alexandr0s Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Μια λύση που μπορεί να επιβεβαιώνει αν είναι μόνιμα ζωντανό το session είναι με ajax-timer σε κάθε σελίδα.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Καλη ιδεα alexandros αν και θα πρέπει παλι να οριστεί πιστεύω καποιος χρονος εστω 30 δευτερολεπτα πρωτου ληξει διοτι μέχρι να αλλαξει σελίδα δε θα δουλευει το μαραφετι με το αζαξ. Ειτε να υπάρχει ενα iframe και να μην αλλάζει στην ουσία η σελίδα ολοκληρη αρα να δουλεύει το μαραφέτι συνέχεια είτε ενα ξεχωριστό παραθυρο. Βέβαια θα πρέπει να υπάρχει και παλι καποιο οριο γιατι μπορει ο αλλος να ειναι σε μια σελιδα μια ωρα login και να εχει παει για καφε.
alexandr0s Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Δημοσ. 24 Μαΐου 2009 Καλη ιδεα alexandros αν και θα πρέπει παλι να οριστεί πιστεύω καποιος χρονος εστω 30 δευτερολεπτα πρωτου ληξει διοτι μέχρι να αλλαξει σελίδα δε θα δουλευει το μαραφετι με το αζαξ.Ειτε να υπάρχει ενα iframe και να μην αλλάζει στην ουσία η σελίδα ολοκληρη αρα να δουλεύει το μαραφέτι συνέχεια είτε ενα ξεχωριστό παραθυρο. Βέβαια θα πρέπει να υπάρχει και παλι καποιο οριο γιατι μπορει ο αλλος να ειναι σε μια σελιδα μια ωρα login και να εχει παει για καφε. Σε ξεχωριστή σελίδα θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Για τη περίπτωση του καφέ, η Τράπεζα Πειραιώς πχ στο e-banking έχει βάλει ένα timer κάτω αριστερά που φαίνεται στο χρήστη και έχει όριο 7 λεπτά νομίζω όπου αν δεν κάνεις τίποτα σε κάνει Logout.
Uberalles_gr Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Με πολύ ενδιαφέρον διάβασα όλες οι ιδέες παιδιά αλλά δυστυχώς δεν είχα χρόνο όλη αυτή την εβδομάδα για να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο. Αυτό που έχω σκεφτεί και θα το υλοποιήσω είναι ο εξής τρόπος : Σίγουρα θα υπάρχει ένα πεδίο στην βάση που θα είναι on εάν κάποιος είναι μέσα. Έτσι όταν θα πάει να μπει κάποιος άλλος τρώει πόρτα. Τώρα εάν κάνει Logout όλα πάλι μια χαρά γίνεται από on σε off. Εάν όμως δεν κάνει Logogut τότε έχω σκεφτεί τα cookies. Δηλαδή κάθε χρήστης θα έχει και ένα μοναδικό Cookies. Έτσι, στην βάση εκτός από το on που θα υπάρχει, θα υπάρχει και ένα ακόμα πεδίο το οποίο θα μου δείχνει το COOKIE του συγκεκριμένου.Έτσι εάν έχει βγει χωρίς Logout τότε κρατάει ποιος είναι μέσα στο σύστημα και έτσι όταν θα ξαναπάει να μπει πάλι ο ίδιος θα δει ότι αυτός είναι μέσα (υποθετικά) και θα τον αφήσει. Βέβαια θα υπάρχει και τι ώρα μπήκε ο συγκεκριμένος χρήστης σε περίπτωση που περάσει ένα χρονικό διάστημα να γίνεται off ο συγκεκριμένος χρήστης. Με μία τέτοια λογική σκέφτομαι αλλά πρόχειρα που το σκέφτομαι έχει πολλές τρύπες.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Και γιατι να πρέπει ρε μαστορα να γραφεις στη βάση; Δεν εχεις ακούσει για GLOBALS και SESSION Εγω παντως σου γραφω τι θα εκανα.. Απλα δεν υπάρχει λογος να χρησιμοποιείς την βαση σου και να βαραινεις το προγραμμα ενω μπορεις απλά με μια GLOBAL μεταβλητη να καταφέρεις το ιδιο. Η GLOBAL ισχύει για καθε σελίδα και session. Εκει ορίζεις εαν καποιος χρήστης ειναι login κτλ. Το να ρυθμίσεις ποτε θα ληξη το session απλα ειναι μια εντολη δεν χρειάζεσε ιστορίες με cookies. Τωρα σε περιπτωση που δεν θες eαν ξεχαστει το logout να μπορει να μπει ο χρηστης ειτε χρησιμοποείς ΑJAX απλα να επισκεπτεται μια σελιδα καθε 30 sec που να επιστρέφει τίποτα απλα ετσι για να ανανεώνει το session και να μη λήγει ειτε να βαλεις εαν εχει κλειδωσει το συστημα να στελνει ενα email ξεκλειδώματος κτλ και να σκοτώνει το παλαιο session
Uberalles_gr Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Καταρχάς, δεν μου αρέσει καθόλου το υφάκι σου ΠάρηςΓ. Εδώ συζήτηση κάνουμε για ένα θέμα που έχω και όχι να το παίξει κάποιος πιο έξυπνος από τον άλλον. Το θέμα είναι όταν δεν κάνει κάποιος Logout.. Και για πες να μην χρησιμοποιήσω βάση.. ΟΚ δεκτό.. και πως θα ελέγχω εάν κάποιος είναι μέσα? Και πες μου ένα τρόπο (εκτός Cookies αυτό σκέφτηκα εγώ) όταν κλείνεις κάποιος έναν broswer να τον θυμάται μετά όταν ξανά ανοίξει την σελίδα? Το έφτιαξα εντέλει όπως είχα πει με τα Cookies !!~!@#$%^&* Ελπίζω να έχω κλείσει όλες τις τρύπες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.