Προς το περιεχόμενο

Παγκόσμια ακαδημαϊκή κίνηση για το Σκοπιανό!

Psyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το να λέγεσαι Μακεδόνας, σημαίνει ότι κουβαλάς την κουλτούρα και τις αξίες του αρχαίου Μακεδονικού λαού, του οποίου οι πράξεις επιρέασαν τον κόσμο, διαδίδοντας τον ελληνικό πολιτισμό και αλλάζοντας την ιστορία για πάντα

Αρα ο έλληνας αποτελεί συνάθροιση θρακιωτών, ηπειρωτών, βλάχων, αρβανιτών και κρητικών. Εγώ δλδ, κουβαλάω πάνω μου την κουλτούρα των κρητικών και των μανιατών? Δλδ κλέβω κότες και βαράω κανονιές στον απέναντι πύργο? Γιατί τέτοια κουλτούρα δεν την εθέλω, αν γίνεται να τη δώσω σε κάποιον άλλο, ευχαρίστως.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ο ΜΟΝΟΣ λογος που τα Σκοπια επιμενουν σ αυτο το ονομα, ειναι επειδη βρισκονται στο στομα του λυκου, απο πολλες εθνικοτητες τριγυρω (ναι και απο μας). Αρα μηπως, απ την πλευρα μας, ειμαστε οι κυριοι υπαιτιοι που τα πραγματα φτασαν ως εδω? Μηπως και μας μας ''βολευε'' τοσα χρονια η αβεβαιοτητα στην περιοχη και η δημιουργια οικονομικων μονοπωλιων στη γειτονα χωρα?

Σιγά να μην φταίμε εμείς για την όποια κατάντια ενός γείτονος λαού. Ας αφήσουμε και το γεγονός ότι τα Σκόπια οφείλουν πολλά στην Ελλάδα, τις ελληνικές επενδύσεις εκεί και τη διευκόλυνση τους στο εμπόριο. Χωρίς εμάς αυτοί θα ήταν 30 χρόνια πίσω, ενώ χωρίς αυτούς εμείς απλώς θα κάναμε business στην Βουλγαρία για παράδειγμα, σιγά το πρόβλημα.

------------------------------------------------------------------------------------

Έχω την εντύπωση ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες ήταν τμήμα των δωριέων που ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα ελληνικά φύλα και μάλλιστα το πιο σκληροτράχηλο. Αρχικά οι δωριείς κατοίκησαν στα βόρεια του ελλαδικού χώρου και θεωρούνταν "απολίτιστοι" και ούγκα ούγκα από τους υπόλοιπους έλληνες. Όμως είχαν φυσική δύναμη πράγμα που τους επέτρεψε να θέσουν τα θεμέλια της εγκατάστασης τους.

Με ανάλογο τρόπο αντιμετώπιζαν και τους Μακεδόνες, οι οποίοι ναι μεν ήταν Έλληνες αλλά είχαν αρκετές διαφορές με τους υπόλοιπους.

Ο Φίλιππος θέλησε να εξασφαλίσει την συμμαχία (το κοινό των Ελλήνων) για να καταφέρει να επιτύχει μια πανελλήνια εκστρατεία εναντίον της Περσίας χωρίς να χρειάζεται να προσέχει τα νότα του στην Ελλάδα. Ήταν "εθνική"(όσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος) υπόθεση. Αυτό και μόνο υποδηλώνει ότι ήταν Έλληνας αισθανόταν Έλληνας και ενεργούσε για λογαριασμό της Ελλάδας.(ως αντίποινα για τους Περσικούς Πολέμους και τις καταστροφές που αυτοί προκάλεσαν)

Σημαντικό στοιχείο είναι η χαρά και το αίσθημα υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων από τα κατορθώματα των Μακεδόνων αρχικά. Αργότερα θεωρήθηκε υπερβολή η κατάκτηση όλου του κόσμου και πλέον ο αγώνας από εκστρατεία αντιποίνων μετατράπηκε σε εκστρατεία για την παντοκρατορία και την ικανοποίηση της φιλοδοξίας του Αλεξάνδρου. Ο αρχικός σκοπός ήταν η ήττα των Περσών και η εκδίκηση πράγμα που ήθελαν όλοι οι Έλληνες γιαυτό και ο Αλέξανδρος έστελνε δώρα στις πόλεις της Ελλάδας.

(ως έλλην και ο ίδιος βεβαίως βεβαίως...;))

Δημοσ.
Ήταν "εθνική"(όσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος) υπόθεση. Αυτό και μόνο υποδηλώνει ότι ήταν Έλληνας αισθανόταν Έλληνας και ενεργούσε για λογαριασμό της Ελλάδας.(ως αντίποινα για τους Περσικούς Πολέμους και τις καταστροφές που αυτοί προκάλεσαν)

Σημαντικό στοιχείο είναι η χαρά και το αίσθημα υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων από τα κατορθώματα των Μακεδόνων αρχικά. Αργότερα θεωρήθηκε υπερβολή η κατάκτηση όλου του κόσμου και πλέον ο αγώνας από εκστρατεία αντιποίνων μετατράπηκε σε εκστρατεία για την παντοκρατορία και την ικανοποίηση της φιλοδοξίας του Αλεξάνδρου. Ο αρχικός σκοπός ήταν η ήττα των Περσών και η εκδίκηση πράγμα που ήθελαν όλοι οι Έλληνες γιαυτό και ο Αλέξανδρος έστελνε δώρα στις πόλεις της Ελλάδας.

(ως έλλην και ο ίδιος βεβαίως βεβαίως...;))

Και οι καλοί Αμερικάνοι έκαναν πόλεμο έχοντας τον κόσμο στο πλευρό τους (ως Ανθρωπιστές) για να πατάξουν την τρομοκρατία. Μετά βέβαια πρόσεξαν κάτι αντλίες εκεί στην άμμο και θεωρήθηκε υπερβολή και ο 84ος πόλεμος. Ο αρχικός σκοπός ήταν η ήττα της τρομοκρατίας και η εκδίκηση.

Δημοσ.
Και οι καλοί Αμερικάνοι έκαναν πόλεμο έχοντας τον κόσμο στο πλευρό τους (ως Ανθρωπιστές) για να πατάξουν την τρομοκρατία. Μετά βέβαια πρόσεξαν κάτι αντλίες εκεί στην άμμο και θεωρήθηκε υπερβολή και ο 84ος πόλεμος. Ο αρχικός σκοπός ήταν η ήττα της τρομοκρατίας και η εκδίκηση.

Οι Αμερικάνοι δεν είχαν λόγο για αντίποινα γιατί μόνοι τους επιτέθηκαν στον εαυτό τους την 11η Σεπτεμβρίου όπως έκαναν και με τη Λουζιτάνια στον α' ΠΠ, το Πέρλ Χάρμπορ στο β' ΠΠ, τον πόλεμο του Βιετνάμ...μέχρι τον τελευταίο 84ο πόλεμο.;)

Οι Έλληνες είχαν καταστραφεί στην πραγματικότητα από τους Πέρσες, δεν το έκαναν για προβοκάτσια και υπήρχε παντού διάχυτο το αίσθημα για εκδίκηση λόγω των πραγματικών συνθηκών και όχι λόγω της πλύσης εγκεφάλου από την TV. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει αναλογία μεταξύ των δύο περιπτώσεων.

Δημοσ.
το Πέρλ Χάρμπορ στο β' ΠΠ,

οι αμερικάνοι το χτύπησαν κι αυτό? Πρέπει να πολύ λαλάκες. Το ότι είχαν προαποφασίσει να μπουν στον πόλεμο και απλά έπρεπε να περάσει κάποιος χρόνος μετατροπής της βιομηχανίας τους σε πολεμική, δεν πρέπει να μας περνάει από το μυαλό.

Δημοσ.

Όχι ρε δεν το χτύπησαν αυτοί αλλά με τη στάση τους το προκάλεσαν γιατί έπρεπε πάσει θυσία να βρουν αφορμή για να εισέλθουν στον πόλεμο.

Δημοσ.

Να πω και εγώ ότι Κωνσταντινούπολη τη λέω την Ίστανμπουλ γιατί έτσι την έχω μάθει χωρίς να υπονοεί τίποτα άλλο. Όπως επίσης λέω και Μασσαλία χωρίς να σημαίνει ότι βαυκαλίζομαι πως πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μου θα γενεί. Επίσης επειδή αναφέρθηκε πιο πριν, η Κωνσταντινούπολη είναι μια υπέροχη πόλη και είναι αστείο να κατηγορούμε τους γείτονες για το πως "την έκαναν". (Τους την δώσαμε μια κούκλα το 1453 και την μαγάρισαν) Λες και εμείς θα την είχαμε πολύ καλύτερη. Αν κρίνω από την ξακουστή ομορφιά των ελληνικών μεγαλουπόλεων, δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά.

Ον τόπικ να πω, ότι ενώ με στεναχωρεί η παραποίηση της ιστορίας, κάτι που εμείς επιτρέψαμε άλλωστε, το θεωρώ αδύνατο και συνεπώς ανώφελο να προσπαθούμε να αλλάξουμε μια ήδη παγιωμένη κατάσταση. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί και ενηλικιωθεί, κακώς βέβαια, με την ταυτότητα του Μακεδόνα απόγονου του Αλεξάνδρου κλπ κλπ. Είναι παράλογο που αντιδρούν έτσι όπως αντιδρούν όταν ερχόμαστε εμείς και τους λέμε "κοιτάξτε, αυτό που σας έμαθαν και γνωρίζετε ότι είστε δεν ισχύει, σας έχουν πει ψέμματα"? Με λίγα λόγια, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει πια με αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει πια με αυτό το θέμα.

Απο την στιγμη που υπαρχει φανερη παραποιηση της ιστοριας και αντιδρα ολοκληρη η παγκοσμια κοινοτητα των ιστορικων, πολλα μπορουν να γινουν.

Διαβαστε και αυτο να δειτε τι γινεται, ειμαστε σε πολυ καλο δρομο, πιστευω κατι θα γινει στο μελλον..

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=7225&Itemid=84

Δημοσ.
Να πω και εγώ ότι Κωνσταντινούπολη τη λέω την Ίστανμπουλ

Ναι αλλά το λονδίνο το λες λόντον, το παρίσι παρι κλπ... Η το εξαντλείς το θέμα στην Πόλη. Πχ τη μασσαλία, πρέπει να την πεις μαρσέγι (κάπως έτσι, δεν ξέρω γαλλικά)

Δημοσ.
Γιατι βρε Χριστακη τα λες αυτα? Διαβασε λιγο ιστορια αγορι μ' δε κανει κακο..

Eχεις να προτεινεις καποιο βιβλιο? (και οχι η ιστοσελιδα της Χρυσης Αυγης δεν αποτελει ιστορικη πηγη..)

Δημοσ.
Eχεις να προτεινεις καποιο βιβλιο? (και οχι η ιστοσελιδα της Χρυσης Αυγης δεν αποτελει ιστορικη πηγη..)

Ξεκινα απο αυτο, καλο θα σου κανει..

Edit: Τωρα μολις επιασα το λογοπαιχνειο που πας να κανεις με την ιστοσελιδα της χρυσης αυγης κτλ. Δε γελασα..

Αλλα αν θελεις παιρνεις υποψηφιοτητα για το νομπελ κωμωδιας 2009..

+1 απο μενα

post-16814-129063007134_thumb.jpg

Δημοσ.

Το topic σε λίγο θα πρέπει να μετονομαστεί παγκόσμια ιστορία

Σαν λέξη μ' αρέσει περισσότερο το hellene,hellenic etc αλλά όχι και σε σημείο να λέω δεν είμαι greek,είμαι hellene,

To Έλλην (Hellene) είναι πιο σωστό από το Greek, εγώ λέω δεν είμαι greek

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο όμως, μου τη βιδώνει να ακούω την Ιστανμπούλ να αναφέρεται ως "Κωνσταντινούπολη"

Είμαι σίγουρος πως αυτό έχει καληφθεί αλλά...

...Ορίστε ?!

Ο ΜΟΝΟΣ λογος που τα Σκοπια επιμενουν σ αυτο το ονομα, ειναι επειδη βρισκονται στο στομα του λυκου, απο πολλες εθνικοτητες τριγυρω (ναι και απο μας).

Σωστό (αν και όχι ΜΟΝΟΣ, υπερβάλεις), όσο περνάν τα χρόνια οι αλβανοί στα σκόπια θα έχουν όλο και μεγαλήτερο λόγο στα πολιτικά, πρόβλημα των σκοπιανών

Χιλιάδες χρονια μετά τον Μ. Αλέξανδρο, με όσα έχουν συμβεί, δεν νοείται να μιλάμε για κληρονόμους του "αρχαίου μακεδονικού πνεύματος".

γιατί ? και πιο αρχαίο πνευμα έχουμε κληρονομίσει σαν Έλληνες, δεν μπορεί κατι έχουμε κληρονομήσει

Δημοσ.
Με μία εντυπωσιακότατη κίνηση 220 ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο και μέλη των πλέον φημισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού απέστειλαν προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) μακροσκελή επιστολή ζητώντας να εξασκήσει όλη της την επιρροή προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για να σταματήσει η παραχάραξη της ιστορίας.

«Βοηθείστε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να καταλάβει πως δεν μπορεί να οικοδομεί μία εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας» αναφέρουν στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί. Ας σημειωθεί πως στην λίστα υπάρχουν ονόματα από καθηγητές των πανεπιστημίων του Πρίνστον, του Χάρβαρντ και την Οξφόρδης. Εκτός των ελληνικών ιδρυμάτων, οι επιφανείς ακαδημαϊκοί αντιπροσωπεύουν και πανεπιστήμια για παράδειγμα από την Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αυστρία, τον Καναδά το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και τις ΗΠΑ. Ας σημειωθεί δε πως οι υπογραφές δεν είναι μόνο Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής ακαδημαϊκών, αλλά πραγματικά έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.

Στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί απαντάνε σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το θέμα και φυσικά καταλήγουν πως δεν είναι δυνατόν μία χώρα, με την βοήθεια των ίδιων των ΗΠΑ, να παραχαράσει ιστορικά δεδομένα με σκοπό να δημιουργήσει την δική της ταυτότητα. Έτσι καλούνε την Ουάσιγκτον να διορθώσει τα «λάθη» της κυβέρνησης του Τ. Μπούς στο συγκεκριμένο θέμα.

Για την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι σαφές λοιπόν πως ο «Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δεν ήταν Σλάβος, καθώς οι Σλάβοι και η γλώσσα τους κατέφθασαν στην περιοχή 1000 χρόνια αργότερα». Σημειώνουν δε και ζητούν η κυβέρνηση των ΗΠΑ «να βρει τους κατάλληλους τρόπους ώστε η κυβέρνηση των Σκοπίων να καταλάβει ότι δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια εθνική ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η διεθνής κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει, όταν η ιστορία έχει αγνοηθεί, πόσο μάλλον όταν η ιστορία είναι κατασκευασμένη».

Οι υπογραφές αυξάνονται καθημερινά καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα http://macedonia-evidence.org/ για το θέμα αυτό με όλες τις λεπτομέρειες και τη συνέχιση της συλλογής υπογραφών.

Λόγω της σημασίας της συγκεκριμένη κίνησης το defencenet.gr παρουσιάζει την επιστολή καθώς και τις υπογραφές όλων των ακαδημαικών, η επιστολή βρίσκεται στην διεύθυνση http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html

Source.png Πηγή: DefenseNet

Πολύ σωστή και σεβαστή η κίνησή τους , και μπράβο τους

μετά από αυτήν εντυπωσιακότατη ,όπως αναφέρεται ,πράξη τους

ας

συνεχίσουν να επιτελούν με ευλαβικότητα το ακαδημαικό τους έργο .

Δημοσ.
μετά από αυτήν εντυπωσιακότατη ,όπως αναφέρεται ,πράξη τους ας συνεχίσουν να επιτελούν με ευλαβικότητα το ακαδημαικό τους έργο .

Σκέφτηκες καθόλου ότι ίσως να είναι και αυτό μέρος του ακαδημαϊκού τους έργου... ;

Δημοσ.
Σκέφτηκες καθόλου ότι ίσως να είναι και αυτό μέρος του ακαδημαϊκού τους έργου... ;

Ιστορικοί είναι και γενικότερα Ακαδημαϊκοί, συνεπώς αυτό είναι το έργο τους και όχι μόνο να τα τσεπώνουν. Αν δεν μιλήσουν αυτοί και δεν γνωρίζουν αυτοί ιστορία τότε ποιος γνωρίζει? Η Παπαρήγα?

Δεν νομίζω. Ας αφήσουμε επιτέλους τους ειδικούς και τους επιστήμονες να μιλήσουν γιατί στην Ελλάδα όλοι μας γνωρίζουμε τα πάντα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...