Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκαν στη ζωή μας το web2, οι TFT των 2 κιλών, οι υπολογιστές του ενός κιλού (netbooks & nettops), το yahoo έχασε την πρωτοκαθεδρία από το google (το οποίο περνάει σε semantic search σιγά σιγά), τα MB έγιναν GB και μετά TB, οι πυρήνες 4, μπήκαμε σε οικονομική ύφεση, ξεκίνησε το cern, η ms πλέον είναι στα χέρια του Ballmer, το document format του OO πιστοποιήθηκε με ISO, μπόλικες κυβερνήσεις πέρασαν στο open source, περάσαμε στο ευρώ (περαστικά μας), έμφανίστηκαν BR και HDDVD, εξαφανίστηκε το HDDVD, πετάξαμε επιτέλους τα VCR μας, κάνουμε stream τηλεοπτικά προγράμματα από το internet, τα 64k έγιναν αρκετά Mbps, συνηδειτοποιήσαμε πως τελικά έφταιγε ο ΟΤΕ :P κου λου που.

Τεχνολογίες που περιμένουν στο ράφι υπάρχουν πολλές, για κάποιες ακούμε κατά καιρούς. Ποιες θα βγουν στο εμπόριο, δεν ξέρουμε.

10 χρόνια είναι πολύς καιρός. Όποιος μπορεί να κοιτάξει 10 χρόνια πίσω και να πει πως - σε κάποιους τομείς - δεν άλλαξε ριζικά ή ζωή του ίσως χρειάζεται να αλλάξει μοναστήρι (ή να μεγαλώσει επιτέλους).

Μαντείες για του χρόνου, οκ, για τα επόμενα πέντε χρόνια, ίσως, για τα επόμενα δέκα όμως, χλωμό. Πόσο μάλλον τώρα που, για όποιον κατάλαβε, αλλάζουμε εποχή.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκαν στη ζωή μας το web2, οι TFT των 2 κιλών, οι υπολογιστές του ενός κιλού (netbooks & nettops), το yahoo έχασε την πρωτοκαθεδρία από το google (το οποίο περνάει σε semantic search σιγά σιγά), τα MB έγιναν GB και μετά TB, οι πυρήνες 4, μπήκαμε σε οικονομική ύφεση, ξεκίνησε το cern, η ms πλέον είναι στα χέρια του Ballmer, το document format του OO πιστοποιήθηκε με ISO, μπόλικες κυβερνήσεις πέρασαν στο open source, περάσαμε στο ευρώ (περαστικά μας), έμφανίστηκαν BR και HDDVD, εξαφανίστηκε το HDDVD, πετάξαμε επιτέλους τα VCR μας, κάνουμε stream τηλεοπτικά προγράμματα από το internet, τα 64k έγιναν αρκετά Mbps, συνηδειτοποιήσαμε πως τελικά έφταιγε ο ΟΤΕ :P κου λου που.

Όποιος μπορεί να κοιτάξει 10 χρόνια πίσω και να πει πως - σε κάποιους τομείς - δεν άλλαξε ριζικά ή ζωή του ίσως χρειάζεται να αλλάξει μοναστήρι (ή να μεγαλώσει επιτέλους).

Φίλε δε διαφωνούμε τελείως (αυτό το σε κάποιους τομείς σε έσωσε :-)) αλλά μη μου πεις ότι το BR και το γρηγορότερο net σου άλλαξαν ριζικά τη ζωή. Εκτός αν το εννοούμε διαφορετικά το "ριζικά". Για εσένα το να κάνεις γρηγορότερα download ίσως είναι ριζική αλλαγή, για εμένα όχι. Ούτε το BR μου κάνει για ριζική αλλαγή ειδικά σε σχέση απόδοσης τιμής. Εκτός αν BR εννοείς τα 1080p mkv από το net.

Ούτε σε μοναστήρι είμαι ούτε μικρός. Από 10 χρονών έχω ένα PC μπροστά μου και πάω 25 τώρα. The basic principle is still the same. Βάλε δισκάκι, βγάλε δισκάκι. Δεν έχει γίνει το μπαμ ακόμα. Μην μπερδεύεσαι με την εξέλιξη της τεχνολογίας στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Κοίτα το global το θέμα.

Δημοσ.
Φίλε δε διαφωνούμε τελείως (αυτό το σε κάποιους τομείς σε έσωσε :-)) αλλά μη μου πεις ότι το BR και το γρηγορότερο net σου άλλαξαν ριζικά τη ζωή. Εκτός αν το εννοούμε διαφορετικά το "ριζικά". Για εσένα το να κάνεις γρηγορότερα download ίσως είναι ριζική αλλαγή, για εμένα όχι. Ούτε το BR μου κάνει για ριζική αλλαγή ειδικά σε σχέση απόδοσης τιμής. Εκτός αν BR εννοείς τα 1080p mkv από το net.

Μα δεν μπορεις να καταλαβεις οτι δεν μπορεις ξαφνικα να πεταξεις απο την μια μερα στην αλλη σαν να εχεις φτερα.Χρειαζεται και λιγος χρονος(μαλλον αρκετος).Στην ζωη μας τα τελευταια δεκα χρονια ειχαμε παρα πολλες ριζικες αλλαγες με την βοηθεια τις τεχνολογιας.Ο τομεας της υγειας μερα την μερα γινετε καλυτερος(βεβαια ας αφησουμε την Ελλαδα απο εξω,εκει ειναι αλλη φαση),οι κατασκευες εχουν ξεφυγει τελειως,ο ανθρωπος διαμορφωνει πλεον το περιβαλλον του οπως θελει αυτος,μεχρι και στον Αρη φτασαμε,ποσα ακομη να σου πω.τωρα εαν εσυ θεωρεις ριζικη αλλαγη στην ζωη σου μονο το να καθεσε στην πολυθρονα και πατωντας ενα κουμπι να αρχιζεις να πετας,εγω τουλαχιστον δεν το θεωρω ριζικη αλλαγη.Πιο μεγαλη ριζικη αλλαγη θεωρω τον msn και το facebook παρα αυτο.

Δημοσ.
Μα δεν μπορεις να καταλαβεις οτι δεν μπορεις ξαφνικα να πεταξεις απο την μια μερα στην αλλη σαν να εχεις φτερα.Χρειαζεται και λιγος χρονος(μαλλον αρκετος).Στην ζωη μας τα τελευταια δεκα χρονια ειχαμε παρα πολλες ριζικες αλλαγες με την βοηθεια τις τεχνολογιας.Ο τομεας της υγειας μερα την μερα γινετε καλυτερος(βεβαια ας αφησουμε την Ελλαδα απο εξω,εκει ειναι αλλη φαση),οι κατασκευες εχουν ξεφυγει τελειως,ο ανθρωπος διαμορφωνει πλεον το περιβαλλον του οπως θελει αυτος,μεχρι και στον Αρη φτασαμε,ποσα ακομη να σου πω.τωρα εαν εσυ θεωρεις ριζικη αλλαγη στην ζωη σου μονο το να καθεσε στην πολυθρονα και πατωντας ενα κουμπι να αρχιζεις να πετας,εγω τουλαχιστον δεν το θεωρω ριζικη αλλαγη.Πιο μεγαλη ριζικη αλλαγη θεωρω τον msn και το facebook παρα αυτο.

Φίλε πετάμε εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης ποτέ δεν ανέφερα κάτι για πέταγμα (εκτός από το σχόλιο για το skateboard του McFly από το Back to the Future που ήταν humor). Το ότι πήγαμε στον Άρη δε βλέπω να έχει επηρεάσει κανέναν. Εσύ έχεις πάει δηλαδή; Σε 10 χρόνια έχεις την εντύπωση ότι θα είναι μέσα στις δυνατότητες σου να πας; Για τον τομέα της υγείας ΟΚ, αλλά τα βασικά που χρησιμοποιούνται κατά 90% υπήρχαν και το 1999. Ο άνθρωπος δεν διαμορφώνει το περιβάλλον του (παρά μόνο αρνητικά όπως έκανε και το 1999). Αλλιώς θα είμασταν όλοι στον παράδεισο τώρα. Δεν θυμάμαι σίγουρα για το MSN αλλά πιστεύω υπήρχε το 1999. Αν όχι αυτό IRC σίγουρα. Για το facebook τι να σου πώ, σιγά την εξέλιξη. Πιο πολύ trend είναι.

Μη με παρεξηγείτε, δε λέω ότι είμαστε ακριβώς όπως είμασταν 10 χρόνια πριν. Το μόνο που λέω είναι ότι αυτά που κάναμε στη δεκαετία αυτή δεν δικαιολογούν να αναμένουμε τεράστιες εξελίξεις στα επόμενα 10.

Για εσένα ριζική αλλαγή είναι το MSN και το Facebook. Για εμένα είναι να δημιουργούμε τροφή στο εργαστήριο που θα συντηρεί τον τρίτο κόσμο. Να βρούμε επιτέλους καύσιμο άλλο από το πετρέλαιο. Να θεραπεύσουμε τις μάστιγες AIDS και καρκίνο (και όχι απλά να κάνουμε ότι μπορούμε και να υπολογίζουμε μετά ποσοστά πενταετούς επιβίωσης, εννοώ ίαση). Να είμαστε ικανοί να διαμορφώσουμε το περιβάλλον μας όπως λες αλλά όχι στη Γη, σε άλλους πλανήτες για να αποικήσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Και πολλά άλλα που δε μου έρχονται τώρα. Αν δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά με την τεχνολογία τι νόημα έχει αν το δισκάκι σου είναι 700mb ή 10tb;

Δημοσ.

Για εσένα ριζική αλλαγή είναι το MSN και το Facebook. Για εμένα είναι να δημιουργούμε τροφή στο εργαστήριο που θα συντηρεί τον τρίτο κόσμο. Να βρούμε επιτέλους καύσιμο άλλο από το πετρέλαιο. Να θεραπεύσουμε τις μάστιγες AIDS και καρκίνο (και όχι απλά να κάνουμε ότι μπορούμε και να υπολογίζουμε μετά ποσοστά πενταετούς επιβίωσης, εννοώ ίαση). Να είμαστε ικανοί να διαμορφώσουμε το περιβάλλον μας όπως λες αλλά όχι στη Γη, σε άλλους πλανήτες για να αποικήσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Και πολλά άλλα που δε μου έρχονται τώρα. Αν δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά με την τεχνολογία τι νόημα έχει αν το δισκάκι σου είναι 700mb ή 10tb;

Λοιπον δημιουργια τροφης στο εργαστηριο εχει γινει εδω και μερικα χρονια(υβριδια κτλ,απλα ειναι και θεμα πολιτικης των ανεπτυγμενων χωρων),εναλλακτικα καυσιμα εχουν φτιαχτει και βρεθει πολλα(αλλα τα αμερικανακια παιζουν αλλα παιχνιδια..),η θεραπεια του καρκινου εχει προχωρησει σε τρελα επιπεδα(μονο τα πρωχορημενα σταδια αποτελουν μεγαλο κινδυνο,χωρις αυτο να σημαινει οτι εχουμε 100% επυτιχια ακομα αλλα το ποσοστο αυτων που ζουν μετα την νοσο εχει αυξηθει σε τεραστιο βαθμο),για το aids παω πισω αν και πολλες φορες ειναι πιο ευκολο να περιορισεις σταδιακα εναν ιο(σε πλυθησμιακο επιπεδο μιλαω,οτι εγινε και με την πανουκλα καποτε)και ετσι να τον εξαφανισεις σιγα σιγα.Το προβλημα του ιπερπλυθησμου για μενα τουλαχιστον δεν φανταζει και τοσο τρομερο(καλα ειναι απλα να προβλεψουμε απο τωρα).Απλα σκεψου το κι αλλιως:εαν δεν υπηρχαν οι τετραπυρινοι επεργαστες φαντασου πως θα ηταν δυνατων να φτιαξεις εναν αξονικο τομογραφο ,ενα μηχανημα που θα σου δινει 3d των εγκεφαλο του ασθενους στο pc για μια εγχειρηση καρκινου, η ακομα και μια απλη εγχειρηση καρδιας που σημερα θεωρειτε απλη ρουτινα.Χωρις facebook και msn εγω που ειμαι αυτη την στιγμη στην Ιταλια δεν θα μπορουσα ποτε να επικοινωνησω με καμερα η μικροφωνο(δωρεαν και στο λεπτο κιολας) με την οικογενεια μου.Χωρις τα περισσοτερα εκατομυρια τσιπακια σε μικροτερο χωρο δεν θα μπορουσα να εχω τοσο ευκολα αντι για 10 αλλα 1000 δορυφορους(μικροτερο κοστος κατασκευης και περισσοτερες δουλειες μαζι) ωστε να ανοιγω στο τελος το gps μου και να βλεπω την κινηση ωστε να φτανω γρηγοροτερα στην δουλεια μου κτλ κτλ.

Ειλικρινα θυμαμαι ποσο ημασταν στο σκοταδι τη περιοδο 1985-1995(δυστυχως πιο πισω δεν θυμαμαι ημουνα πολυ μικρος) και απορω που φτασαμε τη τελευταια δεκαετια.Πραγαμτικα απο το 1995 και μετα ολα ηταν ενα μεγαλο μπουμ.Ακομη και ο πολεμος αλλαξε τοσο πολυ που στις τηλεορασεις πραγματικα βλεπεις θριλερ καθημερινα.

Δημοσ.

Εντάξει σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ. Έχουν γίνει άλματα. Απλά ίσως λιγότερα απ' ότι περίμενε και η επιστημονική κοινότητα. Κάπου είχα διαβάσει ένα άρθρο γι αυτό το θέμα αλλά δε θυμάμαι που και πότε.

Εσύ δίνεις περισσότερο βάση στην καθημερινότητα και πως έχει αλλάξει, εγώ το βλέπω πιο πολύ τι έγινε για την ανθρωπότητα σαν σύνολο. Και τα δύο χρειάζονται. Εγώ πιστεύω ότι και στα επόμενα 10 χρόνια θα παρουσιάσουμε παρόμοιο ρυθμό ανάπτυξης. Μικρότερα/περισσότερα chip, μεγαλύτερες οθόνες, περισσότερες καθημερινές ευκολίες κτλ. Και μετά θα γίνει το μπαμ (πάλι; ) και θα περάσουμε σε νευρωνικό κύκλωμα, απίστευτο αυτοματισμό κτλ. Σα να λέμε, ότι μαγειρεύεται στα εργαστήρια τώρα θα το έχουμε σε 20 χρόνια. Αυτά που έχουμε τώρα είναι βελτιώσεις αυτών που έπαιζαν στα εργαστήρια 15 χρόνια πριν.

Δεν ξέρω αν διαφωνείς και με αυτό.

Δημοσ.

Εσύ δίνεις περισσότερο βάση στην καθημερινότητα και πως έχει αλλάξει, εγώ το βλέπω πιο πολύ τι έγινε για την ανθρωπότητα σαν σύνολο. Και τα δύο χρειάζονται. Εγώ πιστεύω ότι και στα επόμενα 10 χρόνια θα παρουσιάσουμε παρόμοιο ρυθμό ανάπτυξης. Μικρότερα/περισσότερα chip, μεγαλύτερες οθόνες, περισσότερες καθημερινές ευκολίες κτλ. Και μετά θα γίνει το μπαμ (πάλι; ) και θα περάσουμε σε νευρωνικό κύκλωμα, απίστευτο αυτοματισμό κτλ. Σα να λέμε, ότι μαγειρεύεται στα εργαστήρια τώρα θα το έχουμε σε 20 χρόνια. Αυτά που έχουμε τώρα είναι βελτιώσεις αυτών που έπαιζαν στα εργαστήρια 15 χρόνια πριν.

Δεν ξέρω αν διαφωνείς και με αυτό.

Οχι δεν διαφωνω καθολου,απλα παντα ετσι ηταν ο τροπος που ετρεχε και η ανθρωπινη τεχνολογια(πρωτα πρεπει να την δοκιμασει ο στρατος και μετα ο απλος κοσμακης,θυμασε επι ψυχρου πολεμου πως ηταν τα πραγματα).Πανω σε αυτο που ειπες,οτι δινω σημασια στις αλλαγες τις καθημερινης ζωης και οχι ολου του κοσμου,ναι ειναι αληθεια,αλλα δυστυχος καποιοι σε αυτον τον πλανητη(που δεν συμπαθω καθολου)δεν θελουν να δωσουν και στις φτωχες χωρες τον τροπο για να σωθουν και μετα να απολαυσουν τα πραγματικα κατορθωματα του ανθρωπου(δυστυχως η τεχνολογια μπορει να συγκριθει μονο αναμεσα σε χωρες του ανεπτυγμενου κοσμου).

Να ξερεις φιλε mindtrapper οτι η Αμερικανικη πολιτικη ειναι κατι που μισω αφανταστα και μακαρι ολες αυτες τις γραμες που σου γραφω εγω στο net να ειχε και την δυνατοτητα να τις γραψει και ενα παιδι στην Αφρικη.

ΥΓ:Που το πηγαμε τωρα θα μου πεις...αλλα δεν βαριεσε γι'αυτο ειναι η τεχνολογια,για να μας φερνει κοντα και να τα λεμε ολα.

Δημοσ.

Καλά άσε εμείς συζητάμε εδώ, αλλά το παιδάκι στην Αφρική που λες θα θεωρούσε θαύμα σε 10 χρόνια να έχει πόσιμο νερό.

Είναι ιδιαίτερα σπαστικό να ξέρεις με σχετική σιγουριά (για τον Ιατρικό κλάδο ας πούμε που είμαι και πιο σχετικός) ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος και κρατάει πίσω την ανθρωπότητα η πολιτική και οι φαρμακευτικές/πετρέλαιοπαραγωγικές/whatever εταιρείες.

Δημοσ.

(για τον Ιατρικό κλάδο ας πούμε που είμαι και πιο σχετικός)

Στον ιδιο κλαδο ειμαστε mindtrapper!Εαν καταλαβα καλα φυσικα.

Δημοσ.
Βάλε δισκάκι, βγάλε δισκάκι. Δεν έχει γίνει το μπαμ ακόμα.

Κατανοω την οπτικη σου γωνια αλλα.

Το 1999 δεν ειχαμε βαλε δισκακι αλλα βαλε δισκετα των 1.44ΜΒ!

Ουτε επισης ειχες mp3 (για Ελλαδα μιλαω παντα) βεβαια ειχες walkman αλλα απλα αλλαξε η χωρητικοτητα αρα δεν εχει γινει και τιποτα φοβερο απο το 80...μιας και τοτε υπολογιστες ειχαμε...μονο που γιναν πιο γρηγοροι και με μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Ιδια τεχνολογια δλδ ακομα.

Αυτο που θελω να πω ειναι πως μπορει καποιος να πει οτι και απο το 69 δεν εχει γινει και τπτ φοβερο γιατι ανθρωπο στειλαμε τοτε στο φεγγαρι, εχουμε πατησει πουθενα αλλου μεχρι σημερα? οχι...Τηλεοραση ειχαμε και το 60 και σινεμα ακομα πιο πριν. Τα ιδια εχουμε και τωρα, αρα για ποια προοδο μιλαμε. Ειναι ολα σχετικα αν με καταλαβαινεις.

Η εξελιξη ειναι κατι που γινεται σταδιακα και απλα καποια στιγμη ερχεται κατι που κανει μεγαλυτερη εντυπωση. Και αν το παμε ετσι το μεγαλυτερο επιτευγμα ηταν ο ανθρωπος στο διαστημα και η εξελιξη του διαδικτυου (κατι που ειναι πιο χειροπιαστο για εμας). Φυσικα δεν ειναι μονο αυτα τα δυο

Δημοσ.
Φίλε δε διαφωνούμε τελείως (αυτό το σε κάποιους τομείς σε έσωσε :-))

Είμαι τόσο τυχερός ε; :P

αλλά μη μου πεις ότι το BR και το γρηγορότερο net σου άλλαξαν ριζικά τη ζωή. Εκτός αν το εννοούμε διαφορετικά το "ριζικά". Για εσένα το να κάνεις γρηγορότερα download ίσως είναι ριζική αλλαγή, για εμένα όχι. Ούτε το BR μου κάνει για ριζική αλλαγή ειδικά σε σχέση απόδοσης τιμής. Εκτός αν BR εννοείς τα 1080p mkv από το net.

Ούτε σε μοναστήρι είμαι ούτε μικρός. Από 10 χρονών έχω ένα PC μπροστά μου και πάω 25 τώρα. The basic principle is still the same. Βάλε δισκάκι, βγάλε δισκάκι. Δεν έχει γίνει το μπαμ ακόμα. Μην μπερδεύεσαι με την εξέλιξη της τεχνολογίας στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Κοίτα το global το θέμα.

Έχω υπολογιστές εδώ και 23 χρόνια (είμαι 37). Είδα τους υπολογιστές χωρίς internet, χωρίς σκληρούς δίσκους, με μονόχρωμες οθόνες, με κόστος ένα καρότσι χρήματα και με δυνατότητες -ζόρι ζόρι- να γράψουν ένα μεγάλο κείμενο...

Το γρηγορότερο net π.χ. μου έχει αλλάξει τη ζωή γιατί μπορώ με λίγη οργάνωση να πάω διακοπές οποιαδήποτε στιγμή και να δουλεύω από το laptop με μία απλή ADSL. Μπορώ επίσης να κάνω support από οποιοδήποτε σημείο έχει ADSL η έχει σήμα για ADSM.

Μπορώ επίσης να πάω σε 3 συναντήσεις στη σειρά κουβαλώντας απλά ένα netbook του 1.5 κιλού με αυτονομία 8 ωρών.

Μπορώ επίσης να τραβήξω φωτογραφίες την 2 ετών κόρη μου και να τις δει αμέσως (όπως επίμονα μου ζητάει) χωρίς να περιμένει να εμφανιστεί κάποιο φιλμ.

Όσο για τα δισκάκια, με 4TB internal HDDs, τα έχω μειώσει κατά πολύ...

Πριν από 10 χρόνια κανένας κολλητός μου δεν είχε υπολογιστή. Σήμερα παραγγέλνουν εξατμίσεις και fairing στο ebay από το PC τους με την ADSL τους.

Η τεχνολογία - όπως και οτιδήποτε άλλο - έχει την αξία της χρήσης που της κάνεις.

Δημοσ.
Είμαι τόσο τυχερός ε; :P

Έχω υπολογιστές εδώ και 23 χρόνια (είμαι 37). Είδα τους υπολογιστές χωρίς internet, χωρίς σκληρούς δίσκους, με μονόχρωμες οθόνες, με κόστος ένα καρότσι χρήματα και με δυνατότητες -ζόρι ζόρι- να γράψουν ένα μεγάλο κείμενο...

Το γρηγορότερο net π.χ. μου έχει αλλάξει τη ζωή γιατί μπορώ με λίγη οργάνωση να πάω διακοπές οποιαδήποτε στιγμή και να δουλεύω από το laptop με μία απλή ADSL. Μπορώ επίσης να κάνω support από οποιοδήποτε σημείο έχει ADSL η έχει σήμα για ADSM.

Μπορώ επίσης να πάω σε 3 συναντήσεις στη σειρά κουβαλώντας απλά ένα netbook του 1.5 κιλού με αυτονομία 8 ωρών.

Μπορώ επίσης να τραβήξω φωτογραφίες την 2 ετών κόρη μου και να τις δει αμέσως (όπως επίμονα μου ζητάει) χωρίς να περιμένει να εμφανιστεί κάποιο φιλμ.

Όσο για τα δισκάκια, με 4TB internal HDDs, τα έχω μειώσει κατά πολύ...

Πριν από 10 χρόνια κανένας κολλητός μου δεν είχε υπολογιστή. Σήμερα παραγγέλνουν εξατμίσεις και fairing στο ebay από το PC τους με την ADSL τους.

Η τεχνολογία - όπως και οτιδήποτε άλλο - έχει την αξία της χρήσης που της κάνεις.

απλα και κατανοητα :-) μεσω μιας αλλης οπτικης γωνιας

Δημοσ.

Βαράτε όλοι μαζί, θα το αντέξω :-)

Κατανοώ και εγώ την οπτική σας γωνία. Σίγουρα έχει διευκολυνθεί ή καθημερινότητα μας τα τελευταία 10 χρόνια, δεν είπα άλλωστε ποτέ το αντίθετο.

Επειδή όμως, όπως βλέπω, μόνο εγώ πιστεύω ότι η ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια δεν δικαιολογεί τρομακτικές αλλαγές τα επόμενα 10 θα ήθελα να μου πείτε εσείς πως περιμένετε να είναι το τοπίο το 2019.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Βαράτε όλοι μαζί, θα το αντέξω :-)

Κατανοώ και εγώ την οπτική σας γωνία. Σίγουρα έχει διευκολυνθεί ή καθημερινότητα μας τα τελευταία 10 χρόνια, δεν είπα άλλωστε ποτέ το αντίθετο.

Επειδή όμως, όπως βλέπω, μόνο εγώ πιστεύω ότι η ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια δεν δικαιολογεί τρομακτικές αλλαγές τα επόμενα 10 θα ήθελα να μου πείτε εσείς πως περιμένετε να είναι το τοπίο το 2019.

Λοιπον,θα σου πω πως φανταζομαι εγω την εξελιξη της τεχνολογιας 2019.Καταρχην βλεπω επεξεργαστες πολυ κοντα σε ατομικο επιπεδο(αν και το περασμα μετα τα nm φανταζει για τωρα λιγο δυσκολο),το ψηφιακο χαρτι θα ειναι επιτελους στην αγορα και γενικα ολες οι οθονες θα ειναι ευκαμπτες σαν ενα φιλο χαρτι.Τα γραφικα θα περασουν σε αλλο επιπεδο και σιγουρα η εικονα θα βγει εξω απο τις διαστασεις τις οθονης.Ολα αυτα θα εχουν αποτελεσμα στην δημιουργια πιο mobile pc(ουσιαστικα τα κινητα θα απομακρινονται και την θεση τους θα περνουν ολοενα και πιο μικροι υπολογιστες).Στο τομεα τις υγειας,θα αρχισει η καταπολεμηση περισσοτερων ασθενειων με την χρηση βλαστοκυτταρων και θα εχουμε καλυτερες και πιο αποτελεσματικες θεραπιες κατα του parkinson και του Alzheimer με φαρμακα που θα λειτουργουν πανω στο dna.Τα project για νανοτεχνολογιες ολοενα θα αυξανουν και θα μιλαμε εστω και για τα μικροαποτελεσματα αυτης της νεας τεχνολογιας, κτλ κτλ.

Παντος πιστευω οτι δεν προκειτε να αλλαξουν τα εξης:Η πεινα στην Αφρικη θα συνεχιξει να θεριζει και η μεση ανατολη θα συνεχιζει να πεθαινει.Επισης ο Ελληνας θα συνεχιζει να ψηφιζει τους συνηθεις υποπτους αλλα και ολους τους υπολοιπους 300 κλεφτες(οχι τους κλεφτες του 1821 αλλα τους βατοπεδινους...).Επισης η Αμερικη δεν θα κανει ουτε ενα βημα πισω για μειωση ρυπων και μειωση του φαινομενου του θερμοκηπιου.

Αυτα απο εμενα,ελπιζω να σε καλυψα.

Επεξ/σία από j11h

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...