεν πήγε μόνο Κάννες, πήγε σε αρκετά φεστιβάλ. Και το όνομα του ακούστηκε, δημιουργήθηκε ντόρος. Αυτό από μόνο του, είναι σημαντικό για μένα. Έστω κι αν είναι απλά μια αρχή.

Φιλικά, φυσικά. :-)

Πάντα.

Δημοσ.
Ενα θα πω και κρατηστε αυτο το ποστ ως ρεφερενς μεχρι την τελετη τον Μαρτιο.

Η Ελλαδα θα δει το πρωτο της Οσκαρ.Θα με θυμηθητε

Εξαρταται.Οι Αμερικανοι ειναι πουριτανοι και εχουν μια δυσκοιλιοτητα με ταινιες που εξερευνουν την καταπιεσμενη σεξουαλικη πλευρα της ανθρωπινης φυσης.

Επισης μεγαλο ρολο παιζει και το πως η Ελλαδα θα προωθησει την ταινια για τα Οσκαρς,αν θελει κιολας φυσικα.

Μετα παιζει ρολο ο ανταγωνισμος στην κατηγορια και η πολιτικη που κρυβεται πισω απο αυτον.Δεν ξερουμε ποιοι θα ειναι οι αντιπαλοι της ταινιας,απο ποιες χωρες και τι θεματα θα αγγιζουν.

Γενικα ειναι νωρις να λεμε πως η ταινια εχει ηδη το οσκαρ στο τσεπακι της.Οταν μπουμε στον μηνα των Οσκαρς,θα εχει καπως ξεκαθαρισουμε το τοπιο και θα εχουμε καποιες ενδειξεις για το τι μπορει να συμβει.

Και επειδη ειμαι κακος:

Επρεπε να κατακλεψουμε μια αλλη ξενη ταινια για να καταφερουμε επιτελους να παρουμε ως ελληνικος κινηματογραφος,διακρισεις στο εξωτερικο και να χτυπαμε ακομα και Οσκαρς. :devil::devil::devil:

Δημοσ.
οχου μωρε.Βρωμαει κ ξυνιζει σε εκεινους που την εθαβαν απο την αρχη του νηματος.Νταξ πολυ περιεργη φαση η ταινια δε λεμε αλλα οτι βασιζετε το κονσεπτ στην διαστροφη πχ δεν υποβιβαζει την ποιοτητα της ταινιας.

Αχα! Δηλαδή η θεματική της ταινίας (βλέπε σενάριο) είναι αδιάφορη για την ποιότητα της; Δεν το 'ξερα. Τώρα εξηγούνται πώς προοδεύουν κάτι μπούρδες. Είναι σαν το φίλο που στην υπογραφή του λέει ότι "ευφυής είναι αυτός που σε μια παραλία γυμνιστών θυμάται φάτσες". Εσείς κάνετε το ανάποδο. Σε μια μπούρδα σενάριο κοιτάτε φωτογραφία και γωνίες λήψης.

Μετά τη συζήτηση για τον ορισμό του "cult" ίσως πρέπει να ανοίξουμε άλλη μια για τον ορισμό της "κουλτούρας".

Κουλτούρα να φύγουμε που έλεγε κι ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης...

Δημοσ.
Αχα! Δηλαδή η θεματική της ταινίας (βλέπε σενάριο) είναι αδιάφορη για την ποιότητα της; Δεν το 'ξερα. Τώρα εξηγούνται πώς προοδεύουν κάτι μπούρδες. Είναι σαν το φίλο που στην υπογραφή του λέει ότι "ευφυής είναι αυτός που σε μια παραλία γυμνιστών θυμάται φάτσες". Εσείς κάνετε το ανάποδο. Σε μια μπούρδα σενάριο κοιτάτε φωτογραφία και γωνίες λήψης.

Μετά τη συζήτηση για τον ορισμό του "cult" ίσως πρέπει να ανοίξουμε άλλη μια για τον ορισμό της "κουλτούρας".

Κουλτούρα να φύγουμε που έλεγε κι ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης...

Ειμαι σιγουρος οτι δεν ειπε καθολου αυτο. Δεν καταλαβες. Το σεναριο μιας ταινιας παιζει τον μεγαλυτερο ισως ρολο για την ποιοτητα της. Το οτι το γεγονος πως το σεναριο εχει να κανει με την διαστροφη δεν μειωνει την ποιοτητα της ταινιας ειπωθηκε με το εξης νοημα: Οι σκληρες/διαστροφικες εικονες, εκεινες που ενδεχεται να προκαλεσουν αποστροφη σε καποιους θεατες δεν μειωνουν την ποιοτητα της ταινιας. Λεγεται ρεαλισμος, τα πραγματα πρεπει να δειχνονται οπως ειναι.

Κι οσο για την θεματικη ενοτητα της ταινιας: Η διαστροφη στην ανθρωπινη φυση ειναι ενα απο τα σημαντικοτερα θεματα, κι αυτο διοτι παιζει τεραστιο ρολο στην διαμορφωση της ανθρωπινης κοινωνιας. Καθολου "μπουρδα".

Δημοσ.

Δηλαδή η οικογένεια που έδειξε η ταινία είναι ρεαλιστική, αυτό θες να πεις; Έχουμε ένα σενάριο βγαλμένο από τη ζωή που λένε; Η ταινία είναι Ξανθόπουλος ένα πράγμα δηλαδίς...

Επειδή στον ελληνικό κινηματογράφο κυριαρχούν οι ανοησίες τύπου Safe Sex δεν σημαίνει ότι κάθε τι το διαφορετικό όπως ο Κυνόδοντας και το Σπιρτόκουτο είναι αυτομάτως κουλτούρα! Για μένα κουλτούρα είναι το Ψυχή Βαθειά του οποίου το σενάριο είναι ρεαλιστικό, όχι αυτής της ψυχανώμαλης ανοησίας. Κι αν θες να δεις διαστροφή να δεις το Eyes Wide Shut του Κούμπρικ (σχεδόν). Ενώ αν θες να δεις ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και πώς οι τρόφιμοι καταφέρνουν τελικά να σπάσουν τα ψυχολογικά δεσμά, δες τη Φωλιά του Κούκου του Κιούμπρικ (100%).

Υποθέτω ότι τις έχεις δει αμφότερες, σωστά; Αυτό το τερατούργημα έχει σχέση με αυτές τις ταινίες;

Δημοσ.
Δηλαδή η οικογένεια που έδειξε η ταινία είναι ρεαλιστική, αυτό θες να πεις; Έχουμε ένα σενάριο βγαλμένο από τη ζωή που λένε; Η ταινία είναι Ξανθόπουλος ένα πράγμα δηλαδίς...

Επειδή στον ελληνικό κινηματογράφο κυριαρχούν οι ανοησίες τύπου Safe Sex δεν σημαίνει ότι κάθε τι το διαφορετικό όπως ο Κυνόδοντας και το Σπιρτόκουτο είναι αυτομάτως κουλτούρα! Για μένα κουλτούρα είναι το Ψυχή Βαθειά του οποίου το σενάριο είναι ρεαλιστικό, όχι αυτής της ψυχανώμαλης ανοησίας. Κι αν θες να δεις διαστροφή να δεις το Eyes Wide Shut του Κούμπρικ (σχεδόν). Ενώ αν θες να δεις ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και πώς οι τρόφιμοι καταφέρνουν τελικά να σπάσουν τα ψυχολογικά δεσμά, δες τη Φωλιά του Κούκου του Κιούμπρικ (100%).

Υποθέτω ότι τις έχεις δει αμφότερες, σωστά; Αυτό το τερατούργημα έχει σχέση με αυτές τις ταινίες;

Δες ξανα το ποστ μου. Αυτο για τον ρεαλισμο το γραφω για ενα τελειως διαφορετικο πραγμα απο αυτο που καταλαβες. Συνδεεται με την προηγουμενη προταση που αναφερεται στην προβολη των "διαστροφικων" εικονων. Απλα λεω οτι πολλοι οταν βλεπουν εικονες που τους προκαλουν απεχθεια απορριπτουν την ταινια ως μη ποιοτικη, κατι που θεωρω παραλογο.

Το σεναριο παρουσιαζει με αληθοφανη τροπο μια ακραια ψυχανωμαλη κατασταση. Ψυχανωμαλες οικογενειακες καταστασεις υπαρχουν πολλες στον κοσμο, ο σκηνοθετης επιλεγει την πιο ακραια κατασταση που μπορει και την παρουσιαζει (προφανως επειδη οσο πιο ακραια τοσο πιο ενδιαφερουσα). Δε θεωρω οτι πρεπει απαραιτητα να ειναι βγαλμενο -σε ποσοστο 100%- απ' τη ζωη ή να συμβαινει οπως ακριβως παρουσιαζεται εδω σε καθε σπιτι κλπ. Μπορει να συμβει στην πραγματικη ζωη, συμβαινει (σε πολυ μικροτερο βαθμο) σε αρκετες οικογενειες. Αυτο μου αρκει.

Δεν εκθειαζω την ταινια επειδη διαφερει απο Ελληνικες χαζοκωμωδιες και οποιαδηποτε αλλη βλακεια. Πραγματικα μου αρεσε (οπως και το σπιρτοκουτο, μια και το ανεφερες). Και Ελληνικη να μην ηταν την ιδια γνωμη θα ειχα. Χαρακτηριζεις τερατουργημα την ταινια για ποιο λογο; Δε καταλαβαινω γιατι, εφοσον δεχεσαι οτι η παρουσιαση της διαστροφης στον κινηματογραφο μπορει να παραγει ποιοτικα δημιουργηματα. Το οτι ο Λανθημος δε μπορει να συγκριθει με τον Κιουμπρικ ειναι επιχειρημα που αποδυκνυει οτι η ταινια ειναι σκαρτη;;

Δημοσ.

Υπαρχουν και ελληνικες περιπτωσεις που γονεις κρατουσαν παιδια στο σπιτι για να τα προστατεψουω η για οπιοδηποτε αλλο λογο .Αρα γτ να μην ειναι ρεαλιστικη η κατασταση .Εχουν συμβει τετοια και χειροτερα δυστυχως .Το θεμα ειναι οτι δεν αρεσει σε ολους να το ξερουν και δεν αρεσει σε ολους να βλεπουν τετοιες ταινιες.Και αυτο ειναι σεβαστο .Αν και εγω δεν μπορω να καταλαβω παιδια που ειναι το κουλτουρε.Καθολου κουλτουρε δεν ειναι η ταινια.Να πεις οτι ειναι κουλτουρα η λευκη κορδελα του Χανακε που ειναι και ασπρομαυρη οκ .Και δεν καταλαβαινες τι γινοταν .Ενταξει .Εδω τα πρασγματα ειναι απλα τοσο που τα πιανει και πιτσιρικι .Ο μπαμπας εκλεισε τα παιδια στο σπιτι και δεν τα αφηνει να βγουν .Τελος.τι φιλοσοφια θελει;

Και συμφωνω οτι το ψυχη βαθια ειναι κουλτουρα ..Τωρα αν καποιος θελει να κλεινει τα ματια και να νομιζει οτι δεν υπαρχει και τετοια πλευρα στην ζωη .Τριτο ροζ συννεφακι αριστερα ..

Δημοσ.

Νομιζω ειναι καπως τραγικο το οτι η λεξη κουλτουρα εχει φτασει τις περισσοτερες φορες να εχει αρνητικη σημασια.

Ακομα κι οταν αυτο δε συμβαινει, προσωπικα δε πιστευω οτι για να χαρακτηριστει μια ταινια τοιουτοτροπως πρεπει απαραιτητα να ειναι δυσνοητη (παρεμπιπτοντως, δεν ειναι και τοσο δυσνοητη η λευκη κορδελα του Χανεκε), μου φαινεται λαθος. Κουλτουρα χαρακτηριζεται οτι οχι μοναχα διασκεδαζει αλλα καλλιεργει και το πνευμα (ή τουλαχιστον εχει αυτη τη δυνατοτητα), ψυχαγωγει, αν θελετε. Με την πεποιθηση οτι η κουλτουρα πρεπει να ειναι κατι οπωσδηποτε κατι "δυσκολο" στην κατανοηση στο επιτηδευμενο υφος θα καταληξουμε και πουθενα αλλου. Το οριζει ωραια και περιεκτικα η βικιπαιδεια: "Η κουλτούρα, γλωσσικό δάνειο που προέκυψε ως αντιστοίχηση του γερμανικού kultur, σημαίνει την καλλιέργεια του πνεύματος, την παιδεία αλλά και το σύνολο της πνευματικής παράδοσης και δημιουργίας ενός κοινωνικού συνόλου (ως λανθασμένο συνώνυμο της λέξης πολιτισμός, όρου του οποίου η κουλτούρα είναι υποσύνολο). Στα ελληνικά απαντάται συχνά και ως υποτιμητικός όρος με επιφανειακή χροιά για να αποδώσει την έννοια της σοβαροφάνειας και ενδεχομένως της επίδειξης σε θέματα διανόησης."

Λιγο Οφ-τοπικ αλλα γραφω με την ευκαιρια, με αφορμη το ποστ του/της saya.

Δημοσ.
Για τον Κυνόδοντα, που είναι ταινία.

Το ντοκιμαντέρ είναι ταινία.

Τα snuff films είναι μύθος.

σιγουρα; επειδη ολο για ρεαλισμο εγραφες και νομιζα αναφεροσουν σε τιποτα ειδησεις των 21.00 και οχι για τεχνη. whistle.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...