gf030 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Μου ηρθε σημερα κλητευση για τις ευρωεκλογες...και με δεδομενο οτι θα λειπω για επαγγελματικους λογους το τετραημερο απο 5 ως και 7 του μηνος ερωτω: Πως θα γινει να δικαιολογησω την απουσια μου χωρις να εχω κυρωσεις; Ο κλητηρας μου ειπε οτι θελει δικαιολογητικο απο γιατρο, αλλα τι ειδικοτητας; Που και ποτε να παω το δικαιολογητικο; Παρακαλω οποιον γνωριζει σχετικα ας απαντησει. Ευχαριστω. EDIT: Τωρα ειδα οτι υπαρχει παρομοιο θεμα, παρακαλω να συγχωνευτει η να διαγραφει.
De@th L0rd Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Εγώ θα τους έλεγα οτι δεν μπορώ να πάω για προσωπικούς λόγους.Για ποιό λόγο ακριβώς είναι υποχρεωτικό;Δεσμευτήκατε με κάτι στο παρελθόν;
Gryzor Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Εγώ θα τους έλεγα οτι δεν μπορώ να πάω για προσωπικούς λόγους.Για ποιό λόγο ακριβώς είναι υποχρεωτικό;Δεσμευτήκατε με κάτι στο παρελθόν; Eρμ... είναι υποχρεωτικό με την έννοια του ώς πολίτης της χώρας οι νόμοι και οι διατάξεις του κράτους είναι υποχρεωτικοί για σένα, ασχέτος αν 'δεσμεύτηκες' ή όχι. Γεννιέσαι δεσμευμένος... Χθες βγήκα με μία φίλη μου που μου είπε ότι την είχαν καλέσει δύο φορές και δεν πήγε, και δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ησύχασα λίγο...
basdog22 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Κι εγώ μια απο τα ίδια παιδιά. Δεύτερη συνεχόμενη φορά... Να πείς οτι πληρωνόμαστε κιόλας... Τέσπα
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Eάν ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος δεν βρει κανέναν όταν φτάσει στο εκλογικό τμήμα, θα στείλει την αστυνομία να σας βρει άλλως μπορεί να στείλει τα ονόματά σας στον Εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης. Το'χω δει να γίνεται, δεν είναι απίθανο. Το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, είναι να μοιραστείτε σε βάρδιες. Έτσι κι αλλιώς ουδέποτε χρειάζονται πάνω από 2 άτομα κάθε φορά (Δικαστικός Αντιπρόσωπος + Γραμματέας + 2 άτομα). Οπότε εάν εμφανιστούν, για παράδειγμα, έξι άτομα, χωρίζετε την ημέρα σε τρεις βάρδιες των δύο ατόμων των 4 ωρών (πχ 7-11, 11-15, 15-19). Και στο τέλος πάτε όλοι και σε 1 ωρίτσα έχετε ξεμπερδέψει. Ιδίως αυτές οι εκλογές που δεν έχουν σταυρούς και θα πέσουν πάνω σε τριήμερο, είναι εξαιρετικά άνετες, όποιο εκλογικό τμήμα τελείωσει μετά τις 21.00, θα'ναι περίγελως...
gf030 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δεν εχω ξαναπαει και εχω καποιες αποριες, πχ. λεει να παρουσιαστω στις 6 το πρωι... γιατι δεν λεει και τι ωρα θα "σχολασω";
yanc Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Οτι λεει ο paredwse. Εχω δυο στα δυο μεχρι στιγμης και εγω και ξερω.. Το αν θα μπλεξεις εξαρταται απο την ορεξη που θα εχει ο δικαστικος αντιπροσωπος να σε τρεξει. Μιλαμε για την κοροιδια-ταλαιπωρια και στο τσαμπα.
De@th L0rd Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Πότε είναι οι ευρωεκλογές;Ξέρουμε αν η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι κλειστή;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 7 Ιουνίου νομίζω είναι, Κυριακή έτσι και αλλιώς είναι κλειστά και την Δευτέρα είναι του Αγίου πνεύματος άρα και πάλι κλειστά ανεξερτήτως εκλογών
BaLsAmoMenos Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Eάν ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος δεν βρει κανέναν όταν φτάσει στο εκλογικό τμήμα, θα στείλει την αστυνομία να σας βρει άλλως μπορεί να στείλει τα ονόματά σας στον Εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης. Το'χω δει να γίνεται, δεν είναι απίθανο. Εχεις δικιο σε αυτο (οχι που δεν θα ειχες). Εναν φιλο τον καλεσανε στις δημοτικες πριν 2-3 χρονια και βαριοταν να παει. 6.30 το πρωι χτυπαει το τηλεφωνο, ξυπναει ο φιλος μου, το σηκωνει και ακουγεται μια φωνη "τσακισου και ελα κατω να παμε στο σχολειο". Τον πηγε το περιπολικο με αλλα λογια.
Apoll Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί πάντα ο απλός πολίτης έχει υποχρεώσεις.
skywritergr Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Οι υποχρεώσεις είναι διμερής, έχει και το κράτος και ο πολίτης. Έτσι είναι παντού. Άν η ερώτηση σου είναι "γιατί τις περισσότερες φορές τις υποχρεώσεις του τις εκπληρώνει μόνο ο πολίτης" τότε θα σου απαντήσω "γιατί είσαι στην Ελλάδα". Live your myth. Και εμένα με είχαν καλέσει αλλά ήμουν στην άλλη άκρη του Αιγαίου για σπουδές και έτσι δεν χρειάστηκε να πάω. Παρόλα αυτά η λύση του paredwse είναι η καλύτερη νομίζω....
Timour21 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Και εμένα με είχαν καλέσει αλλά ήμουν στην άλλη άκρη του Αιγαίου για σπουδές και έτσι δεν χρειάστηκε να πάω. Παρόλα αυτά η λύση του paredwse είναι η καλύτερη νομίζω.... Το καλύτερο θα ήταν (για μένα πάντα) να έχεις το δικαίωμα (εκτός απο το εκλέγειν και εκλέγεσθαι) της αποχής απο τις εκλογές. Είτε ως ψηφοφόρος είτε ως οτιδήποτε άλλο σε υποχρεώνει να βρίσκεσαι κάπου παρά την θέλησή σου. Όπως και στον στρατό, έτσι και με τις εκλογές, βρίσκω λίγο παράλογο να εργάζεσαι (και χωρίς αμοιβή) παρά την θέλησή σου. Στο κάτω κάτω, υπάρχουν τόσα κομματόσκυλα (απ'όλα τα κόμματα) που έχουν κίνητρα (βλέπε ρουσφέτια) για να πάνε εθελοντικά, τους άλλους γιατί να μας τρέχουν?
Mijithroulis Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Αλλο οι κοματικοι αντιπρωσοποι και αλλο η εφορευτικη επιτροπη, και συνηθως ειναι απο νεολαιες των κοματων που τρωνε χωσιμο δεν πανε για ρουσφετι...
Timour21 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Αλλο οι κοματικοι αντιπρωσοποι και αλλο η εφορευτικη επιτροπη, και συνηθως ειναι απο νεολαιες των κοματων που τρωνε χωσιμο δεν πανε για ρουσφετι... Το γνωρίζω, αλλά εμένα δεν θα με χάλαγε να πηγαίνουν οι "νεολαίοι" και για εφορευτική επιτροπή. Ας μην ξεχνάμε οτι οι "νεολαίοι" είναι οι αυριανοί βουλευτές μας, ας κάνουνε κάτι γι'αυτό λοιπόν, όχι σαν κάτι υπουργούς αμύνης που δεν είχανε πάει κάν στρατό! Όσο για τον αν πάνε για ρουσφέτι, επέτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου, για ρουσφέτι πάνε, είτε αυτό λέγεται "θέματα εξετάσεων πανεπιστημίου" είτε λέγεται "αυριανή δουλειά στο δημόσιο - απ'το παράθυρο!".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.