Προς το περιεχόμενο

Αυτόματη απόδοση ονομάτων υπολογιστή (Deploy XP image με 2003 server)

GeoXrh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έψαξα αρκετά αλλά λόγω περιορισμού στο χρόνο που κάθομαι στον υπλογιστή δεν μπόρεσα να βρω ακριβώς απάντηση στην παρακάτω απορία μου:

Σ' ένα pc με εγκατεστημένα WIndows XP έχω πάρει image με τη διαδικασία setupmgr + sysprep. Κατά την εκτέλεση του setupmgr και τη δημιουργία του sysprpep.inf (για unattended εγκατάσταση) επέλεξα αυτόματη δημιουργία ονόματος υπολογιστή οπότε η σχετική καταχώρηση στο αρχείο sysprep.inf είναι:

[userData]

ComputerName=*

To image το μετέφερα σ' ένα μηχάνημα με Windows 2003 server οπότε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία WDS κάνω deploy το image σε άλλα pc (όλα τα παραπάνω φυσικά σε virtual pc). Όλη η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά, το μόνο σημείο που θέλω να επιλύσω είναι η αυτόματη απόδοση ονομάτων στους clients, όχι όμως τυχαίων ονομάτων όπως συμβαίνει εξαιτίας του *.

Στο παράθυρο του WDS, κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο server, επιλέγοντας Properties και την καρτέλα Directory Services, το πλαίσιο New client naming policy έχει ως περιεχόμενο το: %Username%0#

Να σημειώσω ότι δοκιμάζοντας κάτι ανάλογο με το RIS (το οποίο εγκαθιστά μόνο λειτουργικά) λειτουργούσε όπως ήθελα.

Δηλαδή,

είτε έδινα κάποια fix τιμή (π.χ. MHTSOS)στο New client naming policy

είτε συνδύαζα fix τιμή με τα %, # κλπ (οπότε αυτόματα αποδίδονταν ονόματα της μορφής MHTSOS01, MHTSOS02, MHTSOS03 κλπ)

είτε άφηνα το %Username%0# οπότε ότι username έδινα για να συνδεθώ στο server με βάση αυτό δημιουργούσε το όνομα του pc.

Στο WDS δεν κατάφερα τίποτα απ' όλα αυτά. Ότι ρύθμιση και να έκανα στο New client naming policy την αγνοεί. Είναι φανερό ότι κάτι πρέπει να πειράξω στο αρχείο sysprep.inf

Δοκίμασα να αλλάξω την καταχώρηση ComputerName=* σε ComputerName=%Username% αλλά κατά τη διάρκεια εγκατάστασης του image, το βλέπει σαν %Username, δεν το θεωρεί αποδεκτό και ζητάει να αποδοθεί χειροκίνητα από το χρήστη νέο ονομα.

Ευπρόσδεκτη κάθε γνώμη.

Δημοσ.

Σωστα σου γραφει οτι δε σε αφηνει να το αλλαξεις. Τα ονοματα θα τα αλλαξεις απο τη registry. Το username επειδη σηκωνεται me to profil δεν αλλαζει με τοσο ευκολο τροπο. Αλλαζει παντως με μια ιδιαιτερη διαδικασια που δε τη θυμαμαι. Google is your god

Δημοσ.

Να θυμίσω ότι με το RIS η όλη ιστορία λειτουργεί. Επιπλέον υπάρχουν 2 σημεία (ένα στο sysprep.inf και ένα στο παράθυρο του WDS στο server) που μιλούν για αυτόματη απόδοση.

Δεν μου είναι απαραίτητο το computer name να δημιουργείται από το username. Μου αρκεί να ορίζω ένα στανταρ αλφαριθμητικό φτάνει μόνο να αλλάζει κατά την εγκατάσταση του image από pc σε pc (MHTSOS1, MHTSOS2, κ.ο.κ.)

Δημοσ.
Αν αλλαζεις το ονομα μετα που ειναι το προβλημα?

Ασφαλώς κανένα:-). Αν μιλάμε όμως για εγκατάσταση σε πολλά μηχανήματα γιατί να πρέπει να πηγαίνω να βλέπω το προηγούμενο μηχάνημα και σε κάθε μηχάνημα να αλλάζω το όνομα? Επιπλέον από τη στιγμή που βλέπεις ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα γιατί να μην την αξιοποιήσεις.

Σαφώς και δεν είναι πολύ κρίσιμη η απορία μου.

Δημοσ.

Κοιτα....... εγω που το εκανα, καναδυο φορες με πολλα μηχανηματα, μετα τα αλλαζα manual και δε μπηκα στη διαδικασια που λες. Ισως γιατι απαιτουσε περισσοτερο χρονο στο να το ψαξω, απο το να τα φτιαξω επιτοπου. Επειδη βλεπω οτι εχεις τις γνωσεις και επειδη και εγω ειμαι επαγγελματιας, αν βρεις καποια ετοιμη λυση, θα το εκτιμησω αν τη μοιραστεις μαζι μου. Τωρα που το σκεφτομαι, θα το εφτιαχνα και με batch, αλλα θελει και αυτο τη μελετη του (παντως γινετε). ;)

Δημοσ.

Με RIS αν σ' ενδιαφέρει μπορώ να σου πω τη διαδικασία αλλά δεν αξίζει τον κόπο γιατί εγκαθιστάς μόνο λειτουργικό και όχι image. Το WDS είναι όλα τα λεφτά. Θα το βρούμε που θα πάει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...