Προς το περιεχόμενο

Εφορευτική επιτροπή - πάααααλι???!!!!

Gryzor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μην γράφουμε κι ό,τι θέλουμε. Κόψε κάτι, ούτε τα μισά δεν παίρνουν.

Και σκέψου ποιά είναι η δουλειά και η ευθύνη του Δικαστικού Αντιπροσώπου και ποιά η δουλειά του μέλους της εφορευτικής επιτροπής που δίνει τα ψηφοδέλτια...

Εσύ υποννοείς ό,τι θέλεις με τα αποσιωπητικά.

Για παράδειγμα πήγα από τις 06:30 κι έφυγα στις 20:30 (αφαίρεση όλοι ξέρουμε). Επίσης πηγαίνοντας (με καλή διάθεση) ανακάλυψα πως ήμουν ο μόνος ανόητος που δεν είχε πάρει χαρτί απαλλαγής ή που δεν πήγε για τριήμερο κάπου αδιαφορώντας. Ούτε διάλειμμα έκανα, ούτε έφαγα (ΟΚ, με κέρασαν ένα τοστ κι ένα μπουκαλάκι νερό οι αντιπρόσωποι, αν αυτό θεωρείται πρόνοια), ούτε τίποτα. Γύρισα στο σπίτι μου κατακουρασμένος και σήμερα είμαι off επίσης (προφανώς δεν πρόκειται για κούραση μιας ημέρας, ε?).

Όσο γι αυτούς που κάθονταν δίπλα μου (αντιπρόσωπος & ασκούμενη) μη σχολιάσω πόσα "πετυχημένα" είπαν κι έκαναν τελικά (λόγω υπευθυνότητας και του ότι πληρώνονταν μάλλον), ας το αφήσουμε.

Συνεπώς εμένα (που... δεν κουράστηκα) δε μου άξιζε να πληρωθώ και οπωσδήποτε δε μου άξιζαν 100 ευρώ για 14 ώρες συνεχόμενες που κρατούσα το τμήμα ζωντανό. :X

Εννοείται πως ΔΕΝ το ξανακάνω ποτέ. Κυριολεκτικά ήμουν το κορόιδο της υπόθεσης. Τουλάχιστον ας βρουν τρόπο να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό αριθμό μελών στην εφορευτική.

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
διαλλειμα 2.45 με 3 για να φάμε...το θέμα δεν ήταν ότι έιχε πολύ κόσμο, αλλά ότι καθόσουν εκεί χωρίς να κάνεις τίποτα. μονο εφημερίδα είχαμε...

Ήσουν δηλαδή ένας άμισθος δημόσιος υπάλληλος :)

Δημοσ.

Ρε παιδιά, μήπως θέλετε λεφτά και για να πάτε να ψηφήσετε; Μήπως για να κατεβάζετε τα σκουπίδια στον κάδο αντί να τα πετάτε από το μπαλκόνι;

Ναι, το πολιτικό σύστημα έχει καταξεφτιλιστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποποιούμαστε τις ελάχιστες αρμοδιότητές μας... Και νομίζω ο Michael Moore θα συμφωνούσε 100% με αυτό (hint :D )

Δημοσ.
Ρε παιδιά, μήπως θέλετε λεφτά και για να πάτε να ψηφήσετε; Μήπως για να κατεβάζετε τα σκουπίδια στον κάδο αντί να τα πετάτε από το μπαλκόνι;

Ναι, το πολιτικό σύστημα έχει καταξεφτιλιστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποποιούμαστε τις ελάχιστες αρμοδιότητές μας... Και νομίζω ο Michael Moore θα συμφωνούσε 100% με αυτό (hint :D )

wat?

Έχω καμιά υποχρέωση έστω ηθική να συμμετάσχω στη διαδικασία;

Ας πάνε οι βουλευτές των κομμάτων και οι νεολαίοι τους εφορευτική ,αυτούς ενδιαφέρει,εγώ χέστηκα..

Δημοσ.

Όχι, θέλουμε λεφτά να πάμε μέχρι το περίπτερο. (Εξυπνάδα είναι αυτό?)

Προσωπικά θα το ξαναέκανα για την ψυχή της μάνας μου, αλλά ζει ακόμα, αυτό είναι το πρόβλημα. :X

Δημοσ.

Εγω παω καθε φορα γραμματεας. Ομολογω οτι το διασκεδαζω κιολας!

Χθες παντως ηταν λιγο ζορικα γιατι εμφανιστηκαν μονο 1 τακτικο και ενα αναπληρωματικο μελος και καθονταν εναλλαξ. Δηλαδη ενας μονο καθε φορα ηταν μεσα. Ευτυχως εχω συνηθισει τη δουλεια και ειχαμε και μεγαλη αποχη.

Οι υπολοιποι εφεραν μεσω αλλου χαρτι οτι αρρωστησαν, ενας εστειλε τον πατερα του με χαρτια οτι ειναι μονιμος κατοικος Κυπρου, μια γυναικα ηταν σε προχωρημενη εγκυμοσυνη, και μια αλλη ελεγε οτι κακως την ορισανε γιατι ηταν δημοσιος υπαλληλος (υποθηκοφυλακας) και οποτε δεν μπορει να ειναι εφορευτικη! Το τελευταιο μαλλον μουφα ειναι αλλα την αφησανε να φυγει αφου την κανανε ρομπα πρωτα.

Δημοσ.

ρε αδερφέ δεν λέω...αλλά όχι όταν είναι 5 ευφορευτική να εμφανίζομαι μόνο εγώ. Ο ένας ήτανε πάτρα, ο άλλος ήτανε Αθήνα, ο άλλος είχε γεννήσει η γυναίκα του προχτές η άλλη δούλευε και εγω ο μ@λ@κ@ς έφτιαχνα στίβες 26 ψηφοδέλτια για 15 ώρες. Σου φαίνεται δίκαιο να μην παίρνουμε κάτι?:-)

Δημοσ.
...έφτιαχνα στίβες 26 ψηφοδέλτια

26? Ή που θυμάσαι λάθος (28 με το λευκό) ή που κάτι πονηρό έτρεχε με το τμήμα που ήσουν. :lol:

:mrgreen:

Δημοσ.
wat?

Έχω καμιά υποχρέωση έστω ηθική να συμμετάσχω στη διαδικασία;

Ας πάνε οι βουλευτές των κομμάτων και οι νεολαίοι τους εφορευτική ,αυτούς ενδιαφέρει,εγώ χέστηκα..

Ναι, έχεις υποχρέωση, και ηθική/πολιτικοκοινωνική (ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να το κάνει! Αν όχι οι πολίτες, τότε ποιος;) και πρακτική (αν πηγαίνανε βουλευταί και νεολαίοι για σκέψου λίγο τί θα συνέβαινε...)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:34 ----------

ρε αδερφέ δεν λέω...αλλά όχι όταν είναι 5 ευφορευτική να εμφανίζομαι μόνο εγώ. Ο ένας ήτανε πάτρα, ο άλλος ήτανε Αθήνα, ο άλλος είχε γεννήσει η γυναίκα του προχτές η άλλη δούλευε και εγω ο μ@λ@κ@ς έφτιαχνα στίβες 26 ψηφοδέλτια για 15 ώρες. Σου φαίνεται δίκαιο να μην παίρνουμε κάτι?:-)

Δεν νομίζω ότι η δικαιοσύνη έγκειται στο να παίρνεις κάτι. Κατ'αρχάς, το κόστος θα ήταν τεράστιο για τις εκλογές*, αλλά το θέμα είναι ότι είμαστε πολίτες, έστω αυτού του καταχρεωκοπημένου πολιτικοκοινωνικού συστήματος, δεν νοείται, νομίζω, να απαιτούμε χρήματα για να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ (στην τελική) μέρος της ομαλής διεξαγωγής της μόνης διαδικασίας που, ονομαστικά και τυπικά τουλάχιστον, μας δίνει μία φωνή.

Όντως, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις περιπτώσεις που δεν πάνε κάποιοι και χρεώνονται το φόρτο όσοι πάνε (ευτυχώς στις 2 περιπτώσεις που έχω πάει είμασταν κομπλέ και μοιραζόταν η δουλειά), αλλά δεν νομίζω ότι ένα χρηματικό ποσό θα έλυνε το πρόβλημα. Αν δίνανε 100 ευρώ, πχ, πόσοι παραπάνω θα πηγαίναν στο πόστο τους αντί να φεύγανε τριήμερο; Είναι πολύ πιο βασικό πρόβλημα βασικά, και οι αιτίες εντοπίζονται μάλλον στη σαπίλα της κοινωνίας και της πολιτικής παρά στα εμπράγματα κίνητρα...

*ναι, γίνεται κατασπατάληση ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ποσών για την προπαγάνδα των κομμάτων, αλλά δεν νομίζω ότι είναι λύση το να πάρουμε ένα ποσοστό από αυτά τα χρήματα που ΔΕΝ πρέπει να ξοδεύονται ούτως ή άλλως για να χρηματοδοτήσουμε κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε και μάλιστα με αίσθημα τιμής...

Δημοσ.

Αν είναι έτσι γιατί ο δικαστικός και ο γραμματέας να πληρώνεται? Ο δικαστικός να το καταλάβω. Φτιάχνει χαρτιά, στέλνει τους ψήφους, να το καταλάβω. Αλλά ο γραμματέας???

Αν δίνανε 100€ πίστεψε με θα τρέχανε όλοι...

δεν λέω ότι πρέπει να μας πληρώσουνε μεροκάματο, αλλά νομίζω ότι είναι σωστό να αναγνωριστεί με κάποιον τρόπο αυτός ο κόπος.

Δημοσ.
Αν είναι έτσι γιατί ο δικαστικός και ο γραμματέας να πληρώνεται? Ο δικαστικός να το καταλάβω. Φτιάχνει χαρτιά, στέλνει τους ψήφους, να το καταλάβω. Αλλά ο γραμματέας???

Αν δίνανε 100€ πίστεψε με θα τρέχανε όλοι...

δεν λέω ότι πρέπει να μας πληρώσουνε μεροκάματο, αλλά νομίζω ότι είναι σωστό να αναγνωριστεί με κάποιον τρόπο αυτός ο κόπος.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό με το οποίο πληρώνεται ο γραμματέας. Ο δικαστικός είναι ήδη (νομίζω;) υπάλληλος του κράτους και πληρώνεται στο πλαίσιο των υπηρεσιών που προσφέρει. Ο γραμματέας που μπορεί να είναι όποιος να'ναι (βύσμα νά'χει...) πραγματικά δεν ξέρω γιατί να παίρνει χρήμα...

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως οι πολίτες έχουν συνέχεια κάποια υποχρέωση ενώ οι "μεγάλοι" καμία.

Δεν θεωρώ υποχρεωση μου να υπηρετήσω ένα σάπιο σύστημα,είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα να ΜΗΝ θέλω να κάνω εθελοντική;/άμισθη εργασία,απλό είναι

Δημοσ.
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως οι πολίτες έχουν συνέχεια κάποια υποχρέωση ενώ οι "μεγάλοι" καμία.

Δεν θεωρώ υποχρεωση μου να υπηρετήσω ένα σάπιο σύστημα,είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα να ΜΗΝ θέλω να κάνω εθελοντική;/άμισθη εργασία,απλό είναι

Απολυτα συμφωνος.

Υπαρχουν πολλοι κομματικοι παρατρεχαμενοι, "νεολαιοι", βυσβατωμενοι

στο δημοσιο....

Υπαρχουν πολλα λεφτα απο αυτα που δινονται για την προεκλογικη

εκστρατεια των κομματων... ας γινουν μεροκαματα να τα παρουν και

καποιοι που τα εχουν αναγκη, αντι να γινονται αφισες με σκατοφατσες

να βρωμιζουν τους τοιχους.

Κανεις δεν μπορει να με υποχρεωσει να δουλεψω δωρεαν.

Δημοσ.

Ουμφ... δεν καταλαβαίνετε πως ώς πολίτες και μέλη ενός πολιτικού/κοινωνικού συστήματος (ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ πολιτικού/κοινωνικού συστήματος, ΟΣΟ καλά κι αν αυτό δουλεύει=το να μην δουλεύει καλά δεν σας απαλάσσει) έχετε υποχρεώσεις απέναντι σε αυτό το σύστημα και το κοινωνικό σύνολο. Όπως το να υπακούετε κάποιους νόμους, πχ, ή να στηρίζετε τους θεσμούς αυτούς.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν γίνεται να αποφύγει κανείς τις υποχρεώσεις αυτές και να θέσει εαυτόν εκτός συστήματος. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε επανάσταση και να το ανατρέψετε (μακάρι!!!), αλλά εδώ συζητάμε για το ότι βαριόμαστε να κάνουμε την ελάχιστη υποχρέωση που έχουμε για να κάνουμε δυνατό το να γίνονται εκλογές, σε επαναστάσεις θα τρέχουμε τώρα;...

Επαναλαμβάνω αυτό που είπα για τον Moore - παρ'ότι τον έχεις σαν avatar μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι φωνάζει (ξελαρυγγιάζεται) για περισσότερο involvement (ερμ... συγγνώμη, νυστάζω και δεν μου έρχεται η λέξη :D) στην πολιτική ζωή.

Και, πάλι αυτό το επιχείρημα για τα κομματόσκυλα... μα ρε παιδιά σοβαρά μιλάτε; Για σκεφτείτε μία εκλογική διαδικασία η οποία θα εποπτεύεται από κομματόσκυλα! Μα τόση αφέλεια πια;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:45 ----------

Δεν διαφωνώ με τη βάση του επιχειρήματός σου - ασυμμετρία υποχρεώσεων και σαπίλα του συστήματος. Όμως το να αποφεύγουμε τις βασικές υποχρεώσεις που μας δίνουν ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ δρόμο για ανατροπή του σάπιου αυτού συστήματος, πώς ακριβώς βοηθάει;

Είναι λίγο αντιφατικό να λες ότι είναι "δημοκρατικό σου δικαίωμα" το να μην εκτελέσεις αυτό ακριβός το καθήκον που έχεις για στήριξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων σου! Δηλαδή νομίζεις ότι τα "δημοκρατικά δικαιώματα" έρχονται σαν μάννα από τα συννεφάκια; Πώς έχεις δικαιώματα αν δεν επιτελείς τα καθήκοντά σου;

Σε μία (οποιαδήποτε) κοινωνία έχουμε υποχρεώσεις αμισθί.

Μην μπερδεύετε το ένα με το άλλο ρε παιδιά. ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ είναι το σύστημα, και ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ το 99% των #&@^%^@#$@#@! κουστουμάτων που μας βαράνε στο κεφάλι. Αν εσείς γουστάρετε να απαξιώνετε τελείως το μοναδικό θεσμό που σας απομένει, ε, τότε τί να πω, άξιοι είμαστε.

Εκτός κι αν συζητήσουμε όντως για την πλήρη ανατροπή του συστήματος, πάω πάσο, να κάνουμε επανάσταση, ναι (ακροτελεύτιο ftw), αλλά είναι άλλο θέμα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...