markosf1 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 τώρα τελευταια έχω γίνει μεγάλος τεμπέλης .. ετσι είπα λίγο να το φιλοσοφισω το πράγμα .. Η τεμπελιά είναι μια ένοια κάπως παραξεγημένη και θεωρείτε ως ελάττωμα από πολλούς όμως εγώ θεωρώ την τεμπελιά ως δικαίωμα του καθενός .Δικαίωμα επειδή μέσα σε αυτήν την κατάσταση του δίνεται η δυνατότητα να χαλαρώσει , να αποδράσει από το άγχος που φέρνει η εργασία , να ηρεμίσει και να μπεί στη διαδικασία σκέψεων , να φιλοσοφίσει και να δημιουργίσει τις δικές του απόψεις για την ζωή . Θεωρώ ελαττωματική την τεμπελιά που φτάνει σε σημείο ο άνθρωπος να βαριέται να φροντίζει για τον εαυτό του , την ζωή του και το περιβάλλον του όχι όμως την αποχή απο την εργασία .Και όταν η εργασία δεν είναι απαραίτητη για λόγους επιβίωσης τότε η τεμπελιά δεν είναι απλά δικαίωμα αλλά .. ! Θετικά αποτελέσματα της είναι : η διασκέδαση , τα ποτάκια στα Clubakia ,ο έρωτας και η φιλοσοφία ! Τέμπελιάζω να γράψω παρακάτω Θέλω να ακούσω (να διαβασω δηλαδή) και τις δικές σας φιλοσοφίες , γενικά θεματα για την ζωή ,οχι απαραίτητα με την τεμπελιά !
aledjo Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 συμφωνω μαζι σου! Πρεπει να εισαι περιφανος που εισαι τεμπελης αν φυσικα δε καταστρεφεις τη ζωη των αλλων. ειναι δικαιωμα σου να καθεσαι και να τα ξυνεις αφου δεν πειραζεις κανεναν. ΔΕΝ εισαι αποτυχημενος, αντιθετος εισαι ενας πετυχημενος ανθρωπος που ζει ευτυχισμενος απο τη ζωη που κανει. αποτυχημενος ειναι αυτος που καθεται - τεμπελιαζει αφου εχει παντρευτει εχει παιδια, νοικια, αυτοκινητο κτλ κτλ και δε δουλευει αυτος ειναι αποτυχημενος. εσυ, εγω και πολλοι αλλοι, δεν επιρεαζουμε τη ζωη κανενος ουτε χρωσταμε πουθενα. θα σου αναφερω δικη μου περιπτωση. ειμαι ενας ευτυχισμενος περιφανος τεμπελης και το λεω παντου. ΔΕΝ εχω αυτοκινητο, ουτε δανεια να τρεχουν, δε χρωσταω πουθενα, δουλευω 3 μερες τη βδομαδα ισα για να βγαλω τα εξοδα που ειναι απαραιτητα τα οποια ειναι, σταθερο τηλεφωνο + ιντερνετ, κινητο τηλεφωνο, ρουχα, καφεδες, εξοδους... φιλοι και ξαδερφια με "ζηλευουν" με τη καλη εννοια και μου το λενε διοτι αυτοι εχουν αγορασει ακριβο αυτοκινητο με δοσεις και κανουν οτι δουλεια βρουν μπροστα τους για να τα βγαλουν περα. αποτελεσμα? δουλευουν καθε μερα ολη μερα και το αυτοκινητο το ακουμπανε 1 φορα τη βδομαδα για να πανε καποια εξοδο. εχουν στερηθει υπνο, ελευθερο χρονο, προσωπικη ζωη, φαγητο και αλλα πολλα! γιατι? για ενα ακριβο αυτοκινητο και διαφορα αλλα οπως ρολοι, ακριβο κινητο κτλ κτλ. αντιθετος εγω κοιμαμαι μια χαρα, χωρις αγχος (πλεον) και κανω οτι θελω οποτε θελω. καποτε βεβαια δουλευα και γω.... για το τιποτα! απειρη δουλεια για το βασικο μισθο. το αγχος και η κουραση δεν αξιζαν ουτε 3χβασικους μισθους. α και κατι αλλο που το λεω συνεχεια σε ολους. ειτε εισαι τεμπελης και ζεις με λιγα χρηματα ειτε εισαι δουλευταρας και (ισως) βγαζεις πολλα λεφτα ΔΕΝ υπαρχει καμια διαφορα. ουτε πιο πολλα χρονια θα ζησεις, ουτε ευτυχισμενος θα εισαι για παντα. ζησε τη ζωη οσο προλαβαινεις οπως εσενα σ'αρεσει! οι αλλοι που δουλευουν, πολεμανε για το αυριο (οπως λενε) αλλα ξερεις για πιο αυριο μιλανε? οταν βγουν στη συνταξη. μεχρι αυτοι να βγουν στη συνταξη, εσυ εγω και πολλοι αλλοι θα εχουμε κανει τοσα πολλα που θα εχουμε βαρεθει να ζουμε και αυτοι θα διψανε για ζωη και νιατα! by aledjo λυπαμαι οταν βλεπω ανθρωπους να δουλευουν 10-12 ωρες την ημερα.... απορω γιατι ζουνε! χρωστανε βεβαια και εχουν σπιτι και παιδια που πεινανε, αλλα ρε φιλε αν δε εχεις λεφτα ΜΗ κανεις 5 παιδια.... ζησε μονο σου και μη στερεις τη ζωη των παιδιων. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:43 ---------- α και να συμπληρωσω οτι οι μεγαλυτεροι επιστημονες ηταν τεμπελιδες που θελανε μια πιο ευκολη και ξεκουραστη ζωη. ετσι μεσα στη τεμπελια τους μπορουσανε να φιλοσοφουνε με τις ωρες και καταβαζουν καταπλητικες ιδεες που ενας ανθρωπος που δουλευει πολυ δε προλαβαινει να σκεφτει. το τηλεχειριστηριο της τηλεορασης ποιος νομιζεις οτι το ανακαλυψε? ενας τεμπελης που βαριοταν να σηκωθει να αλλαξει καναλι με το χερι... τηλεφωνο, ποδηλατο, αυτοκινητο, και πολλα αλλα ποιος νομιζεις οτι τα σκεφτηκε? ο εργατης που δουλευε απο το πρωι μεχρι το βραδυ?
SpY Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ηθικό δίδαγμα, για τεμπελιά και λεφτά γίνε δημόσιος υπάλληλος
@@sos@@ Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 O Mαρξ έγραψε πως ο ελεύθερος χρόνος είναι ο πλούτος του ανθρώπου. Κάτω από αυτήν την οπτική, σαφέστατα, ο απέχων συνειδητά από την εργασία είναι πιο πλούσιος . Στην φιλοσοφία μου για την ζωή μεγάλο κομμάτι κατέχει η αλληλεγγύη .... να νιώθεις , να βοηθάς , να υπερασπίζεσαι και να συνεισφέρεις σε όσους (...ή όσα) χρειάζονται την υποστήριξη σου . Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των ζώων ,των ανθρώπων ,των λαών ....
markosf1 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 χαίρομαι που είναι και άλλοι στην κατάσταση μου ! aledjo το ποστ σου είναι φοβερό , γιατί έγραψες ότι ακριβώς σκέφτομαι ! Αυτά είναι λόγια ενός τεμπέλη θα πούν τώρα ..αλλά είναι δικαίωμα μας
Sellers Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Έλα μάρκο ,αυτό πιστεύω είναι για σένα... http://video.google.com/googleplayer.swf?autoPlay=true&docId=8024831007162047256
Lucifer Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ορμώμενος και εγώ από τις παραπάνω 2 απόψεις, οφείλω να πω πως η φιλοσοφία ζωής μου έγκειται στην νομιμοποίηση των εκτρώσεων μέχρι και τα 30 χρόνια μετά τη γέννηση.
slipknot Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 α και να συμπληρωσω οτι οι μεγαλυτεροι επιστημονες ηταν τεμπελιδες που θελανε μια πιο ευκολη και ξεκουραστη ζωη.ετσι μεσα στη τεμπελια τους μπορουσανε να φιλοσοφουνε με τις ωρες και καταβαζουν καταπλητικες ιδεες που ενας ανθρωπος που δουλευει πολυ δε προλαβαινει να σκεφτει. Ένσταση. Ο επιστήμονας δε μπορεί να είναι τεμπέλης, για να γίνει επιστήμονας πρέπει να ξεπατωθεί. Μιλάω πάντα για πραγματικούς επιστήμονες έτσι; Όσοι έχουν κάνει σημαντικές ανακαλύψεις έχουν στερηθεί πολλά πράγματα απ' τη ζωή τους που εσύ κι εγώ θεωρούμε δεδομένα. Θα προτιμούσες να είσαι ένας "τεμπέλης" επιστήμονας, κλεισμένος όλη μέρα στο εργαστήριο;
aledjo Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Ένσταση. Ο επιστήμονας δε μπορεί να είναι τεμπέλης, για να γίνει επιστήμονας πρέπει να ξεπατωθεί. Μιλάω πάντα για πραγματικούς επιστήμονες έτσι; Όσοι έχουν κάνει σημαντικές ανακαλύψεις έχουν στερηθεί πολλά πράγματα απ' τη ζωή τους που εσύ κι εγώ θεωρούμε δεδομένα. Θα προτιμούσες να είσαι ένας "τεμπέλης" επιστήμονας, κλεισμένος όλη μέρα στο εργαστήριο; το ταλεντο της ανακαλυψης δε διδασκεται σε κανενα πανεπιστημιο. επισης μη ξεχνας οτι τεμπελια ονομαζουμε την αποχωρηση απο τη δουλεια δηλαδη δε δουλευει καποιος και αφιερωνει το χρονο του στον εαυτο του κανοντας οτι γουσταρει, ειτε να κοιματε, ειτε να παιζει μουσικη, ειτε οτιδηποτε αλλο. μεσα σε ολα αυτα που αφορα τον εαυτο του, ενας "επιστημονας" τεμπελιαζει δηλαδη απεχει απο τη δουλεια και αφιερωνει το χρονο του στην ανακαλυψη που γουσταρει για τον εαυτο του. αλλοι οι επαγγελματιες και αλλο οι ερασιτεχνες. οι μεγαλοι ζωγραφοι τι ειναι? μεγιστοι τεμπελιδες. βαριουνται να πανε για δουλεια και καθονται σπιτι τους και τα ξυνουν αλλα επειδη γουσταρουν να ζωγραφιζουν περνουν ενα πινελο και το πασπατευουν με τις ωωωωρες και μετα απο μηνες βγαζουν ενα καλο αποτελεσμα. οι επιστημονες που ξερουμε, ζουν με ενα ονειρο. σπουδαζουν κτλ γι'αυτο που γουσταρουν. αργοτερα κανουν επισης αυτο που γουσταρουν αλλα βρισκονται ανθρωποι που να του χρηματοδοτουν γιαυτο που κανουν. ΔΕ το κανουν ομως για να βγαλουν λεφτα. δεν υπαρχει καμια σχολη που να λεει "εδω σας κανουμε επιστημονες και σας μαθενουμε να κανετε ανακαλυψεις" πχ. η ΝΑΣΑ. οι επιστημονες που δουλεουν στη νασα γιατι δουλευουν? ξυπνησανε ενα πρωι και ειπανε "ααα στη ΝΑΣΑ εχει θεσεις εργασιας, κατσε να παω ενα πανεπιστημιο να παρω ενα χαρτι για να μπω στη νασα για να περνω μπολικα λεφτα" ε? οι "επιστημονες" που ειναι στη νασα, ειτε δουλευουν για τη νασα ειτε οχι. οταν γυρισουν σπιτι τους θα κατσουν να σκεφτουν με τις ωρες το διαστημα κτλ κτλ οπως και πολλοι κορυφαιοι επιστημονες δουλευανε delivery σουβλακια για να βγαλουν λεφτα για ζησουν αλλα σπιτι τους φιλοσοφουσαν με τις ωρες την ανακαλυψη του αιωνα. εκει η παρεξηγημενη εννοια του τεμπελη. 1) ενας ανθρωπος που ΚΑΝΕΙ οτι γουσταρει χωρις να δουλευει οπως οι υπολοιποι και να α) να σκεφτεται τη πυρηνικη φυσικη β) ζωγραφιζει γ) βγαζει ποιηματα δ)..... 2) ΔΕ κανει απολυτος τιποτα, βαριεται ακομα και να παει τουαλετα, κοιμαται ολη μερα. και το 1 και το 2 το ιδιο ειναι με τη διαφορα οτι ο δευτερος γουσταρει να μη κανει τιποτα. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:53 ---------- έχουν στερηθεί πολλά πράγματα απ' τη ζωή τους που εσύ κι εγώ θεωρούμε δεδομένα. και γω εχω στερηθει πολλα. δεν εχω αυτοκινητο, δεν εχω ακριβο κινητο, δε εχω οικογενεια και παιδια. οι τεμπεληδες στερουνται πραγματα που εχουν οι υπολοιποι που δουλευουν αλλα αυτοι που δουλευουν στερουνται αυτα που εχουμε οι τεμπεληδες. αρα ολοι στερουνται.... διαλεγεις και περνεις! μην εχεις παραπονο την αλλη μερα ομως. αυτος που δεν εχει λεφτα και κανει 5 παιδια, δε πρεπει να βγαινει και να κλεγεται οτι δεν εχει λεφτα να ταισει τα παιδια του. ουτε να παρεις ακιρβο αυτοκινητο αν βγαζει 600 ευρω το μηνα. τα ηθελες και επαθες, δε σε αναγκασε κανεις
@@sos@@ Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Πωλ Λαφάργκ-το δικαίωμα στην τεμπελιά. Ενα βιβλίο που γράφτηκε το 1883 αλλά είναι και σήμερα επίκαιρο . aledjo θα γίνεις πιο φανατικά υπέρ της τεμπελιάς άν το διαβάσεις .....
FilipposMD Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δεν ξέρω καν αν έχει νόημα, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια: Aledjo, μου φαίνεται ότι έχεις μπερδέψει τους εφευρέτες των προηγούμενων αιώνων με τους επιστήμονες, την μη αμειβόμενη εργασία με την τεμπελιά και διάφορα άλλα. Τεμπέλης λέγεται αυτός που δεν ασχολείται με κάτι, όχι αυτός που ασχολείται με κάτι, για το οποίο δεν πληρώνεται. Επίσης, αν νομίζεις ότι οι μεγάλοι εφευρέτες ήταν τύποι που κάθονταν στον καναπέ 12 ώρες τη μέρα και σκέφτονταν, είσαι πολύ γελασμένος. Άσε που υπάρχει και η πνευματική εργασία, την οποία μάλλον εσύ εντάσσεις στην τεμπελιά. Επιστήμονας και τεμπέλης είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες και θα το καταλάβεις μόλις γνωρίσεις έστω έναν. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται τον χρόνο και τις δυνάμεις του όπως θέλει και του αρέσει. Απλώς, σκέψου ότι υπάρχουν και άνθρωποι που απολαμβάνουν όχι μόνο τον ύπνο, τους καφέδες, τα μπαρ και τις γκόμενες, αλλά και πράγματα που γίνονται στο πλαίσιο της εργασίας, αμειβομενης ή μη.
Praetorianos Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 εκει η παρεξηγημενη εννοια του τεμπελη.1) ενας ανθρωπος που ΚΑΝΕΙ οτι γουσταρει χωρις να δουλευει οπως οι υπολοιποι και να α) να σκεφτεται τη πυρηνικη φυσικη β) ζωγραφιζει γ) βγαζει ποιηματα δ)..... 2) ΔΕ κανει απολυτος τιποτα, βαριεται ακομα και να παει τουαλετα, κοιμαται ολη μερα. και το 1 και το 2 το ιδιο ειναι με τη διαφορα οτι ο δευτερος γουσταρει να μη κανει τιποτα. Ντάξει μερικές από τις σκέψεις που έγραψες αν και δεν τις συμμερίζομαι ίσως είναι αποδεκτές από κάποιους. Αλλά το να λες ότι το 1 είναι ίδιο με το 2 είναι, πως να το πω όμορφα, ηλίθιο.. (όχι εσύ μην παρεξηγηθώ, η σύγκριση)
aledjo Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Άσε που υπάρχει και η πνευματική εργασία, την οποία μάλλον εσύ εντάσσεις στην τεμπελιά. δε το λεω εγω αλλα ο κοσμος ολοκληρος. οποιοδηποτε κανει κατι που ΔΕ βγαζει λεφτα τον λενε τεμπελη. δε λεω εγω οτι ειναι ετσι αλλα ο κοσμος ολοκληρος. θα σας κανω μια ερωτηση. εγω δε δουλευω αλλα καθομαι με τις ωρες στο pc, ιντερνετ, ασχολουμαι με τους υπολογιστες, μαθαινω τους υπολογιστες, εχω γνωσεις καποιου που μπορει να δουλεψει τεχνικος η/υ (οπως εχω δουλεψει παλιοτερα) αλλα ΔΕ δουλευω επειδη εγω το διαλεξα. ΤΙ ειμαι? ο κοσμος λεει τεμπελης. εσεις?
adi32 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Νομιζω οτι αλλιως το εννοειτε Τεμπελης ειναι αυτος που βαριεται να κανει το οτιδηποτε Αυτο δεν εχει σχεση με τη δουλεια Αυτο που καταλαβα οτι λετε ειναι οτι δε θελω να δουλευω πολυ για να περναω καλα τον ελευθερο χρονο που θα εχω και για να μη γινω δουλος της δουλειας μου Οταν κανουμε μια δουλεια μου δεν ειναι ευχαριστη ουτε μας αρεσει καταπιεζομαστε και τη σιχαινομαστε Οταν κανεις μια δουλεια που σου αρεσει ή κανεις το χομπυ σου δουλεια εισαι ευτυχισμενος οσο κι αν δουλευεις Απο την αλλη οταν αναγκαζομαι να δουλευω απο το πρωι ως το βραδυ οσα λεφτα και να βγαζω αν δεν μπορω να τα χαρω ειναι σα να ειμαι φτωχος και μαζευω τα λεφτα ειτε για να τα φανε αλλοι ειτε για οταν γερασω να περασω καλα στο γηροκομειο
aledjo Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Οταν κανεις μια δουλεια που σου αρεσει ή κανεις το χομπυ σου δουλεια εισαι ευτυχισμενος οσο κι αν δουλευεις αυτο το ακουω συνεχως και δε το εχω καταλαβει. υπαρχει καμια τετοια δουλεια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.