cabdik Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 παιδια εχω το modem-router THOMSON TG585v7 του ΟΤΕ με συνδεση conn-x 1mbit. εχω 2 υπολογιστες, ο ενας ειναι ηδη συνδεδεμενος με ethernet καλωδιο αλλα ο αλλος ειναι σε μια αποσταση περιπου 20-25 μετρων, υπαρχουν αναμεσα 5 τοιχοι, και θελω να τον συνδεσω ασυρματα. αγορασα λοιπον αυτο το wireless usb adapter http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612300 και το τοποθετησα στο 2ο pc. ομως σημα δεν πιανει! ενω στα χαρακτηριστικα του λεει "εως 100 μετρα σε εσωτερικο χωρο". το usb να πω, οτι το εχω δοκιμασει σε ενα λαπτοπ που ειχα για καποιο καιρο στα χερια μου, και δουλευε κανονικα. με αυτο το λαπτοπ μαλιστα ειδα οτι 3-4 μετρα ποιο κοντα στο ρουτερ απο εκει που ειναι ο σταθερος, πιανει σημα! τι να κανω να πιασω σημα? κανονικα δεν επρεπε να πιανει? να πω, για να δωσω μια εικονα, οτι ο χωρος οπου βρισκονται τα 2 πισια ειναι στην ουσια 2 σπιτια κολλητα το ενα με το αλλο, συνολικα περιπου στα 200ΤΜ και οι υπολογιστες βρισκονται στα 2 αντιθετα ακρα των σπιτιων.
astrea966 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 ειναι αρκετα μεγαλη η αποσταση και με πολλους τοιχους αναμεσα.δοκιμασε με το λαπτοπ να δεις απο που μπορεις να πιασεις το ασυρματο ωστε αν μπορεις με ενα καλωδιο usb να βαλεις το ασυρματο usb οσο γινεται πιο κοντα στο ρουτερ.η αλλη λυση και πιο ακριβη ειναι η αγορα ενος access point που να λειτουργει σαν repeater και να μπει καπου στη μεση ωστε να αναμεταδινει το ιντερνετ
cabdik Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 μα καλα, τοτε γιατι στις προδιαγραφες τους λενε μεχρι 100 μετρα σε εσωτερικο χωρο, αφου δε πιανουν ουτε στα μισα? θα τρελαθω !!!!!!
ArisG88 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 μα καλα, τοτε γιατι στις προδιαγραφες τους λενε μεχρι 100 μετρα σε εσωτερικο χωρο, αφου δε πιανουν ουτε στα μισα? θα τρελαθω !!!!!! Πολλα λενε, λιγα κανουν. Σε τετοια αποσταση με τοσους τοιχους σιγουρα δεν θα ειχες σημερα. Repeater στη μεση, αλλιως δυσκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.