tsifotis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 για μενα: η ταινια ειναι μετρια! μπραβο στον λανθιμο που διακριθικε στο εξωτερικο! το χρειαζομαστε. παρθενογενηση δεν υπαρχει. σκηνοθετικα ειναι καλη (εννοωντας ισως την φωτογραφια) - ΒΑΣΙΚΟ: ελληνικη ταινια που δεν μοιαζει σαν μεγαλο επεισοδιο τηλεοπτικης σειρας. ΡΕΣΠΕΚΤ! το στορυ αστειο - οπως και το σεναριο - η αρχικη ιδεα θα μπορουσε να ητανε κατι καλο (απλοικα θα αναφερω το HOSTEL πυο κακα τα ψεμματα αμα ακουσεις την υποθεση ιντριγκαρει ενω η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ειναι μπαζο! (μην τρελενεστε - γνωριζω παρα πολυ καλα τις διαφορες σε μια σινεφιλ ταινια και μιας μπλοκμπαστεριας - μεινετε την φραση) Οι ερμηνειες και καλα αυθορμητες και ΚΑΠΩΣ αλλα δεν παραμενουν αδουλευτες. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ υπαρχουνε αμετρητα διαμαντια ταινιες που η μαγεια τους συμπληρωνεται απο ερμηνειες με φυσικοτητα κλπ αλλα ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΟΛΕΣ. ο Λανθιμος στις συνεντεξεις του ειναι τυπας ΑΛΛΑ δεν μπορω να παραβλεψω το οτι ουτε κι ο ιδιος δεν ητανε σιγουρος ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ημουνα στην πρεμιερα του FOG FILMS FESTIVAL που ητανε ΑΝΤΙ_ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ λογω διαφωνιων δημιουργων με το αδιαφορο καλλιτεχνικα κρατος και τις επιτροπες του . ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ λεγανε ξανα και ξανα μην ψαχνετε να βρειτε αναφορες/παρομοιωσεις/μηνυματα. Δεν υπαρχει κατι πισω απο αυτο που βλεπετε. ΞΑΝΑΕΙΔΑ την ταινια μηπως καπου την πατησα και κατι εχασα οπως στο παρελθον. ΕΠΙΜΕΝΩ η ταινια λατρευτηκε μαλλον για απροσδιοριστους λογους οπως κριτικοι που διψουσανε να δουνε πραγματα που δεν υπαρχουνε (και ακολου8α κοινο κτλ) ή Οι ξενοι την εκθιασανε μαλλον επειδη δεν καταλαβανε λογω γλωσσας (αλλο οι υποτιτλοι, τι να κανουμε ) τις αλλοκοτες ερμηνειες! οσο για την συτκριση με σπιρτοκουτο... Η Παπουλια παιζει εκει εναν ρολο ΣΩΣΤΑ και την παραδεχεσαι! στον κυνοδοντα μπορουσε καλλιστα να ειχε αντικατασταθει με οποιαδηποτε. Κατι τελευταιο, παρακαλω τους υπερμαχους της ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΗΣ να γνωρισουνε απο κοντα καλλιτεχνες που εχουνε αυτο το αλτερνατηβ που θελουνε να βγαλουνε προς τα εξω. Ειναι τοσες οι απογοητευσεις απο πραγματικα φιλοδοξο μεν / αταλαντο κοσμο και χωρις αυθεντικα καλλιτεχνικη ψυχη που απλά θελουνε να κανουνε κατι ΓΟΥΑΟΥ που ουτε οι ιδιοι δεν εχουνε πλανο ως προς τι, που απλα στο μονο που τους παραδεχεσαι ειναι το εξης... Πλησιαζουνε την τεχνη που γουσταρουνε απο μικροι οπως και συ αλλα αυτοι επιμενουνε γιατι δεν εχουνε την δικια σου βολεμενη αντιληψη ως προς το "καλα τα ονειρα αλλα με φαντασιωσεις το χομπι δεν γινεται επαγγελμα" Αυτο ομως δυστυχως δεν φτανει μονο ελαχιστοι απο τους ονειροπολους που επιμενουν αξιζουν. Το ξερω οτι ακουγομαι πικροχολος αλλα τι να κανουμε... Ανθρωποι σαν τον Περακη, τον Οικονομιδη και τον Παναγιωτοπουλο, με κανουνε να λεω ΜΠΡΑΒΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΣΙΝΕΜΑ. Ο Λανθιμος μου βγαζει το "ναι εχω οραμα ΑΛΛΑ..."
tsifotis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 για μενα: η ταινια ειναι μετρια! μπραβο στον λανθιμο που διακριθικε στο εξωτερικο! το χρειαζομαστε. παρθενογενηση δεν υπαρχει. σκηνοθετικα ειναι καλη (εννοωντας ισως την φωτογραφια) - ΒΑΣΙΚΟ: ελληνικη ταινια που δεν μοιαζει σαν μεγαλο επεισοδιο τηλεοπτικης σειρας. ΡΕΣΠΕΚΤ! το στορυ αστειο - οπως και το σεναριο - η αρχικη ιδεα θα μπορουσε να ητανε κατι καλο (απλοικα θα αναφερω το HOSTEL πυο κακα τα ψεμματα αμα ακουσεις την υποθεση ιντριγκαρει ενω η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ειναι μπαζο! (μην τρελενεστε - γνωριζω παρα πολυ καλα τις διαφορες σε μια σινεφιλ ταινια και μιας μπλοκμπαστεριας - μεινετε την φραση) Οι ερμηνειες και καλα αυθορμητες και ΚΑΠΩΣ αλλα δεν παραμενουν αδουλευτες. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ υπαρχουνε αμετρητα διαμαντια ταινιες που η μαγεια τους συμπληρωνεται απο ερμηνειες με φυσικοτητα κλπ αλλα ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΟΛΕΣ. ο Λανθιμος στις συνεντεξεις του ειναι τυπας ΑΛΛΑ δεν μπορω να παραβλεψω το οτι ουτε κι ο ιδιος δεν ητανε σιγουρος ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ημουνα στην πρεμιερα του FOG FILMS FESTIVAL που ητανε ΑΝΤΙ_ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ λογω διαφωνιων δημιουργων με το αδιαφορο καλλιτεχνικα κρατος και τις επιτροπες του . ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ λεγανε ξανα και ξανα μην ψαχνετε να βρειτε αναφορες/παρομοιωσεις/μηνυματα. Δεν υπαρχει κατι πισω απο αυτο που βλεπετε. ΞΑΝΑΕΙΔΑ την ταινια μηπως καπου την πατησα και κατι εχασα οπως στο παρελθον. ΕΠΙΜΕΝΩ η ταινια λατρευτηκε μαλλον για απροσδιοριστους λογους οπως κριτικοι που διψουσανε να δουνε πραγματα που δεν υπαρχουνε (και ακολου8α κοινο κτλ) ή Οι ξενοι την εκθιασανε μαλλον επειδη δεν καταλαβανε λογω γλωσσας (αλλο οι υποτιτλοι, τι να κανουμε ) τις αλλοκοτες ερμηνειες! οσο για την συτκριση με σπιρτοκουτο... Η Παπουλια παιζει εκει εναν ρολο ΣΩΣΤΑ και την παραδεχεσαι! στον κυνοδοντα μπορουσε καλλιστα να ειχε αντικατασταθει με οποιαδηποτε. Κατι τελευταιο, παρακαλω τους υπερμαχους της ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΗΣ να γνωρισουνε απο κοντα καλλιτεχνες που εχουνε αυτο το αλτερνατηβ που θελουνε να βγαλουνε προς τα εξω. Ειναι τοσες οι απογοητευσεις απο πραγματικα φιλοδοξο μεν / αταλαντο κοσμο και χωρις αυθεντικα καλλιτεχνικη ψυχη που απλά θελουνε να κανουνε κατι ΓΟΥΑΟΥ που ουτε οι ιδιοι δεν εχουνε πλανο ως προς τι, που απλα στο μονο που τους παραδεχεσαι ειναι το εξης... Πλησιαζουνε την τεχνη που γουσταρουνε απο μικροι οπως και συ αλλα αυτοι επιμενουνε γιατι δεν εχουνε την δικια σου βολεμενη αντιληψη ως προς το "καλα τα ονειρα αλλα με φαντασιωσεις το χομπι δεν γινεται επαγγελμα" Αυτο ομως δυστυχως δεν φτανει μονο ελαχιστοι απο τους ονειροπολους που επιμενουν αξιζουν. Το ξερω οτι ακουγομαι πικροχολος αλλα τι να κανουμε... Ανθρωποι σαν τον Περακη, τον Οικονομιδη και τον Παναγιωτοπουλο, με κανουνε να λεω ΜΠΡΑΒΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΣΙΝΕΜΑ. Ο Λανθιμος μου βγαζει το "ναι εχω οραμα ΑΛΛΑ..."
orotoi Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 kazakhool με κάλυψε ο sellers.. tarantoules.. το οτι δεν καταλαβαίνεις το νόημα μιας ταινίας (το οποίο για μένα ήταν προφανέστατο) δε σημαίνει οτι όσοι το καταλάβαν είναι για το Δρομοκαιτιο.. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει και το ακριβώς αντίθετο..
DeadOrganPlayer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Υπάρχουν δύο πολύ ιδιαίτερα "είδη" ταινιών κατά τη γνώμη μου. 1. Αυτές που σε συγκινούν ενώ στη πραγματικότητα είναι κωμωδίες. 2. Αυτές που καταφέρνουν και σου βγάζουν γέλιο ενω στη πραγματικότητα είναι δράματα. Και τα δύο τα εκτιμώ απεριόριστα. Ο Κυνόδοντας ανήκει στη δεύτερη. Υπήρξαν στιγμές που με έκαναν να γελάσω απίστευτα. Χώρις ίχνος ειρωνίας ή διάθεσης να κοροϊδέψω. Αγνό και πραγματικό γέλιο. Οι καταστάσεις και οι αντιδράσεις μου φαινόντουσαν τόσο αλλόκοτες, τόσο απίστευτες... αλλά και τόσο αληθινές. ϊσως γι αυτό να μου φαινόντουσαν και αστείες, αν δεν είχαν αληθοφάνεια θα γινόντουσαν γελοίες. Φυσικά, η ταινία δεν είναι σε καμμία περίπτωση για γέλια.. Είναι ακραία, δυνατή και τολμηρή. Δεν κρατάει τα προσχήματα, αντιθέτως τα ισοπεδώνει. Βαθύτερα μηνύματα δε ξέρω αν υπάρχουν, και χωρίς αυτά πάντως συγκαταλέγεται στις πιο αξιόλογες εγχώριες προσπάθειες κατά τη γνώμη μου.
blashyrkh+ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Εμενα παντως να γελασω δεν με εκανε καθολου η ταινια.Μπορει επειδη την ειδα μονος μου και ειχα επικεντρωθει περισσοτερο στο σεναριο μπορει και να μην ημουν και στην καλυτερη διαθεση αλλα με ψυχοπλακωσε λιγο..Την βρηκα αρκετα τραγικη και παρολη την ελαφροτητα της ατμοσφαιρας οπτικα, πιστευω οτι παρα την προφανη μαυριλα και μιζερια η ιδια η ατμοσφαιρα ηταν ηλεκτρισμενη κατα καποιο τροπο..Σαφως και ηταν μια αρκετη καλη προσπαθεια αλλα και υπερτιμημενη (πλανα,φωτισμος,ηθοποιοι) κατα τα αλλα το σεναριο ηταν αρκετα πρωτοτυπο και σιγουρα ειναι μια ταινια που θα θυμαται κανεις αρκετο καιρο απο τοτε που την ειδε(στην περιπτωση μου τουλαχιστον)
saya Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω παλι δεν ειδα καμια κουλτουρα πουθενα και απορω και που την ειδατε μερικοι σε μια ταινια θριλερ.Γτ το θεμα πηγαινε και σε μυστηριο /θριλερ .Ουτε κανενα πολυ κρυμενο νοημα υπηρχε.Αντε να υπηρχε κανας προφανεστατος συμβολισμος με τα οσα συμαινουν στην κοινωνια.. Το θεμα ηταν απλουστατο .Ενας πλουσιος πατερας που δεν ηθελε τα παιδια του να βγαινουν απο το σπιτι για να μην παθουν κανενα κακο και που ηθελε σονυ και καλα να τα προστατεψει . Τωρα ως προς το ισπανικο περα του οτι ειναι 3 παιδια και στα 2 .1 μεγαλυτερο αγορι ,2 κοριτσια και οτι ο πατερας μονο παει εξω .Που αυτο μονο του δεν στοιχειοθετει ιδεα ..δεν βλεοω καμια ομοιοτητα .ουτε στο στυλ ,ουτε στους χαρακτηρες ,ουτε στις σκηνες ουτε τπτ..
Edelwaiss Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Εκπληκτική ταινία, πραγματικά... Επισύρει όλες τις επιβραβεύσεις.Είμαι εντελώς νέο μέλος στο σάιτ και χάρηκα πολύ που μπήκα με το δεξί σε μια τέτοια ανάρτηση!
disqualified Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Με καθε επιφυλαξη επιλεχθηκε να μας εκπροσωπησει στα επομενα οσκαρ. Επαναλαμβανω με καθε επιφυλαξη
yannis27gr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Με καθε επιφυλαξη επιλεχθηκε να μας εκπροσωπησει στα επομενα οσκαρ. Επαναλαμβανω με καθε επιφυλαξη Εσάς ίσως. Εμάς ούχι!
Nik.K Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτο στα ΟΣΚΑΡ ??? Ε ρε τι σου κανουν οι γνωριμιες.....
markelos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μπράβο συγχαρητήρια! Και το αρθρο εδώ http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231060388
disqualified Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Ας ελπισουμε να επιλεχθει στην τελικη πενταδα
slipknot Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Συγνώμη, εσείς που αντιδράτε στην επιλογή του Κυνόδοντα, ποια ταινία θα θέλατε να σταλεί;
marantonis Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Χμ.. χαρηκα γι' αυτο με τα οσκαρ. Αλλα κραξτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.