Προς το περιεχόμενο

ασύρματο,σταθερό και router

fastnickride

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

1)αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να έχω συνδεδεμένο ενα σταθερό,ασύρματο και το router?Αυτην την στιγμή μέσω ενός spliter φεύγει το ένα καλώδιο για το router και το αλλο για την συσκευή του ασύρματου!Σκέφτομαι να βάλω ενα ακόμη spliter και να συνδέω την συσκευή του ασύρματου και του σταθερού.Βάσει της εικόνας που έχω επισυνάψη!Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αλλα αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος?Θα έχω κάποιο πρόβλημα με το ίντερνετ λόγω 2 συσκευών?Θα υπάρχει καμία παρεμβολή με το adsl?Θα έχω 2 splitter/filter και δεν ξέρω τι προβλήματα θα βγάλει και άν βγάλει!!!!

2)συνδέω το pc με καλώδιο ethernet και ειναι 8m.Σκέφτομαι να πάρω ενα switch όπου θα καταλήγει το καλώδιο και απο το switch(5ports) να φεύγει για το pc και οπουδήποτε αλλού πχ laptop,ps3 κ.α. Είναι ο καλύτερος τρόπος αυτός?Για να μην τραβάω και άλλο καλώδιο(8m).Θα χρειαστεί να κάνω ρυθμίσεις σε router?Είναι άσχετο με το θέμα αλλά άμα γνωρίζει κάνεις θα ήταν πολύτιμη βοήθεια μιάς και υπάρχουν τα forum και μπορούμε να δίνουμε βοήθεια...

thanks

post-108482-129063007026_thumb.jpg

Δημοσ.

Ισως δεν καταλαβα ακριβως τι θελεις αλλα εγω που εχω voip τηλεφωνια στο router εκει που εχει voice 1 kai 2 εχω βαλει σπλιτερακια και εχω συνδεσει δυο ασυρματα , ενα σταθερο και ενα fax χωρις προβλημα. Επισης απο το ενα spliter ενα καλωδιο παει στην κεντρικη πριζα του σπιτιου και εχω τηλεφωνικο σημα της μιας γραμμης σε ολο το σπιτι.

Δημοσ.

1) Δεν χρειάζεται 2 splitter αλλά ένα απλό "Τ" που το βάζεις πάνω στο splitter.

2) Δεν κάνει καμμία διαφορά και δεν χρειάζεται καμμία ρύθμιση από το router. Μόνο σε κάποια φθηνά router που έχουν μόνο 1 ethernet έχω δει πρόβλημα με το να μην μπορούν να δώσουν ip στις συσκευές στο switch

Δημοσ.
1) Δεν χρειάζεται 2 splitter αλλά ένα απλό "Τ" που το βάζεις πάνω στο splitter.

Πανω στο spliter ή πανω στο router ???

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:13 ----------

Εγω στις δυο υποδοχες για voice εχω βαλει δυο καλωδια τηλεφωνικα μηκους 5εκ γιατι δυο Τ διπλα διπλα δεν χωραγαν. Στην ακρη του καθε καλωδιου ενα ανταπτορα που επανω του εχω κουμπωσει Τ τριων θεσεων. Το εκανα ετσι και εχω 6 εξοδους για voice.

Δημοσ.

Σύμφωνα με το σχεδιλαγραμμα σου έτσι όπως τα έχεις βάλει δεν θα είναι voip αλλά απλά τηλέφωνα από την τηλεφωνική γραμμή. Σε αυτή την περίπτωση το Τ το βάζεις στο phone του splitter

Δημοσ.

Απλά τηλέφωνα ειναι που θα συνδέονται απο την τηλεφωνική γραμμή,δεν ειναι voip..Ζητάω απλά ενα Τ που κουμπώνει στο splitter?

guardianx71

2) Δεν κάνει καμμία διαφορά και δεν χρειάζεται καμμία ρύθμιση από το router. Μόνο σε κάποια φθηνά router που έχουν μόνο 1 ethernet έχω δει πρόβλημα με το να μην μπορούν να δώσουν ip στις συσκευές στο switch

Έχω το bauntec,αυτό που δίνει ο ΟΤΕ όταν κάνεις μία σύνδεση.Έχει μόνο μία υποδοχή για ethernet!Σε αυτό θα έχω πρόβλημα?

Όσο για switch σκέφτομαι να πάρω αυτό εδώ.Απ'ότι κατάλαβα μαλλον θα χρειαστώ router....

Δημοσ.

Το πρόβλημα που είχα εγώ ήταν με ένα d-link με 1 ethernet και δεν έδινε ip σε παραπάνω από 1 συσκευή ακόμη και με το dhcp ενεργοποιημένο και με ή χωρίς καρφωτές ip στα μηχανίματα. Γιατο συγκεκριμένο δεν το έχω τεστάρει οπότε το αφήνω σε άλλους που το έχουν . Αν κρίνω όμως από την "τρομερή ποιότητα" που έχω δει στα bautec θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις αλλά να μην περιμένεις πολλά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...