orck Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 δηλαδη εκει δεν εχουν social security number, tax number, id number, drivers licence number; το αμκα απο μονο του δεν ειναι κακο, καταργει τον αριθμο που ειχε το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, το ΤΑΠ-ΟΤΕ, τον ΟΓΑ, το ΝΑΤ κλπ ειναι καλυτερα να υπαρχει ενας μοναδικος και ομοιομορφος αριθμος το κανανε πολυ γελεια βεβαια, πριν απο χρονια λεγαν "βγαλτε την καρτα με το νουμερο, το τι χρησεις θα εχει αυτη η καρτα θα αποφασιστει αργοτερα" για Σουηδια μου εχει πει μια κυρια οτι ειναι τα δημοσια νοσοκομεια τους οπως ειναι σε εμας τα ιδιωτικα, εκει δεν υπαρχουν ιδιωτικα, βεβαια η εφορια τσεκουρωνει, ακους κατι 40-50% παρακρατηση μισθου (δεν ξερω τι μισθους περνουν εκει) Απο Αμερικα κλασικα. Δεν ακους σε ταινιες του χολιγουντ για τον αριθμο κοινωνικης ασφαλισης (αυτοι ομως ειναι τουλαχιστον πιο μπροστα, εχουν μονο αυτο σαν σημειο αναφορας, κι οχι 3-4 που εχουμε εμεις).
Achilles Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 ...ΥΓ : πριν κανα-δυο χρόνια μου είχε στείλει το ΤΣΜΕΔΕ νομίζω, μια κάρτα (σε μέγεθος τηλεκάρτας με barcode κλπ κλπ) με έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης κλπ κλπ. Φαντάζομαι μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Θα φανταζόμουν ότι το θέμα θα είχε λήξει μέχρι τώρα. Εμένα μου είχαν στείλει μόνο τον αριθμό σε ένα χαρτί αλλά χωρίς κάρτα. Και φέτος μόλις πλήρωσα την ετήσια συνδρομή στο ΤΕΕ μου στείλανε εκτός από ασφαλιστική ενημερότητα (πρώτη φορά στέλνουν χωρίς να την ζητήσω) και μια σειρά από αυτοκόλλητα με το ΑΜΚΑ . Ίσως για να τα κολλήσεις στο βιβλιάριο υγείας...
wert Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Το ΑΣΜ του το θυμάται κανείς; Εγώ πάντως μόλις το θυμήθηκα και μάλιστα μετά από μια εικοσαετία. Με τόση χρήση που είχε πως να μην το θυμάμαι...
grigas Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Το ΑΣΜ του το θυμάται κανείς; Εγώ πάντως μόλις το θυμήθηκα και μάλιστα μετά από μια εικοσαετία. Με τόση χρήση που είχε πως να μην το θυμάμαι... 110/548/00 Τελευταία φορά που κοίταξα τα ΚΕπ κάναν και άλλα πράγματα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι αν ήμασταν όλοι σε θέση να διεκπαιρέώνουμε τις υποθέσεις μας από inet τότε θα ήταν πράγματι καλύτερο να κλείσουν τα ΚΕπ. ΥΓ : πριν κανα-δυο χρόνια μου είχε στείλει το ΤΣΜΕΔΕ νομίζω, μια κάρτα (σε μέγεθος τηλεκάρτας με barcode κλπ κλπ) με έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης κλπ κλπ. Φαντάζομαι μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Θα φανταζόμουν ότι το θέμα θα είχε λήξει μέχρι τώρα. πρέπει να τα είχαν στείλει δοκιμαστικά/τυχαία...ο πατέρας μου (τώρα 60 ετών και συνταξιούχος) είχε λάβει, εγώ (τώρα 30) όχι...αλλά το site μου λέει ότι έχω AMKA
DrLo Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Εμένα μου είχαν στείλει μόνο τον αριθμό σε ένα χαρτί αλλά χωρίς κάρτα. Και φέτος μόλις πλήρωσα την ετήσια συνδρομή στο ΤΕΕ μου στείλανε εκτός από ασφαλιστική ενημερότητα (πρώτη φορά στέλνουν χωρίς να την ζητήσω) και μια σειρά από αυτοκόλλητα με το ΑΜΚΑ . Ίσως για να τα κολλήσεις στο βιβλιάριο υγείας... Ασφαλιστική ενημερώτητα και τα αυτοκόλλητα για τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας τα στέλνει το ΤΣΜΕΔΕ τακτικά κάθε εξάμηνο/χρόνο. Δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την συνδρομή στο ΤΕΕ (τώρα που μου το θύμισες δεν έχω πληρώσει ποτέ, θα πρέπει να έχει μαζευτεί ποσό.)
Achilles Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Ασφαλιστική ενημερώτητα και τα αυτοκόλλητα για τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας τα στέλνει το ΤΣΜΕΔΕ τακτικά κάθε εξάμηνο/χρόνο. Δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την συνδρομή στο ΤΕΕ (τώρα που μου το θύμισες δεν έχω πληρώσει ποτέ, θα πρέπει να έχει μαζευτεί ποσό.) Εμένα πρώτη φορά αυτό το εξάμηνο μου στείλανε αυτοκόλλητα... Απλά ήταν την ίδια περίοδο με την πληρωμή στο ΤΕΕ. Πάνε να πληρώσεις.....μην σου έρθει απότομα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:31 ---------- Να υποθέσω DrLo ότι δεν πας να ψηφίσεις στις εκλογές του επιμελητηρίου... Γιατί μόλις βρουν το ονοματάκι σου στην λίστα, σου λένε και πόσα χρόνια χρωστάς την συνδρομή...
DrLo Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Εμένα πρώτη φορά αυτό το εξάμηνο μου στείλανε αυτοκόλλητα... Απλά ήταν την ίδια περίοδο με την πληρωμή στο ΤΕΕ. Πάνε να πληρώσεις.....μην σου έρθει απότομα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:31 ---------- Να υποθέσω DrLo ότι δεν πας να ψηφίσεις στις εκλογές του επιμελητηρίου... Γιατί μόλις βρουν το ονοματάκι σου στην λίστα, σου λένε και πόσα χρόνια χρωστάς την συνδρομή... offtoπic Στο ΤΕΕ δεν έχω ψηφίσει ποτέ (και γιατί άλλωστε ? δεν είδα ποτε το ΤΕΕ να με βοηθάει σε κάτι εκτός από τις αγγελίες στο Δελτίο) Ξέρω πόσα χρωστάω. Μου έρχεται κάθε χρόνο "ανακεφαλαιωτικός". Κάπου 250 αν θυμάμαι καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.