Προς το περιεχόμενο

Νέο Egreat EG-M34A HD Network Media Tank

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 882
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με 2 RCA εξ' ορισμού δεν μπορείς να μεταφέρεις 5.1 ήχο (και πώς να γίνει άλλωστε αφού έχεις μόνο 2 -unbalanced- κανάλια και άρα το σήμα είναι στερεοφωνικό). Λογικά τη δουλειά την κάνει το Dolby Pro Logic του ενισχυτή, που λειτουργεί ως εξομοιωτής surround ήχου.

Δημοσ.

Έλα ντε;

Μυστήριε αι βούλαι του Κορεάτη. ^_^

brw, Οπτική ίνα δεν έχει ο προενισχυτής;

Όχι, δεν έχει. Πρόκειται για ένα πολύ απλό και φτηνό compact σύστημα της Samsung.

Με 2 RCA εξ' ορισμού δεν μπορείς να μεταφέρεις 5.1 ήχο (και πώς να γίνει άλλωστε αφού έχεις μόνο 2 -unbalanced- κανάλια και άρα το σήμα είναι στερεοφωνικό). Λογικά τη δουλειά την κάνει το Dolby Pro Logic του ενισχυτή, που λειτουργεί ως εξομοιωτής surround ήχου.

Είναι πάντως εντυπωσιακό να έχεις διακριτά περιφερειακά ηχεία. Δίνει παράταση ζωής και σε παλιούς ενισχυτές που δεν έχουν HDMI ή optical...

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω τι συμβαίνει.

Το prologic είναι εξ ορισμού 4κάναλο σύστημα ασχέτως αν χρησιμοποιύνται 5 ηχεία.

Τα 2 πίσω δεν είναι χωριστά κανάλια αλλά ένα.Ακόμη τα πίσω δεν είναι πλήρους φάσματος αλλά περιορισμένου συχνοτικού εύρους [περιορίζεται στις μεσαίες συχνότητες,χωρίς άνω υψηλές και χαμηλές].Γι αυτό και αυτό το σύστημα θεωρείται ξεπερασμένο.

Τώρα η αποκωδικοποίηση γίνεται απο τον ενισχυτή αφού το stereo σήμα εισόδου έχει κωδικοποιηθεί με το σύστημα της dolby το οποίο διαχωρίζει το 2κάναλο σήμα σε 3 κανάλια πλήρους φάσματος και ένα(τα πίσω)περιορισμένου φάσματος.

Αν το σήμα εισόδου είναι απλά stereo πάλι γίνεται διαχωρισμός και πηγαίνει ήχος στα πίσω μόνο που δεν είναι ο επιθυμητός από τον ηχολήπτη αλλά ακαθόριστοι συγκεχυμένοι ήχοι που έχουν προκύψει από την διαφορά σήματος δεξιού- αριστερού καναλιού γιατί ακριβως πάνω σε αυτήν την διαφορά βασίζεται το prologic.

Δοκίμασε βάζοντας ένα απλό cd.Πάλι θα ακούσεις ήχο από τα περιφερειακά.Αν όμως βάλεις μια mono εγγραφή θα ακούσεις τον ήχο μόνο από το κεντρικό ηχείο γιατί δεν υπάρχει διαχωρισμός και όλη η κοινή πληροφορία στέλνεται στο κεντρικό.

Τουτέστιν αυτό που ακούς είναι η κωδικοποίηση prologic που υπάρχει σε όλες τις σύγχρονες ταινίες (στο stereo σήμα τους) ανεξάρτητα από την ψηφιακή μπάντα που έχουν.Θα ακούσεις ήχο στα πίσω και με απλή stereo εγγραφή, αλλά σου εξήγησα παραπάνω τι συμβαίνει.Σε αυτήν την περίπτωση αυτό που ακους ειδικά από τα πίσω είναι...αλαμπουρνέζικα!

Ελπίζω να σου λύθηκε τώρα η απορία!

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω τι συμβαίνει.

Το prologic είναι εξ ορισμού 4κάναλο σύστημα ασχέτως αν χρησιμοποιύνται 5 ηχεία.

Τα 2 πίσω δεν είναι χωριστά κανάλια αλλά ένα.Ακόμη τα πίσω δεν είναι πλήρους φάσματος αλλά περιορισμένου συχνοτικού εύρους [περιορίζεται στις μεσαίες συχνότητες,χωρίς άνω υψηλές και χαμηλές].Γι αυτό και αυτό το σύστημα θεωρείται ξεπερασμένο.

Τώρα η αποκωδικοποίηση γίνεται απο τον ενισχυτή αφού το stereo σήμα εισόδου έχει κωδικοποιηθεί με το σύστημα της dolby το οποίο διαχωρίζει το 2κάναλο σήμα σε 3 κανάλια πλήρους φάσματος και ένα(τα πίσω)περιορισμένου φάσματος.

Αν το σήμα εισόδου είναι απλά stereo πάλι γίνεται διαχωρισμός και πηγαίνει ήχος στα πίσω μόνο που δεν είναι ο επιθυμητός από τον ηχολήπτη αλλά ακαθόριστοι συγκεχυμένοι ήχοι που έχουν προκύψει από την διαφορά σήματος δεξιού- αριστερού καναλιού γιατί ακριβως πάνω σε αυτήν την διαφορά βασίζεται το prologic.

Δοκίμασε βάζοντας ένα απλό cd.Πάλι θα ακούσεις ήχο από τα περιφερειακά.Αν όμως βάλεις μια mono εγγραφή θα ακούσεις τον ήχο μόνο από το κεντρικό ηχείο γιατί δεν υπάρχει διαχωρισμός και όλη η κοινή πληροφορία στέλνεται στο κεντρικό.

Τουτέστιν αυτό που ακούς είναι η κωδικοποίηση prologic που υπάρχει σε όλες τις σύγχρονες ταινίες (στο stereo σήμα τους) ανεξάρτητα από την ψηφιακή μπάντα που έχουν.Θα ακούσεις ήχο στα πίσω και με απλή stereo εγγραφή, αλλά σου εξήγησα παραπάνω τι συμβαίνει.Σε αυτήν την περίπτωση αυτό που ακους ειδικά από τα πίσω είναι...αλαμπουρνέζικα!

Ελπίζω να σου λύθηκε τώρα η απορία!

Αν κατάλαβα καλά, λες ότι στα περιφερειακά ηχεία ακούω τα ίδια, χωρίς να υπάρχει διάκριση σε surround left και surround right. Αυτό περίμενα κι εγώ, αλλά τελικά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ξεχωριστός ήχος από τα 2 περιφερειακά κανάλια. Σε διαβεβαιώ γι αυτό. Κάτι που πρέπει να διευκρινίσω είναι ότι η επιλογή στον ενισχυτή είναι Prologic II - Matrix. Μήπως κάτι αλλάζει στο Prologic ΙΙ; Πάντως είναι καρατσεκαρισμένο ότι έχω διακριτά πίσω ηχεία. Μια φορά είχα τρομάξει κιόλας, από ένα ηχητικό εφέ που ήρθε από πίσω δεξιά, παρακολουθώντας Battle Star Galactica!

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, λες ότι στα περιφερειακά ηχεία ακούω τα ίδια, χωρίς να υπάρχει διάκριση σε surround left και surround right. Αυτό περίμενα κι εγώ, αλλά τελικά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ξεχωριστός ήχος από τα 2 περιφερειακά κανάλια. Σε διαβεβαιώ γι αυτό. Κάτι που πρέπει να διευκρινίσω είναι ότι η επιλογή στον ενισχυτή είναι Prologic II - Matrix. Μήπως κάτι αλλάζει στο Prologic ΙΙ; Πάντως είναι καρατσεκαρισμένο ότι έχω διακριτά πίσω ηχεία. Μια φορά είχα τρομάξει κιόλας, από ένα ηχητικό εφέ που ήρθε από πίσω δεξιά, παρακολουθώντας Battle Star Galactica!

Aλλο prologic και άλλο prologic II.Στο δεύτερο είναι διακριτά τα surround.Yπάρχει και prologic IIz καθώς και prologic IIx.

Eιχες ρωτήσει για το απλό prologic και σ'αυτό σου απάντησα αρχικά.

Δημοσ.

Aλλο prologic και άλλο prologic II.Στο δεύτερο είναι διακριτά τα surround.Yπάρχει και prologic IIz καθώς και prologic IIx.

Eιχες ρωτήσει για το απλό prologic και σ'αυτό σου απάντησα αρχικά.

Σωστός! Λύθηκε το μυστήριο! Ευχαριστώ για την υπομονή σου!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Απο οτι είδα καινούργιο firmware έχει πολύ καιρό να κυκλοφορήσει και μάλλον δεν προβλέπεται να βγεί ..... έχω ένα θέμα με τα mkv κάποια καινούργια που έχω δεν τα παίζει ...... έχουμε κάποια λύση ??

Αυτό με τo firmware του popcorn που διάβασα το διορθώνει το πρόβλημα ? μπορώ να το περάσω άφοβα ? δεν έχω μόνιμα σκληρό δίσκο επάνω οπότε δεν έχω και NMT tools παίζει κανένα ρόλο σχετικά με το firmware του popcorn ?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Απο οτι είδα καινούργιο firmware έχει πολύ καιρό να κυκλοφορήσει και μάλλον δεν προβλέπεται να βγεί ..... έχω ένα θέμα με τα mkv κάποια καινούργια που έχω δεν τα παίζει ...... έχουμε κάποια λύση ??

Αυτό με τo firmware του popcorn που διάβασα το διορθώνει το πρόβλημα ? μπορώ να το περάσω άφοβα ? δεν έχω μόνιμα σκληρό δίσκο επάνω οπότε δεν έχω και NMT tools παίζει κανένα ρόλο σχετικά με το firmware του popcorn ?

Ευχαριστώ.

Τι πρόβλημα έχεις με τα mkv; Εγώ δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα mkv, μόνο με συγκεκριμένα avi στα οποία φταίει η κωδικοποίηση του ήχου.

Τρέξε το Media Info και δες τις στοιχεία σου δίνει για τα προβληματικά αρχεία και τι για αυτά που παίζουν. Μήπως έχουν ήχο dts και έχεις παλιό fw; Δοκίμασε με το popcorn audio converter να μετατρέψεις τον ήχο σε ac3 και δες αν παίζουν.

Πιο fw έχεις; Εγώ αυτό που έχω μοιάζει στο interface με του popcorn.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι οτι μου δείχνει οτι παίζει αλλά έχει μαύρη οθόνη και χωρίς ήχο, firmware έχω το τελευταίο του egreat 22-10-2009 (EG-M31B-M33A-M34A-FW-20091022) οχι του popcorn.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι οτι μου δείχνει οτι παίζει αλλά έχει μαύρη οθόνη και χωρίς ήχο, firmware έχω το τελευταίο του egreat 22-10-2009 (EG-M31B-M33A-M34A-FW-20091022) οχι του popcorn.

Κι εγώ το ίδιο fw έχω. Αν θέλεις, κατέβασε το Media Info, φόρτωσε το mkv, επέλεξε Προβολή->Κείμενο και κάνει copy-paste τις πληροφορίες που σου δίνει για να δούμε τα στοιχεία του αρχείου.

Κάνε και μια παράθεση με κάποιο mkv που παίζει σωστά για να δεις που βρίσκετε το πρόβλημα.

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους. Σε ορισμένα mkv υπάρχει στον codec μία συμπίεση (header stripping, φαίνεται στο Media info). Όταν υπάρχει αυτό δεν παίζει το αρχείο με τίποτα. Έχει κανείς βρεί καμιά λύση πέρα απο το πέρασμα του firmware απο popocorn? Και σε περίπτωση που περάσω απ'το Popcorn υστερεί σε τίποτα ή παίζουν προβλήματα?

Δημοσ.

Το Header Stripping είναι στο muxing του ήχου με το βίντεο (αν δεν κάνω λάθος). Οπότε δεν είναι απαραίτητο να κάνεις μετατροπή στον ήχο με το Popcorn. Δοκίμασε να κάνεις remux με το mkvtoolnix και να δεις αν παίζει.

Φορτώνεις το mkv στο mmg και πατάς στο Extra Options. Επιλέγεις το Video και ορίζεις στο Compession στο No.

Επαναλαμβάνεις για το (ή τα) Audio.

Σώζεις, ελέγχεις αν δουλεύει σωστά και σβήνεις το αρχικό.

Αν θέλεις μπορείς να ενσωματώσεις και τους υπότιτλους με την ευκαιρία (πατάς add και φορτώνεις και το srt).

Δημοσ.

To ίδιο πρόβλημα με τον jtheogr είχα στην ουσία. Micos000 σ'ευχαριστώ πολύ. Τελικά μιάς και στο προτελευταίο firmware του Popocorn βάλανε υποστήριξη για το header to πέρασα καί τα παίζει όλα. Γλιτώνω τη διαδικασιούλα με τα mkvtoolnix η οποία άν δεν περνάει το video απο compression λογικά είναι σύντομη. Απλά μιάς και δέν βλέπω υποστήριξη απ'την egreat λέω να δουλέψω πλέον με τα firmwares του popcorn. Τελικά δεν άλλαξε και τίποτα και δουλεύει ρολόι. Ευχαριστώ και πάλι micos. :-)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να του περάσεις το firmware του popcorn 110 που ανανεώνεται και συχνά;

Εγώ στο δικό μου Μ34 έχω περάσει το τελευταίο firmware του popcorn 110 που έβγαλε στις 5-4-2011 και παίζει μια χαρά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...