Προς το περιεχόμενο

Αναλογικό σήμα σε ψηφιακό, γίνεται;

MessengerOfGood

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δύο συσκευές απεικόνισης στο σαλόνι: TV Plasma και ένα προβολέα. Έχω και ένα HDMI switch 4 σε 2. Στις 3 εισόδους του switch συνδέω ένα HTPC, ένα PS3, και ένα DVD.

Θέλω να στείλω σήμα στήν 4η είσοδο HDMI του switch από Laptop (VGA έξοδος), DVD recorder (Component έξοδος).

Δοκίμασα διάφορα κόλπα και μηχανάκια, τζίφος.

Γίνεται ή να τα παρατήσω;

Αν ναι, πώς (και πόσο!) ;

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν γνωρίζω αν δουλεύει αλλά μια πρόταση είναι D-Sub to DVI adaptor και ύστερα DVI to HDMI καλώδιο...

Δημοσ.

Φίλε ThReSh ευχαριστώ πολύ.

Βρήκα λύση με αυτό το μηχανάκι που μου έδωσε φίλος.

Μετατρέπει όλα τα αναλογικά σε ψηφιακά με πολύ καλή εικόνα.

Δυστυχώς η είσοδος του VGA είναι καθαρά pass thru δηλ. περνάει κατ ευθείαν στην αναλογική έξοδο.

Έτσι για να στείλω σήμα από laptop (έξοδος VGA για εξωτερική οθόνη) πρέπει να το μετατρέψω σε Component (κατά προτίμηση) ή S-Video ή (στην χειρότερη περίπτωση) σε Composite Video.

Ξέρετε που μπορώ να βρω κάτι τέτοιο (ανταπτοράκι VGA-->Component/S-Video/Comp.Video);

Υποθέτω θα είναι απλό γιατί το RGB του VGA είναι σήμα συνιστωσών (αναλογικό) και η μετατροπή σε ψηφιακό γίνεται πολύ καλύτερα στο DVDO iScan από ένα απλό VGA to DVI adaptor...

Αλήθεια για δώσε κανένα λινκ για αυτό το VGA to DVI adaptor...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:40 ----------

Aπ ότι είδα τα D-sub to DVI adaptors δουλεύουν με το αναλογικό μέρος του DVI-I. Άρα νομίζω ότι δεν θα δουλέψει γιατί το καλώδιο DVI to HDMI στο τέλος θα θέλει ψηφιακό σήμα λόγω HDMI

Πάντως εγώ ψάχνω D-sub to Component Video. Ισως να κάνει και έξοδος RGB (αντί για Component YPbPr) αλλά τότε θα θέλει μάλλον και σήμα συγχρονισμού...

Δημοσ.

Για να στείλω σήμα από laptop (έξοδος VGA για εξωτερική οθόνη) σε μια συσκευή (ας πούμε ΤV) που δέχεται μόνο σήμα συνιστωσών, S-Video και Composite Video τι αντάπτορες υπάρχουν και πού μπορώ να τους βρώ;

(Έιχα ανοίξει άλλο θέμα για μετατροπή αναλογικού σήματος σε ψηφιακό, αλλά το έλυσα το θέμα και επειδή ο τίτλος παραπλανεί (είναι και ζόρικο το ερώτημα) ανοίγω καινούριο νήμα με την ελπίδα ότι κάποιος θα το δεί από τον τίτλο και θα βοηθήσει).

Δυστυχώς πρέπει να δώσω λύση γρήγορα...

Ξέρετε που μπορώ να βρω κάτι τέτοιο (ανταπτοράκι VGA-->Component/S-Video/Comp.Video);

Kάτι τέτοιο

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=154360

• Super Moderators
Δημοσ.

αν υπάρχει τότε λογικά θα το βρεις Ράδιο Κατουμά κέντρο Αθήνας...

Δημοσ.

καλυτερα να μείνεις μακρυά απο τέτοια καλώδια μετατροπείς! Δεν ειναι τυχαίο που δεν κυκλοφορούν πιο μαζικά στην αγορά!

Δημοσ.
δεν γνωρίζω αν δουλεύει αλλά μια πρόταση είναι D-Sub to DVI adaptor και ύστερα DVI to HDMI καλώδιο...

φυσικα thresh αυτο δεν προκειται να δουλεψει. Πρεπει να υπαρξει καποιος ADC, οι ανταπτορες που εχεις στο μυαλο σου δεν κανουν κατι τετοιο

Δημοσ.

Λοιπόν το δοκίμασα το καλωδιάκι (11 Ευρώ sto MM) και πρέπει να στέλνει σήμα component αλλά σε μη standard ανάλυση...

Η μία τηλεόραση (Panasonic Plasma TH-37PX8E) δέχεται συγκεκριμένες ανάλυση στην είσοδο component δηλ. 576p (δηλ. 720χ576), h άλλη τηλεόραση (Samsung LCD LE26S8) δεν ξέρω τι δέχεται. Tέλος ο upscaler (DVDO iScanHD) της Anchor Bay επεξεργάζεται μόνο 480i, 480p (720x480), 576i & 576p (720x576).

Δεν λένε "no signal" αλλά "not supported mode" που σημαίνει ότι κάτι δέχονται αλλά δεν μπορούν να δείξουν/επεξεργαστούν εικόνα γιατί το laptop βγάζει άλλες - μη στανταρντ - αναλύσεις στην έξοδο D-sub.

Οπότε θα ψάξω να βρώ κάτι που να παίρνει D-sub και να βγάζει S-video (ελπίζω να φανώ πιό τυχερός...)

Δημοσ.
καλυτερα να μείνεις μακρυά απο τέτοια καλώδια μετατροπείς! Δεν ειναι τυχαίο που δεν κυκλοφορούν πιο μαζικά στην αγορά!

στο είχα πει, λιγο στο νετ αν ψάξεις θα δεις οτι αυτα τα καλώδια μετατροπείς τις περισσότερες φόρες δεν κάνουν δουλειά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...