Heatspreader Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Είναι γνωστό ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας μας τα παίρνουν. Όπως και να έχει όμως το ξέρουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Είναι βέβαια κάποια περιστατικά όπως αυτό που θα περιγράψω που είναι στη κυριολεξία ληστεία... Ήμουν ένα βράδυ στο εξοχικό μου και εκείνες τις ημέρες δεν είχα σύνδεση στο Internet. Σκέφτηκα να παίξω κάποιο παιχνίδι στο κινητό. Μπήκα Internet μέσω του κινητού μου στο οποίο έχω κάρτα What's Up και είπα να κατεβάσω το φιδάκι. Είχα 12,63 Ευρώ φορτωμένα στη κάρτα μου και το φιδάκι είχε γύρω στα 980Kb χωρητικότητα. Είχα στην άκρη του μυαλού μου ότι είναι 1cent/kb, αλλά λέω αποκλείεται να με χρεώσει 10Ευρώ. Άντε λέω να μου πάρει κάνε 5ευρω. Πάτησα και το Download στην οθόνη του κινητού μου άρχισε να πραγματοποιείται. Ξαφνικά στα 835Kb, το κινητό σταμάτησε να κατεβάζει, αλλά φαντάστηκα ότι ίσως κόλλησε και περίμενα κάνα 5λεπτο μήπως κάτι πάει στραβά, μάταια όμως. Σκέφτηκα να πλοηγηθώ σε κάποια σελίδα ώστε να δω αν η μακρινή υποψία μου ότι μου έφαγε τη κάρτα ήταν αληθινή... Και όμως ναι, στην οθόνη του Browser του κινητού μου μου έβγαλε το μήνυμα "Not Enough Credits". Δεν το πίστεψα ή μάλλον δεν ήθελα να το πιστέψω και αμέσως κάλεσα να δω πόσο κάρτα έχω.... Το υπόλοιπο μου ήταν 0,40Ευρώ. Το φιδάκι δεν κατέβηκε ποτέ......... Σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο και να βρίσω με ότι ξέρω τον εκάστοτε υπάλληλο, αλλά από την άλλη σκέφτηκα ότι αυτός δουλεύει για 600Ευρώ και υπάρχει για να καλύπτει απρόσωπα τους ληστές που υπάρχουν από πίσω. Είμαστε στα μέσα του 2009 και ακόμα χρεώνουν το 1Mb 10Ευρώ??? Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα όριο από το κράτος??? Ναι ωραία το ξέρεις ότι χρεώνει τόσο, αυτό σημαίνει ότι είναι και νόμιμο ή σωστό??? Αν δηλαδή πάω με ένα όπλο και πω σε κάποιον, αν δεν μου δώσεις τα λεφτά σου θα σε σκοτώσω και αυτός δεν μου τα δώσει και τον σκοτώσω δεν είναι έγκλημα επειδή του το είπα??? Μιλάμε για αισχροκέρδεια - ληστεία!!! Περιμένω να σχόλια σας επί του θέματος...
Mr V Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 ακριβως φιλε το ιδιο ειχα παθει εγω παλιοτερα με wind...ειχα κατεβασει απο νοκια ενα n-gage game και εφτασε το υπολοιπο -50 eyro ευτυχως ηταν καρτοκινητο και αφησα το νουμερο....φανταζεσαι να γινοταν αυτο σε συνδεση...αν θες ιντερνετ στο κινητο μονο το wifi ειναι ασφαλες ή οι συνδεσεις με μβ....
Αδμιν Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 1cent/kb 1Mb 10Ευρώ WHAAAT??? Και μετα παραπονιeμαι για το €1,2 ανά ΜΒ που χρεωνει η Cytamobile...
ApSiMan Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 ........Είμαστε στα μέσα του 2009 και ακόμα χρεώνουν το 1Mb 10Ευρώ???... Περιμένω να σχόλια σας επί του θέματος... Yeap είναι 10€ το mb.... Όντως καθαρή ληστεία.... Αποτρέπουν έτσι οποιονδήποτε περιοδικό χρήστη του mobile internet να χρησιμοποιεί την υπηρεσία... Ενώ εγώ που έχω βάλει προπληρωμένο πακέτο (wind σύνδεση) πληρώνω 8€/120mb (και μετά 6€/mb) τα χρησιμοποιήσω δεν τα χρησιμοποιήσω....
Αδμιν Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Εξακολουθω να μη μπορω να πιστεψω τις τιμες. Πως ειναι δυνατο οι τιμες να ειναι δεκαπλασιες σε μια αγορα οπως την Ελληνικη, που υπαρχουν α) περισσοτεροι καταναλωτες β) ανταγωνισμος παρα σε μια αγορα οπως την Κυπριακη, που α) υπαρχουν λιγοτεροι καταναλωτες β) υπαρχει de facto μονοπωλιο απο τον κρατικο carrier.
Ravager Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Θα συμφωνισω μαζι σας δεν ειναι μονο η cosmote αλλα και η wind. Ενα φιλαρακι μου εχει wind και ειχε 10 € και του ειχα δωσει ενα HTC Diamond που ειχα και μπηκε στο youtube και εβλεπε video μετα απο 5 λεπτα τα 10 € που ειχε στην καρτα γινανε -24 € βασικα δεν ξερω πως το χρεωσε ετσι. Αρα δεν συμφερει το internet με καρτοκινητο.
Heatspreader Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Αρα δεν συμφερει το internet με καρτοκινητο. Και με συμβόλαιο η ίδια είναι η χρέωση. Είναι κάτι σαν πρόστιμο τόσο μεγάλη που είναι η χρέωση. Σαν να σου λέει, ότι αν χρησιμοποιήσεις αυτή την υπηρεσία πληρώνεις πρόστιμο. Και τονίζω ότι τελικά και 10+ευρώ πλήρωσα και το φιδάκι δεν κατέβηκε ποτέ.
stivi1981 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 εγω δεν κατεβαζω τιποτα απτο κινητο...μονο στο ιντερνετ μπαινω οταν ειμαι εκτος σπιτιου...παιχνιδια αν θελω να παιξω υπαρχουν ενα σωρο δωρεαν στο ιντερνετ που τα κατεβαζεις δωρεαν,,,,
Heatspreader Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2009 Μα και Internet να μπεις, δεν θα μπεις σε σελίδες? Το λιγότερο 1MB θα είναι το σύνολο των δεδομένων που θα σου έρθουν στο κινητό. Άρα το 10άρικο το έχεις σίγουρο...
af9pk Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 [...] Είχα στην άκρη του μυαλού μου ότι είναι 1cent/kb, αλλά λέω αποκλείεται να με χρεώσει 10Ευρώ. Θεωρώ την χρέωση απαράδεκτη. Αλλά σίγουρα όχι ληστεία, από την στιγμή μάλιστα που την ήξερες. Οι εταιρείες έχουν ορισμένα πακέτα προσαρμοσμένα σε διαφορετικές χρήσεις. Δεν μπορεί ένας συνδρομητής συμβολαίου να βγει και να πει π.χ. ληστεία οι χρεώσεις των SMS αφού στα καρτοκινητά αγοράζεις πακέτα χιλιάδων SMS με ευτελή ποσά. Μπορεί όμως ο χρήστης του συμβολαίου να αγοράσει πακέτο δεδομένων με πολύ προνομιακή τιμή (στην vodafone που είμαι τώρα δίνουν με 13 ευρώ/μήνα 1,5 GB/μήνα - το οποίο όσο και αν προσπαθώ δεν θα το φτάσω ποτέ από το κινητό...) Για ψάξε το μήπως έχει κάτι αντίστοιχο και η cosmote και σε συμφέρει.
Heatspreader Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Το ότι το ήξερα δεν σημαίνει κάτι, τώρα το ξέρεις και εσύ. Μάλιστα το τόνισα στο πρώτο Post μου, λέγοντας αυτό: Αν δηλαδή πάω με ένα όπλο και πω σε κάποιον, αν δεν μου δώσεις τα λεφτά σου θα σε σκοτώσω και αυτός δεν μου τα δώσει και τον σκοτώσω δεν είναι έγκλημα επειδή του το είπα??? Μιλάμε για αισχροκέρδεια - ληστεία!!! Όπως και να έχει, απλά δεν μπαίνω ξανά από κινητό ούτε για πλάκα Internet. Μάλιστα τώρα που θα λήξει και το συμβόλαιο στο δεύτερο νούμερο που έχω θα το κάνω και αυτό κάρτα και τέρμα. Πάντα ο λογαριασμός έρχεται παραπάνω κατά ένα περίεργο τρόπο... Αυτό είναι ένα άλλο θέμα βέβαια...
katsikoula Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 παιδια μην το ψαχνετε! εμεις φταιμε που υπαρχουν τοσο υψηλες τιμες. λες οτι σου χρεωνει 10 ευρω το MB. κ εσυ τι κανεις για αυτο??? περνεις κ βριζεις??? οχι... αν θες μπορεις να στειλεις ενα επισημο email διαμαρτυριας κ να αλλαξεις εταιρια. στην περιπτωση που αλλαξεις εταιρια κ ειχες συνδεσει θα ειναι πολυ καλη περιπτωση γιατι θα σε ρωτησουν κιολας γιατι επελεξες να αλλαξεις κ θα τους το τριψεις στην μουρη (με κοσμιο τροπο παντα)
christopher11gr Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Υπηρξα και εγω θυμα δυστυχως αλλα το παθηκα εγινε μαθημα οταν πηρα τηλ να ρωτησω για αυτην την χρεωση απλα μου προτειναν ενα προπληρωμενο πακετο data και παλι 40 mb 7 euro σε Cosmote ας ελπιζουμε οταν θα αλλαξει η cosmote σε cosmote tmobile να δουμε διαφορες. Αν εχει η συσκευη σου A-gps φοβασαι να το χρησιμοποιησεις μην φας καμπανια στο τελος του μηνα επειδη εψαχνες να βρεις το δρομο να πας καπου! Υπαρχουν αρκετα πακετα στην καρτοκινητη ομως πχ vodafone 250mb με 5 euro και κατι αλλα αν το ψαξετε.
nick#18 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 Δημοσ. 22 Μαΐου 2009 πακετακι vodafone αυτο το 2009 που ειχε 3ευρο ανανεωση και εχω 50mb mobile internet 1000sms+1000mms + 1000 λεπτα ομηλιας προς αριμους cu...μονο για το νετ το εχω αυτο το νουμερο...γενικα που και που δινει προσφορες...
yiannis71 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Δημοσ. 23 Μαΐου 2009 Και εχουμε καταληξει να εχουμε τουλαχιστον 2-3 κινητα ο καθενας μας, το οποιο το καθε ενα κανει μια συγκεκριμενη δουλεια μονο! Ωραια προβατα ειμαστε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.