Προς το περιεχόμενο

Νέο Egreat EG-M34A HD Network Media Tank

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προτεινω τις εξης λυσεις οσον αφορα δισκο στη sata θυρα:

1. "Εσωτερικο" δισκο γυμνο στη sata θυρα οχι ομως να καθεται πανω στο egreat ή κατω απο αυτο. Μπορειτε να εχετε προσβαση στο δισκο απο το δικτυο μεσω ftp αν εγκαταστησετε τις nmt εφαρμογες στο δισκο και τον φορμαρετε σε ext3, ή να παρετε ενα τετοιο και να τον συνδεσετε μεσω USB στο pc/laptop σας (αν εχετε esata θυρα μπορειτε να παρετε ενα καλωδιο sata to esata και το τροφοδοτικο αυτο και να το συνδεσετε μεσω esata για καλυτερες ταχυτητες)

2. Esata δισκο με ενα esata female σε sata male ανταπτορα οπως:

http://estore.circuitassembly.com/products/Female-eSATA-to-Male-SATA-Adapter.html#

http://cgi.ebay.com/eSATA-I-Female-to-SATA-L-Male-CONVERTER-CABLE-15cm_W0QQitemZ250381529477QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a4be6f185

http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=102&cp_id=10226&cs_id=1022603&p_id=3750&seq=1&format=2

• Απαντ. 882
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Αυτή μάλιστα, είναι απάντηση και απ' ότι φαίνεται και αξιόπιστη μάλιστα. Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου και ιδιαίτερα ως προς την θέαση ταινιών με wireless δίκτυο. Αυτή την στιγμή το ενδεδειγμένο είναι LAN δίκτυο για HD θεάσεις.

Και το πρόβλημα δεν είναι αν αντέχει το ασύρματο g ή n δίκτυο τα δεδομένα, αλλά η σταθερότητα της εκπομπής των δεδομένων σε όλη την χρονική διάρκεια μιας ταινίας.

αν συνδεσω το μοντεμ του οτε,ασυρματα με το ρουτερ 802.11n(γινεται?) και μετα το ρουτερ ενσυρματα με το egreat m34a,θα βλεπω 720p η αδικος κοπος? ζητω συγνωμη γιατι ειμαι ασχετος πλην ομως ειμαι 49 και το 2009 ασχολουμαι καπως εκτενεστερα με αυτο το μερακι.

Δημοσ.
αν συνδεσω το μοντεμ του οτε,ασυρματα με το ρουτερ 802.11n(γινεται?) και μετα το ρουτερ ενσυρματα με το egreat m34a,θα βλεπω 720p η αδικος κοπος? ζητω συγνωμη γιατι ειμαι ασχετος πλην ομως ειμαι 49 και το 2009 ασχολουμαι καπως εκτενεστερα με αυτο το μερακι.

Εχει σημασια να καταλαβεις που βρισκεται το bottleneck. Οποιοδηποτε σημειο μεταξυ του storage της ταινιας και του player (egreat) ειναι αργο θα δημιουργει καθυστερηση.Αν εχεις συνδεσει πχ τον υπολογιστη ή το σκληρο δισκο που βρισκεται το mkv με ασυρματο δικτυο, θα εχεις καθυστερηση εκει. Σε αυτο που λες, ποια ειναι η ταχυτητα του modem (διοτι το router μπορει να εχει 802.11n αλλα σημασια εχει τι μπορει να του δωσει και το modem) και τελικα η ταινια που βρισκεται ?? Διοτι αναφερεσαι σε modem του ote πραγμα που σημαινει οτι προσπαθεις να κατεβασεις μεσω web ?? Σε τοπικο lan εστω και ασυρματο δεν χρειαζεσαι το modem. Δωσε περισσοτερες πληροφοριες.

Για εμενα ο καλυτερος τροπος ειναι hard disk συνδεομενος με το egreat για να εχω και ολες τις εφαρμογες του community. Εκει βαζω και τις ταινιες. Αν κατι δεν το εχω εκει το βλεπω απο σκληρο usb ή flash disk usb τοπικα.

Παντως γενικα λογω και της αρκετης επιβαρυνσης απο ακτινοβολιες δεν θα ηθελα και μεσα στο σπιτι μου μια κεραια να εκπεμπει 24 ωρες οσο και αν εχει μικρη ισχυ. Γιαυτο τα κατεβαζω στον δισκο του egreat ειτε σε usb που ειναι και γρηγοροτερα απο οποιοδηποτε lan - wifi. Αυτο βεβαια ειναι καθαρα προσωπικη προτιμηση

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:02 ----------

Προτεινω τις εξης λυσεις οσον αφορα δισκο στη sata θυρα:

1. "Εσωτερικο" δισκο γυμνο στη sata θυρα οχι ομως να καθεται πανω στο egreat ή κατω απο αυτο. Μπορειτε να εχετε προσβαση στο δισκο απο το δικτυο μεσω ftp αν εγκαταστησετε τις nmt εφαρμογες στο δισκο και τον φορμαρετε σε ext3, ή να παρετε ενα τετοιο και να τον συνδεσετε μεσω USB στο pc/laptop σας (αν εχετε esata θυρα μπορειτε να παρετε ενα καλωδιο sata to esata και το τροφοδοτικο αυτο και να το συνδεσετε μεσω esata για καλυτερες ταχυτητες)

2. Esata δισκο με ενα esata female σε sata male ανταπτορα οπως:

http://estore.circuitassembly.com/products/Female-eSATA-to-Male-SATA-Adapter.html#

http://cgi.ebay.com/eSATA-I-Female-to-SATA-L-Male-CONVERTER-CABLE-15cm_W0QQitemZ250381529477QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a4be6f185

http://www.monoprice.com/products/product.asp?c_id=102&cp_id=10226&cs_id=1022603&p_id=3750&seq=1&format=2

Σε ευχαριστω πολυ θα ακολουθησω τις συμβουλες σου

Δημοσ.

παιδια εχω ενα προβληματακι. Με τις ταινιες hd και full hd ειναι μια χαρα ολα. Η τηλεοραση μου ειναι hd ready και τα παιζει και τα 2 μια χαρα. Ειδικα τις Full Hd τις δειχνει χωρις κανενα crop!!

Αλλα εχω προβλημα με τις divx ταινιες. Στο actual size τις δειχνει στη μιση οθονη, ενω αμα βαλω fit to screen ή full screen κοβει παρα πολυ απο τα ακριανα. Καμμια λυση;

Επισης κατι τελευταιο. Τι παραπανω υποτιθεται οτι βλεπει καποιος που εχει μια Full HD τηλεοραση; Ακομα καλυτερη ποιοτητα;;

Δημοσ.
παιδια εχω ενα προβληματακι. Με τις ταινιες hd και full hd ειναι μια χαρα ολα. Η τηλεοραση μου ειναι hd ready και τα παιζει και τα 2 μια χαρα. Ειδικα τις Full Hd τις δειχνει χωρις κανενα crop!!

Αλλα εχω προβλημα με τις divx ταινιες. Στο actual size τις δειχνει στη μιση οθονη, ενω αμα βαλω fit to screen ή full screen κοβει παρα πολυ απο τα ακριανα. Καμμια λυση;

Επισης κατι τελευταιο. Τι παραπανω υποτιθεται οτι βλεπει καποιος που εχει μια Full HD τηλεοραση; Ακομα καλυτερη ποιοτητα;;

για το divx δεν ξερω να σου απαντήσω μιας και δεν το εχω συναντήσει ποτε. Όσο για τη διαφορά hd ready και Full Hd. Ναι εχεις καλύτερη ποιότητα, αλλα σε τηλεοράσεις απο 37 ιντσών και πάνω θα καταλάβεις την διαφορά.

Δημοσ.
Εχει σημασια να καταλαβεις που βρισκεται το bottleneck. Οποιοδηποτε σημειο μεταξυ του storage της ταινιας και του player (egreat) ειναι αργο θα δημιουργει καθυστερηση.Αν εχεις συνδεσει πχ τον υπολογιστη ή το σκληρο δισκο που βρισκεται το mkv με ασυρματο δικτυο, θα εχεις καθυστερηση εκει. Σε αυτο που λες, ποια ειναι η ταχυτητα του modem (διοτι το router μπορει να εχει 802.11n αλλα σημασια εχει τι μπορει να του δωσει και το modem) και τελικα η ταινια που βρισκεται ?? Διοτι αναφερεσαι σε modem του ote πραγμα που σημαινει οτι προσπαθεις να κατεβασεις μεσω web ?? Σε τοπικο lan εστω και ασυρματο δεν χρειαζεσαι το modem. Δωσε περισσοτερες πληροφοριες.

Για εμενα ο καλυτερος τροπος ειναι hard disk συνδεομενος με το egreat για να εχω και ολες τις εφαρμογες του community. Εκει βαζω και τις ταινιες. Αν κατι δεν το εχω εκει το βλεπω απο σκληρο usb ή flash disk usb τοπικα.

Παντως γενικα λογω και της αρκετης επιβαρυνσης απο ακτινοβολιες δεν θα ηθελα και μεσα στο σπιτι μου μια κεραια να εκπεμπει 24 ωρες οσο και αν εχει μικρη ισχυ. Γιαυτο τα κατεβαζω στον δισκο του egreat ειτε σε usb που ειναι και γρηγοροτερα απο οποιοδηποτε lan - wifi. Αυτο βεβαια ειναι καθαρα προσωπικη προτιμηση

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:02 ----------

Σε ευχαριστω πολυ θα ακολουθησω τις συμβουλες σου

στο σαλονι ειναι το sagem μοντεμ του οτε συνδεδεμενο με ρουτερ Ν.απεναντι στα 4μ το pc(asrock)με εσ σκληρο 320 και εξ 1Τ.το egreat ειναι σε δωματιο 13μ αποσταση,συνδεδεμενο με esata σκληρο 1Τ Ν.ενω στην αρχη εβλεπα κανονικα με το myihome τα αρχεια του pc(μεχρι και 720p σε mp4 ,τα 720p mkv με πολλαααα σπασιματα),πειραξα τις ρυθμισεις του pc και δε μπορω να δω το pc(το βλεπει αλλα οταν παταω οκ λεει προσπαθηστε ξανα).εχω windows 7.το 802 .....Ν του pc το ρυθμισα-128 και64 μπαφ και σκαν στα 60.iternet radio,youtube κλπ κανονικα(τα 720p με πολλα σπασιματα). αν βαλλω power line (αυτο που χρησιμοποιει τη γραμμη του ρευματος ,εχει το πλαισιο μεχρι και 1000 mps)μεταξυ pc και egreat ,θα εχω τις δυνατοτητες ενσυρματης συνδεσης?αρα θα βλεπω αψογα 720p και 1080p?

Δημοσ.

Το eshop δεν το έχει διαθέσιμο πλεον ( το έχει βγαλει από τη λίστα των προιόντων του και έχει αφήσει μόνο ενα αλλο egreat με τιμή στα 249. Ξέρει κανένας έαν θα βγεί πάλι το παλιό στα 125 euros? Η από που μπορούμε να το παραγείλουμε ?

Δημοσ.

υπαρχει περιπτωση στο egreat να δημιουργισεις αλλον ενα χρηστη με δικιωματα μονο read εκτος απο τον nmt που εχει.

Δημοσ.
Το eshop δεν το έχει διαθέσιμο πλεον ( το έχει βγαλει από τη λίστα των προιόντων του και έχει αφήσει μόνο ενα αλλο egreat με τιμή στα 249. Ξέρει κανένας έαν θα βγεί πάλι το παλιό στα 125 euros? Η από που μπορούμε να το παραγείλουμε ?

Ριξε κανα τηλεφωνο στο e-shop γιατι κατι λεει εδω για παραλαβη:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801717

Δημοσ.

αχ αυτή η παραλαβή το έχω παραγγείλει εδώ και 1 βδομάδα και τους πήρα σήμερα και μου μου είπαν ότι τελικά δεν το έχουν παραλάβει ακόμα και το περιμένουν από μέρα σε μέρα

Δημοσ.

Παρήγειλα τελικά το wd live player . :-)

Το egreat προφανώς το έφαγε η απεργία στο λιμάνι. Τωρα που τελειωσε η απεργία σε 1-2 μέρες θα ξαναεμφανιστεί κανονικά .

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι εγώ.. Θέλω να έχω έναν κοινόχρηστο δίσκο στο δίκτυο του σπιτιού μου, που να έχω βίντεο, φωτό κλπ τα οποία να τα βλέπω στην τιβι, αλλά και προγράμματα, setups κλπ που να είναι κοινά διαθέσιμα από τους υπολογιστές του δικτύου.

Θα μπορώ να το κάνω αυτό με το egreat? Να μπαίνω στα partition του συνδεδεμένου δίσκου απλά, πχ "από τον υπολογιστή" μου και να μεταφέρω αρχεία?

Δημοσ.

Παιδιά πως βάζω στο Egteat 434a ελληνικούς υποτίτλους τους έχω σε φάκελο τους βλέπει αλλά πως τους προσαρμόζω στην ταινία σώστε με !! ευχαριστώ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:17 ----------

Παιδιά πως βάζω στο Egteat 434a ελληνικούς υποτίτλους τους έχω σε φάκελο τους βλέπει αλλά πως τους προσαρμόζω στην ταινία σώστε με !! ευχαριστώ

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:18 ----------

Παιδιά πως βάζω στο 434α ελληνικούς υποτίτλους τους έχω σε φάκελο τους βλέπει αλλά πως τους προσαρμόζω στην ταινία σώστε με !! ευχαριστώ

Δημοσ.

Hallo guys, εγώ απ ότι καταλαβαίνω αυτό το πραματάκι είναι ένα κανονικό μίνι PC με linux. Και όπως κάθε pc με Linux μπορείς να κάνεις login και να εγκαταστήσεις ότι εξτρά θέλεις σε εξωτερικό δίσκο όπως πχ Firefox/Thunderbird αρκεί να κατεβάσεις τις usb stick εκδόσεις. Ειδάλλως πρέπει να πειράξεις το firmware και να το flasareis αν θέλεις εκεί αλλαγές.

Αυτό όμως που θα θελα να ρωτήσω είναι αν ο Kernel που έχει υποστηρίζει USB HID devices ώστε να συνδέσει κανείς πχ ένα usb πληκτρολόγιο και usb hub. γιατί με 2 θύρες μόνο αν συνδέσεις ένα wifi κ ένα πληκτρολόγιο, τον usb εξωτερικό που θα τον συνδέσεις? Και μη μου πείτε στο sata καλώδιο γιατί ο μόνος λογικός τρόπος να δουλέψεις αυτό το pc είναι να αποθηκεύεις τα αρχεία που κατεβάζει κλπ σε κάτι που μπορείς να μεταφέρεις και να αποσυνδέσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...