sani_boy Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 γεια σε ολους. ηθελα να ρωτησω για οποιον ξερει αν εχω οθονη full hd με συνδεση hdmi και στην καρτα γραφικων μου εχω dvi και το συνδεσω θα εχω ποιοτητα full hd? η θα πρεπει να ειναι και η υποδοχη της καρτας γραφικων hdmi? αν εχω γραψει το thread σε λαθος κατηγορια πειτε μου ποια ειναι η σωστη για να το βαλω γιατι δεν ξερο.ευχαριστω
JIMBOAthens Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Θα έχεις κανονικά ανάλυση full hd. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και οι 2 θύρες είναι ψηφιακού σήματος (ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα απλά με την hdmi μπορεί να μεταφερθεί και ήχος). Το μόνο που χρειάζεσαι (και συνήθως εμπεριέχεται στην συσκευασία των καλών GPU) είναι ένα αντάπτορας DVI-HDMI...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Έχω πάρει και εγώ ρε παιδιά μια HD Ready 32" PHILIPS και την έχω δίπλα από το PC Monitor μου (LG 22") σε Dualview (2 επιφάνειες εργασίας, με το Mouse να πηγαίνει από τη μια στην άλλη). Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι για να μαζευόμαστε και να βλέπουμε ταινίες σε "μεγαλύτερη" οθόνη.. (Την "σέρνω" στο κέντρο) Χθες ο αδερφός μου μου πέταξε την ιδέα να την συνδέσω απευθείας στην GPU μου και να πετάξω το S-Video καλώδιο.. Θα έχω, λέει, full ανάλυση με ένα DVI->HDMI ΚΑΙ στα Games ΚΑΙ στις ταινίες και παντού! Όντως παίζει αυτό? Δηλαδή να μου εμφανιστεί μια ΤΕΤΟΙΑ ανάλυση και να παίζω DMC4 (π.χ ) σε 1900πόσο χ 1900τόσο Resolution και να φαίνεται το Game όπως φαίνεται τώρα? Στο Desktop πάλι θα είναι όλα Normal/τζάμι ή θα μου πονάνε τα μάτια? Απλά μιλάμε για τόσες ίντσες που το Gaming το φαντάζομαι εξωπραγματικό πάνω της.. Πάω να βάλω την LG στο ράφι, και να πάρω ένα, σχετικά, ακριβό καλώδιο.. Είπα να σας ρωτήσω πρώτα πριν κάνω κίνηση.. /Koritsi_Gia_PC
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 το HD Ready είναι 720p άρα όχι 1920χ1080 εγώ πάντως θα σου πρότεινα να την συνδέσεις με το d-sub...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Και χάρηκα.. Δηλαδή σκ_τά (πρέπει να προσέχουμε τι λέμε εδώ μέσα) θα φαινόταν ε? Θολά όπως τώρα.. Τι είναι το D-Sub? Η παλιά έξοδος των Monitors με τα κλασσικά Pinάκια? Και με αυτό θα παίζει άψογα όπως στο Monitor μου? Δεν με ενδιαφέρει με τι και πως θα το συνδέσω, το θέμα είναι να βλέπω το Game όπως το βλέπω τώρα απλά σε μεγέθυνση! (Ένας τυπάς που δούλευε στα Media Markt μου είπε ότι το ίδιο πράγμα, DVI->HDMI, το κάνει με την 42άρα του και δουλεύει υπέροχα.. Gaming, movies, όλα άψογα και μου το εγγυήθηκε! Η TV μου τι δεν έχει και δεν μπορεί λοιπόν? Πάτησες το Link ρε Thresh?) /Koritsi_Gia_PC
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 άκυρο για το d-sub, δεν έχει η Philips, άρα dvi to hdmi όπως είπες... δυστυχώς δεν ξέρω 100% για το αν θα είναι άψογη η εικόνα ...
nzeppos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Το DVI είναι πρακτικά ίδιο με το HDMI, δεν θα υπάρχει διαφορά στην εικόνα (και αν υπάρχει θα οφείλεται αποκλειστικά στο panel των οθονών). Για το gaming τώρα, είναι μάλλον θέμα συνήθειας και φυσικά απόστασης των... ματιών από την οθόνη. Προσωπικά παίζω σε ένα 26άρι monitor από την κλασική απόσταση των 50-70cm και ενώ στην αρχή με κούραζε, τώρα το έχω συνηθίσει. Σε αυτή την απόσταση όμως δεν νομίζω να άντεχα σε περισσότερες ίντσες. Για ταινίες βέβαια είναι ό,τι πρέπει.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Ρε παιδιά, δεν κολλάμε στο μέγεθος έχω καλή φάση εδώ, μια πολυθρόνα πάνω-κάτω σαν του Joy Tribiani και αράζω με ΟΛΗ την έννοια της λέξεως μπροστά στο γραφείο.. Υπάρχει μια άλφα απόσταση.. Το ζητούμενο είναι η ανάλυση που θα παίζει η TV, αν είναι Low Res όπως τώρα που σχεδόν ΔΕΝ μπορώ να διαβάσω γράμματα απ' τη θολούρα τι να το κάνω.. Κανείς δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο? Όσο για αυτό με τα 720p που λέει ο Thresh: http://www.overstock.com/Electronics/Philips-32PFL5403D-32-inch-LCD-TV/3389473/product.html Αν ρίξετε μια ματιά εδώ λέει: Maximum Resolution 1366 x 768 ..άρα QQ? Τέλειωσε το όνειρο ε? /Koritsi_Gia_PC
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 λογικά ναι, για πιο πάνω θες full hd tv...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Καλώς.. τέσπα. Μιας που την έχω που την έχω δίπλα μου όμως, δεν θα ήταν καλό να έπαιρνα ένα DVI/HDMI καλώδιο παρά να μείνω με το S-video? Ακόμα και για τις ταινίες...... Στο Media Markt και στο Πλαίσιο έχουν 30e καλώδιο. (Το Media Markt έχει και ένα HAMA άθλιας ποιότητος) Το E-shop απ' την άλλη έχει και επιχρυσωμένο σε πολύ καλύτερες τιμές.. EQUIP 119022 HDMI TO DVI ADAPTER CABLE 2M AC RYAN ACR-DV60017 HIFX EVOLUTION HDMI1.3 DVI-D M/M 1.0M Μιλάμε για καλώδια που κάνουν ίδια δουλειά? Μεγάλη διαφορά τιμής.. Ειδικά το πάνω είναι λουκούμι να το παραγγείλω και χαλάλι και τα έξοδα αποστολής.. Το σίγουρο είναι ότι θα δω διαφορά με το HDMI, άρα γιατί να μη το πάρω όπως και να' χει.. Και θα σας κάνω και Review από πρώτο χέρι.. /Koritsi_Gia_PC
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 ναι πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα... τώρα για το ποιο ακριβώς να πάρεις no idea...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Λοιπόν, το καλώδιο αγοράστηκε και τοποθετήθηκε. Ακούστε πως έχουν τα πράγματα.. Θα χωρίσω τους παραγράφους σε 3 μέρη: Επιφάνεια εργασίας, Αναπαραγωγή Video, Gaming και θα τα βαθμολογήσω ανάλογα με τις εντυπώσεις μου ρίχνοντας και 5 σχόλια. Επιφάνεια εργασίας - Συνέδεσα το καλώδιο και αμέσως βρήκε την ανάλυση 1920x1080. Την επέλεξα αλλά κοβόταν στις γωνίες και κατάλαβα ότι δεν ήταν η Native της οθόνης.. Έβαλα την μία παρακάτω, την 1768χ992 με 59hz και ΟΛΑ φάνηκαν άψογα.. Στις 32 ίντσες φαίνεται όλη η επιφάνεια εργασίας αψεγάδιαστη.. Τα χρώματα είναι ΠΟΛΥ ζωντανά, και η φωτεινότητα πολύ έντονη.. Είναι ΌΜΟΡΦΟ αυτό που βλέπω. Υπάρχει μια ελάχιστη κούραση στο μάτι (Η οποία δεν με χαλάει, αλλά σε σύγκριση με τα παρακάτω οφείλω να αναφέρω το ψεγάδι ). Βαθμολογία: 9/10 Αναπαραγωγή Video - Έβαλα Anime και ταινίες (Άψογης ποιότητας), και μπορώ να πω ότι πια απέκτησα το άψογο (+ το φρέσκο 5.1 μου) home cinema για το δωμάτιο μου.. Όλα φαίνονται ΜΑΚΡΑΝ πιο όμορφα από την LG (Ήταν καλή επιλογή αυτή η Philips) και φυσικά πολύ μεγαλύτερα Δεν νομίζω να χρειάζονται περαιτέρω σχόλια.. Βαθμολογία: 10!/10 (με τόνο) Gaming - Τελευταίο και καλύτερο.. το Gaming. Παιδιά δεν έχω αντικρίσει τίποτα πιο όμορφο.. Να καούν τα PS και τα XBoX και τα Wii.. Έβαλα Xblades, Mirror's Edge, UT3 ΟΛΑ στην 1768χ992 και ήταν ΆΨΟΓΑ! Μιλάμε τα είδα όλα... 0 Κούραση στο μάτι, και βρίσκομαι μέσα στο παιχνίδι πια.. Όλα τα Games που έβαλα (Αυτά που ανέφερα και τα: WC3, Cabal, L2, Dead Space, Dawn of War2, SHH, Sacred2, DMC4) φαίνονταν άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα! Απλά ανυπομονώ να φέρω τους κολλητούς μου να κάνω εφέ, τέτοια φάση Βαθμολογία: 12/10 Ίσως το κλειδί ήταν το ότι έχω αρκετά καλή GPU (8800GT), αν και όχι τίποτα τρελό.. αλλά αντέχει η μνήμη και το chipset της την μεγάλη αυτή ανάλυση αλλά και τα Drivers της είναι ΠΟΛΥ ξηγημένα διότι ναι μεν με το που έβαλα το καλώδιο αντιμετώπισα α) Tearing στα Video και στα Games β) χαμένα σημεία στην Επιφάνεια Εργασίας, αλλά στις advanced ρυθμίσεις της nVidia τα βρήκα όλα και τα έφτιαξα μέσα σε 15min. Επίσης ο Thresh έπεσε έξω, η TV μου υποστηρίζει το 1080p και για την ακρίβεια το Signal που δίνω είναι το "1080p50 HDTV" (ενώ το σκέτο 1080p HDTV μου προκαλούσε το Tearing). Όλα πήγαν καλά, και όπως το λένε και οι βαθμολογίες μου προτείνω με 1000 τη χρήση μιας HDTV για Main Monitor του PC σας με HDMI-DVI (Το μόνο 9αράκι πήγε στην Ε.Ε. όπου ζητάει λίγη απόσταση και λίγο χρόνο να το συνηθίσεις. Ευελπιστώ να μην υπάρχει περισσότερη ακτινοβολία από την LG (PC Monitor)).. Τώρα πια το Insomnia ξέρει. /Koritsi_Gia_PC
thanasis00 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 ωραία τα 1080p αλλά στην 32άρα δε νομίζω οτι υπάρχει τραγική διαφορά με τα 720p... και btw, κάνεις force 1080p σε οθόνη μεχρι 720??? λογικά θα τα βλέπεις όλα μικρά... έχω και εγώ μια 32άρα LG και στην ανάλυση 1280χ720 τα δείχνει όλα τέλεια... όταν ανεβάσω παραπάνω, τα δείχνει ναι μεν καλά αλλά πολύ μικρά... δοκίμασε με χαμηλότερη ανάλυση να δεις αν υπάρχει διαφορά...
sYn Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2009 ...Επίσης ο Thresh έπεσε έξω, η TV μου υποστηρίζει το 1080p και για την ακρίβεια το Signal που δίνω είναι το "1080p50 HDTV" (ενώ το σκέτο 1080p HDTV μου προκαλούσε το Tearing). ... Η αλήθεια είναι, ότι η TV σου υποστηρίζει ανάλυση 1920χ1080i στα 60Hz μέσω της εισόδου HDMI/DVI.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.