MiaUGR Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Βασικά ενθαρρυντικά τα νέα για τις νέες χωρητικότητες αλλά πιστεύω ότι αυτού του είδους οι τεχνολογίες βρίσκονται, στο παρόν στάδιο, μπροστά από την εποχή τους. Εκτός αν βρούμε σύντομα κάποια τόσο απαιτητικά πακέτα ψυχαγωγίας (όπως π.χ την τρισδιάσταση HD απεικόνιση του Λώρενς της Αραβίας ) , εμένα μου αρκούν τα Blue-Ray , ή έστω τα DVD μου.
alerasta Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Βαράτε όλοι μαζί, θα το αντέξω Κατανοώ και εγώ την οπτική σας γωνία. Σίγουρα έχει διευκολυνθεί ή καθημερινότητα μας τα τελευταία 10 χρόνια, δεν είπα άλλωστε ποτέ το αντίθετο. Επειδή όμως, όπως βλέπω, μόνο εγώ πιστεύω ότι η ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια δεν δικαιολογεί τρομακτικές αλλαγές τα επόμενα 10 θα ήθελα να μου πείτε εσείς πως περιμένετε να είναι το τοπίο το 2019. Σε 10 χρόνια θα μπορούσαν να συμβούν κάποια από τα παρακάτω: - Οθόνες 100 γραμμαρίων που κρέμονται από τον τοίχο. Αρκετά εύκαμπτες ώστε να μπορούν να μεταφερθούν σε εκθεσιακούς χώρους και να στηθούν σε λίγα λεπτά. - Να πούμε αντίο στους σκληρούς δίσκους (καλωσήρθες SSD με πολλά TB χωρητικότητας) - PC φιλικότερα στο περιβάλλον (όχι άλλα 1Kw τροφοδοτικά) - Οι GPU να συνεργαστούν με τη CPU στην εκτέλεση προγραμμάτων - Νέες μέθοδοι κρυπτογράφησης αφού με τόσο μεγάλη επεξεργαστική ισχύ ακόμα και ο AES κάποια στιγμή θα λυγίσει - Υπολογιστές χωρίς πληκτρολόγια, mouse και οθόνες. Ηλεκτρόδια στο κεφάλι θα καταλαβαίνουν τι θέλουμε να γίνει και άλλα ηλεκτρόδια θα ερεθίζουν το μυαλό μας εκεί που πρέπει ώστε να πιστέψουμε πως βλέπουμε / ακούμε το αποτέλεσμα. - Ξεχάστε τα ψέμματα. Η γυναίκα / αφεντικό / γονείς / καθηγητές / στρουμφάκια με πολύ απλές μεθόδους θα μπορούν να ξέρουν ποια είναι η αλήθεια. Μηχανάκια τσέπης θα μελετούν τους σφυγμούς, τις ανεπαίσθητες αλλαγές χρώματος στο δέρμα, την αλλαγή της φωνής και θα φωνάζουν: ψεύτης! - Οι υπολογιστές μας θα αποκτήσουν προσωπικότητα. Τι κι αν θέλεις δεύτερο εσπρέσσο, αυτός θα σου ετοιμάζει γάλα γιατί θα παρατηρεί πως οι σφυγμοί σου είναι ήδη πολύ ψηλά. - Το virtual sex θα γίνει καλύτερο από το πραγματικό! Το νέο μοντέλο SkiseMe 3000 με τα 108 ηλεκτρόδια θα βγάζει εκτός συναγωνισμού κάθε πραγματική δίμετρη ξανθιά! - Δε θα χρειάζεται να πηγαίνουμε στο γραφείο για να δουλέψουμε. Για την ακρίβεια δεν θα δουλεύουμε καθόλου, αφού οι υπολογιστές θα μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Αφού δεν θα δουλεύουμε βέβαια δεν θα έχουμε και να φάμε. Συνεπώς οι εταιρίες πληροφορικής θα κλείσουν αφού δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε... Το αποτέλεσμα θα είναι πως σε 10 χρόνια θα φυτεύουμε για να τρώμε και θα πλέκουμε για να ντυνόμαστε. - Σε 11 χρόνια θα λιώσουν εντελώς οι πάγοι και θα επιζήσουν μόνο όσοι έχουν σκάφη και τους αρέσουν τα μπαρμπούνια. - Αφήστε που δεν θα ζούμε 10 χρόνια μετά γιατί ο κόσμος θα καταστραφεί για 45η φορά το 2012 σύμφωνα με τους Μάγια! (οι Αζτέκοι δεν ξέρω τι λένε γι αυτό). Αν όλα τα παραπάνω ακούγονται κουκουρούκου είναι επειδή είναι κουκουρούκου. Πραγματικά δεν έχω ιδέα πως θα είναι τα πράγματα σε 10 χρόνια... Και αυτό προσπαθώ να πω. Μπορεί να μη γίνουν πολλά, μπορεί όμως να γίνουν τα άπειρα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 - PC φιλικότερα στο περιβάλλον (όχι άλλα 1Kw τροφοδοτικά) γιατί τώρα χρησιμοποιούμε 1Kw psu σε normal και αρκετά δυνατό pc? Core i7 + Radeon 4890 είναι άνετα πάνω σε καλό/ποιοτικό 500w psu
michael92 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Δημοσ. 25 Μαΐου 2009 Κατανοω την οπτικη σου γωνια αλλα. Το 1999 δεν ειχαμε βαλε δισκακι αλλα βαλε δισκετα των 1.44ΜΒ! Ουτε επισης ειχες mp3 (για Ελλαδα μιλαω παντα) βεβαια ειχες walkman αλλα απλα αλλαξε η χωρητικοτητα αρα δεν εχει γινει και τιποτα φοβερο απο το 80...μιας και τοτε υπολογιστες ειχαμε...μονο που γιναν πιο γρηγοροι και με μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Ιδια τεχνολογια δλδ ακομα. Αυτο που θελω να πω ειναι πως μπορει καποιος να πει οτι και απο το 69 δεν εχει γινει και τπτ φοβερο γιατι ανθρωπο στειλαμε τοτε στο φεγγαρι, εχουμε πατησει πουθενα αλλου μεχρι σημερα? οχι...Τηλεοραση ειχαμε και το 60 και σινεμα ακομα πιο πριν. Τα ιδια εχουμε και τωρα, αρα για ποια προοδο μιλαμε. Ειναι ολα σχετικα αν με καταλαβαινεις. Η εξελιξη ειναι κατι που γινεται σταδιακα και απλα καποια στιγμη ερχεται κατι που κανει μεγαλυτερη εντυπωση. Και αν το παμε ετσι το μεγαλυτερο επιτευγμα ηταν ο ανθρωπος στο διαστημα και η εξελιξη του διαδικτυου (κατι που ειναι πιο χειροπιαστο για εμας). Φυσικα δεν ειναι μονο αυτα τα δυο Ούτε στο εξωτερικό είχες mp3 το 2001 βγήκε το πρώτο, εκτός αν εννοείς discman που παίζει Mp3..
antuansupra Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Φίλε πετάμε εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης ποτέ δεν ανέφερα κάτι για πέταγμα (εκτός από το σχόλιο για το skateboard του McFly από το Back to the Future που ήταν humor). Το ότι πήγαμε στον Άρη δε βλέπω να έχει επηρεάσει κανέναν. Εσύ έχεις πάει δηλαδή; Σε 10 χρόνια έχεις την εντύπωση ότι θα είναι μέσα στις δυνατότητες σου να πας; Για τον τομέα της υγείας ΟΚ, αλλά τα βασικά που χρησιμοποιούνται κατά 90% υπήρχαν και το 1999. Ο άνθρωπος δεν διαμορφώνει το περιβάλλον του (παρά μόνο αρνητικά όπως έκανε και το 1999). Αλλιώς θα είμασταν όλοι στον παράδεισο τώρα. Δεν θυμάμαι σίγουρα για το MSN αλλά πιστεύω υπήρχε το 1999. Αν όχι αυτό IRC σίγουρα. Για το facebook τι να σου πώ, σιγά την εξέλιξη. Πιο πολύ trend είναι. Μη με παρεξηγείτε, δε λέω ότι είμαστε ακριβώς όπως είμασταν 10 χρόνια πριν. Το μόνο που λέω είναι ότι αυτά που κάναμε στη δεκαετία αυτή δεν δικαιολογούν να αναμένουμε τεράστιες εξελίξεις στα επόμενα 10. Για εσένα ριζική αλλαγή είναι το MSN και το Facebook. Για εμένα είναι να δημιουργούμε τροφή στο εργαστήριο που θα συντηρεί τον τρίτο κόσμο. Να βρούμε επιτέλους καύσιμο άλλο από το πετρέλαιο. Να θεραπεύσουμε τις μάστιγες AIDS και καρκίνο (και όχι απλά να κάνουμε ότι μπορούμε και να υπολογίζουμε μετά ποσοστά πενταετούς επιβίωσης, εννοώ ίαση). Να είμαστε ικανοί να διαμορφώσουμε το περιβάλλον μας όπως λες αλλά όχι στη Γη, σε άλλους πλανήτες για να αποικήσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Και πολλά άλλα που δε μου έρχονται τώρα. Αν δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά με την τεχνολογία τι νόημα έχει αν το δισκάκι σου είναι 700mb ή 10tb; +1 απο μενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα