Προς το περιεχόμενο

Παγκόσμια ακαδημαϊκή κίνηση για το Σκοπιανό!

Psyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτό που λέω, σε απλά λόγια, είναι πως εγώ γράφω στα παπάρια μου το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας και με ενδιαφέρει μόνο ο σεβασμός απέναντι στην ιστορική αλήθεια. Η Μακεδονία δεν είναι μόνο αυτό το αποπάνω κράτος, η Κωνσταντινούπολη έπεσε το 1453, η Αγία Πετρούπολη δε λέγεται Λένινγκραντ κτλ. Ο σεβασμός στην ιστορική αλήθεια, δεν είναι η προσκόλληση στα ιστορικά snapshots που μας το σηκώνουν, είναι η αποδοχή της εξέλιξης της ιστορίας. Το να αποκαλούμε από τη μια ένα μέρος με ένα όνομα που ΔΕΝ είναι η επίσημη ονομασία του (δε με καθησυχάζει το αν γίνεται μόνο ανεπίσημα) και από την άλλη να γκρινιάζουμε για το σκοπιανό επικαλούμενοι "ιστορικές ανακρίβειες", ενώ στάνταρ θα το 'χαμε γραμμένο αν δεν είχαμε συμφέροντα, μου τη σπάει. Αν θες να μιλάς για δίκαιο και όχι για συμφέρον, θα μιλάς και για τα σύνορα Νορβηγίας-Ρωσσίας, για τα χωρικά ύδατα της Μάγχης, για τις περιοχές αλιείας της Ανατολικής Γροιλανδίας και για το δικαίωμα εκμετάλλευσης πετρελαίου στην Αρκτική -δε θα μιλάς μόνο για ό,τι έχει αντίκτυπο σε σένα.

εντιτ, η λέξη Γραικός αναφέρεται στην αρχαία ελληνική γραμματεία πολύ πριν τη λέξη Έλλην. Και τα 2 καλά είναι, ξεκολλάτε.

Αυτό είναι για παράθεση σε κάθε μελλοντικό θέμα για σκοπιοθέματα. Συνοψίζει ό,τι χρειάζεται να ειπωθεί για το ζήτημα (ως προσωπική άποψη/αντιμετώπιση) και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν μπορείς ομως να ασχοληθείς με ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν ΚΑΘΕ κρατος του πλανήτη. Αρα συμφωνα με το παραπανω προτείνεις αδιαφορία σε ολα τα ζητήματα αφου απο τη στιγμή που δεν μπορείς να ασχοληθείς με τα πάντα καλό ειναι να μην ασχολείσαι με κανένα ζητημα.

Δημοσ.

Προτείνω να λέμε απλώς τα πράγματα με το όνομά τους και να μην κρυβόμαστε πίσω από το τι είναι δίκαιο. Αν ήμασταν μάγκες θα λέγαμε, "μάστορες, μας γ@μ@τε τον τουρισμό, αυτό που λέτε έτσι κι αλλιώς δε στέκει, βέτο και πούλο -επίσης μας βολεύει να πιπιλάμε βασιλεύουσες στο μυαλό του κόσμου αλλά όλοι οι υπόλοιποι κοψ' τε το λαιμό σας".

Δημοσ.

εντιτ, η λέξη Γραικός αναφέρεται στην αρχαία ελληνική γραμματεία πολύ πριν τη λέξη Έλλην. Και τα 2 καλά είναι, ξεκολλάτε.

Είναι πιο εύκολο το Κωνσταντινούπολη απο το Instanbul,το να το λες απο θέμα συνήθειας και ευκολίας χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αμφισβητείς το τωρινό όνομα δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακό.

Αν πάλι το λες όπως το παράδειγμα του soturin τότε μαζί σου.

Στη τελική ας ονομάσουν το κράτος τους Μπάμπη και ας στις ομιλίες τους το λένε Μακεδονία,δεν με χαλάει,το επίσημο με νοιάζει προσωπικά

Για το Greek ξέρω απο που προέρχεται,εμένα μ' αρέσει όμως το άλλο :P

Επίσης όμως το επίσημο όνομα είναι Hellenic Republic και η χρησιμοποίηση του Greek σε κάποια πράγματα δεν μ' αρέσει.πχ αν φτιάχναμε πανεπιστήμιο στο Παρίσι και το ονομάζαμε Greek University δεν θα μ άρεσε

Παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας υπάρχει και με την χρησιμοποίηση του όρου Ινδιάνος και κανείς δεν νοιάζεται,προς στήριξη αυτού που λες

Δημοσ.

Εντάξει ως επίσημο κράτος δε νομίζω να πιπιλάμε βασιλεύουσες στο μυαλό του κόσμου. Αυτό εχει να κάνει περισσότερο με τη συνείδηση του απλού κόσμου και ιδιαιτερα των προσφύγων.

Αλλωστε οπως ειπε και ενας γνωστός μου, οταν είδε ολη την πόλη, ετσι οπως εχει καταντησει η Κων/πολη και να μας τη χαρίσουν πρεπει να την αρνηθουμε :-D

Δημοσ.

Λουσι,μιλάς για δυο εντελώς διαφορετικά θέματα.

Απο την μια, για μια πόλη και από την άλλη, για μια περιοχή.

Και για συνθήκες και καταστάσεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους.

Δημοσ.
Για να προσδιορίσω λίγο τι παίζει, ελπίζοντας πως είναι ξεκάθαρο πως στέκομαι απέναντι στο ζήτημα από προηγούμενα ποστ: το ότι είμαστε ίσως και η μόνη χώρα στον κόσμο που αποκαλούμε την Ιστανμπούλ "Κωνσταντινούπολη", είναι στρουθοκαμηλισμός ή εμπίπτει στο εθνικό μας δικαίωμα να την αποκαλούμε έτσι; Επίσης, διαφοροποιείται κάπως από το να αποκαλούμε τη Μακεδονία "ΦΥΡΟΜ";

Πείτε μια,αν θέλετε, πως τα παραλληλίζετε τα συγκεκριμένα 2 παραδείγματα για να καταλάβω πως το έχετε στο μυαλό σας. Δε το λέω επικριτικά ε, απόψεις ζητάω.

Διότι και οι δύο περιπτώσεις, αφορούν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ.

Η κωνσταντινούπολη είναι ένα μέρος όπου ακόμη και σήμερα, οι Έλληνες έχουν ζήσει πιο πολύ χρονικό διάστημα από τους Τούρκους. Δε λέω να πάμε να πάρουμε την Πόλη, αλλά έχουμε και εμείς δικαίωμα στην ιστορία της Πόλης, και επομένως και στην ονομασία της.

Επίσης, δεν αρνούμαστε την ονομασία Ινσταμπούλ. Ωστόσο, αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν και με την ψυχολογία.

Αν κάποιος πάει αύριο και κατακτήσει τη Νέα Υόρκη και την ονομάσει Πατατούπολη, θα ξεχάσουν ποτέ οι αμερικάνοι την παλιά της ονομασία??

Δημοσ.

Λουσι,το δικό μου ποστ ήταν γενικευμένο.

Του πιο κάτω δεν σου άρεσε και το μηδένισες και αυτό.

Στο άλλο τοπικ για τα Σκόπια, έσβησες ένα ολόκληρο ποστ που σε αντίκρουε, με την αιτιολογία ότι δεν είχε λινκ.

Αν είναι,πες μας τι θες σαν απάντηση,να το πούμε βρε αδερφέ.

Δημοσ.

Έτσι κι αλλιώς και το Ισταμπούλ από το "εις την Πόλη" βγαίνει, δηλαδή την Κωνσταντινούπολη, αν έχει καμιά σημασία βέβαια...

Δημοσ.

paschalia, σε κάποια ζητήματα, από κάποια άτομα, θα ήθελα απλώς σιωπή.

Δυστυχώς, η ηθική μου δε μου επιτρέπει να επιβάλλω κάτι τέτοιο.

Παρεμπιπτόντως, ευχαριστώ που μου αναγνωρίζεις την εφαρμογή των κανόνων αναφερόμενη στο copied/pasted post.

Δημοσ.

Αν σε καίει πάρα πολύ το θέμα ''Αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία'' και είναι πολύ ευαίσθητο -τζιζ- θέμα για σένα,τότε ζητώ συγνώμη που πήρα μέρος στην συζήτηση και σωπαίνω.

Αν απλά κάνεις μια συζήτηση για ένα θέμα της επικαιρότητας και γενικότερα ''καυτό'',το να ζητάς σιωπή,είναι κάπως.

Όσον αφορά το θέμα κανόνες,είχα ζητήσει να δωθεί το λινκ,όπως και εσύ.

Δεν δώθηκε και από μεριάς μου τουλ,θεωρείται ότι ήταν στοιχεία ιστορικά ανευ λινκ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύστοχο το παράδειγμα, αλλά έστω ότι τα Ιόνια νησιά θέλανε να ονομαστούν ενετικά και θέλανε από μόνα τους να διεκδικήσουν όλη την ιστορία της τότε κυριαρχίας των Βενετών και είχαν και βλέψεις για την ίδια την πόλη και την περιοχή της Βενετίας. Ε, δε θα την ακούγανε λίγο οι Ιταλοί?

Δημοσ.
Οι προοδευτικοί που μιλούσαν για στρουθοκαμηλισμό της Ελλάδας όταν όλοι την έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία εκτός από μας, δεν σκέφτηκαν φυσικά την παραχάραξη της ιστορίας...

Να τους ακούσουμε.

Η Γεωγραφικη θεση των ''Σκοπιων'' περιλαμβανει τμημα της Αρχαιας Μακεδονιας. Ως εκ τουτου ολοι τους αναγνωριζουν το δικαιωμα να αυτοαποκαλουνται ''Μακεδονια''.Ποιος υποστηριξε την παραχαραξη της ιστοριας? Ποιος ειπε οτι ο Μεγαλεξανδρος ηταν Φυρομιτης? Δε νομιζω να υποστηριξε κανενας αυτες τις αποψεις.

Οσο για την επιστολη, βαζει βουτυρο στο ψωμι της αμερικανικης εξωτερικης πολιτικης. Εκτος βεβαια και αν η δημιουργια τεχνητων κρισεων και η αναζωπύρωση της υποστηριξης της προς τα προτεκτορατα που δημιουργει, δεν ειναι μερος της τακτικης της. Με λιγα λογια? Οι αμερικανοι θα υποστηριξουν ακομα πιο εντονα τα Σκοπια και η κριση θα ενταθει.

Για να μην το κουραζουμε το πραγμα, συμφερον της Ελλαδας ειναι το ζητημα να λυθει οσο το δυνατον συντομοτερα με μια συνθετη ονομασια και να ξεχαστει.

Ουτε θεωρω οτι πρεπει να μας νοιαζει τοσο η παραχαραξη της ιστοριας (εκτος βεβαια αν ειμαστε σε επιπεδο τηλεθεατη του Ευαγγελατου), καθως οτι γραφει η ιστορια για χιλιαδες χρονια, δεν ξεγραφει. Και ολα τ'αλλα ειναι φθηνος φανατισμος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...