Προς το περιεχόμενο

συνδεση Υ/Π ενας ασυρματα αλλος ενσυρματα

paki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα

εχω ενα λαπτοπ που συνδεετε ασυρματα στο ιντερνετ και ενα ντεσκτοπ που συνδεετε ενσυρματα. Στο ιδιο ρουτερ και οι δυο. Το ερωτημα ειναι πως μπορω να τους ενωσω ωστε να κανω μεταφορα αρχειων απο το ενα πισι στο αλλο? (Λιγο νουμπας στα δικτυα,δεν ξερω καν αν μπορει να γινει κατι τετοιο ) Με μια γρηγορη ματια στο φορουμ δεν βρηκα παρομοιο θεμα, οποτε εαν υπαρχει στειλτε μου απλα το λινκ μην σας κουραζω μερες που ειναι B)

Δημοσ.
...........Με μια γρηγορη ματια στο φορουμ δεν βρηκα παρομοιο θεμα, οποτε εαν υπαρχει στειλτε μου απλα το λινκ μην σας κουραζω μερες που ειναι......

To πρωτο πρωτο post " Οδηγός δημιουργίας ασύρματου & ενσύρματου δικτύου " δε το ειδες με τη γρηγορη ματια?

Δημοσ.

Αν και οι δυο ειναι στο ιδιο workgroup τοτε το μονο που σου μενει ειναι να κανεις κοινη χρηση στο δισκο του καθενος που θελεις και λογικα μεσα απο την περιοχη δικτυου θα δει ο ενας τον αλλον.

Δημοσ.
Αν και οι δυο ειναι στο ιδιο workgroup τοτε το μονο που σου μενει ειναι να κανεις κοινη χρηση στο δισκο του καθενος που θελεις και λογικα μεσα απο την περιοχη δικτυου θα δει ο ενας τον αλλον.

ok αν θες μου το λες και στα ελληνικα (αν και κατι εχει παρει το ματι μου για workgroup)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ όμως δεν τα κατάφερα. Έκανα τα 4 πρώτα βήματα αλλά μετά όταν πάω στις συνδέσεις δικτύου στον σταθερό δεν έχει εικονίδιο ασύρματη σύνδεση για να κάνω δεξί κλικ και να συνεχίσω...

ΒΟΗΘΕΙΑ!!

Δημοσ.
Εγώ όμως δεν τα κατάφερα. Έκανα τα 4 πρώτα βήματα αλλά μετά όταν πάω στις συνδέσεις δικτύου στον σταθερό δεν έχει εικονίδιο ασύρματη σύνδεση για να κάνω δεξί κλικ και να συνεχίσω...

ΒΟΗΘΕΙΑ!!

Ε ναι βρε, το παρον θεμα λεει για συνδεση ενος υπολογιστη ενσυρματα, και του αλλου ασυρματα.

Αρα στο σταθερο σου λογικα θα υπαρχει μονο ενσυρματη LAN συνδεση. εκει θα κανεις τα ιδια που κανεις και στο ασυρματο στο 5ο βημα και μετα

Δημοσ.
Ε ναι βρε, το παρον θεμα λεει για συνδεση ενος υπολογιστη ενσυρματα, και του αλλου ασυρματα.

Αρα στο σταθερο σου λογικα θα υπαρχει μονο ενσυρματη LAN συνδεση. εκει θα κανεις τα ιδια που κανεις και στο ασυρματο στο 5ο βημα και μετα

Το σταθερό μου εχει ασύρματο modem. Στον σταθερό φαίνονται οι συνδέσεις δικτύου της εικόνας. Να κάνω το ίδιο στην Τοπική σύνδεση 2 με αυτά που θα κάνω στην ασύρματη του Νetbook? Η τοπική σύνδεση 2 δεν είναι για το internet?

post-55110-129063008874_thumb.jpg

Δημοσ.

Γενικα αυτο που βλεπεις εσυ σαν τοπικη συνδεση (1,2 κλπ) ειναι και για απλο δικτυο 2 υπολογιστων ειναι και για δικτυο 100 υπολογιστων, ειναι και για ιντερνετ (τα παντα ολα που λεει κι ο μεγαλος).

Αυτο που κανει τη διαφορα ειναι οι ρυθμισεις που θα κανεις.

Στον οδηγο που εχει πιο πανω, οι IP kai Subnet mask απλα θα δωσουν μια ταυτοτητα στο pc σου, ωστε να ειναι μερος του "δικτυου" (που θα κανεις παρεα με το λαπτοπ). Απο κει και περα, υπαρχουν αλλες 2 ρυθμισεις, μια αυτη της προεπιλεγμενης πυλης, αυτη ειναι η IP απο το μοντεμ-ρουτερ σου, και υποδηλωνει στο pc σου, μεσω ποιας συσκευης θα βγει στο ιντερνετ, καθως και o διακομιστης DNS, που για να μην σου καθομαι και εξιστορω τι ακριβως ειναι, παλι εκει βαζεις την IP του μοντεμ-ρουτερ σου.

Βεβαια, στο μεγαλυτερο ποσοστο των ρουτερς που κυκλοφορουν, υπαρχει μια επιλογη που ειναι απο μονη της επιλεγμενη, η DHCP που ειναι χρησιμευει στο να κανει ολα αυτα που σου ειπα πριν αυτοματα (δινει IP, προεπιλεγμενη πυλη και DNS στο καθε pc που συνδεεται πανω του), αλλα αυτο δεν το ξερω ωστε να σου πω με σιγουρια αν το εχει on η off.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι να ξερεις την IP του ρουτερ σου. Ολα ξεκινουν απο εκει.

Εστω οτι το ρουτερ σου εχει την 192.168.1.1

Για να εχεις δικτυο και ιντερνετ πρεπει σα pc σου να παραμεινεις στο ιδιο range δηλαδη, να κρατησεις ιδια τα 192.168.1... και αλλαζεις μονο το τελευταιο ψηφιο, σε καθε pc ξεχωριστα.

Αρα το σταθερο σου θα γινει πχ 192.168.1.2 (αν ειχες δευτερο σταθερο την 192.168.1.3 και παει λεγοντας)

(η μασκα υποδικτυου μπαινει αυτοματα και ειναι η 255.255.255.0)

Η προεπιλεγμενη πυλη και ο διακομιστης DNS ειναι η IP του ρουτερ σου. (Δεν ειναι αναγκη να συμπληρωσεις και τα δυο πεδια του DNS).

Δημοσ.
Το θεμα ειναι να ξερεις την IP του ρουτερ σου. Ολα ξεκινουν απο εκει.

Εστω οτι το ρουτερ σου εχει την 192.168.1.1

Για να εχεις δικτυο και ιντερνετ πρεπει σα pc σου να παραμεινεις στο ιδιο range δηλαδη, να κρατησεις ιδια τα 192.168.1... και αλλαζεις μονο το τελευταιο ψηφιο, σε καθε pc ξεχωριστα.

Αρα το σταθερο σου θα γινει πχ 192.168.1.2 (αν ειχες δευτερο σταθερο την 192.168.1.3 και παει λεγοντας)

(η μασκα υποδικτυου μπαινει αυτοματα και ειναι η 255.255.255.0)

Η προεπιλεγμενη πυλη και ο διακομιστης DNS ειναι η IP του ρουτερ σου. (Δεν ειναι αναγκη να συμπληρωσεις και τα δυο πεδια του DNS).

Καλά στον οδηγό δηλαδή λέει ότι ναναι, εκεί λέει να έβαζα και στον σταθερό 192.198.1.1. ΟΚ έβαλα αυτά που λες και έχει internet και στους δύο.

Συνεχίζω να κολλάω όμως. Στο βήμα 12 λέει να πάμε στην ασύρματη σύνδεση->ιδιότητες->Ασύρματα δίκτυα->για προχωρημένους->ad hoc.

• Το προβλημά μου είναι πως στον σταθερό δεν υπάρχει ασύρματη σύνδεση για να το κάνω (και ΑΝ πρέπει να το κάνω στην τοπική σύνδεση δεν ξέρω που είναι)
  • Στον φορητό που έχει ¨ασύρματη σύνδεση και επέλεξα το ad hoc δεν μπορούσε πλέον να συνδεθεί με το δίκτυό μου.

Λίγη βοήθεια ρε παιδιά έχω κολλήσει...:rolleyes:

Δημοσ.
Καλά στον οδηγό δηλαδή λέει ότι ναναι, εκεί λέει να έβαζα και στον σταθερό 192.198.1.1. ΟΚ έβαλα αυτά που λες και έχει internet και στους δύο.

Συνεχίζω να κολλάω όμως. Στο βήμα 12 λέει να πάμε στην ασύρματη σύνδεση->ιδιότητες->Ασύρματα δίκτυα->για προχωρημένους->ad hoc.

• Το προβλημά μου είναι πως στον σταθερό δεν υπάρχει ασύρματη σύνδεση για να το κάνω (και ΑΝ πρέπει να το κάνω στην τοπική σύνδεση δεν ξέρω που είναι)
  • Στον φορητό που έχει ¨ασύρματη σύνδεση και επέλεξα το ad hoc δεν μπορούσε πλέον να συνδεθεί με το δίκτυό μου.

Λίγη βοήθεια ρε παιδιά έχω κολλήσει...:rolleyes:

Λοιπον, η απολυτη χρηση του συγκεκριμενου οδηγου δεν κανει ακριβως για σενα, μιας και μιλα για δυο pc με ασυρματες καρτες δικτυου, και αυsτηρη συνδεση αυτων των δυο. Εκει λοιπον κολλαει και το ad-hoc που ειναι η ονομασια του τροπου συνδεσης.

Εσενα δεν σε ενδιαφερει καθολου αυτο το βημα, και ουτε ισως και τα επομενα. Και αφου οπως λες εχεις ιντερνετ και στα δυο, αρα οι συνδεσεις ειναι σωστες και μενει μονο το μεταξυ τους δικτυο.

Για να γινει αυτο πρεπει να υπαρχουν 3 πραγματα

1ον, IP στο ιδιο range δηλαδη τα 3 πρωτα κομματια να ειναι ιδια πχ 192.168.1.2 και 192.168.1.3. Προφανως αυτο εχει ηδη γινει, απο αυτα που ειχαμε πει πριν.

2ον, πρεπει οι υπολογιστες να βρισκονται στο ιδιο workgroup Για να γινει αυτο παμε με δεξι κλικ στο Ο Υπολογιστης μου -> Ιδιοτητες -> Ονομα Υπολογιστη -> Αλλαγη... και στο "Ομαδα εργασιας" κοιταμε να εχει το ιδιο ονομα και στα δυο (συνηθεστερα ειναι τα HOME η WORKGROUP, αλλα μπορεις να βαλεις οτι ονομα θελεις).

3ον, να κανεις κοινοχρηστο ενα δισκο η ενα φακελο, κατι οτιδηποτε, και απο το ενα και απο το αλλο pc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...