Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση σε SWING JAVA για resize event

ΠάρηςΓ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν πω το προβλημα μου δηλωνω οτι το swing της java ειναι οτι πιο προβληματικο και δυσχρηστο εχω συναντίσει στη ζωή μου σχετικά με ολα τα αλλα..

Εχω κανει μια φορμα και αριστερα εχω καποια panel και δεξια ενα layeredpane .Ετσι χωνω μεσα στο layered pane καποια panel και τα αλλαζω κατα βουληση.Δηλαδη εχω μπροστα αυτο που θελω και χρειάζομαι καθε στιγμή.

Μου εκανε κατι νερα στην αρχη αλλα τεσπα...

Το προβλημα ειναι οτι καθως μεγαλώνει η φορμα δεν υπαρχει επιλογη να μεγαλώνουν και τα πανελ μεσα στο layeredpane αυτοματα. Ετσι εβαλα κωδικά. Αλλα ψιλοδουλεύει

.

private void jLayeredPane1ComponentResized(java.awt.event.ComponentEvent evt) {

Ετσι δουλευει σχετικα καλα(ανεκτά.)

Ομως το ρημάδη αυτο δεν δουλέυει οταν κανεις maximize τη φορμα! Τοσο ηλιθιο ειναι πια; Ενω το layeredpane γινεται resized. Ειναι τελειως gtp..

Οποιος γνωριζει θα με βοηθουσε πολύ!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:06 ----------

Δηλαδή για να μη μπερδεψω καποιον εννοώ οτι οταν γινεται maximized η φορμα τα πανελ μεσα στο layeredpane δε μεγαλώνουν και το αντιθετο

Δημοσ.

Εβαλα boxLayout και τωρα δουλεύει.

Παντως με το netbeans ειναι λιγο δυσκολα καποια πραγματα τελικά.

Για παραδειγμα οταν βαζεις σε ενα container διαφορα panel μεσα μεσω netbeans δεν τα αριθμεί με Index 0 1 2 3. Αλλα τα τοποθετει στο ιδιο layer καπως

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:49 ----------

Και ετσι μετα υπαρχουν προβληματα στην εμφανιση.

Δημοσ.
Πριν πω το προβλημα μου δηλωνω οτι το swing της java ειναι οτι πιο προβληματικο και δυσχρηστο εχω συναντίσει στη ζωή μου σχετικά με ολα τα αλλα..

Άστα να πάνε. Γενικά, το Swing επειδή δεν είναι native στο εκάστοτε λειτουργικό εμφανίζει πολλά προβλήματα. Αναφορικά με το GUI building, δοκίμασε το Matisse (NetBeans) αν δεν το κάνεις ήδη. Είναι αρκετά καλή προσπάθεια, αλλά φυσικά δεν θα φτάσει ποτέ το Visual Studio των Windows ή το X-Code του Mac. Aaaanywayyy....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...