j11h Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Όχι δεν κατάργησα το partition.Έίχε από κάτω στις επιλογές το format και αυτό επέλεξα μαζί με το partition που εκεί εγκατέστησα τα vista. Πρέπει να έχεις ίσως δίκιο αλλά τώρα τι κάνουμε? ξανά από την αρχή?<το κυριότερο πρόβλημα που έχω πάντως είναι η εμφάνιση στην οθόνη. Βασικα ετσι οπως εγιναν τα πραγματα θα προτημουσα να εκανες ενα καλο format για να μπουν ολα σωστα στην θεση τους απο την αρχη.Θα προτημουσα επισης το format να το κανει καποιος που ξερει για αρχη τουλαχιστον,ετσι για να δεις πως γινετε και να μαθεις.Πιστευω οτι με ενα σωστο format δεν θα εχεις αυτα προβληματα.Εαν απο εκει και περα τα προβληματα σου εξακολουθουν να υπαρχουν τοτε απλα εγω δεν μπορω να σε βοηθησω.
vs50 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Κατ αρχήν να σε ευχαριστήσω για την υπομονή και επιμονή σου να με βοηθήσεις. Επειδή είμαι στο εξωτερικό αυτές τις ημέρες και βρέθηκα ουσιαστικά χωρίς υπλογιστή, χρησιμοποιώντας το laptop ενός φίλου για την αρχική μας επικοινωνία, όταν γυρίσω θα κάνω όπως λές να στηθούν όλα απο την αρχή. Ένα τελευταίο όμως να σε ρωτήσω. Βλέπω ότι ο driver που έχει φορτώσει έχει τα στοιχεία: Microsoft 6.0.6000.16386 6/21/2006 ενώ η κάρτα που έχει το laptop είναι: ATI TECHNOLOGIEW INC M71 MOBILITY RADEON X2100 REV CE VGA ATI V 8.422.00 Μήπως πρέπει να βάλω τον οδηγό για αυτή τη κάρτα? και υπάρχουν οδηγίες πως γίνεται αυτό?
j11h Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Μήπως πρέπει να βάλω τον οδηγό για αυτή τη κάρτα? και υπάρχουν οδηγίες πως γίνεται αυτό? Οπως σου ειπα και πιο πριν συνηθως οταν υπαρχει προεγκατεστημενο λειτουργικο λειτουργικο σε ενα laptop,οταν γινετε format περνανε αυτοματα και οι drivers ολων των συσκευων μαζι κι εκεινος της καρτας γραφικων.Στην περιπτωση σου δεν μπορω να σου πω με ακριβεια τι ακριβως παιζει γιατι καταρχην δεν πρεπει να τα εχεις κανει σωστη εγκατασταση τα vista.Παντος εκανα και ενα search μεσα στην ati για να βρω τον driver της καρτας σου,χωρις αποτελεσμα(εαν καποιος αλλος ξερει το τι παιζει ας πει την γνωμη του). ΥΓ:τσεκαρε το inbox σου εχεις μυνημα.
ChangeAllNow Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Κατ' αρχάς κατέβασε το manual ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/manual/Aspire_5720Z_5720_5320_EL_Symantec%20NIS.ZIP, ψάξε στη σελίδα 48, όπου έχει οδηγίες επαναφοράς στην αρχική του κατάσταση. Αν δεν δουλεύει, χρησιμοιποίησε ένα εργαλείο (ας πούμε το everest) γιά να εντοπίσεις τις συσκευές του φορητού. Πρώτος οδηγός που πρέπει να εγκατασταθεί είναι το chipshet της μητρικής (ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/Drivers/Chipset_Intel_v8.2.0.1014_Vista.zip'>ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/Drivers/Chipset_Intel_v8.2.0.1014_Vista.zip), μάλλον θα επιλύσει και το πρόβλημα της άγνωστης συσκευής. Γιά τα γραφικά βάλε τον ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/Drivers/VGA_ATI_M76_v8.422.0.0_Vistax32x64.zip. Όλοι οι οδηγοί είναι εδώ : ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/Drivers/ (Αν έχεις 64bit είναι εδώ :ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/64bit/). Αν τα Vista είναι ενεργοποιημένα (δηλαδή γνήσια), είναι πολλές φορές δυνατό να βρούν οδηγούς γιά τις συσκευές με ένα απλό update.
j11h Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Κατ' αρχάς κατέβασε το manual ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/manual/Aspire_5720Z_5720_5320_EL_Symantec%20NIS.ZIP,ψάξε στη σελίδα 48, όπου έχει οδηγίες επαναφοράς στην αρχική του κατάσταση. Αν δεν δουλεύει, χρησιμοιποίησε ένα εργαλείο (ας πούμε το everest) γιά να εντοπίσεις τις συσκευές του φορητού. Πρώτος οδηγός που πρέπει να εγκατασταθεί είναι το chipshet της μητρικής (ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/Drivers/Chipset_Intel_v8.2.0.1014_Vista.zip'>ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/Drivers/Chipset_Intel_v8.2.0.1014_Vista.zip), μάλλον θα επιλύσει και το πρόβλημα της άγνωστης συσκευής. Γιά τα γραφικά βάλε τον ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/Drivers/VGA_ATI_M76_v8.422.0.0_Vistax32x64.zip. Όλοι οι οδηγοί είναι εδώ : ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/Drivers/ (Αν έχεις 64bit είναι εδώ :ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/vista/64bit/). Αν τα Vista είναι ενεργοποιημένα (δηλαδή γνήσια), είναι πολλές φορές δυνατό να βρούν οδηγούς γιά τις συσκευές με ένα απλό update. Αυτο που με παραξενεψε εμενα ειναι οτι εχει τα vista προεγκατεστημενα.Συνηθος οσα laptop εχουν προεγκατεστημενο λειτουργικο(καποια χρειαζονται και ενα η δυο cdακια πολλες φορες)βαζουν αυτοματα τους drivers χωρις να χρειαζεται να τους βαλει ο χρηστης,ακομα και για drivers update συνηθος υπαρχει το αναλογο προγραμμα απο την εταιρια.
ChangeAllNow Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Πρέπει να έχουν δημιουργηθεί πρώτα, συνήθως δεν τα δίνουν με την αγορά. Σηµείωση: Εάν στη συσκευασία του υπολογιστή σας δεν περιλαµβάνεται CD Επαναφοράς ή CD Συστήµατος, παρακαλούµε χρησιµοποιήστε τη δυνατότητα "System backup to optical disk" του Acer eRecovery Management για την εγγραφή εικόνας ασφαλείας σε CD ή DVD.
lumimies Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Γειά σας το laptop aspire 5720 όταν ξεκινά βγάζει το μήνυμα Windows has encountered a problem communicating with a device connected to your computer. Λέει πιο κάτω ότι μπορεί να μην έχει αποσυνδεθεί κάποιο usb ή να υπάρχει κάποιο cd αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και δίνει status 0xc00000e9 Info: an unexpected i/o error has occurred. Χρειάζομαι την βοήθειά σας γιατί δεν έχω ούτε κάποιο cd για διορθωση ή επανεγκατάσταση Ευχαριστώ hihihihhi....Widows boy...you should jump to LINUX....
vs50 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Κατ' αρχάς κατέβασε το manual ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5720/manual/Aspire_5720Z_5720_5320_EL_Symantec%20NIS.ZIP,ψάξε στη σελίδα 48, όπου έχει οδηγίες επαναφοράς στην αρχική του κατάσταση. Σε ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου. Όσο αφορά το alt + f10 ενώ τα πατάω ταυτόχρονα και ενώ είναι ενεργοποιημένο το d2d, απλά ξεκινάνε πάλι τα vista όπως και σαν να μην τα είχα πατήσει αυτά τα δύο πλήκτρα ταυτόχρονα. Μήπως πρέπει να κάνω καμία άλλη ρύθμιση?
j11h Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 hihihihhi....Widows boy...you should jump to LINUX.... Ασε φιλε μην το λες.Εχθες εφαγε μια φρικη το laptop ενος φιλου και δεν ελεγε να bootαρει καμια διανομη linux(μην ρωτησεις γιατι,ακομη παιδευομαστε ),μονο windows εκανε boot. Σημερα περασε προσωρινα xp για να κανει την δουλεια του και μετα βλεπουμε παλι. Βασικα ειναι να μην σου κατσει!
ChangeAllNow Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Όσο αφορά το alt + f10 ενώ τα πατάω ταυτόχρονα και ενώ είναι ενεργοποιημένο το d2d,απλά ξεκινάνε πάλι τα vista όπως και σαν να μην τα είχα πατήσει αυτά τα δύο πλήκτρα ταυτόχρονα. Μήπως πρέπει να κάνω καμία άλλη ρύθμιση? Στο κείμενο από το manual, έχω υπογραμμίσει δύο απαραίτητες προϋποθέσεις, ισχύουν στο φορητό σου; Επιθυµώ την επαναφορά του υπολογιστή µου στις αρχικές του ρυθµίσεις χωρίς CD επανόρθωσης. Σηµείωση: Εάν το σύστηµά σας είναι η πολύγλωσση έκδοση, τότε το λειτουργικό σύστηµα και η γλώσσα που επιλέγετε όταν ενεργοποιείτε το σύστηµα για πρώτη φορά θα είναι και η µόνη επιλογή για τις µελλοντικές περιπτώσεις επανορθωτικών λειτουργιών. Αυτή η διαδικασία ανάκτησης σας βοηθάει να επαναφέρετε το δίσκο C: µε το αρχικό λογισµικό που είναι εγκαταστηµένο όταν αγοράζετε το φορητό σας υπολογιστή. Ακολουθήστε τα βήµατα παρακάτω για να αναδοµήσετε το δίσκο C: σας. (Ο δίσκος C: σας θα διαµορφωθεί ξανά [reformatted] και θα διαγραφούν όλα τα δεδοµένα.) Είναι σηµαντικό να δηµιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων δεδοµένων σας πριν να χρησιµοποιήσετε αυτήν την επιλογή. Πριν να εκτελέσετε µια επαναφορά, παρακαλούµε ελέγξτε τις ρυθµίσεις του BIOS. 1 Ελέγξτε για να δείτε αν είναι ενεργοποιηµένη ή όχι η λειτουργία [Acer disk-to-disk recovery. 2 Σιγουρευτείτε πως η ρύθµιση D2D Recovery στο Main είναι στο Enabled. 3 Βγείτε από το βοηθητικό πρόγραµµα BIOS (BIOS utility) και αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Σηµείωση: Για να ενεργοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραµµα BIOS (BIOS utility), πατήστε το <F2> στη διάρκεια του POST. Για έναρξη της διαδικασίας επαναφοράς: 1 Επανεκκινήστε το σύστηµα. 2 Ενώ εµφανίζεται το λογότυπο Acer. Πατήστε <Alt> + <F10> ταυτόχρονα για να εισέλθετε στη διαδικασία ανάκτησης. 3 Ανατρέξτε στις οδηγίες της οθόνης όσον αφορά την επανόρθωση του συστήµατος. Σηµαντικό! Αυτή η δυνατότητα καταλαµβάνει 10 GB σε ένα κρυφό διαµέρισµα του σκληρού σας δίσκου.
vs50 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Στο κείμενο από το manual, έχω υπογραμμίσει δύο απαραίτητες προϋποθέσεις,ισχύουν στο φορητό σου; Η επιλογή που γράφει στο 1) ότι είναι ενεργοποιημένο το Acer disk to disk recovery, πιστεύω ότι ισχύει το 2) αν μεσα στο Bios είναι enabled το d2d που στη περίπτωσή μου είναι. Τώρα αν υπάρχει το κρυφό directory στον δίσκο μου με τα απαράιτητα αρχεία δεν το ξέρω και ίσως μου πεις πως μπορώ να το κοιτάξω.
pournaras Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Σορρυ για την αργοπορια της απαντησης, προφανως εχει χαλασει το MBR της Acer και δεν διαβαζει το κρυφο Partition οπου εχει το recovery system. Σε αυτα δεν γινεται κανονικη εγκατασταση των windows αλλα επαναφορα (κατι σαν να ειχες ena backup σε image και να το εκανες κοπια απο πανω. http://ezinearticles.com/?How-to-Repair-the-Acer-D2D-Recovery&id=794500 Εδω εχει αρκετες πληροφοριες για το πως θα επαναφερεις το MBR αν εχεις αποριες πες μου, γιατι το εχω επαναφερει απειρες φορες, τωρα με τις δοκιμες που κανω με τα win7.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.